Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sylwia1985 wrote:Nati ale co sie stalo? Jak jestes w stanie oczywiscie napisac:( ktory to byl tydzień?
przełom 11/12 tc. Nie wiem co się stało. Poszłam na kontrolna wizytę. Usg miało potwierdzić wiek ciąży przed badaniem genetycznym. A okazało się, że serce dziecka nie bije. Nie miałam żadnych złych objawów. Piersi bolały, były mdłości, i osłabienie... Jedyne co, to parę dni wcześniej spadła mi temperatura. Niby nie dużo, 0,2 stopnia, nadal była nad linią, ale prze kilka dni niższa niż ta w poprzednich tygodniach.
Czekam na wynik hsit-pat. Ale nie robię sobie złudzeń. Będę musiała znaleźć jakiegoś mądrego lekarza. Winna może być anemia (?) nieznaczna, albo dość duża krzepliwość (choć tez w granicach normy). Nie wiem.
-
nick nieaktualnyNati ja robiłam badania na anty TPO i przeciwciała kariolipidowe IgM i IgG, to podstawowe badania przy podejrzeniu, że coś jest nie tak z krzepnięciem. jeśli zaburzenia są małe to wystarczy łykać Acard w ciąży, jeśli duże to są zastrzyki z heparyny i powinno być ok.
ja jestem na Acardzie i jestem w 14 tc, ale boję się każdej wizyty kontrolnej i tylko czekam na słowa "widać akcję serca", teraz już widać ruchy ale ja jeszcze nic nie czuję.
Nati bardzo Ci współczuję, wiem co przeżywasz teraz. mam tylko nadzieję, że się podniesiesz z tego w miarę szybko, choć przypuszczam, że teraz myślisz, że tak się nie stanie... -
agaW wrote:jestem na Acardzie i jestem w 14 tc, ale boję się każdej wizyty kontrolnej i tylko czekam na słowa "widać akcję serca", teraz już widać ruchy ale ja jeszcze nic nie czuję.Matka fantastycznej 4