X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziś mam połówkowe o 19:45. Trzymajcie proszę kciuki.

Trzymam kciuki mocno :) daj nam znać jeszcze wieczorkiem jak było :) ja mam swoje połówkowe za tydzień, już sie doczekac nie moge ;)

Aniqa, ania.g lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko nei moge nigdzie znalesc brazowego :P a ja psozukuje brazowego :D :D ja to bym dala nawet te 1500zl za lozeczko.. rozlozy sie na minimum 2 lata najlepiej 3 :P za wozek sie tyle daje ktorego uzywa sie tylko na spacerach a za lozeczko w ktorym dziecko spedza wiecej czasu jak w lozku mialabym nie dac... tylko kwestia znalezienia ciemnego brazu :)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    tylko nei moge nigdzie znalesc brazowego :P a ja psozukuje brazowego :D :D ja to bym dala nawet te 1500zl za lozeczko.. rozlozy sie na minimum 2 lata najlepiej 3 :P za wozek sie tyle daje ktorego uzywa sie tylko na spacerach a za lozeczko w ktorym dziecko spedza wiecej czasu jak w lozku mialabym nie dac... tylko kwestia znalezienia ciemnego brazu :)

Oj ciemnego brązu chyba nie ma...są na pewno białe i ecru :/ ale może dałoby się przemalować jakąś odpowiednią farbą bezpieczną dla dziecka?

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie na tak to mi szkoda kupic i od razu to przerabiac :) http://www.ceneo.pl/24218659?tag=familyThumbnails tu sa tansze i jeszcze szfka z tylu :)

paaolka lubi tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Aniqa Kochana mój mąż już będzie 3 miesiące za granicą najbardziej mi przykro było jak pary przychodzą do lekarza na połówkowe etc.a ja jak wdowa, wisimy codziennie na słuchawkach jakoś dasz radę a dodatkowy grosz na pewno Wam się przyda szybko zleci bo skupiasz się na maluszku:)
    Dzięki Bogu że tylko na diecie się u Ciebie kończy moja koleżanka też miała cukrzycą ciążową ale brała insulinę dwa a potem trzy razy dziennie strasznie się bała, że już tak zostanie bo mama jej też diabetyk ale malutka urodziła się zdrowa ważyła 2600 a u niej ani śladu po cukrzycy u Ciebie też wszystko będzie ok nie zamartwiaj się. Ps. ja właśnie wczoraj się dowiedziałam, że łóżeczko dostanę za darmo od koleżanki piękne jest z komodą brązowe i materac kokosowy (nie wiem czy dobrze napisałam nie znam się tak powiedziała) też dostanę a przewijak już dała mi w maju na moje urodziny:) szczęściara ze mnie:)
    Pozdrawiam

Ja też dostaję łóżeczko z odzysku, ale na materac to już bym się nie pokusiła. Słyszałam, że jednak każde dziecko powinno mieć nowy materac, nie powinno się ich "dziedziczyć". A już w szczególności tych wykonanych z naturalnych materiałów, które mogły zacząć gnić.
    Namawiam jednak na nowy materac - to w końcu nie majątek :) A już na pewno lepszy zwykły najtańszy niż używany - w mojej opinii oczywiście!

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Ja chyba będę kupować w IKEI, mamy wszystkie meble stamtąd więc jakoś tak naturalnie mi się nasuwa na myśl łóżeczko też z Ikei ;) zreszta lubie ten sklep ;) ale podoba mi się jeszcze takie łóżeczko Paso Doble które jest łączone z komodą i przewijakiem, tylko drogie jest, ewentualnie jak trafię na używane w necie to może na takie się zdecyduję ;) wygląda tak:

idrq25p69s88_t.jpg

śliczne to łożeczko! tylko ja poszukuję jasnego drewna i mimo wszystko cena nawet 700 zł za łożeczko bez materaca to dla mnie dużo..teściowie się zaoferowali, że kupią, ale chce znaleźć coś ładnego w niższej cenie;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny i jeszcze jedna sprawa, może mi coś doradzicie, chodzi o kolory ścian i ogólnie wystrójpokoju dziecięcego. Niemam pomysłu, a niechce pokoju malować w misie itd. Mamy w nowym mieszkaniu tylko 2 pokoje i chciałabym żebyt ten też był troche dla nas, bo na początek będziemy tam spać z Hanią. Myślałam o pastelowych kolorach ścian, kanapa, łóżeczko i komoda. I nic więcej.

trzeba zagadać do kajaoli :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny, chłopina mi wyjechała za granice :( :(:( dopiero w połowie sierpnia wróci :( chce mi sie płakać.
    Wczoraj rozmawiałam z "znajomą" lekarką diabetologi, i powiedziała że cukier jest spory ale dieta powinna wystarczyć, i że największe zagrożenie niesie cukrzyca w 1 trymestrze, w 2 i 3 już nie. Zapisała mi glukometr i paski,i dziś mam po nie iść.

szybko Ci zleci, nie martw się! takie piekne dni do tego, jest gdzie łapac endorfinki :)
    no i z cukrzycą tez będzie dobrze, zobaczysz! ;) mnie dopiero ta przyjemnośc czeka...;)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    sorki miało być nie tłumaczymy jej że mały jest w brzuchu tylko sama z siebie tak się zachowuje dziwne ale fajne:) uciekam do pracy a Wam wszystkim życzę miłego dzionka.

słodka mała! :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko ok!
    sceście są brązowe, tylko musisz dobrze poszukać. na allegro jest trochę, może uda Ci sie znaleźc hurtownie jakąś z Twojego miasta i wtedy podjechać i zobaczyć? :)

I tez namawiam do kupna materaca, wydatekk ok 200 zł, ale chociaż masz pewność że świeży i czyściutki :)
    ja na przykład chcę ten: http://www.ceneo.pl/14604903
    i polecam lateksowy, wczoraj siedziałam i wybierałam i czytałam...lektura iście bogata jak na każdy dziecięcy temat zresztą ;)

a ja idę oddać posiew do analizy, moje wytłumaczenie, że mogę bezkarnie wyjść z domu i sie nie martwić, że ktoś nas z nfz nawiedzi;) a nawet jeśli mam dobre wytłumaczenie..ahh...powietrze...bo tygodniu leżenia normalnie się az jazdy tramwajem nie mogę doczekać :D

ania.g lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:46

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradzcie. W srode mam wizyte u lekarz prowadzacej. Teraz pracuje i planowalam pracowac do konca czerwca, czyli mniej wiecej do poczatku trzeciego trymestru. Ale teraz sama juz nie wiem. Mialam ta przygode z twardniejacym brzuchem, coraz czesciej bola mnie plecy (mam wypukline w odcinku ledzwiowym - L5S1), dosc czesto mam bole glowy. Poza tym pracy mam coraz mniej, wiec z jednej strony mam wyrzuty sumienia, ze sie obijam, z drugiej męczę, bo pozapracowego nic tez nie moge zrobic.
    Dodatkowo dostalam duza podwyzke w grudniu tego roku, a zasilek wylicza sie na podstawie sredniej z 12 miesiecy, i tak to sie kalkuluje, ze kazdy miesiac dluzej, ktory spedze w pracy to jakies 300zl wiecej miesiecznie na macierzynskim.
    Kolejna wizyte u lekarki bede miala w polowie lipca, bralybyscie zwolnienie?
    Jesli tak, jak to bylo w Waszym przypadku, jakies przeslanki do odpoczynku mam (skurcze i wypadniety dysk), no ale moge z nimi zyc, wiec co - mam lekarce pomarudzic? czy mam ja poprosic wprost?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak uwazasz... :) mnei osobiscie nic nie ejst i nie chce zwonienia bo co ja bede robila w domu calymi dniami.. maz i tak w rpacy, oglupieje :)
    ale nie watpie ze od polowy lipca czy od sierpnia trzeba bedzie pojsc bo te upaly moga nam dac popalic.. puchniecie, i w ogole duze brzuchy juz niewygodnie w rpacy, sapiaco i w ogole jak hipopotamice, do konca czerwca bede rpacowac na bank, 18 lipca mam obrone to pewnie wezme zwolnienie z tydzien przed na nauke... ale jeszze bym wrocila chyba do sierpnia, polowy sierpnia.
    a ty jak uwazasz... skoro juz sie nad tym zastanawiasz to jakas tam chec masz isc :)

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:11

lubek, anka_a lubią tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek - Ja bym to jeszcze przemyślała ze zwolnieniem, bo jak dostaniesz to zwolnienie "leżące" to ocipiejesz w domu :D Ja miałam ostatnio takie przez tydzień, bo byłam przeziębiona i to jest naprawdę dopust Boży... Nie możesz się praktycznie ruszyć z domu, bo w każdej chwili może przyjść kontrola z ZUS i klops.

lubek lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • gobsoon Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dawno mnie nie było, muszę nadrobić zaległości ale ostatnio tyle na głowie mamy że szok....
    Potrzebuję waszej pomocy :) Może na tym forum znajdzie się ktoś kto zna się na prawie choć trochę lub nawet bardziej zawodowo. Otóż mój problem wygląda następująco:

z mężem chcemy kupić mieszkanie z rynku wtórnego i wstępnie jesteśmy umówieni na podpisanie umowy przedwstępnej kupna-sprzedaży mieszkania spółdzielczo-własnościowego. Właścicielami mieszkania jest małżeństwo i oni widnieją w księdze wieczystej, to już sprawdziliśmy. Niepokoi nas jedynie fakt, że po podpisaniu umowy przedwstępnej sprzedający chcą podpisać umowę o rozdzielności majątkowej, co w moim rozumieniu będzie skutkowało tym, że akt notarialny będzie miał inną niż zwykle treść tj. jedno z nich będzie musiało zrzec się praw do lokalu na rzecz drugiego. Ich kroki podyktowane są, jak twierdzą, chęcią przyspieszenia procedury kredytowania nieruchomości, którą chcą nabyć po sprzedaży tego mieszkania, a zależy im, żeby kredytobiorcą w ich przypadku była tylko jedna osoba i stąd ta rozdzielność. Czy uważacie, że dla nas jako kupujących jest to bezpieczne i nie niesie ze sobą jakiegoś ryzyka? Będę wdzięczna za każda udzieloną poradę, jeśli oczywiście zechcecie nam pomóc.

Jeśli moje pytanie jest na miejscu na forum to przepraszam i śmiało mogę to usunąć... szukam po prostu pomocy wszędzie gdzie się da...

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze pracuje i mam zamiar pracowac dokad bede mogla.Kurcze dzis w nocy znowu mialam skurcz lydek i od rana boli mnie prawy bok nie wiem czy to nie jajnik- chyba ze mala polozyls sie bardziej w tym miejscu- wzielam nospe- mialyscie cos takiego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Dziewczyny, poradzcie. W srode mam wizyte u lekarz prowadzacej. Teraz pracuje i planowalam pracowac do konca czerwca, czyli mniej wiecej do poczatku trzeciego trymestru. Ale teraz sama juz nie wiem. Mialam ta przygode z twardniejacym brzuchem, coraz czesciej bola mnie plecy (mam wypukline w odcinku ledzwiowym - L5S1), dosc czesto mam bole glowy. Poza tym pracy mam coraz mniej, wiec z jednej strony mam wyrzuty sumienia, ze sie obijam, z drugiej męczę, bo pozapracowego nic tez nie moge zrobic.
    Dodatkowo dostalam duza podwyzke w grudniu tego roku, a zasilek wylicza sie na podstawie sredniej z 12 miesiecy, i tak to sie kalkuluje, ze kazdy miesiac dluzej, ktory spedze w pracy to jakies 300zl wiecej miesiecznie na macierzynskim.
    Kolejna wizyte u lekarki bede miala w polowie lipca, bralybyscie zwolnienie?
    Jesli tak, jak to bylo w Waszym przypadku, jakies przeslanki do odpoczynku mam (skurcze i wypadniety dysk), no ale moge z nimi zyc, wiec co - mam lekarce pomarudzic? czy mam ja poprosic wprost?

lubek bardzo wazna rzecz: aby podwyżka liczyła Ci się do L4 i macierzyńskego, musisz mieć co najmniej 3 miesiące bez ani jednego dnia L4 od tej podwyżki, miałaś takie miesiące? ;) bo ja dostałam podwyżkę w kwietniu, dlatego sie orientowałam ;)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gobsoon ja sie nie znam, niestety nie pomogę:(

lubek ja teraz mam teraz L4 leżące przez twardniejący brzuch własnie...po dłuższym wisiłku mi sie zdarzyło. Jeżeli masz go koniecznie bym powiedziała lekarzowi, niech Cię zbada. Tym bardziej, że mi jeszcze przepisał leki. Lepiej dmuchac na zimne. fakt, lezące to masakra, sama z domu tez nie wychodzę..ale jak mus to mus, dla maleństwa i mogę miesiąc przeleżeć;)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    lubek bardzo wazna rzecz: aby podwyżka liczyła Ci się do L4 i macierzyńskego, musisz mieć co najmniej 3 miesiące bez ani jednego dnia L4 od tej podwyżki, miałaś takie miesiące? ;) bo ja dostałam podwyżkę w kwietniu, dlatego sie orientowałam ;)
    A czemu tak? ja dostałam podwyżkę z wyrównaniem od marca, wypłata w maju, od czerwca na l4, to się ona nie wliczy? przecież to średnia z 12 miesięcy, więc częściowo powinna miec wpływ na wysokosc zasiłku.

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ