X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem jak ci to przeliczyć, bo masz w g/l , jakbyś miała w molach,albo miligramach to bym ci powiedziała, ale niechce wprowadzić w błąd. Ale przy wyniku masz literke albo L albo H, jeśli jest H to znaczy że cukier wysoki, L to niski, jeśli nic to jest norma.
    A leukocyty świadczą o stanie zapalnym, niewiem ile ma być ich w ciąży.

• renatkach Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa cukrowa:
    Glukoza na czczo norma (różnie podają ja na jednym wyniku mam do 99 mg/dla na drugim do 105 mg/dl)
    Glukoza po 60 minutach musi mieć mniej niż 180 mg/dl
    Glukoza po 120 minutach musi mieć mniej niż 140 mg/dl

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze sie podaje w mg/dl albo w mmol, a tu nagle g/L hmm, daj znać jak sie dowiesz albo znajdziesz przelicznik.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    http://allegro.pl/premiera-nano-flower-riko-gondola-spacer-fotel-i4305271205.html
    ja sobie taki wózek upatrzyłam, na YouTube jest super prezentacja. Wezmę chyba czarny :)[/QUOTE

wózek rewelacja cena trochę powala ale ja już się w nim zakochałam;]
    dla mnie wersja z fioletem
    http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-riko-nano-3w1-7xgratis-i4294770078.html

renatkach lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dziewczyny, dostalam wyniki obciazenia glukoza i cos mi sie nie podobaja:
    Przed glukoza: 0,82 g/L
    Dwie godziny po wypiciu glukozy: 1,42 g/L

Czy ktoras z was jest w stanie mi pomoc z interpretacja?

Reszta badan idealna ale martwi mnie podwyzszona ilosc leukocytow: 12600

Jutro zanosze wyniki do lekarza i oddzwoni do mnie jak je juz obejrzy.

g/L to do samo co mg/dl :) wystarczy g/L podzielić przez 100 co daje nam mg/dl
    czyli masz na granicy, pewnie każe Ci powtórzyć :)
    A co do leukocytów to s ciąży do 18 000 jest normą niektórzy lekarze mówią, że nawet do 20 000.
    Ja mam 14 200 i jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 18:37

Kajaoli lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam podwyższone leukocyty. Jak pisały dziewczyny, w ciąży normalne, że są podwyższone nieco ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    renatkach wrote:
    http://allegro.pl/premiera-nano-flower-riko-gondola-spacer-fotel-i4305271205.html
    ja sobie taki wózek upatrzyłam, na YouTube jest super prezentacja. Wezmę chyba czarny :)[/QUOTE

Ja też, bo jest mega praktyczny, łatwy w obsłudze, zgrabny i po prostu mi się podoba. A już całkowicie przekonał mnie filmik na YT.

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzieki dziewczyny za pomoc w interpretacji wynikow, mam nadzieje ze jutro lekarz do mnie zadzwoni i powie co o tym mysli.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    renatkach wrote:

Bardzo ladny ten wozek :) dobry wybor :):)

renatkach lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w ktorym tygodniu robi sie to badanie?

Bylam dzisiaj na USG, szyjka wporzadku, mala tez ma sie dobrze, nastepna wizyta za 2 tygdonie :)

agatas, Aniqa, Anoolka, lubek, sylwia1985 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    między 24 a 28 tc :)

paradise lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki renatkach, bo juz zaczelam sie zastanawiac dlaczego moj lekarz nic o tym niewspominal ale mam jeszcze troche czasu ;)

Wgl to obawiam sie tego badania bo dla mnie wyjscie z domu bez sniadania jest katastrofa, zawsze wymiotuje przed pobieraniem krwi bo nie moge byc dlugo na czczo a po pobieraniu musze szybko cos zjesc bo inaczej nie wyjde o wlasnych silach nawet z przychodni ;c nie wiem jak to przetrwam..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź sobie cytrynę, powinnaś to wtedy lepiej przyjąć, choć jak ja byłam na badaniach hormonalnych w zeszłym roku to przez 3 godziny się fatalnie czułam, najlepiej niech ktoś z Tobą jedzie i jak nie masz daleko do domu to wróć sobie na te dwie godzinki.

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krzywą cukrową w 21 tygodniu ciąży,

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dzieki renatkach, bo juz zaczelam sie zastanawiac dlaczego moj lekarz nic o tym niewspominal ale mam jeszcze troche czasu ;)

Wgl to obawiam sie tego badania bo dla mnie wyjscie z domu bez sniadania jest katastrofa, zawsze wymiotuje przed pobieraniem krwi bo nie moge byc dlugo na czczo a po pobieraniu musze szybko cos zjesc bo inaczej nie wyjde o wlasnych silach nawet z przychodni ;c nie wiem jak to przetrwam..
    Nie powinno być źle,ja poszłam pół h przed otwarciem i byłam pierwsza w kolejce, potem kolejka była straszna, weź cytryne,gazete i gume miętową.

• paradise Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;) jakos bede musiala to przezyc. Ja za 2 tygodnie na wizycie pewnie dostane dopiero skierowanie wiec badanie zrobie na poczatku 25 tygodnia.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa widocznie miałaś ku temu wskazania, moja kuzynka, która już w pieszej ciąży miała cukrzycę ciążową, krzywą robiła juz w 18 tygodniu ciąży. Ale jeżeli nic nie wskazuje na to, by coś miało wyjść nie tak, to robi się ją między 24 a 28 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:38

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW. Większość laboratoriów wpuszcza kobiety w ciąży bez kolejki :) wystarczy zapytać :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Aniqa widocznie miałaś ku temu wskazania, moja kuzynka, która już w pieszej ciąży miała cukrzycę ciążową, krzywą robiła juz w 18 tygodniu ciąży. Ale jeżeli nic nie wskazuje na to, by coś miało wyjść nie tak, to robi się ją między 24 a 28 tc.
    Niemiałam żadnych wskazań, po prostu tak zlecił, mówił że to troszke wcześniej ale nic sie nie dzieje.

• MOI Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam krzywą cukrową w ubiegłym tygodniu i na prawdę da się to znieść!!! Może jestem zboczona, ale pierwsze łyki koktajlu z glukozy nawet mi smakowały :P Mam ostatnio straszną ochotę na słodycze i nie mogę się powstrzymać. Może ma to związek z niskim jak na mnie poziomem cukru. Na czczo wyszło mi 4,4 mmol a dwie godziny po glukozie 4,0.
    Nastawcie się na siedzenie w jednym miejscu (lepiej nie chodzić, żeby nie zafałszować wyniku) oraz ogólne kiepskie samopoczucie. Mi na początku strasznie kręciło się w głowie, rozmazywał mi się obraz przed oczami, a serducho waliło jak szalone. Cały ten dzień byłam zakręcona i śnięta, ale to chyba normalne, po takim szybkim wzroście i spadku poziomu cukru.

Aniqa lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ