X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze bedzie ok, juz troche wyluzowalam, prawdziwy strach przyjdzie w 9 msc-

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez sie naogladalam o porodach i tez sie stresuje.Tesciowka do mnie powiedziala ostatnio lepiej zebym miala cesarke bo to co ona przezyla podczas porodow nie zyczy nikomu- i sie przerazilam :(
    Tylko ze wtedy byly calkiem inne czasy. Znam te mroczne opowiadania z czasów naszych mam heh

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeestem :) wczorajszy egzamin 30 pkt/30 :) cuuudownie. Dzis juz 1 za mna :) mialam 100 pytan testowych z lat poprzednich. Wyuczylam sie na nlaszke i z 23 trafilo sie 23 takze wszystko napisalam :) o 15.30 najgorszy, warunek kosztujacy mnie 400zl. To bedzie moje 5 podejscie :-(

renatkach, Anoolka, sylwia1985, Strokrotka, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dasz radę. Trzymamy kciuki;]

QUOTE=Scęście]Jeeeeestem :) wczorajszy egzamin 30 pkt/30 :) cuuudownie. Dzis juz 1 za mna :) mialam 100 pytan testowych z lat poprzednich. Wyuczylam sie na nlaszke i z 23 trafilo sie 23 takze wszystko napisalam :) o 15.30 najgorszy, warunek kosztujacy mnie 400zl. To bedzie moje 5 podejscie :-([/QUOTE]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie porodu, to powiem wam dziewczyny, że to nie bólu należy się bać, bo dla naszych dzieci jesteśmy w stanie znieść o wiele więcej niż się nam to wydaje. Ja martwię się tylko tym, żeby nasza maleńka się szczęśliwie urodziła.

Anoolka, Strokrotka, Nelly, lubek, agatas, anka_a lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć to Ja :-D Mi ostatnio położna uświadomiła ze mój poród trwał tylko 4h a ja byłam świecie przekonana ze od 9rano do 19.15ale... O 9dostałam pierwsza kroplowkę na wywołanie która nic nie dała wiec dostałam druga skurcze przyszły tak po 14 o 18.30 przyszła jakaś położna i pokazała mi jak oddychać i juz chwila i urodziłam także w bólu było chwile ale było by mniej gdybym odrazu umiała prawidłowo oddychać...jak wyjeli małego i położyli go na mnie ja juz nic nie pamiętałam i było mi tak cudownie nic nie bolało juz bym mogła wstać i iść :-) Nie można się bać bo to strach potęguje ból trzeba myśleć pozytywnie o tym ze za chwile zobaczmy naszego lobuza :-)

Anoolka, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kurcze ale dziś śpiący dzień... tak mi sie spać chce ale nie pójdę bo bym w nocy sie budziła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to Hania cały dzień sobie preśpi, a w nocy będzie buszować, jak ja znów będe chciała spać. Czyli standardowo w takich sytuacjach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:12

Aniqa, Monica lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spiacy dzien nawet sie zdrzemnelam po poludniu :)

Ale mnie ta tesciowka wkurza no masakra- a ja powinnam byc spokojna a tu ciagle stresy- wpycha we mnie co tylko sie da bo mowi ze powinnam wygladac jak kobieta w ciazy a nie jak chudzielec i jak ja dziecko urodze ( ona by chciala zebym wygladala jak swinia) brrrrr przewalone jest mieszkac w jednym domu.Fakt pietro mamy dla siebie ale jeszcze wspolna kuchnie i mowi mi jak mam gotowac co mam jesc choc moj obiecal ze w lipcu podczas urlopu zrobi mi wreszcie kuchnie bo tak dalej psychicznie nie dam rady- nie ma wogole prywatnosci bo caly czas przylazi i sie wtraca- masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 17:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssu nie wyobrażam sobie mieszkania z teściówką. Po miesiącu by mnie wsadzili do pudła za morderstwo ;)

Aniqa, Bergo lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jesssu nie wyobrażam sobie mieszkania z teściówką. Po miesiącu by mnie wsadzili do pudła za morderstwo ;)
    hihihihi no wlasnie we mnie tez juz sie buzuje bo ona mysli ze bez niej sobie nie poradzimy - bo co jej biedny synciu bedzie jadl ? musi byc wszystko zrobione tak po jej mysli a jedzienie musi byc nie doprawione - fuu ochyda jak czasem cos zrobi- no i uwaza ze wszystko jest niezdrowe - to w takim razie by nic nie jesc i nic nie robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 18:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jakis pech za mna lazi. Dzis na pikniku stanelam na jakis kamien, ktorego nie widzialam, wygielam noge w kostce i upadlam na kolana. Na poczatku bolala mnie kostka potem zauwazylam, ze pobolewa tez kolano ale jakos tylko cmilo w tych dwoch miejscach przez caly dzien i myslalam, ze tylko sie troche potluklam. Jak tylko zaczelismy sie zbierac do domu zaczela mnie pobolewac kostka. W samochodzie bylo jeszcze gorzej a jak za dziesiec minut bylismy pod domem, okazalo sie ze tak mnie boli, ze boje sie na nia stanac. Mimo wszystko pokonalam chodnik i schody na pierwsze pietro. W domu moj owinal mi te kostke bandazem i teraz leze na kanapie z noga na podwyzszeniu. Wzielam tez paracetamol i nie wiem co zrobic. Powoli przestaje mnie bolec. Dokladnie obejrzelismy dwie kostki i sa takie same, czyli nic nie spuchlo.. Co jest dziwne to to, ze po upadku funkcjonowalam caly dzien i dopiero po kilku godzinach zlapal mnie bol. Tylko zastanawiam sie czy to zwykle nadwyrezenie kostki czy cos powazniejszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 23:11

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do palenia to ja nie pozwalam przy sobie palić, a jak ktoś pali to wychodzę:) Mieszkania z rodzicami nie wyobrażam sobie ani moimi ani męża, uważam, że to prędzej czy później rozwala związek niestety:(

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (post usunięty)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:46

Kajaoli lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly a może wstawiłabyś jakieś fotki ze ślubu na face:) Myślę, że każda z nas z wielką chęcią zobaczy:)

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Nie wszystko wypadło tak idealnie, jak sobie wymarzyłam, ale na tyle dużo się udało, by pozostały nam cudowne wspomnienia :-)

Wspomnienia sa najwazniejsze :) a skad ten pomysl zeby pobrac sie na Bali?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry wszystkim :)

301225f.jpg

Kilka dni temu kupilam bardzo sympatyczny accessoire :) w sklepie z artykulami dla dzieci i rodzicow.
    Jest to prosciutki wisiorek o nazwie Bayi Bola.
    Nosza go podobno przyszle mamy w Indonezji i w Meksyku aby nawiazac kontakt z dzieckiem w brzuszku :)
    Przy niemalze kazdym moim ruchu, kulka zawieszona na sznureczku wydaje przyjemne cichutkie dzwieki, cos jak chinskie kulki, ktorymi obraca sie w rece.
    Dzwiek jest tak milusi, ze nieraz biore sprecjalnie kulke do reki i nia potrzasam aby maly posluchal :)
    Podobno dziecko przyzwyczaja sie do tego delikatnego dzwieku i po urodzeniu dziala on na nie uspakajajaco :)
    Juz wczesniej zauwazylam, ze wiele Francuzek nosi takie cacko na szyi i zawsze zastanawialam sie co to moze byc :) a tu okazalo sie, ze jest do dostepne w kazdym sklepie dla maluszkow i przyszlych mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 08:16

renatkach, MOI, paaolka, Monica, lubek, Anoolka, paradise, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej heeeej :) przy mnie tez pala, ale na powietrzu, w pomieszczeniu nie bo mi przeszkadza :)
    wczorajsze egzaminy hm, 1 na bank do przodu kwestia 4 czy 5 bedzie :P a drugi.. ten moj zakichany warunek... pewnie czeka mnie 6 podejscia ;/ no nic. czekam na wyniki.
    malenstwo coraz bardziej aktywne.. nie hcodzi o sile kopniakow a o ilosc... wczesniej to sie tak ruszala sporadycznie a teraz juz od pol h mnei puku pukuje :)
    pogoda piekna sloneczna a ja sie ksize w rpacy :P no i standard rano w taka pogode czyli "nie mam sie w co ubrac"!!
    musze skoczyc po pracy do sklepu i kupic ze 2 bluzki na krotki rekaw ze dwie sukienki i jakies rybaczki i spodniczke! bo nei mam nic na dol na krotko ani na gore!

Kajaoli, paradise, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ