Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:
http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788ebhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, ja już obleciałam po sklepach , teraz troche sprzątania. Mam do was pytanko , czy pobolewa was dół brzucha przy chodzeniu, mi się to zdarza jak np kawałek maszeruje, albo ogólnie gdzieś dalej. Dokładnie dół i prawy bok brzucha. Musze spytać lekarza czy to coś niepokojącego.
aga2319 lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Zawsze sie podaje w mg/dl albo w mmol, a tu nagle g/L hmm, daj znać jak sie dowiesz albo znajdziesz przelicznik.
Znalazlam jeszcze to:
Przed wypiciem glukozy: 4,6 mmol/L
Dwie godziny po wypiciu: 7,9 mmol/L
A ty jakie mialas wyniki Aniqa ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 11:48
-
Aniqa wrote:Czesc dziewczyny, ja już obleciałam po sklepach , teraz troche sprzątania. Mam do was pytanko , czy pobolewa was dół brzucha przy chodzeniu, mi się to zdarza jak np kawałek maszeruje, albo ogólnie gdzieś dalej. Dokładnie dół i prawy bok brzucha. Musze spytać lekarza czy to coś niepokojącego.
Ja tak mam. Mi to dość mocno doskwiera, jak tylko więcej się poruszam w ciągu dnia, to zaraz mam bóle w dole brzucha i po bokach. Jedyne co mi pomaga to długie leżenie na tej dużej poduszce dla kobiet w ciąży. Z tego co wiem, to więzadła. W poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza, to go spytam o toAniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Znalazlam jeszcze to:
Przed wypiciem glukozy: 4,6 mmol/L
Dwie godziny po wypiciu: 7,9 mmol/L
A ty jakie mialas wyniki Aniqa ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:31
-
nick nieaktualnyagatas wrote:Ja tak mam. Mi to dość mocno doskwiera, jak tylko więcej się poruszam w ciągu dnia, to zaraz mam bóle w dole brzucha i po bokach. Jedyne co mi pomaga to długie leżenie na tej dużej poduszce dla kobiet w ciąży. Z tego co wiem, to więzadła. W poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza, to go spytam o to
-
nick nieaktualny
-
U mnie rowniez czasami wystepuja bole, lekarz mowil mi ze moga byc spowodowane rozciaganiem wiazadel, zaparciami lub dziecko uciska na jakies nerwy. Dopoki nie sa zbyt intensywne to chyba nie ma sie czym martwic, chociaz ja tam zawsze wole skonsultowac sie z lekarzem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:46
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo pewnie będą te wiązadła, bo tylko w ruchu u mnie występują, nigdy w domu jak odpoczywam tylko muszę przejść kawałek i wtedy sie pojawiają. Ale zapytam na wizycie, musze sobie zrobić liste pytań bo jak wchodze do gabinetu to zawsze zapominam zapytać o co chciałam i potem żałuje że sobie nie zapisałam.
-
nick nieaktualnyaga2319 wrote:A skoro już jesteśmy przy bólu, to czy miewacie taki ból jak na @, ale bardzo delikatny? Ja niby dostalam leki rozkurczowe, ale nie pomagają, więc może to ból związany z czym innym?
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Czesc dziewczyny, ja już obleciałam po sklepach , teraz troche sprzątania. Mam do was pytanko , czy pobolewa was dół brzucha przy chodzeniu, mi się to zdarza jak np kawałek maszeruje, albo ogólnie gdzieś dalej. Dokładnie dół i prawy bok brzucha. Musze spytać lekarza czy to coś niepokojącego.
O taaak...ja tez tak mami coraz bardziej mnie to męczy, bo od poczatku byłam bardzo mobilna a od kilku dni nawet wyjscie do sklepu mnie męczy i zaczyna mnie ten dół brzucha boleć, boki i troche plecy...ech, podejrzewam ze to sie jeszcze nasili...a tez nie wyobrazam sobie siedzenia w domu przez cały czas, tym bardzej ze lato przed nami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 13:09
Aniqa lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Ja na czczo miałam 4.45 czyli norma, a po glukozie, po 2godz 7.96 a norma jest do 7.8. I mam diete cukrzycową.
Acha, to wyglada na to, ze tez mam cukrzyce. Nadal czekam na telefon od lekarza ale juz teraz dowiem sie jak mam sie zorganizowac z jedzeniem.
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Acha, to wyglada na to, ze tez mam cukrzyce. Nadal czekam na telefon od lekarza ale juz teraz dowiem sie jak mam sie zorganizowac z jedzeniem.
dietacukrzycowa.pl
slodkiemamy.pl
Z tym ze slodkie mamy sa przesadnie napisane, nie stosuj sie tak rygorystycznie do tego, bo jak ja zaczelam to prawie zaslablam w drodze do sklepu. Ta pierwsza str jest ok