Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajaoli wrote:Aniu, na twoim miejscu zastanowilabym sie nad szpitalem z odpowiednimi kompetencjami bo trzeba chuchac na gorace. Moim zdaniem , czulabys sie tam bezpieczniej. Najlepiej wybierz sie do obydwu szpitali lub sprobuj uzyskac wiecej informacji na ten temat. Ja bym sie nie zastanawiala ale masz jeszcze czas na decyzje
Kajaoli lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyagatas wrote:Przede mną znowu leżenie i modlenie się ;(
Niestety znowu mam krwiaka, tyle że bardzo dużego - jakieś 3,6cm x 2,6cm x 1,7cm (kształt L). Zlokalizowany w takim miejscu jak poprzedni.
Stąd ten piątkowy krwotok. Z dzieckiem wszystko w porządku. Ale znowu się boję, żeby wszystko się dobrze skończyło. Nie wiadomo skąd to się u mnie bierze. Cały czas mi się chce ryczeć
Kontrole mam dopiero za 2 tygodnie - oszaleje do tego czasu!!
Marze o spokojnej nudnej ciąży, już mam dość tych wiecznych problemów.
Ach...
Agata zrób sobie na własną rękę badania na krzepliwość krwi bo to ona jest z reguły winowajcą krwiaków w ciąży, może nie teraz ale jak już się ten krwiak wchłonie bo przecież musisz leżeć. Lekarze to patałachy wrr.. -
nick nieaktualny
-
Magdzialenka wrote:Marta też jesteś z O? Ja myślałam o Wojewódzkim, tylko słyszałam, ż mogą cię odesłać ;/ No i jeszcze muszę jakiegoś dobrego gina z Olsztyna znaleźć.
-
Co do wyczuwania ruchów maluszka to już jakiś czas mnie coś smyra delikatnie od środka i myślę że to ono
A wczoraj to już jestem pewna, że mnie skopał bo się zdenerwował. Nachylałam się do komputera przez co spodnie uciskały brzuch i nagle poczułam takie gwałtowne ale delikatne łaskotanie, jakby mi tam ktoś motyla wsadziłMagdzialenka wrote:Mam pytanko jeszcze. Czy któraś może ma problemy z oddechem przy mówieniu? Jak próbuję powiedzieć więcej nież trzy zdania to oddychać nie mogę , bo mnie zatyka.MartaR.. wrote:Zaraz mam wizyte strach lęk i wszystko co tylko możliwe mnie ogarnia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:33
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Kurcze raz to rozumiem ale znowu?!!!
Agata zrób sobie na własną rękę badania na krzepliwość krwi bo to ona jest z reguły winowajcą krwiaków w ciąży, może nie teraz ale jak już się ten krwiak wchłonie bo przecież musisz leżeć. Lekarze to patałachy wrr..
Myślę, że to dobry pomysł, z tym badaniem. Ja generalnie jestem bardzo spokojną osobą, ale te krwiaki wyprowadzają mnie z równowagi, bo przez nie bardzo boje się o moje maleństwo. Co do lekarzy to nigdy nie wiadomo, na kogo się trafi. Ja dziękuję Bogu, że trafiłam na tego mojego. Z poprzednim krwiakiem przecież dwóch lekarzy mnie badało i go nie wykryli, tego też dwóch i nic. A bez dobrej diagnozy nie ma dobrego leczenia. -
A ja troche spanikowalam i ide dzis na nieplanowane USG, ostatnie mialam 4tyg temu, nastepne dopiero byloby polowkowe, 30. maja, a jutro rano wylatuje do Grecji na dwa tygodnie prawie. Brzuszek mi raczej nie rosnie, maluszka nie czuje. Pomyslalam, ze sie bede czula spokojniejsza, jak pojde na USG.
W miedzyczasie okazalo sie przez przypadek (i tu ciekawostka dla innych korzystajacych z uslug Medicover), ze kazda ciezarna z zalozona Karta Ciazy moze wykonac w trakcie ciazy bez skierowania jedno usg zwykle ciazy, jedno genetyczne, jedno polowkowe i jedno z dopplerem. Poza tym 10 razy mocz, morfo, przeciwciala i jeszcze sporo innych badan!
No i to dzisiaj jest niby polowkowe, chociaz mam dopiero 15t6d, ale nie bylo terminow na inne. Mam nadzieje, ze mnie lekarz nie wysmieje, zalezy mi tylko na tym, zeby zobaczyc bijace serduszko.
11t6d wygladal tak, jestem teraz strasznie ciekawa, co u niego. Dzis o 13.20 sie dowiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:10
Kakabaka, MOI, Kajaoli, paradise, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość
-
Tak jak obiecalam, wklejam zdjecie z wczorajszego usg 4D. Same widzicie, ze niewiele widac w 17tym tygodniu
Kakabaka, lubek, paaolka, paradise, Anoolka, ania.g, MOI, anka_a, ao12., loveyou88, mitaka lubią tę wiadomość