X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    A oto ja i mój mały Michaś:)troszke ciemne ale to nic:) Brzuszek jest:) a obwód mam 106!!

35a0juf.jpg
    Fajniutki już, też czekam na taki :)

• agatas Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    wróciłam niedawno z tej durnej kontroli zus. Byłam na tym "badaniu" i jest ok. Lekarz zaakceptował moje zwolnienie. Badanie wyglądało tak, że tylko pytał co jest powodem zwolnienia, jaki zawód wykonuje, który tydzień ciąży, wzrost, waga i jeszcze parę dodatkowych pytań. Poprzeglądał moje wypisy ze szpitala i resztę dokumentacji, którą mam.
    Po wczorajszej rozmowie z moim lekarzem szłam tam w miarę spokojnie, bo mi mówił, że po moich przebojach z krwiakami i odklejoną kosmówką nikt nie może mieć wątpliwości, czy zwolnienie mi się należy.

Tak przy okazji, chciałam się wyżalić na moją Zosieńkę... mała niestety chyba wyczuwa, że mamusi najczulszy punkt to pęcherz i ostatnio nie daje mi spokoju. Albo kopie tak, że nie wiem co mam ze sobą zrobić, albo mi go ugniata :/ Ciekawa jestem jak to zniosę jak będzie większa.

Patii22, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie brzusie :)

Łożysko mam na tylnej ścianie, lekarz kontroluje czy nie jest przodują ce, bo jest centymetr od szyjki. Dziś mała się trochę powypychała, ale kopniaków brak. Kupiłam detektor tętna płodu, pewnie jutro dojdzie, wtedy będę spokojniejsza.
    Myślę tez sobie, że to może dlatego tak słabo odczuwam ruchy, bo mam trochę ciałka. ..

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na szczęście ruchliwa. Kurcze dziewczyny położna mi powiedziała żebym sie z nią umówiła na spotkanie przed wizytą u lekarza, ale niemam ochoty, co z tego że zmierzy mi ciśnienie i tętno płodu. Jak ja czuje małą,a ciśnienie wiem jakie mam, mogę sobie sama zmierzyć.

• renatkach Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mój maluszek miał dziś znowu echo serca i dziś już nie jest tak różowo...pojawiła się niedomykalność zastawki trójdzielnej :( Pani dr mówiła że tego nawet wadą nie można nazwać i że to nie jest groźne tylko jest do obserwacji...no i mam się nie martwić ale jakoś za bardzo mi te niemartwienie to nie wychodzi :(

Łatwo się mówi, żeby się nie martwić, gorzej w praktyce. Ale ja ciągle myślę sobie, że lekarze przecież wiedzą, a my musimy im ufać :)
    Nie denerwuj się na zapas, bo maluszkowi to nie pomoże :)

Anoolka, ao12., Nelly lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam o tej niedomykalności, jak miałam faze na doszukiwaniu sie chorób u Hani. I to sie regeneruje samo w późniejszym czasie (w większości przypadków). Gdzieś wyczytałam że to jest tak jak np u mojej Hani lekarz powiedział że ma długie nóżki, a ja od razu myśli,jak to? To nie rośnie prawidłowo, rączki nie rosną itd, a chodzi o to że nie wszystko musi rozwijać sie w tym samym czasie.

Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas to dobrze, ze masz juz ta konktrole za soba i ze zaakceptowali Twoje zwolnienie :) Co do kopniakow w pecherz to tez czasami zalicze takie porzadne i to najczesciej poza domem jak w poblizu nie ma zadnego wc ;o

agatas, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:11

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny wymierzyłam sie, niewiem czy dobrze ale w biodrach wychodzi 96 cm,a brzuszek 93.

To ja mam chyba jeszcze mniejszy od Ciebie brzuszek ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annoolka, moja siostra i ja mamy obie lekką niedomykalność, ale tak jak Ci powiedział lekarz - to nie jest nawet żadna wada :) Trzeba od czasu do czasu skontrolować czy nie jest gorzej i tyle. Widzisz ja nawet w ciąży nie mam z tego tytułu żadnych wizyt u kardiologa czy leków.

Dziewczyny - od jutra do 23 czerwca będę na wakacjach, więc nie spodziewajcie się ode mnie żadnych postów w tym czasie :)

Anoolka, agatas, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego wypoczynku poczwarkah ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:11

• paradise Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja też mam, tylko że jeśli chodzi o Maluszka to nie myślę logicznie i niepotrzebnie się martwię...

Chyba wiekszosc z nas tak ma. Wszystko bedzie dobrze, trzeba myslec pozytywnie ;)

Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym doszukiwaniem sie złego to mamy niezafajnie. Zamiast myśleć pozytywnie to mamy czarne myśli. Eh co bym oddała żeby zmienią nastawienie ale nie moge jakoś.

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:03

• gobsoon Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kakabaka, wklejam tu pytanie prawne Gobsoon :)

Witam Dziewczyny!

Dzięki za chęć pomocy, trochę sprawa nam się już wyjaśnia powoli, więc mam nadzieję, że lada moment dopniemy wszystko na ostatni guzik i będzie ok, ale chętnie poznam Wasze bardziej lub mniej fachowe opinie na ten temat :)

• gobsoon Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio mam mało czasu na komputer ale staram się Was regularnie podczytywać :)
    pamiętacie jak niedawno martwiłam się, że nie czuje swoich chłopaków? no to teraz od 1.06. mi to codziennie wynagradzają ;) niesamowite uczucie i tatuś się już nawet załapał na porządnego kopniaka, aż był w szoku że to tak mocno czuć :)

Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka nie martw się, na pewno będzie dobrze, musi być :)
    poczwarkah miłych wakacji

Anoolka lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • gobsoon Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka 3mamy kciuki całą trójką za Wasze zdrówko!!!

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:03

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ