X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Slodziutka dziewczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:31

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Heej :)
    Ja ucze sie na egzamin na 14.30 a po powrocie zamiast odpoczywac czeka mnie nauka na jutrzejsze dwa :(

Powodzenie Scęście na egzaminach ;) Daj znac jak Ci poszlo

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    Ja juz chyba wszystkie wozki obejrzalam . Zmienialam zdanie juz chyba z 10 razy i mozliwe ze jeszcze znienie ale na tą chwile mam zamiar kupic wozek peg perego Fiat 500.
    http://www.mamaija.pl/book-plus-completo-modular-500-sl-wozek-uniwersalny-z-torba-i-fotelikiem-viaggio-tri-fix-sl,d3266.html
    Jedyne co mi w tym wozku nie pasuje to male kolka przednie ale mysle ze jakos to przezyjemy .

Wozek bardzo fajny :) ale jak dla mnie kosmiczna cena

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny mam do was troche osobiste pytanie- czy wszystkie macie mezow i bralyscie slub koscielny?

Ja z moim jestesmy razem 5 lat i slubu nie mamy - jest nam tak dobrze, chociaz ostatnio coraz czesciej poruszamy ten temat, pozyjemy zobaczymy, na razie nigdzie nam sie nie spieszy ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu kochany!
    Dziewczyny naczytałam sie jak boli poród i już mi słabo. Jestem strasznie wrażliwa na ból i nie przetrwam tego. Masakra.

• paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Jezu kochany!
    Dziewczyny naczytałam sie jak boli poród i już mi słabo. Jestem strasznie wrażliwa na ból i nie przetrwam tego. Masakra.

Ja nawet nie chce o tym myśleć bo na dzien dziejszy wgl sobie tego niewyobrazam ;c

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to jeszcze daleko ale juz mam jakąś porodofobie. W sumie bardzo boje sie tez tych poloznych, bo już niezle historie slyszalam o tym jakie sa wredne i niemile.

• paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie mam to samo bo tez juz wiele sie nasluchalam.. Staram sie o tym nie myslec.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na codzień też o tym nie myśle, ale jakoś sie naczytałam o tym i tak mnie naszło.

• Iwcia86 Nowa

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was :) jestem tu nowa :) jestem w 22 tygodniu ciaży. Będę miała dziewczynkę Agatkę:) Ostatnio też coraz bardziej dociera do mnie myśl że muszę przejść bolesny poród aby nasza kruszynka była z nami :)Ale wiadomo że damy radę :)

paradise, Aniqa, agatas, Kajaoli, paaolka, Anoolka, Nelly, lubek, Monica, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Iwcia86, fajnie ze do nas dolaczylas ;) pewnie, że damy rade!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc iwcia, fajnie ze jest nas wiecej na watku :)
    Ja chyba musze sie opanowac z tym tematem zeby was nie straszyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia86 wrote:
    witam was :) jestem tu nowa :) jestem w 22 tygodniu ciaży. Będę miała dziewczynkę Agatkę:) Ostatnio też coraz bardziej dociera do mnie myśl że muszę przejść bolesny poród aby nasza kruszynka była z nami :)Ale wiadomo że damy radę :)
    Tez bede miec corke, ale Hanie nie Agatke. :) srednio to wychodzi pół na pół jesli chodzi o plec na naszym watku.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    Scęście powodzenia na egzaminach :) ja już na szczescie mam z głowy dziś oddałam prace mgr i za dwa tygodnie obrona :)

Co do ślubu to u nas we wrześniu minie 2 lata, braliśmy kościelny i tego dnia nie zapomne do końca życia jaki był piękny.

Ja o porodach jeszcze nic nie czytałam narazie nie chce sie jeszcze tym stresować.

age.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie - Aleksander pozostaje Olkiem bez wątpliwości. Waży 760. Nawet nie wiedziałam, że na zwykłym usg można zobaczyć twarz :) szkoda tylko, że na zdjęciu wyszła czaszka no ale lekarka nie mogła uchwycić kadru bo sobie nogi na głowę wsadzał :P Teraz planuje w końcu za 3 tygodnie 4d żeby mąż mógł też zobaczyć bo zawsze tak wypada, że go akurat w domu nie ma.

Do porodu jeszcze troszkę nam brakuję więc żyjmy na razie w błogiej nieświadomości a stresować się zaczniemy w 9 miesiącu - chociaż wtedy to pewnie już będziemy chciały żeby przyszedł już natychmiast ze względu na nasze gabaryty ;)

Aniqa, caterinka, MOI, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka święta racja, już odpuszczam ten temat, jeszcze nie czas na niego. Sorki

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    No ja po wizycie - Aleksander pozostaje Olkiem bez wątpliwości. Waży 760. Nawet nie wiedziałam, że na zwykłym usg można zobaczyć twarz :) szkoda tylko, że na zdjęciu wyszła czaszka no ale lekarka nie mogła uchwycić kadru bo sobie nogi na głowę wsadzał :P Teraz planuje w końcu za 3 tygodnie 4d żeby mąż mógł też zobaczyć bo zawsze tak wypada, że go akurat w domu nie ma.

Do porodu jeszcze troszkę nam brakuję więc żyjmy na razie w błogiej nieświadomości a stresować się zaczniemy w 9 miesiącu - chociaż wtedy to pewnie już będziemy chciały żeby przyszedł już natychmiast ze względu na nasze gabaryty ;)
    Kurcze 780 g to już duży jest, ciekawe ile mi powie o Hani na wizycie, fajnie jakby też tak miała

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    My mamy kościelny, w październiku miną 2 lata (ciekawe czy już będziemy we trójkę?). Oboje chcieliśmy, nie było z tym problemu. Ale ślub wzięliśmy na Bali (więc procedura inaczej wyglądała niż w Polsce) i właśnie się ostatnio zastanawiam, czy nasze papiery dotarły do naszych parafii chrztu i czy ten ślub nam wpisano do tutejszych ksiąg kościelnych. Dowiemy się pewnie przy okazji chrztu ;-)

Wow!:) slub na Bali! - marzenie :) wszystko odbylo sie tak jak sobie zaplanowaliscie? Bo to nie jest latwo aby urzadzic slub i wesele tak na odleglosc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 18:57

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Jezu kochany!

Ja bede miala znieczulenie ;) taki jest plan a jesli okaze sie, ze to niemozliwe to nie pierwsza i nie ostatnia to przezyje.
    Ogolnie jestem bardzo pozytywnie nastawiona i porod mnie nie przeraza ;)

Aniqa, Nelly lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znieczulenia nie dają, zresztą potem niemożna podnosić głowy 12 godzin tak słyszałam.

aga2319 lubi tę wiadomość

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ