X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mojego za raz doprowadziła do pionu z takim gadaniem. Powiedziałabym że kościelny jest dla mnie ważny, i żeby mnie traktował poważnie. Zresztą lubie stawiać na swoim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:43

Nelly lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja bym mojego za raz doprowadziła do pionu z takim gadaniem. Powiedziałabym że kościelny jest dla mnie ważny, i żeby mnie traktował poważnie. Zresztą lubie stawiać na swoim.
    bo to nie raz mu mowilam ale nie zmusze go przeciez bo on twierdzi ze papierek nie jest mu do szczescia potrzebny ale moze jak bedzie dzidzia to zmieni zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:54

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chłopina jest tak ugodowa że wszystko dla mnie zrobi. Tak że z ni nie miałabym takego problemu. Ufff

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Moja chłopina jest tak ugodowa że wszystko dla mnie zrobi. Tak że z ni nie miałabym takego problemu. Ufff
    moj to wojskowy i na dodatek skonczyl filozofie takze ciezki orzech do zgryzienia

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, rozmawialam wlasnie z lekarzem i zapewnil mnie, ze wszystko jest w normie i ze nie mam cukrzycy. Bardzo mnie to zdziwilo bo bylam juz nastawiona na te druga opcje.
    Ale powiedzial, ze nie widzi niczego co przekracza norme w moich wynikach: ja mam 1,42 po dwoch godzinach a cukrzyca zaczyna sie od 1,53.

Aniqa, sylwia1985, caterinka, agatas, Nelly, Monica, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Sluchajcie, rozmawialam wlasnie z lekarzem i zapewnil mnie, ze wszystko jest w normie i ze nie mam cukrzycy. Bardzo mnie to zdziwilo bo bylam juz nastawiona na te druga opcje.
    Ale powiedzial, ze nie widzi niczego co przekracza norme w moich wynikach: ja mam 1,42 po dwoch godzinach a cukrzyca zaczyna sie od 1,53.
    To super wiadomość, nawet nie wiesz jak masz fajnie że nie musisz sie stosować do tej diety.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli no to super wiadomość :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli ciesze sie bardzo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie mamy slubu, nie dlatego, ze ktores z nas nie chce, tylko jest nam jakos tak dobrze ze soba i tyle wydarzylo sie ostatnio spraw, ze chyba nie mamy czasu o tym pomyslec.
    Chociaz moj M. nieraz o tym wspomina :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze ze miałam kościelny, było super, teraz jak jestem w ciąży było by to dużym wydatkiem, teraz kupiliśmy mieszkanie i urządzamy sie, właściwie ja bo chłopina dorabia.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, to ty ostatnio pytalas sie o kolory w sypialni, prawda? Znalazlas juz jakies pomysly?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego weekendu- nareszcie zaraz do domu i odpoczynek po tygodniu pracy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego weekendu Sylwia :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:11

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpadam tylko na chwile, udąło mi sie przygotowac aukcje na wozek, moza któras bedzie zainsteresowana

http://allegro.pl/show_item.php?item=4330789497

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chyba wszystkie wozki obejrzalam . Zmienialam zdanie juz chyba z 10 razy i mozliwe ze jeszcze znienie ale na tą chwile mam zamiar kupic wozek peg perego Fiat 500.
    http://www.mamaija.pl/book-plus-completo-modular-500-sl-wozek-uniwersalny-z-torba-i-fotelikiem-viaggio-tri-fix-sl,d3266.html
    Jedyne co mi w tym wozku nie pasuje to male kolka przednie ale mysle ze jakos to przezyjemy .

nzjddzu51633cvyn.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem 1,5 roku po kościelnym, ale uważam, ze każda para jest inna i każdemu dobrze inaczej:) Ale mam wielu znajomych albo bez ślubu albo tylko po cywilnym:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Aniqa, to ty ostatnio pytalas sie o kolory w sypialni, prawda? Znalazlas juz jakies pomysly?
    Niewiem czy to dobry pomysł ale w pokoju dziecka, gdzie będzie też kanapa dla nas myślałam albo o brzoskwiniowym albo lekko zielonym kolorze, a chłopina chce tam dać 2 kolory ale jeszcze nie wie jakie, ten pokój jest naprawde mały i jakiś nieukładny.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)
    Kilka dni znow nie pisalam ale od godziny nadrabialam zalegle strony :) i po krotce komentuje :P :
    - Witam nowa mamusie :)
    - Julian jest piekny :)
    - Kajaoli mi tez meeega podobaja sie wozki z kubelkowa spacerowka, w tych klasycznych dzieci wygladaja dla mnie jakos tak biednie i licho, nie wiem czemu mam takie odczucie. Ale zdaje sobie sprawe ze tutaj jest ciągle w 1 pozycji a w tamtych oparcie sie rozklada, jednak tlumacze sobie to tak ze dzieci w fotelikach samochodowych tych dla najmlodszych leza tez ciagle tak samo. Poszukam jeszcze opinii bo w efekcie chce dobrze dla corenki a nie jakies tam widzi mi sie co do ksztaltu. Kolor wozka w zwuazku z coreczka to bez (dla synka mial byc w szarosci).
    - Anoolka nie martw sie jesli lekarz nie dal ku temu powodow. Poczwarkah mowi ze to nic takiego. Ty sama mowisz ze masz. Bedzie ok ;)
    - Poczwarkah udanego pobytu :P
    - jesli chodzi o slub to od 13mcy jestem po koscielnym. W moim przypadku rodzice nie dali by mi zyc z facetem bez tego. Tak mnie wychowywali. I nawet nie migl u mnie zanocowac ani ja u niego juz nawet na mc przed slubem :P on wiedzial ze bez tego nie bedzie ze mna mieszkal itd i po 10 mcach byly zareczyny :) mimo ze on antykoscielny :)
    - ruchy: raz czuje raz nie i ty o delikatne puk puki. Dzis od rana nic fopiero po truskawach mala kopie.

nie umiem cytowac kilku wypowiedzi i mam nadzieje ze nie ominelam nic waznego z zaleglych stron i odpisalam na najwazniejsze kwestie.

Jesli chodzi o mnie to w srodebylam na wizycie. Mam 5kg do przodu i wysokawe ciśnienie 149/79 ale polozna mowi ze to nawet upalny dzien + wejscie do niej po schodach moglo je tak chwilowo podniesc. Belly troche oszukuje no liczy 6 mc od 21 tc ale ja uwazam ze miesiac to okolo 4,5 tyg wiec dla mnie 6 mc dopiero rozpoczynsm i jestem happy <3 coreczka zdrowa, plyn w normie, lozysko w dnie, serduszko i pepowinka ok, narzady wewnetrzne rowniez w porzadku ;).

Jutro zaliczenie i w niedziele 2 egzaminy. Do kitu. Uczylam sie codziennie po trochu od 2 tyg i jyz mam tego dosc a jeszcze miesiac nauki :( wiec pewnie odezwe die z poniedzialku.
    Na fb fotka z 22w0d ;)

Pozdrawiam.

Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Niewiem czy to dobry pomysł ale w pokoju dziecka, gdzie będzie też kanapa dla nas myślałam albo o brzoskwiniowym albo lekko zielonym kolorze, a chłopina chce tam dać 2 kolory ale jeszcze nie wie jakie, ten pokój jest naprawde mały i jakiś nieukładny.

Jesli jest maly to unikajcie wyraznych kolorow na scianie albo mieszanki dwoch kolorow - bo to albo wam jeszcze bardziej zmniejszy ( optycznie) pokoj albo sprawi, ze chociaz bedzie w nim posprzatane, bedziecie mieli wrazenie, ze jest wieczny balagan.
    Jesli lubicie delikatne zielenie takie troche pastelowe to nie widze przeciwskazan. Ladnie komponuja sie z bielami, jasnymi szarosciami w postaci dodatkow.
    Brzoskwiniowy tez jest dobry do pokoju i tak samo ladnie komponuje sie z biela, oliwkowa zielenia i fioletami.
    W obydwu przypadkach mowie o kolorowych dodatkach, nie dobrze jest malowac polowe malego pokoju na jeden kolor a druga na inny, nawet jesli do siebie pasuja. Lepiej zastosowac proporcje: 70% glownego koloru i 30% kolorowych dodatkow ( koce, poduszki, lampki itp.)

:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 22:08

Aniqa, Strokrotka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ