X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A my dzis po tescie obciazenia glukoza... ufff... ciesze sie, ze juz po. Musialam po pobraniu krwi i wypiciu glukozy, siedziec jeszcze dwie godziny w poczekalni po czym znowu pobrali krew. No ale mysle, ze wszystkie przez to przechodzimy tak samo :)
    Wyniki jutro po poludniu.

A jak smakuje ta glukoza?
    Taka ochydna jak każdy mówi, ja idę za tydzień na te badanie i 3 kucia, jedno przed wypiciem, po godzinie od wypicia i po dwóch

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten wózek, ale mnie nie przekonuja spacerówki z kubełkowym siedziskiem. Wydaja mi się strasznie małe i niewygodne dla malca gdy spi. Ja chyba wybiore x-landera w kolorze niebieskim. Troche ciezki ale mam dom więc tylko problem bedzie z pakowaniem stelaqża do samochodu :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Kajaoli super wózek, :) zdradzisz jaka to jest marka? Szukam wózka już dłuższy czas i ciagle nie mogę znaleźć nic sensownego.

:)

Ja tez szukam od dawna i nic mi sie nie podoba a ten od razu wpadl mi w oko. Teraz modle sie, zeby byl w miare lekki bo mieszkam w kamienicy na pierwszym pietrze i bede musiala go sama targac na dol co najmniej dwa razy dziennie :)
    Nazywa sie Bugaboo Buffalo.
    Jest jeszcze Bugaboo Cameleon i Bugaboo Bee ale nie podobaja mi sie kolka ( wiem, czepiam sie ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 16:19

aga2319 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Taka ochydna jak każdy mówi, ja idę za tydzień na te badanie i 3 kucia, jedno przed wypiciem, po godzinie od wypicia i po dwóch
    Dla mnie niebyło aż takie słodkie, kubek wypiłam na 2 razy, to tak jakbyś piła herbate z 5 łyżeczkami cukru, weź pół cytryny i wciśnij do tej glukozy, i od razu jak wypijesz to żuj gume miętową bo po wypiciu jest strasznie słodki posmak,aż zęby bolą,i robi sie taki mega słodki nalot na zębach, guma pomoże,albo woda mineralna,
    Weź też jakąś gazetke,bo mi kazali siedzieć te 2 godz i nigdzie nie isć.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

U mnie w laboratorium podaja glukoze o smaku pomaranczy i nie jest wcale zla mimo ze cholerstwo strasznie slodkie.
    Jesli chodzi o klucia, to ja mialam jedno przed wypiciem i drugie po dwoch godzinach, to wszystko :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:02

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Kajaoli, no tak Bugaboo, trafiłam na niego parę razy, tylko na Cameleona i odpadł właśnie ze względu na kółka. Ja niestety muszę sobie sama radzić z 3 piętrem :/ Ale zależy mi na kołach pompowanych, a one swoje ważą, więc chyba po prostu będę zostawiała stelaż w aucie :)

Aga, podobno Buffalo ma wlasnie pompowane i jest to model terenowy czyli taki, ktory sluzy do jezdzenia po piachu, sniegu itd.
    Interesuje sie tez innym wozkiem, jest to ABC Design Cobra, trzykolowy i baaaardzo lekki - wiem bo sprawdzalismy juz kilka razy.
    Zobaczymy w tym tygodniu, jesli Buffalo okaze sie ciezki moze wtedy zdecydujemy sie na Cobre :)

A dlaczego zalezy ci na pompowanych kolkach?

Ja tez musze tachac, co prawda na pierwsze pietro, ale nie usmiecha mi sie to robic dwa razy dziennie ( lub czesciej) jesli wozek bedzie ciezki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 16:56

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, co to znaczy siedzisko kubelkowe? Tutaj wszystkie siedziska sa podobne, nie za bardzo je rozrozniam.
    My tez bardzo duzo wyjezdzamy i tak samo jak wy szukamy wozka praktycznego ale takze estetycznego.

aga2319 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf ale fajne powietrze po burzy,aż lekki chłodek czuję. Dziś była promocja w ciucholandzie i wszystko było po 1 zł, nakupiłam kilka body z długim rękawem :) mam małą skrzyneczkę i gromadzę tam ciuszki Hanusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 18:05

Kajaoli, pestka lubią tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Magdzia pewnie niedługo maluch się rozkręci :) Mi lekarz mówił że to normalne bo dzidzia jest jeszcze mała.

A o co chodzi z tymi darmowymi zajęciami w aquasferze? Pierwsze słyszę :)
    Anoolka są zajęcia dla ciężąrówek, taki aerobik, dwa razy w tygodniu, słyszałam, że darmowe, tylko trzeba miec zaświadczenie od lekarza. Będę do nich dzwonić, więc jak czegoś isę dowiem to dam znać

Anoolka lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny czuje sie zacofana w temacie wózków i łóżeczek, wy już tu macie wózki albo plany ich zakupu, a ja nawet niemam głowy do wózka narazie. Sama niewiem czy zainwestować w drogi,i mieć go na stałe,czy może tańszy albo używany.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamieniłam tęczę na brzuch ;)

Aniqa, Magdzialenka, paaolka, Kajaoli, loveyou88, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    O kurcze! Masz taki brzuszek w 20 tygodniu?

ania.g lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja w swoim tygodniu mam 5 razy mniejszy, dla tych co niewiedzą to niewidzą ciąży. Ale ładny brzuszek, ale niebęde mieć prędko takiego.
    I tu mi sie nasówa taka myśl - jak to sie dzieje ze moje dziecko wazy wiecej od innych ciezarnych a u mnie nie widac a u innych widac brzuszek, gdzie te dziecko sie chowa?

ania.g lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    to twój brzuszek Aniu? przesliczny! :)

ania.g lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:03

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ