Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny koniec smutnych tematów na forum!!!!!!
    Trzymam kciuki za wasze wizyty, na pewno wszystko będzie dobrze!!!!!! I wy też musicie w to wierzyć!!!!!

paradise, renatkach, paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z MOI! :)
    Musimy myśleć pozytywnie bo nasze maleństwa odczuwają nasze emocje. Także dziewczynki nie boimy sie, każdy październikowy dzidziuś będzie piękny i zdrowy, a mamy szczęśliwe :) Zobaczycie! :)

Teraz taka piękna pogoda, przed nami weekend majowy, idealny czas na relaks ;) Macie jakieś plany? Wyjazdowe, czy np. grillowanie ze znajomymi albo z rodzinka? ;) My sie chyba wybierzemy ze znajomymi do Kazimierza Dolnego, bo maja tam działeczkę, i mam zamiar tam cieszyć sie każdą chwila, a jak mama zadowolona to i maluszek tez ;)

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Tak to już jest że każde usg ładuje moje baterie pozytywną energią i nadzieją a po tygodniu są one już wyczerpane i zaczyna się odliczanie do następnej wizyty ;c
    Mam dokładnie tak samo. Po wizycie i USG jestem spokojna i szczęśliwa, a z czasem mi tego optymizmu ubywa. Do tej pory miałam wizyty co trzy tygodnie, teraz muszę czekać cztery. Jestem na półmetku i zaczynam odczuwać spadek spokoju. Pewnie jak zacznę już mocno czuć ruchy maluszka to też będzie inaczej :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Teraz taka piękna pogoda, przed nami weekend majowy, idealny czas na relaks ;) Macie jakieś plany? Wyjazdowe, czy np. grillowanie ze znajomymi albo z rodzinka? ;) My sie chyba wybierzemy ze znajomymi do Kazimierza Dolnego, bo maja tam działeczkę, i mam zamiar tam cieszyć sie każdą chwila, a jak mama zadowolona to i maluszek tez ;)

My wyjeżdżamy na wieś w góry trochę pooddychać "świeżym" powietrzem ;D no i dostaliśmy przy okazji zaproszenie na komunie, która będzie miała tam miejsce ;) Racja im więcej pozytywnych myśli tym lepiej dla maluszka ;)

paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mam pytanie, co prawda do października jeszcze trochę czasu ale mnie już to męczy. Nie wiem czy któraś z Was jest z okolic Warszawy a bliżej Pruszkowa. Mam gina bardzo dobrą ale niestety pracuje w szpitalu w Pruszkowie ( szpital ma nie najlepszą opinię)Mam planowane cc. Pytałam swoją gin o to jak będzie tam wyglądać mój poród ale ona przedstawia mi wszystko w samych superlatywach. Podobno szpital w Pruszkowie nie ma oddziału patologi ciąży ani sprzętu odpowiedniego dla wcześniaków lub gdy są jakieś problemy. A moja gin mówi że jestem specjalny przypadek i przy moim cc na pewno będzie większa ekipa lekarzy niż normalnie. Mam też gina który pracuje w szpitalu na Żelaznej w Warszawie i zastanawiam się czy przenieść się do niego ze względu na szpital właśnie. Wątpliwości mam bo znam go tylko z jednej wizyty. Czy skoro mam zespół antyfosfolipidowy to nowy gin będzie utrzymywał stary tok leczenia? Mam mętlik w głowie a decyzję muszę podjąć.

Kajaoli lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety nie mamy żadnych planów wyjazdowych, chociaż bardzo na to liczyłam :( Może uda się chociaż otworzyć sezon grillowy, oby tylko pogoda dopisała!!!

A jak dziewczyny wasze przygotowania do macierzyństwa? Kupujecie już coś dla swoich maleństw???? Pochwalcie się!!! :D
    Ja na razie wstrzymuję się z ciuszkami, za to dziś zamówiłam kilka książeczek dla najmłodszych, takich z prostymi czarno-białymi obrazkami. Mam też płytę z kołysankami, no a dla siebie zakupiłam kojec do spania i próbuje się do niego przyzwyczaić ;)

paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że uda nam się chociaż wybrać na 1 dzień nad morze mieszkam bardzo blisko bo tylko niecałe 100 km, no i jakiś grillek. w maju mam same wydatki czeka nas komunia synka więc trzymam się za kieszeń. Jeszcze żadnych zakupów dla dzidzi nie robiłam mam w planach zacząc gdzieś od lipca.

paaolka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze żadnych zakupów nie robiłam, w wakacje się przeprowadzamy więc zacznę wtedy kompletować rzeczy dla maluszka. Za to moja mama szaleje i kupiła już kilka neutralnych ubranek i kołyskę :)

Pogoda "ponoć" ma dopisać ;)

paaolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba myslec pozytywnie, ale faktycznie 4 tyg to dlugo. Ja przechodze katorge w oczekiwaniu.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A jak dziewczyny wasze przygotowania do macierzyństwa? Kupujecie już coś dla swoich maleństw???? Pochwalcie się!!! :D
    Ja na razie wstrzymuję się z ciuszkami, za to dziś zamówiłam kilka książeczek dla najmłodszych, takich z prostymi czarno-białymi obrazkami. Mam też płytę z kołysankami, no a dla siebie zakupiłam kojec do spania i próbuje się do niego przyzwyczaić ;)

No ja już pare rzeczy kupiłam, bo nie mogłam sie powstrzymać ;) mam rożek, małą kołderkę i podusie, kocyk, 2 smoczki, jedne skarpetki, malutkie trampeczki i ręcznik z kapturkiem ;) aaa i kupiłam sobie juz w promocji w Rossmanie jedna paczkę pieluch jedynek...wiem ze to wcześnie, ale łatwiej mi po troszku kupować niz potem na raz wydać większą sumę...a ciuszki tylko oglądam na razie, bo siostra męża ma nam przesłać kilka pudel po swoim synku, także najpierw przejrzę co tam jest i wtedy będę dokupować ;) no i trzeba sie upewnić co do płci, niby na 90% chłopak ale zawsze jest odrobinka niepewności.. ;)

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Chciałam się z wami podzielić informacją, że w święta powiadomiliśmy wszystkich naszych bliskich o ciąży. Okazało się, że mama chyba jednak się nie domyślała:). Teściom wysłaliśmy kartkę świąteczną z życzeniami od nas dwojga i od dzidziusia i dołączyliśmy do tego kopię usg. Teściowa się wzruszyła, bardzo się cieszy i mówi, że cały czas ogląda usg orzeszka.
    Pozdrawiam was serdecznie.

paaolka, Madź, Eva0507, Kakabaka, MOI, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    wczoraj tak wymiotowałam i miałam światło wstręt, że się przeraziłam- cały pierwszy trymestr spokojny a tu taka przygoda, w nocy fatalnie spałam, teraz ból głowy został...
    ciuszków nie kupuję jeszcze, bratowa obiecała mi wszystko po swojej najmłodszej łącznie z kołyską ale akurat nad nią się zastanawiam :P
    a co do planów- mój ma wolne 9dni i może jeden dzień uda nam się wyskoczyc w góry :)

• Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Mam nadzieję że uda nam się chociaż wybrać na 1 dzień nad morze mieszkam bardzo blisko bo tylko niecałe 100 km, no i jakiś grillek. w maju mam same wydatki czeka nas komunia synka więc trzymam się za kieszeń. Jeszcze żadnych zakupów dla dzidzi nie robiłam mam w planach zacząc gdzieś od lipca.

Jak nad morze to zapraszam do trojmiasta na jakiś sok :)

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na dzisiejszą kontrolę. Po 14 jadę odebrać wypis ze szpitala, a o 15:20 do gina. Ja zawsze byłam spokojna przed wizytami, oczywiście niecierpliwiłam się, ale zupełnie bez stresu (no może poza jedną, kiedy lekarz miał skontrolować wchłanianie się krwiaka). Teraz jest zupełnie inaczej. Bardzo się denerwuję, od wczoraj ciężko mi o czymkolwiek innym myśleć. Od tego feralnego piątku cały czas czuję niepokój :(
    Mam nadzieję, że po południu będę mogła odetchnąć z ulgą.

Co do planów na majówkę, to my jak się uda zrobimy małą parapetówkę - bo wczoraj zaczęliśmy przeprowadzkę do nowego mieszkania. A jak pogoda dopisze, to resztę weekendu spędzimy na naszej działeczce :)

P.S. Trzymajcie mocno kciuki za nas!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:26

paaolka, MartaR.., Madź, paradise, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas kciuki zacisniete :) wszystko bedzie dobrze:* daj znac po wizytcie koniecznie!

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas zazdroszcze ja musze czekac do 22maja bo gin mi wyznacza wizyte co 5tygodni

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:01

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas, oczywiście, że trzymamy kciuki!!!!

Anoolka, ja zawsze byłam czekoholikiem i nie powiem, żeby w ciąży czekolada mi nie smakowała, ale na pewno mam do niej mniejszy pociąg. Za to bardzo, ale to bardzo bardzo wchodzi mi ostre i kwaśne :) Pomidora sobie pieprzę, że aż robi się czarny :P

Anoolka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas kochana trzymam mocno kciuki za Ciebie :* i daj nam znać jak już będziesz po wizycie..

• paradise Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI też mam ochotę najbardziej na ostre i kwaśne rzeczy ;) ostatnio też zjadam sporo gorzkiej czekolady :D której nie tykałam się przed ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 14:58

MOI lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ