Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aga2319 witamy
Mój brzuszek tez juz z daleka widać..i tak jak na poczatku jeszcze zeszłego miesiaca każdy mówił "mały, mały", albo "gdzie ty masz ten brzuch?" to teraz w drugą stronę słyszę, że spory już, albo że jedna czy druga koleżanka na tym etapie miały niby mniejsze...heh
w każdym razie mi się on podoba
ao12., Anoolka, Monica, anka_a lubią tę wiadomość
-
Ojj te upały i praca- masakra. Ja mam zamiar pracować do końca sierpnia choć z chęcią zakończyłabym ten temat wcześniej. Pocieszam się,że ten tydzień i 3 dni i długi weekend
a potem 3 tygodnie i 2 tygodnie urlopu :)no a potem aby sierpień jakoś przeżyć i spadam na wolne.
Współczuje wyjazdu lubego... mój co prawda wyjeżdża w tygodniu na weekend wraca, ale też wszystko muszę robić sama, no i nie przywiezie ileś tam euro czy funtów tylko 2 tys na miesiącno ale co robić jak u nas brak pracy...cieszę się, że ja ją chociaż mam póki co.
Łóżeczko świetneale drogie, ja to chcę jakieś za 200 zł bo i tak nie mam gwarancji czy dziecko będzie chciało w nim spać, a poza tym szybko wyrośnie, chociaż z drugiej strony planujemy drugie w niedługim czasie więc może warto by się zastanowić....
Aż z ciekawości zmierzyłam swój obwód i mam 90 cmale myślę, że wieczorem to nieco zafałszowane
zobaczę jeszcze rano
Kajaoli, Vilenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj odebrałam glukometr i paski. I z tego co robie pomiary to mogę jeszcze do moich porcji coś dojadać bo moje porcje nie podnoszą az tak cukru. Np po obiedzie wyszlo 86 a norma do 120 wiec moge sobie cos dokladac co mnie cieszy.
Strokrotka, agatas, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pestka wrote:Witaj aga2319!
ja brzuszek no...na pewno go widaćobdwód mam około 97 cm
może to Ci coś powie ;)ale ja sie cieszę, bo nareszcie go widać! dopiero w drugiej połowie 5-go miesiąca zaczął się uwypuklać
ja tez mam tyle, a wyglądam jak "bambaryłka"
to 30 więcej niż przed ciążą mniej -więcej
-
aga2319 wrote:Cchcialam zapytac jak sie czujecie na tym etapie ciazy? Duze macie brzuszki? Mnie wszyscy mowia, ze mam strasznie duzy brzuch jak na ten miesiac dlatego pytam
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
poczwarkah wrote:Ja też dostaję łóżeczko z odzysku, ale na materac to już bym się nie pokusiła. Słyszałam, że jednak każde dziecko powinno mieć nowy materac, nie powinno się ich "dziedziczyć". A już w szczególności tych wykonanych z naturalnych materiałów, które mogły zacząć gnić.
Namawiam jednak na nowy materac - to w końcu nie majątekA już na pewno lepszy zwykły najtańszy niż używany - w mojej opinii oczywiście!
Oczywiście dostosuje się do Twojej rady szczerze nie słyszałam o tym że nie należy dziedziczyć materaców w takim razie odpuszczę sobie pewnie zadam kolejne głupie pytanie, ale czy w związku z tym jeśli pościel po małej i ochraniacze na to łóżeczko daje to też powinnam podziękować??będzie ciężko powiem szczerze że nie umiem przyjmować prezentów a już na pewno nie tak drogich jednak się uparła bo twierdzi, że kiedyś to ja jej dużo pomogłam i się pogniewa jak jej zapłacęna co nalegam. DZIĘKUJE że mi o tym powiedziałaś
-
Jestem po połówkowym. Marcel na 100% jest chłopcem
Jest zdrowy
Wszystkie pomiary usg zgodne z wiekiem ciąży.
Dziękuję za wszystkie kciukipestka, lubek, paaolka, renatkach, Aniqa, Monica, caterinka, Anoolka, anka_a, agatas, sylwia1985, Kajaoli, Kakabaka, Nelly lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Magdzialenka wrote:pestka 97 to dużo
ja tez mam tyle, a wyglądam jak "bambaryłka"
to 30 więcej niż przed ciążą mniej -więcej
No sporo. Ja mam bardziej brzuszek na dole, bardziej szpiczasty myslę. No i boczki mam tez spore, gdzies te kilogramy musza sie mieścić
No i ja mierzę zaraz nad kośćmi biodrowymi, bo tam najwiekszyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 21:34
-
nick nieaktualnyMonica ja mam inne zdanie niż Poczwarkah
to nie są buty, gdzie każde dziecko inaczej chodzi układa stopę - jak tylko materac jest w dobrym stanie tzn. nie jest gdzieś wygniecione, nie wystają z niego sprężyny i nie ma robactwa, do tego wiesz że koleżanka jest zdrowa to nie masz się czego obawiać przecież na materac dajesz podkład ochronny by Ci maluszek nie nasikał a na to dopiero prześcieradełko.
Pościel i ochraniacze też śmiało możesz wziąć chyba że ogólnie nie kupujesz i nie nosisz używanych rzeczy.
anka_a, Nelly lubią tę wiadomość
-
anka_a wrote:
Ale śliczny Skarbekgratulacje!
)) bardzo mi się podoba imię Julian, nawet rozważaliśmy takie imię dla naszego synka
tak miał na imię dziadek mojego męża, z którym był bardzo zżyty, ale chyba zostanie dla drugiego dziecka, jesli bedzie jeszcze jeden syn..
anka_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ledwo wstałam. Chociaż mieszkam w krzakach to upał i tak już daje się we znaki.
Jeśli chodzi o łóżeczko to dostanę od mojej siostry, która trzy lata temu wzięła je ode mnie i teraz łóżeczko wraca. Także posłuży już trzeciemu dziecku. Kupuję tylko materacyk. W ogóle to na razie mam tylko trochę ciuszków kupionych i wózek. Reszta zakupów podzielona na raty. Jeszcze dostanę od siostry fotelik do samochodu, laktator i trochę ciuszków ( to co będzie się na chłopca nadawało bo siostra ma córeczkę)Matka fantastycznej 4 -
anka_a wrote:Ulcio zgadzam się z Twoim podejściem
A teraz troche o mnie i Dzidziku. Okazuje się, że pokazał nam swojego siusiaka i na 100% będzie JulianMa 434 gramy i 16,7 cm długości. Jest zdrowy choć i tym razem był leniwy, spał-za to w nocy buszuje.
Ja źle znoszę upały i wole siedzieć w chłodnym mieszkaniu.
Poniżej Julian
anka_a lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
dziewczsyny mam głupi problem...
Otóż chciałabym dać córce na imię Rozalka (Rozalia, Rozi, Roza), jednak jak mówię mojej rodzinie jak chce dać na imię dziecku, to wszyscy mają nietęgie miny...
Troche mnie to zniechęca do tego imienia, a Wy jak się zaopatrujecie na to imię??
Wiem że decyzja należy do mnie i męża, ale myślicie, że nie skrzywdzę tym imieniem córki
Bo podobają mi się te imiona które są na czasie (Lena, Majka, Nina, Julka Zosia itp.) ale dla mnie jest ich już zbyt wiele... -
theagnes87 wrote:dziewczsyny mam głupi problem...
Otóż chciałabym dać córce na imię Rozalka (Rozalia, Rozi, Roza), jednak jak mówię mojej rodzinie jak chce dać na imię dziecku, to wszyscy mają nietęgie miny...
Troche mnie to zniechęca do tego imienia, a Wy jak się zaopatrujecie na to imię??
Wiem że decyzja należy do mnie i męża, ale myślicie, że nie skrzywdzę tym imieniem córki
Bo podobają mi się te imiona które są na czasie (Lena, Majka, Nina, Julka Zosia itp.) ale dla mnie jest ich już zbyt wiele...
Jak dla mnie Rozalia to piękne imiętylko nawet gdybym miała córcię to mąż by nie chciał tak jej nazwać bo on tylko popularne imiona akceptuje...ale znałam fajną Rozalkę i miło mi się kojarzy
Wg mnie powinnaś kierować się tym co Tobie sie podoba, a nie otoczeniu, to Twoje dziecko bedzie, a nie całej reszty, a jesli chodzi o to czy nie skrzywdzisz małej to wydaje mi się że w dzisiejszych czasach jest juz duzo oryginalnych imion które zyskują na popularności i teraz to juz nikogo nie dziwi
Moja znajoma ma dwóch synów - Bruno ma 4 lata, a Hugo niecały rok, tez miała przejscia z rodziną że takie imiona wybiera, jej mama np jak usłyszała że bedzie Hugo powiedziała jej że ona tak do niego mówic nie będzie tylko Hubert(!) ale teraz kocha wnusia tak bardzo ze w ogole jej to imie nie przeszkadza i woła Huguś Hugunio na niego
a do małego jak najbardziej takie imie pasuje
Monica, Kajaoli lubią tę wiadomość