Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj mężusiowi mam zamiar zrobić niespodziankę - ziemniaczki, mielone i mizerię. Od lutego nie robiłam mielonych, bo przy mdłościach mnie bardzo odrzuciło od nich. Mój Krzyś uwielbia, ale do tej pory nawet mnie nie prosił, bo wiedział, że na samą myśl mi gorzej. Ale jak ostatnio Was czytałam, to zrobiłyście mi smaka
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj to za mną chodzi zupka pomidorowa z makaronem [już się gotuję] i na drugie kurczak z piekarnika młode ziemniaczki a do tego rzodkieweczka z sałatką i jogurtem naturalnym. jeszcze troszkę to z naszego forum zrobi się mały blog kulinarny, ale to bardzo fajnie gdy brak inspiracji kulinarnych... a ta koperkowa też brzmi dobrze chyba się skuszę następnym razem
Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak was czytam co tam gotujecie aż sama nie wiem co na obiad zrobić
Ale za to śniadanie było na słodko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:03
sylwia1985, Eweloka84, paaolka, Aniqa, Anoolka, anka_a, MartaR.., ao12., mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
anka_a wrote:Szalejecie dziewczyny w kuchni!!!
Ja dzisiaj kasza, gulasz i ogórek kiszony. Jutro idę na łatwiznę i jajo sadzone zrobię z ziemniaczkami.
Ja też dziś pójdę na łatwiznęNa życzenie męża: fasolka po bretońsku ze słoika (pudliszki)
Mi to na dziś pasuje, a jutro jakaś ryba młode ziemniaczki (pewnie z jakiejś Grecji bo naszych to chyba jeszcze nie ma) plus mizeria
-
mama86 wrote:młode ziemniaczki (pewnie z jakiejś Grecji bo naszych to chyba jeszcze nie ma)
A właśnie, że już są! Przynajmniej u mnie! I polskie truskawki, które smakują już normalnie, czyli swojsko - polsko!!!
Jestem zszokowana przepisem na zupę koperkową! Do teraz żyłam w przeświadczeniu, że zupa koperkowa, to po prostu zupa jarzynowa z dorzuconym koperkiem
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie niema jeszcze truskawek, chociaż sprzedają ponoć polskie gdzieś po sklepach za 15 zł kg. Ja jak będą ładne,i smakowite to 5 kg kupie i namroże,do koktajli będe mieć na lato.moja chłopina kupiła mi blender to ciągle robie koktajle na maślance bo dużo wapnia ma. Tylko teraz po tych deszczach to mogą być niedobre.
Wietrzysko i deszcz tak szaleją u mnie że zaraz okna wyłamiąWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:25
-
Dziś próbowałam polskie truskawy i na jutro zamówiłam - przepyszne!!!! A też sie bałam, że będą bez smaku po tych deszczach. No ale u nas pogoda zawsze inna niż w innych częściach kraju. Poza tym moja miejscowość to polski "biegun ciepła"
Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz powiedział, że mogę poczuć pierwszy raz dzidziolka nawet w 22 tygodniu
Dlatego, że to pierwsze dziecię i w dodatku zagnieżdżone z przodu brzucha przez co ma tam taki balonik który amortyzuje jego ruchy
Ale i tak, rzadko bo rzadko, ale czuję go jak delikatnie przemieszcza się w brzuchu. Zwłaszcza tak z boku jak jestao12., paaolka, Eweloka84, Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mój bobas budzi się razem z tatusiem o 5 rano już któryś dzień z kolei i wtedy zaczyna rozrabiać
I wieczorem jak leżę na płasko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 17:00
Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
właśnie wciągnęłam loda tofiowego, więc mój brzuch też jest okopywany
Młodemu/młodej chyba smakował
Aniqa, u ciebie pewnie taki szał za oknem jak i u mnie... Tylko czekam kiedy na dobre prąd wyłączą, bo merdają nim od południa. A ja nie wierzyłam w te alarmy przeciwpowodziowe.. a tu się okazuje że jednakEweloka84, Aniqa lubią tę wiadomość
-
Ale się napisałyście
Ja dziś jadłam na obiad zupę borowikową i naleśniki z serem - wszystko ze stołówki Państwowego Zakładu Higieny, który mam niedaleko pracyPyszotki tam robią.
Byłam dziś na USG układu moczowego, które wczoraj zalecił lekarz i nic nie wykazało, czyli jest dobrze. Lekarka, która robiła sugeruje, że bóle w boku mogę mieć od kręgosłupa. Mam nadzieję, że się nie myli.
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymała_mi wrote:właśnie wciągnęłam loda tofiowego, więc mój brzuch też jest okopywany
Młodemu/młodej chyba smakował
Aniqa, u ciebie pewnie taki szał za oknem jak i u mnie... Tylko czekam kiedy na dobre prąd wyłączą, bo merdają nim od południa. A ja nie wierzyłam w te alarmy przeciwpowodziowe.. a tu się okazuje że jednakmała_mi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny