X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:

http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788eb

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja już obleciałam po sklepach , teraz troche sprzątania. Mam do was pytanko , czy pobolewa was dół brzucha przy chodzeniu, mi się to zdarza jak np kawałek maszeruje, albo ogólnie gdzieś dalej. Dokładnie dół i prawy bok brzucha. Musze spytać lekarza czy to coś niepokojącego.

aga2319 lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Zawsze sie podaje w mg/dl albo w mmol, a tu nagle g/L hmm, daj znać jak sie dowiesz albo znajdziesz przelicznik.

Znalazlam jeszcze to:

Przed wypiciem glukozy: 4,6 mmol/L
    Dwie godziny po wypiciu: 7,9 mmol/L

A ty jakie mialas wyniki Aniqa ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 11:48

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Czesc dziewczyny, ja już obleciałam po sklepach , teraz troche sprzątania. Mam do was pytanko , czy pobolewa was dół brzucha przy chodzeniu, mi się to zdarza jak np kawałek maszeruje, albo ogólnie gdzieś dalej. Dokładnie dół i prawy bok brzucha. Musze spytać lekarza czy to coś niepokojącego.

Ja tak mam. Mi to dość mocno doskwiera, jak tylko więcej się poruszam w ciągu dnia, to zaraz mam bóle w dole brzucha i po bokach. Jedyne co mi pomaga to długie leżenie na tej dużej poduszce dla kobiet w ciąży. Z tego co wiem, to więzadła. W poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza, to go spytam o to :)

Aniqa lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Znalazlam jeszcze to:

Przed wypiciem glukozy: 4,6 mmol/L
    Dwie godziny po wypiciu: 7,9 mmol/L

A ty jakie mialas wyniki Aniqa ?
    Ja na czczo miałam 4.45 czyli norma, a po glukozie, po 2godz 7.96 a norma jest do 7.8. I mam diete cukrzycową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja tak mam. Mi to dość mocno doskwiera, jak tylko więcej się poruszam w ciągu dnia, to zaraz mam bóle w dole brzucha i po bokach. Jedyne co mi pomaga to długie leżenie na tej dużej poduszce dla kobiet w ciąży. Z tego co wiem, to więzadła. W poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza, to go spytam o to :)
    Hmm juz myslalam ze to cos niepokojacego. Ja mam wizyte w srode to tez zapytam bo to w sumie uciazliwe bo dluzsza trasa to juz klopot.

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:03

Aniqa lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie bole szczegolnie jak dluzej pochodze i w srode tez sie bede pytala czy to normalne

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak opisujecie aga i sylwia, właśnie taki, jak zakwasy tylko całkiem na dole i z boku tak jakby koło kości biodrowej, uciążliwe przy dłuższym chodzeniu

• paradise Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rowniez czasami wystepuja bole, lekarz mowil mi ze moga byc spowodowane rozciaganiem wiazadel, zaparciami lub dziecko uciska na jakies nerwy. Dopoki nie sa zbyt intensywne to chyba nie ma sie czym martwic, chociaz ja tam zawsze wole skonsultowac sie z lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:46

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniqa lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie będą te wiązadła, bo tylko w ruchu u mnie występują, nigdy w domu jak odpoczywam tylko muszę przejść kawałek i wtedy sie pojawiają. Ale zapytam na wizycie, musze sobie zrobić liste pytań bo jak wchodze do gabinetu to zawsze zapominam zapytać o co chciałam i potem żałuje że sobie nie zapisałam.

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    A skoro już jesteśmy przy bólu, to czy miewacie taki ból jak na @, ale bardzo delikatny? Ja niby dostalam leki rozkurczowe, ale nie pomagają, więc może to ból związany z czym innym?
    Mi sie taki ból też trafił ale nie przejełam sie nim bo nawet nie pamiętam w jakim czasie miesiąca miewałam okres. Lekarz mi kazał brać nospe albo paracetamol jakby co, ale niemiałam takiej potrzeby. Teraz już długi czas niemam takiego bólu, tylko ten o którym pisałam i ból bioder od leżenia na bokach, zawsze spałam na brzuchu a teraz nie moge sie wygramolić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece kupić jakieś rybisko na obiad, bo czuje ze cukier spada a ja nawet jogurtu naturalnego niemam zeby zajesc. Przyznam sie bez bicia ze dzis zaszalalam i wypilam kakao slodkie ... kurcze jakie dobre.milego dnia :*

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniqa lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

O taaak...ja tez tak mam :/ i coraz bardziej mnie to męczy, bo od poczatku byłam bardzo mobilna a od kilku dni nawet wyjscie do sklepu mnie męczy i zaczyna mnie ten dół brzucha boleć, boki i troche plecy...ech, podejrzewam ze to sie jeszcze nasili...a tez nie wyobrazam sobie siedzenia w domu przez cały czas, tym bardzej ze lato przed nami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 13:09

Aniqa lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja na czczo miałam 4.45 czyli norma, a po glukozie, po 2godz 7.96 a norma jest do 7.8. I mam diete cukrzycową.

Acha, to wyglada na to, ze tez mam cukrzyce. Nadal czekam na telefon od lekarza ale juz teraz dowiem sie jak mam sie zorganizowac z jedzeniem.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Acha, to wyglada na to, ze tez mam cukrzyce. Nadal czekam na telefon od lekarza ale juz teraz dowiem sie jak mam sie zorganizowac z jedzeniem.
    A ile masz tego cukru?
    dietacukrzycowa.pl
    slodkiemamy.pl
    Z tym ze slodkie mamy sa przesadnie napisane, nie stosuj sie tak rygorystycznie do tego, bo jak ja zaczelam to prawie zaslablam w drodze do sklepu. Ta pierwsza str jest ok

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ