X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    U mnie znieczulenia nie dają, zresztą potem niemożna podnosić głowy 12 godzin tak słyszałam.
    My byliśmy już na szkole rodzenia i położna zapewniała, że każdemu należy się znieczulenie. Mówiła też, że ze względu na koszty często mówią w szpitalach że jest za wcześnie albo za późno. Do rozwarcia 7 cm można stosować, a 7 cm to kryzys :) później juz jest z górki. Przez 15 minut po podaniu nie można się ruszać żeby znieczulenie równo się rozłożylo, a pozniej juz jest normalnie. Takie znieczulenie przydaje się też do późniejszego szycia. Zewnatrzoponowe nie wpływa na dziecko, bo nie przenika przez błony. :):):) rozmawiałam z innymi położnymi i mówiły to samo.

Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas mi nie zrobią bo dowiadywałam sie, nie ma czegoś takiego jak znieczulenie na życzenie. Musze sie zorientować w okolicy.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie naogladalam o porodach i tez sie stresuje.Tesciowka do mnie powiedziala ostatnio lepiej zebym miala cesarke bo to co ona przezyla podczas porodow nie zyczy nikomu- i sie przerazilam :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy dziewczyny,cesarka? Jeszcze gorzej, ostatnio rodziła moja koleżanka, tz miała cesarke i mówi że nikomu nie życzy. Tz bólu niema ale potem masakra, leżeć trzeba 12 godzin, z cewnikiem, potem ani sie zgiąć ani wyprostować bo rana boli, opatrunki itd, a te co rodziły normalnie to wycierpiały sie ale na drugi dzień chodziły normalnie. A ona dopiero próbowała wstawać.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a moze znieczulenie zewnatrzoponowe- czytalam wlasnie i to dobre wyjscie i jest bezpieczne dla dziecka a kobieta przynajmniej nie odczuwa bolu- nie w kazdym szpitalu takie maja a czasem trzeba zaplacic- u nas to koszt 400 zl i jest w jednym szpitalu.Trzeba bedzie pojechac i zglebic temat
    podaje sie znieczulenienie zewnatrzoponowe przy 4 cm rozwarcia tak wyczytalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 21:26

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem :) dzisiejszy egz do przodu (tak mysle) zadania wykute na blaszke a dal te same tylko dane zmienil wiec zadnego klopotu nie mialam by je zrobic :) teraz czytam na jytrzejsze egzaminy.
    Co do porodu u mnie cc ze wskazaniem wiec nie czytam o porodach. Dwie szwagierki w 2013 mialy cc w moim szpitalu i obie w dzien wyjscia do domu byly wyprostowane i siadaly po turecku itd itd wiec zalezy od organizmu. Bo kolezanka z kolei chodzila jak babcia ok poltora tyg.
    Paaaa do jutra :)

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kurcze a moze znieczulenie zewnatrzoponowe- czytalam wlasnie i to dobre wyjscie i jest bezpieczne dla dziecka a kobieta przynajmniej nie odczuwa bolu- nie w kazdym szpitalu takie maja a czasem trzeba zaplacic- u nas to koszt 400 zl i jest w jednym szpitalu.Trzeba bedzie pojechac i zglebic temat
    podaje sie znieczulenienie zewnatrzoponowe przy 4 cm rozwarcia tak wyczytalam

Właśnie od tym pisalam wyżej. Jak odczuwasz skurcze to zazwyczaj masz już 3 cm rozwarcia, wiec do 4 niedaleko. Mi położna mówiła, ze do 7 można podać.

• Kajaoli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    U mnie znieczulenia nie dają, zresztą potem niemożna podnosić głowy 12 godzin tak słyszałam.

Jak to nie mozna podnisic glowy przez 12 godzin? Ja moglam wstac po dwoch godzinach. To moze jakis inny rodzaj?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wiem co to znaczy porod i naprawde mimo ze rodzilam cała noc , w niezbyt komfortowych warunkach , zimna sala ,spiace niemiłe polozne , brak jakiejkolwiek pomocy i wsparcia ze strony ojca dziecka nie wspominam
    ze to byl az taki bol ktorego nie da sie przezyc . I oczywiscie ze marze zeby tym razem moj porod wygladal inaczej , bardziej swiadomy i spokojny ale bolu nie boje sie juz wcale . Obym sie nie przeliczyła ;)

Kajaoli, aga2319, Anoolka, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    Ja juz wiem co to znaczy porod i naprawde mimo ze rodzilam cała noc , w niezbyt komfortowych warunkach , zimna sala ,spiace niemiłe polozne , brak jakiejkolwiek pomocy i wsparcia ze strony ojca dziecka nie wspominam
    ze to byl az taki bol ktorego nie da sie przezyc . I oczywiscie ze marze zeby tym razem moj porod wygladal inaczej , bardziej swiadomy i spokojny ale bolu nie boje sie juz wcale . Obym sie nie przeliczyła ;)
    Pocieszające :):):)

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Jak to nie mozna podnisic glowy przez 12 godzin? Ja moglam wstac po dwoch godzinach. To moze jakis inny rodzaj?
    Ja myślę, że to jedna z legend krążących na ten temat. Sama ich dużo znałam przed konsultacja ze specjalistą ;)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj gdzie mieszkam, znieczulenie jest powszechnie stosowane i proponowane automatycznie . Oczywiscie nieobowiazkowe jesli przyszla mama chce rodzic bez niczego - co bardzo rzadko sie zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 21:45

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nie ma co sie wzorowac na przeczytanych historiach, obejrzanych filmikach i relacjach od znajomych bo kazdy porod jest inny. Jedna urodzi w 5 minut a druga bedzie pol przytomna meczyc sie cala noc. Boje sie porodu jednak mysle ze gdy zobacze Liliane i bede mogla ja przytulic to zapomne o calym bolu, bede wtedy najszczesliwsza kobietka na swiecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 21:51

misiulka2000, Aniqa, agatas, Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Mysle ze nie ma co sie wzorowac na przeczytanych historiach, obejrzanych filmikach i relacjach od znajomych bo kazdy porod jest inny. Jedna urodzi w 5 minut a druga bedzie pol przytomna meczyc sie cala noc. Boje sie porodu jednak mysle ze gdy zobacze Liliane i bede mogla ja przytulic to zapomne o calym bolu, bede wtedy najszczesliwsza kobietka na swiecie ;)
    Dokładnie tak jak mowisz :) zapomina się .

nzjddzu51633cvyn.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka z ranka;]
    Dziewczynki mam jeden poród za sobą, nie powiem że było łatwo męczyłam się 13godz. , ale kto powiedział że dfrugi raz będzię tak samo mam nadzieję że będzie lżej;] zresztą gdy położą ci taką mała kruszynkę, to w ciągu 5 sekund zapominasz że że był jakiś ból. Także dziewczynki będzie dobrze;]

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja pierwszą córę rodziłam 16 h, ale dało się przeżyć, wtedy nie do konca byłam świadoma, jak wygląda poród, teraz, trochę się boję, ale pocieszam się, że urodziłam jedno, to urodzę i drugie, poza tym miliony kobiety na świecie rodzi i żyją :) my też będziemy.

Nelly lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała jednak naturalny niz cesarke bo wole sie pomeczyc i potem szybciej dojsc do siebie niz potem regenerowac sie kilka dni.ale i tak sie boje bolu.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    Scęscie gratulacje i pwoodzenia dzisiaj!

Jezeli chodzi o poród to nie bede opowiadala szczegółów, bo nie o to chodzi zeby kogoś straszyc :) Kazda kobieta jest inna, kazda ciąża jest inna i kazdy poród jest inny! Mam nadzieje, ze teraz pójdzie lepiej, ale nie boje sie tak bardzo, bo uwierzcie, ze jak połozą Wam na piersi dziecko, które chwile wczesniej dokładnie czułyscie w sobie to zapominacie o całym swiecie! Naprawde nie ma nic piekniejszego! :) Takze nie stresujcie się, wszystko bedzie wynagrodzone - cały trud włozony w poród :)

Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nie ma co czytać opisów porodów bo każdy poród jest inny. Każda z nas ma inny próg bólu. Tak samo jest z cesarkami, każda inna. Wiem co mówię bo miałam dwie. Pierwszą nie planowaną i faktycznie długo do siebie po niej dochodziłam. Druga była planowana i w tempie ekspresowy doszłam do siebie. Bardzo dużo zależy od opieki poporodowej. Za tym drugim razem opiekę miałam fantastyczną.

Bergo lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ