Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kakabaka wrote:Ale mnie dzisiaj męczy zgaga. Masakra jakaś. Co można na zgagę w naszym stanie brać?
Ja jem migdały i jest ok. A co poza tym, to nie wiem. Przed ciążą nigdy nie miałam zgagi. Teraz mi się zdarza, jak dupka łykam.
No i faktycznie, tak jak pisze Anoolka - herbata miętowa też pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 14:48
-
Dwa razy, w poniedziałek idę na 3 W 1 trymestrze miałam problemy z krwiakami (plamienie) dlatego tak często monitorujemy co tam się dzieję. Jak ciąża przebiega prawidłowo to wystarczą 3-4 USG. Chyba w 2 trymestrze dopochwowo już się usg nie wykonuję, chociaż nie jestem pewna
-
No to rzeczywiście często miałaś ale nie ma co się dziwić
właśnie na karcie takiej informacyjnej co od lekarza dostałam jest napisane, że 4 razy usg obowiązkowe- przy większej ilości pacjentka musi się zgodzić a co do II trymestru to nie wiem idę 7 maja to okaże się co lekarz zrobi -
Ja mialam juz przez brzuch ale tam tez zagladal i szyjke sprawdzal.Boli was macica? Ja czuje takie rozciaganie i rozpychanie- czasem klocie nawet podczas serduchowania czuje takie parcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 16:25
-
Anoolka wrote:Ale powiedziałaś że to pierwszy raz?
W takim wypadku powinien Ci wypisać tabletki
Zgadzam sie. Ja dostalam tabletki mimo, ze to nie pierwszy raz. A konsultowalam to z dwoma lekarzami. I tym bardziej, ze to pierwszy raz. -
sylwia1985 wrote:Ja mialam juz przez brzuch ale tam tez zagladal i szyjke sprawdzal.Boli was macica? Ja czuje takie rozciaganie i rozpychanie- czasem klocie nawet podczas serduchowania czuje takie parcie
ja czasami czuję pewien dyskomfort, ale ból nie jest silny i nie utrzymuje się długo, co do serduchowania mamy jak na razie zakaz od początku ciąży
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlcio wrote:hej
byłam na wizycie ale się tylko wkurzyłam bo pani dr uważa że za mało ważę i że się odchudzam
do tego jestem mega zmęczona bo Kasia musi praktycznie leżeć przez tą złamaną rękę -
nick nieaktualny