Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • agatas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mężusiowi mam zamiar zrobić niespodziankę - ziemniaczki, mielone i mizerię. Od lutego nie robiłam mielonych, bo przy mdłościach mnie bardzo odrzuciło od nich. Mój Krzyś uwielbia, ale do tej pory nawet mnie nie prosił, bo wiedział, że na samą myśl mi gorzej. Ale jak ostatnio Was czytałam, to zrobiłyście mi smaka :D

Aniqa lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniam mizeria uwielebiam :)

• moni28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to za mną chodzi zupka pomidorowa z makaronem [już się gotuję] i na drugie kurczak z piekarnika młode ziemniaczki a do tego rzodkieweczka z sałatką i jogurtem naturalnym. jeszcze troszkę to z naszego forum zrobi się mały blog kulinarny, ale to bardzo fajnie gdy brak inspiracji kulinarnych... a ta koperkowa też brzmi dobrze chyba się skuszę następnym razem

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak was czytam co tam gotujecie aż sama nie wiem co na obiad zrobić :) Ale za to śniadanie było na słodko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:03

sylwia1985, Eweloka84, paaolka, Aniqa, Anoolka, anka_a, MartaR.., ao12., mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewczyny tak was czytam co tam gotujecie aż sama nie wiem co na obiad zrobić :) Ale za to śniadanie było na słodko ;)

351b89f.jpg
    mniam mniam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Szalejecie dziewczyny w kuchni!!!
    Ja dzisiaj kasza, gulasz i ogórek kiszony. Jutro idę na łatwiznę i jajo sadzone zrobię z ziemniaczkami.

Ja też dziś pójdę na łatwiznę :) Na życzenie męża: fasolka po bretońsku ze słoika (pudliszki):D Mi to na dziś pasuje, a jutro jakaś ryba młode ziemniaczki (pewnie z jakiejś Grecji bo naszych to chyba jeszcze nie ma) plus mizeria :)

divers2288.gif
  • MOI Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    młode ziemniaczki (pewnie z jakiejś Grecji bo naszych to chyba jeszcze nie ma)

A właśnie, że już są! Przynajmniej u mnie! I polskie truskawki, które smakują już normalnie, czyli swojsko - polsko!!! :D

Jestem zszokowana przepisem na zupę koperkową! Do teraz żyłam w przeświadczeniu, że zupa koperkowa, to po prostu zupa jarzynowa z dorzuconym koperkiem ;D

Aniqa lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niema jeszcze truskawek, chociaż sprzedają ponoć polskie gdzieś po sklepach za 15 zł kg. Ja jak będą ładne,i smakowite to 5 kg kupie i namroże,do koktajli będe mieć na lato.moja chłopina kupiła mi blender to ciągle robie koktajle na maślance bo dużo wapnia ma. Tylko teraz po tych deszczach to mogą być niedobre.
    Wietrzysko i deszcz tak szaleją u mnie że zaraz okna wyłamią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:25

• MOI Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś próbowałam polskie truskawy i na jutro zamówiłam - przepyszne!!!! A też sie bałam, że będą bez smaku po tych deszczach. No ale u nas pogoda zawsze inna niż w innych częściach kraju. Poza tym moja miejscowość to polski "biegun ciepła" :D :D :D

Eweloka84 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    u nas pogoda okropna leje i do tego strasznie wieje

na obiad dziś zapiekanka ziemniaczana i spagetti i zupa pomidorowa choć chyba zrobię jeszcze koperkową bo mam straszną ochotę
    Zaszalałaś z tym obiadem ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    moje tez nie wiec czekajmy cierpliwie :)

Nie martw się, wszystko w swoim czasie :) Moje też jeszcze nie, trzeba cierpliwie czekać.

Eweloka84 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że mogę poczuć pierwszy raz dzidziolka nawet w 22 tygodniu :(
    Dlatego, że to pierwsze dziecię i w dodatku zagnieżdżone z przodu brzucha przez co ma tam taki balonik który amortyzuje jego ruchy :(
    Ale i tak, rzadko bo rzadko, ale czuję go jak delikatnie przemieszcza się w brzuchu. Zwłaszcza tak z boku jak jest :)

ao12., paaolka, Eweloka84, Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najwięcej sie rusza jak leże na płasko, i w godzinach rannych jak sie budzę. Teraz też leżę sobie pod kocykiem bo pogoda przeokropna, a maleństwo kopie swoimi kopytkami.

ao12. lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój bobas budzi się razem z tatusiem o 5 rano już któryś dzień z kolei i wtedy zaczyna rozrabiać :) I wieczorem jak leżę na płasko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 17:00

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poczuję pierwsze ruchy to mam je wpisać w kartę ciąży...Kurcze czasem coś czuję takie pukanie ale do końca nie wiem czy to nie są przypadkiem gazy albo tiki które często mam w innych częściach ciała :(

Aniqa lubi tę wiadomość

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wciągnęłam loda tofiowego, więc mój brzuch też jest okopywany :) Młodemu/młodej chyba smakował :)

Aniqa, u ciebie pewnie taki szał za oknem jak i u mnie... Tylko czekam kiedy na dobre prąd wyłączą, bo merdają nim od południa. A ja nie wierzyłam w te alarmy przeciwpowodziowe.. a tu się okazuje że jednak :/

Eweloka84, Aniqa lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się napisałyście :)
    Ja dziś jadłam na obiad zupę borowikową i naleśniki z serem - wszystko ze stołówki Państwowego Zakładu Higieny, który mam niedaleko pracy ;) Pyszotki tam robią.

Byłam dziś na USG układu moczowego, które wczoraj zalecił lekarz i nic nie wykazało, czyli jest dobrze. Lekarka, która robiła sugeruje, że bóle w boku mogę mieć od kręgosłupa. Mam nadzieję, że się nie myli.

Aniqa lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    właśnie wciągnęłam loda tofiowego, więc mój brzuch też jest okopywany :) Młodemu/młodej chyba smakował :)

Aniqa, u ciebie pewnie taki szał za oknem jak i u mnie... Tylko czekam kiedy na dobre prąd wyłączą, bo merdają nim od południa. A ja nie wierzyłam w te alarmy przeciwpowodziowe.. a tu się okazuje że jednak :/
    Mała mi, ty też z południa? No u mnie szał za oknem, straże też ciągle kontrolują.

mała_mi lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie. Ile juz przybrałyście na wadze bo ja zaczełam zauważać ze nie wchodze w spodnie i to w tyłku. Boję sie ze dużo przytyje bo naprawde ciagle coś podjadam bo czuje głód.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałam sobie że mam lody waniliowo truskawkowe z algidy. Ale polecam lody Koral "lody jak dawniej" , ide sobie nałożyć mega porcje. Nagrzałam sie to loda można zjeść.

Kajaoli lubi tę wiadomość

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ