X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kopania,do Hania jest dziś mniej aktywna ale to pewnie dlatego że takie upały.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale masz już duży brzuszek ja mam o wiele wiele mniejszy a dziecko w poniedziałek ważyło 368g.

Odnośnie wózków ja sie totalnie nie znam na tych wszystkich modelach, ale jak dobrze pójdzie to dostaniemy głeboki wózek od kuzynki podobno bardzo dobrej firmy bo nowy kosztuje ponad 1500 zł

Co do ruchów to ja czuje codziennie zwłaszcza jak leże to dzidzka sie wierci i kopie :)

ania.g, IWKA38, ao12. lubią tę wiadomość

age.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję bąbla codziennie:).
    A wózek kupiliśmy jedo fyn classic.

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    czuję codziennie też, od około 19 tygodnia :) Renatkach a nie masz czasem łozyska przodującego?

Łożysko przodujące a łożysko na przedniej ścianie macicy to dwie różne sprawy ;) Pierwsze to rodzaj patologi, a drugie to normalna fizjologia :) A co do czucia ruchów - ja mam łożysko właśnie na przedniej ścianie, a czuję od 17 tygodnia.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)
    Was zostawić na parę dni, to potem ciężko nadgonić z czytaniem. I kilka tematów mnie ominęło, ale trudno. Się wypowiem kiedy indziej :)
    Jedyne do czego chciałam wrócić, to któraś dziewczyna miała pytanie prawne. Nie wiem która i gdzie to czytałam, więc jak nadal jest problem to daj znać. Mój mąż jest adwokatem i mogę go zapytać.
    A tak w ogóle, to wybieram się dzisiaj pierwszy raz na aquaerobik dla ciężarnych :) Ciekawe jak będzie. Kupię karnet na 6 wejść, a jak się skończy to sobie najwyżej dokupię :)

ao12. lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna rzecz, ja zapytam lekarza czy moge już na basen. Dawniej chodziłam na basen bardzo często potem niemogłam,a teraz to niewiem.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.Wybaczcie mi moją ostatnio niską aktywność na forum. Podczytywałam Was ale jakoś tak wyszło że nie wdawałam się w rozmowę. Jestem na etapie poszukiwań wózka i chyba się zdecyduję na wózek Riko NANO widziałam go na żywo poprostu rewelka. Co o nim myślicie

wklejam link ;
    http://e-zabawkowo.pl/pl/p/RIKO-WOZEK-WIELOFUNKCYJNY-3w1-NANO-ALU-TECH-ULTRA-VIOLET/5297

aga2319 lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrzyłam na allegro za wózkami i co sądzicie o takim modelu? Nr aukcji 4180027096
    Sorki ze bez linka ale niemam mozliwosci wstawienia.

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do basenu ja chodzę raz w tyg popływać i jest ok:) polecam:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:11

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto ja i mój mały Michaś:)troszke ciemne ale to nic:) Brzuszek jest:) a obwód mam 106!!

35a0juf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:24

Kajaoli, pestka, agatas, ania.g, IWKA38, anka_a, ao12., Nelly lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak chcecie to pokazujcie zdjecia na naszym profilu facebooka - tam jest latwiej wkleic :)
    A tu mozecie uprzedzic, ze wkleilyscie i zeby tam zerknac :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    co do basenu ja chodzę raz w tyg popływać i jest ok:) polecam:)

Cholercia, nadal boje sie infekcji i mam blokade do basenu a chetnie bym sobie poplywala :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc wszystkim :) milych snow

Kajaoli lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gobsoon wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Dawno mnie nie było, muszę nadrobić zaległości ale ostatnio tyle na głowie mamy że szok....
    Potrzebuję waszej pomocy :) Może na tym forum znajdzie się ktoś kto zna się na prawie choć trochę lub nawet bardziej zawodowo. Otóż mój problem wygląda następująco:

z mężem chcemy kupić mieszkanie z rynku wtórnego i wstępnie jesteśmy umówieni na podpisanie umowy przedwstępnej kupna-sprzedaży mieszkania spółdzielczo-własnościowego. Właścicielami mieszkania jest małżeństwo i oni widnieją w księdze wieczystej, to już sprawdziliśmy. Niepokoi nas jedynie fakt, że po podpisaniu umowy przedwstępnej sprzedający chcą podpisać umowę o rozdzielności majątkowej, co w moim rozumieniu będzie skutkowało tym, że akt notarialny będzie miał inną niż zwykle treść tj. jedno z nich będzie musiało zrzec się praw do lokalu na rzecz drugiego. Ich kroki podyktowane są, jak twierdzą, chęcią przyspieszenia procedury kredytowania nieruchomości, którą chcą nabyć po sprzedaży tego mieszkania, a zależy im, żeby kredytobiorcą w ich przypadku była tylko jedna osoba i stąd ta rozdzielność. Czy uważacie, że dla nas jako kupujących jest to bezpieczne i nie niesie ze sobą jakiegoś ryzyka? Będę wdzięczna za każda udzieloną poradę, jeśli oczywiście zechcecie nam pomóc.

Jeśli moje pytanie jest na miejscu na forum to przepraszam i śmiało mogę to usunąć... szukam po prostu pomocy wszędzie gdzie się da...

Kakabaka, wklejam tu pytanie prawne Gobsoon :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam:) poprostu nie mam faca tylko to fałszywe konto:) ale postaram się poprawić:) hihihi ja też się bałam infekcji ale póki co odpukać jest ok:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    A oto ja i mój mały Michaś:)troszke ciemne ale to nic:) Brzuszek jest:) a obwód mam 106!!

35a0juf.jpg

loveyou88 ale pieknie ten Twój Michaś rośnie :D pamiętam jaki miałaś brzuszek miesiac temu jak wklejalas zdjecie z "4" i jest znaczna różnica :D ale super wyglądasz :) w sumie ja mam chyba podobną wielkość...albo nawet ciut większy ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dziewczyny, jak chcecie to pokazujcie zdjecia na naszym profilu facebooka - tam jest latwiej wkleic :)
    A tu mozecie uprzedzic, ze wkleilyscie i zeby tam zerknac :)
    Nie jestem na FB a wklejanie zdjęć nie jest skomplikowane.

Matka fantastycznej 4 :)
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g jaki masz obwód brzuszka w najszerszym miejscu?:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wymierzyłam sie, niewiem czy dobrze ale w biodrach wychodzi 96 cm,a brzuszek 93.

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ