Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka wrote:długi ten miesiąc
to chyba jakiś księzycowy do kwadratu;)
a ja trochę z innej beczki, dziewczyny rozglądałyscie się już za łożeczkiem i materacem dla dzidzi?
Ja chyba będę kupować w IKEI, mamy wszystkie meble stamtąd więc jakoś tak naturalnie mi się nasuwa na myśl łóżeczko też z Ikeizreszta lubie ten sklep
ale podoba mi się jeszcze takie łóżeczko Paso Doble które jest łączone z komodą i przewijakiem, tylko drogie jest, ewentualnie jak trafię na używane w necie to może na takie się zdecyduję
wygląda tak:
Strokrotka, MartaR.., Monica, ania.g, pestka, ao12., Nelly lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do tych tygodni, miesięcy ciąży i trymestrów, to wszędzie inaczej jest napisane. Więc jak ktoś pyta w którym jestem to mówie 24 tydzień i już. Zawsze potem następuje " w którym?, nic nie widać!" Bo naprawde nie widać, widzą brzuch tylko te osoby co już wiedzą.
MartaR.., ao12., Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny i jeszcze jedna sprawa, może mi coś doradzicie, chodzi o kolory ścian i ogólnie wystrójpokoju dziecięcego. Niemam pomysłu, a niechce pokoju malować w misie itd. Mamy w nowym mieszkaniu tylko 2 pokoje i chciałabym żebyt ten też był troche dla nas, bo na początek będziemy tam spać z Hanią. Myślałam o pastelowych kolorach ścian, kanapa, łóżeczko i komoda. I nic więcej.
MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość
-
Czesc Kochane!
pestka, paaolka ja mam łóżeczko po córce, ale tak sobie pomyślalam, ze można by je sprzedać, bo ma nieopuszczany bok i niewyjmowane szczebelki, ale ma szuflade i kupić jakieś inne - dla odmianyNo ale mam tyle wydatkow narazie, ze pewnie sobie daruję
Aniqa bardzo mi przykro z powodu wyjazdu lubego - ale nie martw się, szybko zleci, wróci zarobiony i bedziecie w szale ogarniać wszystko dla maleństwa))
Tez nie wiem jak to z tymi miesiącami, zawsze operuję tygodniami, bo mi łatwiej. Wczoraj z mężem tez sie zastanawialismy cyz konieć 5 czy 6.
Weekend cały spedzony na dworzu i grillowanku, ale było nieziemsko gorąca i już marzyłam o powrocie do domku - jeszcze duzo pracy mnie czekało. Ale wrócilismy przed 20 i tylko się wykąpałam, położyłam Małą spać i padłam przed TV. Taka niby zmeczona a spać nie mogłam i od 4:30 na nogach, juz zupę botwinkowa nastawiłam, kawkę piję, pranie się robi, kuchnia sprzatnieta, ale te moje dwa gamonie jeszcze śpią i nie mam jak odkurzyć - a on rana milion misji, wiec prace domowe nalezało ogarnać wczesniej..
Trzymam kciuki za wizytujące dzisiajMiłego słonecznego dnia!!!!
Aniqa, MartaR.., paaolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć kobietki... ostatnio mało czasu żeby zaglądać tu a jeszcze komputer przy tym remoncie za niemógł i pisze z telefonu .
U Nas wszystko dobrze już prawie 25tydzień do końca 15tygodni zleci moment. Trochę mam stresu bo małżonek chce prace zmienić a to raczej nie jest mi się wydaje okres na zmiany i kroczenie w nieznane nie wiem sama jak się z tym pogodzić.
Pola kopie wierci się zauważyłam że kopie jak Igorek coś głośniej powie ale to właśnie Iguś najczęściej z Nią rozmawia zwizytę u dr. mam 26czerwca a teraz na dniach mam zrobić obciążenie glukozą ,toksoplazmoze G i podstawowe badania krwi i moczu...
Jak naprawią komputer to poczytam Was dziewczynki mam nadzieje ze wszystko w porządku... A tym czasem życzę miłego dnia :-*Anoolka, Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Dziewczyny, chłopina mi wyjechała za granice
dopiero w połowie sierpnia wróci
chce mi sie płakać.
Wczoraj rozmawiałam z "znajomą" lekarką diabetologi, i powiedziała że cukier jest spory ale dieta powinna wystarczyć, i że największe zagrożenie niesie cukrzyca w 1 trymestrze, w 2 i 3 już nie. Zapisała mi glukometr i paski,i dziś mam po nie iść.
Aniqa Kochana mój mąż już będzie 3 miesiące za granicą najbardziej mi przykro było jak pary przychodzą do lekarza na połówkowe etc.a ja jak wdowa, wisimy codziennie na słuchawkach jakoś dasz radę a dodatkowy grosz na pewno Wam się przyda szybko zleci bo skupiasz się na maluszku:)
Dzięki Bogu że tylko na diecie się u Ciebie kończy moja koleżanka też miała cukrzycą ciążową ale brała insulinę dwa a potem trzy razy dziennie strasznie się bała, że już tak zostanie bo mama jej też diabetyk ale malutka urodziła się zdrowa ważyła 2600 a u niej ani śladu po cukrzycy u Ciebie też wszystko będzie ok nie zamartwiaj się. Ps. ja właśnie wczoraj się dowiedziałam, że łóżeczko dostanę za darmo od koleżanki piękne jest z komodą brązowe i materac kokosowy (nie wiem czy dobrze napisałam nie znam się tak powiedziała) też dostanę a przewijak już dała mi w maju na moje urodziny:) szczęściara ze mnie:)
PozdrawiamMartaR.., Aniqa, anka_a, Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
MartaR.. wrote:Cześć kobietki... ostatnio mało czasu żeby zaglądać tu a jeszcze komputer przy tym remoncie za niemógł i pisze z telefonu .
U Nas wszystko dobrze już prawie 25tydzień do końca 15tygodni zleci moment. Trochę mam stresu bo małżonek chce prace zmienić a to raczej nie jest mi się wydaje okres na zmiany i kroczenie w nieznane nie wiem sama jak się z tym pogodzić.
Pola kopie wierci się zauważyłam że kopie jak Igorek coś głośniej powie ale to właśnie Iguś najczęściej z Nią rozmawia zwizytę u dr. mam 26czerwca a teraz na dniach mam zrobić obciążenie glukozą ,toksoplazmoze G i podstawowe badania krwi i moczu...
Jak naprawią komputer to poczytam Was dziewczynki mam nadzieje ze wszystko w porządku... A tym czasem życzę miłego dnia :-*
MartaR wiesz co mój mąż też już chciał wracać zostawić pracę i szukać tu czegoś nowego, ale wybiłam mu to z głowy nie wiem jak u Ciebie jest, ale ja rozumuję tak jeśli ma nagraną pracę tzn. wie że przechodzi z jednej do drugiej to jest ok ma tą pewność i Ty czujesz stabilność finansową, ale jak ma szukać to chyba jednak nie najlepszy czas niby facet ma łatwiej tak mi się wydaję:)z pracą, ale ja jednak nie ryzykowałabym i chyba bym jednak starała się go przekonać, żeby jeszcze chwileczkę wstrzymał się.Życzę, aby Wam się udało niezależnie od podjętej decyzji:)
Ja wczoraj byłam u koleżanki jej mała ma 1,5 roczku i ciągle mnie gładzi i całuje po brzuchu dodam że tłumaczymy jej że tam jest dziecko sama z siebie tak się zachowuje:) a jak się bawi i krzyczy to mały się wierci śmiejemy się że mała czuje że tam jest jej przyszły facet dlatego tak lgnie do brzuszka hehMartaR.., anka_a, pestka, Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Dziewczyny, chłopina mi wyjechała za granice
dopiero w połowie sierpnia wróci
chce mi sie płakać.
Wczoraj rozmawiałam z "znajomą" lekarką diabetologi, i powiedziała że cukier jest spory ale dieta powinna wystarczyć, i że największe zagrożenie niesie cukrzyca w 1 trymestrze, w 2 i 3 już nie. Zapisała mi glukometr i paski,i dziś mam po nie iść.
Aniqa trzymaj sie, mam nadzieje ze ten czas zleci Ci szybko. Mnie miesieczna rozlaka czeka we wrzesniu dlatego mam nadzieje ze nie urodze przed planowanym terminem.
Co do brzuszka, mam to samo! Nawet dzisiaj gdy bylam na pobieraniu krwi i powiedzialam pielegniarce ze to 22 tydzien to najpierw sie zdziwila a zaraz potem z pewnoscia w glosie oznajmila mi ze urodze kruszynke bo brzuszek taki malyAniqa, MartaR.., anka_a, pestka lubią tę wiadomość
-
Strokrotka wrote:Taka niby zmeczona a spać nie mogłam i od 4:30 na nogach, juz zupę botwinkowa nastawiłam, kawkę piję, pranie się robi, kuchnia sprzatnieta, ale te moje dwa gamonie jeszcze śpią i nie mam jak odkurzyć - a on rana milion misji, wiec prace domowe nalezało ogarnać wczesniej..
Strokrotka skad Ty masz tyle energii??Strokrotka lubi tę wiadomość
-
Monica pozazdroscic kolezanki
fajnie bo przynajmniej na takich rzeczach zaoszczedzicie a nie sa to male wydatki
Ja za lozeczkiem powoli sie rozgladam, szukam takiego w zestawie z komoda i przewijakiem.
Milego dnia dziewczyny!Aniqa, Monica lubią tę wiadomość
-
super jest to lozeczko!paaolka wrote:Ja chyba będę kupować w IKEI, mamy wszystkie meble stamtąd więc jakoś tak naturalnie mi się nasuwa na myśl łóżeczko też z Ikei
zreszta lubie ten sklep
ale podoba mi się jeszcze takie łóżeczko Paso Doble które jest łączone z komodą i przewijakiem, tylko drogie jest, ewentualnie jak trafię na używane w necie to może na takie się zdecyduję
wygląda tak:
paaolka, Strokrotka lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:super jest to lozeczko!
Nooo jest naprawdę super!Koleżanka moja ma takie właśnie i kupiła je na tablicy.pl za mniej niż połowę ceny (a cena nowego w zależnosći od sklepu jest duża bo coś koło 1300-1500zl) a jest mega funkcjonalne i dla nieco starszego dziecka, jak już chodzi też jeszcze się nadaje jak się usunie przednią ściankę
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Witam
Paaolka, łóżeczko bardzo ładne.
Aniqa, mam nadzieję że czas szybko Ci zleci do powrotu męża. Co do koloru ścian to najlepiej doradzi Ci nasza ekspertka w tej dziedzinie Kajaoli
Dziś mam połówkowe o 19:45. Trzymajcie proszę kciuki.
paaolka, Aniqa, anka_a, pestka, caterinka, paradise, Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4