X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Slodziutka dziewczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:31

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Heej :)
    Ja ucze sie na egzamin na 14.30 a po powrocie zamiast odpoczywac czeka mnie nauka na jutrzejsze dwa :(

Powodzenie Scęście na egzaminach ;) Daj znac jak Ci poszlo

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    Ja juz chyba wszystkie wozki obejrzalam . Zmienialam zdanie juz chyba z 10 razy i mozliwe ze jeszcze znienie ale na tą chwile mam zamiar kupic wozek peg perego Fiat 500.
    http://www.mamaija.pl/book-plus-completo-modular-500-sl-wozek-uniwersalny-z-torba-i-fotelikiem-viaggio-tri-fix-sl,d3266.html
    Jedyne co mi w tym wozku nie pasuje to male kolka przednie ale mysle ze jakos to przezyjemy .

Wozek bardzo fajny :) ale jak dla mnie kosmiczna cena

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny mam do was troche osobiste pytanie- czy wszystkie macie mezow i bralyscie slub koscielny?

Ja z moim jestesmy razem 5 lat i slubu nie mamy - jest nam tak dobrze, chociaz ostatnio coraz czesciej poruszamy ten temat, pozyjemy zobaczymy, na razie nigdzie nam sie nie spieszy ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu kochany!
    Dziewczyny naczytałam sie jak boli poród i już mi słabo. Jestem strasznie wrażliwa na ból i nie przetrwam tego. Masakra.

• paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Jezu kochany!
    Dziewczyny naczytałam sie jak boli poród i już mi słabo. Jestem strasznie wrażliwa na ból i nie przetrwam tego. Masakra.

Ja nawet nie chce o tym myśleć bo na dzien dziejszy wgl sobie tego niewyobrazam ;c

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to jeszcze daleko ale juz mam jakąś porodofobie. W sumie bardzo boje sie tez tych poloznych, bo już niezle historie slyszalam o tym jakie sa wredne i niemile.

• paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie mam to samo bo tez juz wiele sie nasluchalam.. Staram sie o tym nie myslec.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na codzień też o tym nie myśle, ale jakoś sie naczytałam o tym i tak mnie naszło.

• Iwcia86 Nowa

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was :) jestem tu nowa :) jestem w 22 tygodniu ciaży. Będę miała dziewczynkę Agatkę:) Ostatnio też coraz bardziej dociera do mnie myśl że muszę przejść bolesny poród aby nasza kruszynka była z nami :)Ale wiadomo że damy radę :)

paradise, Aniqa, agatas, Kajaoli, paaolka, Anoolka, Nelly, lubek, Monica, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Iwcia86, fajnie ze do nas dolaczylas ;) pewnie, że damy rade!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc iwcia, fajnie ze jest nas wiecej na watku :)
    Ja chyba musze sie opanowac z tym tematem zeby was nie straszyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia86 wrote:
    witam was :) jestem tu nowa :) jestem w 22 tygodniu ciaży. Będę miała dziewczynkę Agatkę:) Ostatnio też coraz bardziej dociera do mnie myśl że muszę przejść bolesny poród aby nasza kruszynka była z nami :)Ale wiadomo że damy radę :)
    Tez bede miec corke, ale Hanie nie Agatke. :) srednio to wychodzi pół na pół jesli chodzi o plec na naszym watku.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    Scęście powodzenia na egzaminach :) ja już na szczescie mam z głowy dziś oddałam prace mgr i za dwa tygodnie obrona :)

Co do ślubu to u nas we wrześniu minie 2 lata, braliśmy kościelny i tego dnia nie zapomne do końca życia jaki był piękny.

Ja o porodach jeszcze nic nie czytałam narazie nie chce sie jeszcze tym stresować.

age.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie - Aleksander pozostaje Olkiem bez wątpliwości. Waży 760. Nawet nie wiedziałam, że na zwykłym usg można zobaczyć twarz :) szkoda tylko, że na zdjęciu wyszła czaszka no ale lekarka nie mogła uchwycić kadru bo sobie nogi na głowę wsadzał :P Teraz planuje w końcu za 3 tygodnie 4d żeby mąż mógł też zobaczyć bo zawsze tak wypada, że go akurat w domu nie ma.

Do porodu jeszcze troszkę nam brakuję więc żyjmy na razie w błogiej nieświadomości a stresować się zaczniemy w 9 miesiącu - chociaż wtedy to pewnie już będziemy chciały żeby przyszedł już natychmiast ze względu na nasze gabaryty ;)

Aniqa, caterinka, MOI, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka święta racja, już odpuszczam ten temat, jeszcze nie czas na niego. Sorki

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    No ja po wizycie - Aleksander pozostaje Olkiem bez wątpliwości. Waży 760. Nawet nie wiedziałam, że na zwykłym usg można zobaczyć twarz :) szkoda tylko, że na zdjęciu wyszła czaszka no ale lekarka nie mogła uchwycić kadru bo sobie nogi na głowę wsadzał :P Teraz planuje w końcu za 3 tygodnie 4d żeby mąż mógł też zobaczyć bo zawsze tak wypada, że go akurat w domu nie ma.

Do porodu jeszcze troszkę nam brakuję więc żyjmy na razie w błogiej nieświadomości a stresować się zaczniemy w 9 miesiącu - chociaż wtedy to pewnie już będziemy chciały żeby przyszedł już natychmiast ze względu na nasze gabaryty ;)
    Kurcze 780 g to już duży jest, ciekawe ile mi powie o Hani na wizycie, fajnie jakby też tak miała

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    My mamy kościelny, w październiku miną 2 lata (ciekawe czy już będziemy we trójkę?). Oboje chcieliśmy, nie było z tym problemu. Ale ślub wzięliśmy na Bali (więc procedura inaczej wyglądała niż w Polsce) i właśnie się ostatnio zastanawiam, czy nasze papiery dotarły do naszych parafii chrztu i czy ten ślub nam wpisano do tutejszych ksiąg kościelnych. Dowiemy się pewnie przy okazji chrztu ;-)

Wow!:) slub na Bali! - marzenie :) wszystko odbylo sie tak jak sobie zaplanowaliscie? Bo to nie jest latwo aby urzadzic slub i wesele tak na odleglosc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 18:57

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Jezu kochany!

Ja bede miala znieczulenie ;) taki jest plan a jesli okaze sie, ze to niemozliwe to nie pierwsza i nie ostatnia to przezyje.
    Ogolnie jestem bardzo pozytywnie nastawiona i porod mnie nie przeraza ;)

Aniqa, Nelly lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znieczulenia nie dają, zresztą potem niemożna podnosić głowy 12 godzin tak słyszałam.

aga2319 lubi tę wiadomość

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ