Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy miewacie takie dziwne kłucia w brzuchu tzn. w nadbrzuszu tak do pępka. Kujący ból pojawia się podczas schylania, podczas napinania mięśni podczas leżenia gdy próbuje wstać kłucie jest chwilowe i zaraz mija, dodam że cały czas mam wzdęcia może to ma coś z tym wspólnego

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie kłucia to na pewno wzdęcia często tak mam jak brzuch się robi napięty do granic możliwości skóry, a teraz w ciąży tym bardziej przechodzi po "odgazowaniu" ;)

Dziewczyny czujecie już coś? Bo ja chyba dzisiaj zaczęłam :) cały czas się zastanawiam czy to nie gazy no ale po pierwsze nigdy w życiu takich nie miałam, a po drugie to trochę za nisko jak na bulgotanie w jelitach no i za pierwszym razem to było jakby ręką w wodzie delikatnie poruszać, a teraz po południu takie bąbelkowanie. Fajne tylko żebym jeszcze miała 100% pewność, że to to, no nic trzeba siebie obserwować :)

Kajaoli daj znać jak wizyta 3d? Bom niezmiernie ciekawa jak to widać na tak wczesnym etapie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 17:06

paradise, anka_a, Anoolka, Kajaoli, lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni ja tez tak mam, staram się powoli wstawać to wtedy nie kłuje.
    Anoolka czy ja dobrze kojarzę, że ty z Olsztyna jesteś? Znasz może jakies opinie o tamtejszych porodówkach? I ginekologach? bo ja właśnie szukam :)

Anoolka lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również od dwóch dni czuje lekkie bulgotanie w dole brzucha na razie zganiam na gazy w jelitach...

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja z utęsknieniem czekam aż dzidźka da znać, że jest eh

ukdywn15f5oepb6t.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja już czuję od jakiegoś czasu malucha. Przepływa z prawej do lewej strony i z powrotem (ja to tak odczuwam) :)
    Co do zakupów to wszystko mam po córce. Jak będzie chłopak to poprzeglądam rzeczy pod kątem chłopaka. Jedyne czego teraz szukam to łóżko piętrowe, które na dole ma możliwość wstawienia łóżeczka.
    U mnie już 7 kg na plusie i zdecydowałam, że nie jem słodyczy i.... sąsiedzi przynieśli kołocz weselny...ech więc zaczynam od jutra :D

Madź, renatkach, ania.g, Kakabaka lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy chyba zrobila mi sie opryszczka a nigdy nie mialam - boje sie strasznie bo wyczytalam ze jest niebezpieczna w ciazy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia ja mam opryszczkę juz ze trzeci raz, ponoć jak już kiedys w życiu miałas to jest ok, ale jak pierwszy raz to lepiej poradź się lekarza

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny pomocy chyba zrobila mi sie opryszczka a nigdy nie mialam - boje sie strasznie bo wyczytalam ze jest niebezpieczna w ciazy

Zadzwoń do lekarza. Nie chce cie straszyc , ja juz mam 3 raz w ciazy i musze zaztwac heviran i za kazdym razem panikuje jak mam. Ale taka mam nature.dobrze ze juz jestes w 2 trym. Uwazaj zebys sobie nie zakazila tam na dole.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Zadzwoń do lekarza. Nie chce cie straszyc , ja juz mam 3 raz w ciazy i musze zaztwac heviran i za kazdym razem panikuje jak mam. Ale taka mam nature.dobrze ze juz jestes w 2 trym. Uwazaj zebys sobie nie zakazila tam na dole.
    jutro po pracy pojde do gina i sie zapytam co robic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:01

MartaR.., Magdzialenka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Sylwia chyba???Może to zajad w kąciku albo jakiś pryszczyk koło warg???Opryszczka po kilku godzinach nabiera wody i jest to takie pęcherzykowate...Jeśli to pierwszy raz to może weź jutro wolne i z samego rana gnaj do lekarza...

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia chyba???Może to zajad w kąciku albo jakiś pryszczyk koło warg???Opryszczka po kilku godzinach nabiera wody i jest to takie pęcherzykowate...Jeśli to pierwszy raz to może weź jutro wolne i z samego rana gnaj do lekarza...
    chyba bo nigdy nie mialam - gin przyjmuje jutro od 15-18. Jutro akurat koncze wczesniej bo o 16 i szybko do niego pojde

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 20:31

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a możesz wrzucić zdjęcie tej swojej opryszczki? to my Ci powiemy czy to ona czy nie ;)

Do dziewczyn które nie miały nigdy opryszczki i cytomegalii:
    Nigdy nie całujcie się w ciąży z kimkolwiek oprócz męża oczywiście, nie pijcie i nie jedźcie ze wspólnych naczyń i sztućców i butelek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 20:37

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witam
    Mam pytanie, co prawda do października jeszcze trochę czasu ale mnie już to męczy. Nie wiem czy któraś z Was jest z okolic Warszawy a bliżej Pruszkowa. Mam gina bardzo dobrą ale niestety pracuje w szpitalu w Pruszkowie ( szpital ma nie najlepszą opinię)Mam planowane cc. Pytałam swoją gin o to jak będzie tam wyglądać mój poród ale ona przedstawia mi wszystko w samych superlatywach. Podobno szpital w Pruszkowie nie ma oddziału patologi ciąży ani sprzętu odpowiedniego dla wcześniaków lub gdy są jakieś problemy. A moja gin mówi że jestem specjalny przypadek i przy moim cc na pewno będzie większa ekipa lekarzy niż normalnie. Mam też gina który pracuje w szpitalu na Żelaznej w Warszawie i zastanawiam się czy przenieść się do niego ze względu na szpital właśnie. Wątpliwości mam bo znam go tylko z jednej wizyty. Czy skoro mam zespół antyfosfolipidowy to nowy gin będzie utrzymywał stary tok leczenia? Mam mętlik w głowie a decyzję muszę podjąć.

Aniu, na twoim miejscu zastanowilabym sie nad szpitalem z odpowiednimi kompetencjami bo trzeba chuchac na gorace. Moim zdaniem , czulabys sie tam bezpieczniej. Najlepiej wybierz sie do obydwu szpitali lub sprobuj uzyskac wiecej informacji na ten temat. Ja bym sie nie zastanawiala ale masz jeszcze czas na decyzje :)

ania.g lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną znowu leżenie i modlenie się ;(
    Niestety znowu mam krwiaka, tyle że bardzo dużego - jakieś 3,6cm x 2,6cm x 1,7cm (kształt L). Zlokalizowany w takim miejscu jak poprzedni.
    Stąd ten piątkowy krwotok. Z dzieckiem wszystko w porządku. Ale znowu się boję, żeby wszystko się dobrze skończyło. Nie wiadomo skąd to się u mnie bierze. Cały czas mi się chce ryczeć :(
    Kontrole mam dopiero za 2 tygodnie - oszaleje do tego czasu!!
    Marze o spokojnej nudnej ciąży, już mam dość tych wiecznych problemów.
    Ach...

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, pytasz o relacje z usg 4D, wiec widac bylo troszke buzke malucha :) ale podejrzewam, ze najlepiej zrobic takie usg nieco pozniej, tak za miesiac lub poltorej, gdzies w 25 tygodniu. Teraz jest jeszcze za malusi, zeby zobaczyc np. rysy twarzy czy do kogo bedzie podobny. Poza tym zaslania go pelno tkanek, ktore sa widoczne na usg.
    Dzis nie mam mozliwosci wam wkleic tu zdjecia ale zrobie to jutro i zobaczycie, ze niewiele wdac, no ale oczywscie jestesmy zadowoleni bo maluszek ma sie dobrze, wazy juz 180g, CRL 15cm , zreszta cieszymy sie za kazdym razem jak go ujrzymy :):)
    Chociaz, jak moja siostra obejrzala nagranie to twierdzi, ze od razu widac, ze maly jest podobny do mojego M :):)
    Nie czuje jeszcze ruchow chociaz na ekranie szalal, ruszal raczkami, nozkami, caly sie prostowal wciskajac stopki w scianki macicy :) widocznie musimy jeszcze troche poczekac albo myle jego ruchy z czyms innym i nie zwracam uwagi, nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 22:05

Anoolka, MOI, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas, kochana, to rzeczywiscie masz teraz nerwy.. Co mowia lekarze? Jakiego typu leczenie przewiduja?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczenie takie jak w przy poprzednim krwiaku, czyli leżenie, z leków mam duphaston 3x1 i tabletki cyklo3forte 2x2 na obkurczenie naczyń krwionośnych. Oczywiście zero serduszkowania. Mój lekarz się wkurzył, że w szpitalu go nie widzieli - a USG było. Ciąża zagrożona, ale lekarz mówił, że dzieciątko jest duże i powinno się to skończyć jak w poprzednim (czyli dość szybko się wchłonął). Zwolnienie do końca ciąży, nie ma mowy o powrocie do pracy (zresztą nie planowałam już wracać).
    Przy poprzednim, który miał wymiary 1,7cm x 1,4cm leżałam 5 tygodni...

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Najlepsi lekarze są w wojewódzkim ale położne baaardzo kiepsko traktują pacjentki. Malarkiewicz za to spadł na psy i dużo dziewczyn narzeka że to już nie to co kiedyś...ja za to jestem za miejskim. I to by było chyba na tyle jeśli chodzi o wybór ;)
    Ja rodziłam w miejskim i leżałam około miesiąca na patologii opieka lekarze była bardzo dobra szczerze polecam...

Anoolka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ