Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
theagnes87 wrote:dziewczsyny mam głupi problem...
Otóż chciałabym dać córce na imię Rozalka (Rozalia, Rozi, Roza), jednak jak mówię mojej rodzinie jak chce dać na imię dziecku, to wszyscy mają nietęgie miny...
Troche mnie to zniechęca do tego imienia, a Wy jak się zaopatrujecie na to imię??
Wiem że decyzja należy do mnie i męża, ale myślicie, że nie skrzywdzę tym imieniem córki
Bo podobają mi się te imiona które są na czasie (Lena, Majka, Nina, Julka Zosia itp.) ale dla mnie jest ich już zbyt wiele...Patii22, Kajaoli lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
theagnes87 Zgadzam się z paaolką to jest wybór rodziców Rozalia bardzo rzadkie imię i ładne u nas jest moda na Kornelie:) Kierujcie się własnym sercem i rozumem nie dajecie dziecku imienia ośmieszającego jak słyszałam w wiadomościach ze rodzice dali synkowi KERMIT!TOZ TO JAKAŚ MASAKRA:)
U mnie też większość kręci nosem że daję Kuba, ale mnie to zupełnie nie interesuję:)ważne że męża przekabaciłam na swoją stronę a reszta jak ma z tym problem to ich sprawa:) takie jest moje zdanie.
paaolka, anka_a lubią tę wiadomość
-
Ulcio wrote:Monica ja mam inne zdanie niż Poczwarkah
to nie są buty, gdzie każde dziecko inaczej chodzi układa stopę - jak tylko materac jest w dobrym stanie tzn. nie jest gdzieś wygniecione, nie wystają z niego sprężyny i nie ma robactwa, do tego wiesz że koleżanka jest zdrowa to nie masz się czego obawiać przecież na materac dajesz podkład ochronny by Ci maluszek nie nasikał a na to dopiero prześcieradełko.
Pościel i ochraniacze też śmiało możesz wziąć chyba że ogólnie nie kupujesz i nie nosisz używanych rzeczy.
Nie ja nie problemu żeby mieć po kimś większość ubranek szczerze kupiłam w ciuszkach co ja mówię większość praktycznie wszystkie wyprałam i wyprasowałam są jak nowe. Pieluszki tetrowe kupiłam nowe:)wiem że O wszystko bardzo dba więc materac jest na pewno w dobrym stanie ale jeszcze zobaczę.Dużo rzeczy mi odejdzie do kupienia dzięki niej:) Dziękuję za podpowiedzi:) -
Otóż chciałabym dać córce na imię Rozalka (Rozalia, Rozi, Roza), jednak jak mówię mojej rodzinie jak chce dać na imię dziecku, to wszyscy mają nietęgie miny...
Troche mnie to zniechęca do tego imienia, a Wy jak się zaopatrujecie na to imię??
Wiem że decyzja należy do mnie i męża, ale myślicie, że nie skrzywdzę tym imieniem córki
Bo podobają mi się te imiona które są na czasie (Lena, Majka, Nina, Julka Zosia itp.) ale dla mnie jest ich już zbyt wiele...
Mój brat rok temu dał dla córki na imię Róża wszyscy tak podchodzilismy obco bo takie inne imię ale teraz Różyczka jest już całkiem naturalnie i bardzo fajnie także moim zdaniem piękne imięKajaoli, Monica lubią tę wiadomość
-
Bo podobają mi się te imiona które są na czasie (Lena, Majka, Nina, Julka Zosia itp.) ale dla mnie jest ich już zbyt wiele...
Mi sie bardzo podoba to imieDecyzja nalezy do Was. Jak wasza coorka sie urodzi to cala rodzina zaakceptuje to imie i nie beda potrafili sobie wyobrazic aby mala miala nazywac sie inaczej
Imie naszej corki - Liliana tez pewnie nie wszystkim podpasuje w mojej rodzinie bo podrzucali nam bardziej popularne imiona. Najlepsze jest to, ze jeszcze przed ciaza wiedzialam ze jak bedzie corka to tak bedzie miala na imie a i tak kazdy uwaza ze wybralam to imie bo naogladalam sie PROJECT RUNWAY na TVN
-
Witajcie dziewczyny w kolejny...piekielnie za pewnie gorący dzień
Bardzo ładna kołyska:)
CO do imion to kieruj się tym, co Tobie się podoba. Fakt, też uważam, że czasami rodzice wymyślają jakieś dzikie imiona, typu Kermit, jak to zostało powiedziane, ale Rozalka nie jest takim imieniem. Ja bym się opiniami nie przejmowała, to Ty i Twoja córeczka bedziecie żyły z tym imieniem -
nick nieaktualnyania.g wrote:Dziewczyny od kilku dni mały kopie po samym dole. Aż jest takie dziwne uczucie jakby w szyjkę kopał. Oczywiście są i ruchy wyżej ale dolne partie to chyba jego ulubione. Jak jest u Was?
-
Aniqa wrote:Dziewczyny i jeszcze jedna sprawa, może mi coś doradzicie, chodzi o kolory ścian i ogólnie wystrójpokoju dziecięcego. Niemam pomysłu, a niechce pokoju malować w misie itd. Mamy w nowym mieszkaniu tylko 2 pokoje i chciałabym żebyt ten też był troche dla nas, bo na początek będziemy tam spać z Hanią. Myślałam o pastelowych kolorach ścian, kanapa, łóżeczko i komoda. I nic więcej.
Hej Aniqua, jesli chodzi o kolor pokoju, ktory ma miec podwojne zastosowanie czyli jako sypialnia rodzicow i pokoj dla dziecka, to najbezpieczniej wybrac neutralne, czyli biele, beze, pastele.
A jakimi kolorami lubicie sie otaczac z mezem?
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anka_a wrote:Ulcio zgadzam się z Twoim podejściem
A teraz troche o mnie i Dzidziku. Okazuje się, że pokazał nam swojego siusiaka i na 100% będzie JulianMa 434 gramy i 16,7 cm długości. Jest zdrowy choć i tym razem był leniwy, spał-za to w nocy buszuje.
Ja źle znoszę upały i wole siedzieć w chłodnym mieszkaniu.
Poniżej Julian
Aniu gratulacje!
Tylko zdjecie cos sie nie wyswietla.. Jak chcesz to zamiesc na naszym profilu na FB
-
Theagnes, nie daj sie
Moja siostra kiedys oznajmila, ze jej synek bedzie nazywal sie Jeremi i nikomu w rodzinie sie nie spodobalo, doslownie wszyscy krecili nosami. Okazalo sie, ze imie wspaniale do niego pasuje i nikt sobie nie moze teraz wyobrazic, zeby Jeremi mial jakies inne imie. Poza tym wyrosl piekny chlopak. Moja siostra poprostu nie ugiela sie pod wplywem rodziny . Nie ma sensu rezygnowac z oryginalnego imienia tylko dlatego, ze nikt w kregu jeszcze tak nie nazwal dziecka. Rob jak czujesz
Uwazam, ze Rozalia to piekne imie. Zobaczysz, ze jak sie urodzi to cala rodzina bedzie sie chwalic przed innymi, ze mala ma takie ladne imie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 13:28
-
A my dzis po tescie obciazenia glukoza... ufff... ciesze sie, ze juz po. Musialam po pobraniu krwi i wypiciu glukozy, siedziec jeszcze dwie godziny w poczekalni po czym znowu pobrali krew. No ale mysle, ze wszystkie przez to przechodzimy tak samo
Wyniki jutro po poludniu.
Aniqa, Anoolka, Monica, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość