X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze bedzie ok, juz troche wyluzowalam, prawdziwy strach przyjdzie w 9 msc-

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez sie naogladalam o porodach i tez sie stresuje.Tesciowka do mnie powiedziala ostatnio lepiej zebym miala cesarke bo to co ona przezyla podczas porodow nie zyczy nikomu- i sie przerazilam :(
    Tylko ze wtedy byly calkiem inne czasy. Znam te mroczne opowiadania z czasów naszych mam heh

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeestem :) wczorajszy egzamin 30 pkt/30 :) cuuudownie. Dzis juz 1 za mna :) mialam 100 pytan testowych z lat poprzednich. Wyuczylam sie na nlaszke i z 23 trafilo sie 23 takze wszystko napisalam :) o 15.30 najgorszy, warunek kosztujacy mnie 400zl. To bedzie moje 5 podejscie :-(

renatkach, Anoolka, sylwia1985, Strokrotka, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dasz radę. Trzymamy kciuki;]

QUOTE=Scęście]Jeeeeestem :) wczorajszy egzamin 30 pkt/30 :) cuuudownie. Dzis juz 1 za mna :) mialam 100 pytan testowych z lat poprzednich. Wyuczylam sie na nlaszke i z 23 trafilo sie 23 takze wszystko napisalam :) o 15.30 najgorszy, warunek kosztujacy mnie 400zl. To bedzie moje 5 podejscie :-([/QUOTE]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie porodu, to powiem wam dziewczyny, że to nie bólu należy się bać, bo dla naszych dzieci jesteśmy w stanie znieść o wiele więcej niż się nam to wydaje. Ja martwię się tylko tym, żeby nasza maleńka się szczęśliwie urodziła.

Anoolka, Strokrotka, Nelly, lubek, agatas, anka_a lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć to Ja :-D Mi ostatnio położna uświadomiła ze mój poród trwał tylko 4h a ja byłam świecie przekonana ze od 9rano do 19.15ale... O 9dostałam pierwsza kroplowkę na wywołanie która nic nie dała wiec dostałam druga skurcze przyszły tak po 14 o 18.30 przyszła jakaś położna i pokazała mi jak oddychać i juz chwila i urodziłam także w bólu było chwile ale było by mniej gdybym odrazu umiała prawidłowo oddychać...jak wyjeli małego i położyli go na mnie ja juz nic nie pamiętałam i było mi tak cudownie nic nie bolało juz bym mogła wstać i iść :-) Nie można się bać bo to strach potęguje ból trzeba myśleć pozytywnie o tym ze za chwile zobaczmy naszego lobuza :-)

Anoolka, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kurcze ale dziś śpiący dzień... tak mi sie spać chce ale nie pójdę bo bym w nocy sie budziła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to Hania cały dzień sobie preśpi, a w nocy będzie buszować, jak ja znów będe chciała spać. Czyli standardowo w takich sytuacjach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:12

Aniqa, Monica lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spiacy dzien nawet sie zdrzemnelam po poludniu :)

Ale mnie ta tesciowka wkurza no masakra- a ja powinnam byc spokojna a tu ciagle stresy- wpycha we mnie co tylko sie da bo mowi ze powinnam wygladac jak kobieta w ciazy a nie jak chudzielec i jak ja dziecko urodze ( ona by chciala zebym wygladala jak swinia) brrrrr przewalone jest mieszkac w jednym domu.Fakt pietro mamy dla siebie ale jeszcze wspolna kuchnie i mowi mi jak mam gotowac co mam jesc choc moj obiecal ze w lipcu podczas urlopu zrobi mi wreszcie kuchnie bo tak dalej psychicznie nie dam rady- nie ma wogole prywatnosci bo caly czas przylazi i sie wtraca- masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 17:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssu nie wyobrażam sobie mieszkania z teściówką. Po miesiącu by mnie wsadzili do pudła za morderstwo ;)

Aniqa, Bergo lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jesssu nie wyobrażam sobie mieszkania z teściówką. Po miesiącu by mnie wsadzili do pudła za morderstwo ;)
    hihihihi no wlasnie we mnie tez juz sie buzuje bo ona mysli ze bez niej sobie nie poradzimy - bo co jej biedny synciu bedzie jadl ? musi byc wszystko zrobione tak po jej mysli a jedzienie musi byc nie doprawione - fuu ochyda jak czasem cos zrobi- no i uwaza ze wszystko jest niezdrowe - to w takim razie by nic nie jesc i nic nie robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 18:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jakis pech za mna lazi. Dzis na pikniku stanelam na jakis kamien, ktorego nie widzialam, wygielam noge w kostce i upadlam na kolana. Na poczatku bolala mnie kostka potem zauwazylam, ze pobolewa tez kolano ale jakos tylko cmilo w tych dwoch miejscach przez caly dzien i myslalam, ze tylko sie troche potluklam. Jak tylko zaczelismy sie zbierac do domu zaczela mnie pobolewac kostka. W samochodzie bylo jeszcze gorzej a jak za dziesiec minut bylismy pod domem, okazalo sie ze tak mnie boli, ze boje sie na nia stanac. Mimo wszystko pokonalam chodnik i schody na pierwsze pietro. W domu moj owinal mi te kostke bandazem i teraz leze na kanapie z noga na podwyzszeniu. Wzielam tez paracetamol i nie wiem co zrobic. Powoli przestaje mnie bolec. Dokladnie obejrzelismy dwie kostki i sa takie same, czyli nic nie spuchlo.. Co jest dziwne to to, ze po upadku funkcjonowalam caly dzien i dopiero po kilku godzinach zlapal mnie bol. Tylko zastanawiam sie czy to zwykle nadwyrezenie kostki czy cos powazniejszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 23:11

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do palenia to ja nie pozwalam przy sobie palić, a jak ktoś pali to wychodzę:) Mieszkania z rodzicami nie wyobrażam sobie ani moimi ani męża, uważam, że to prędzej czy później rozwala związek niestety:(

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (post usunięty)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:46

Kajaoli lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly a może wstawiłabyś jakieś fotki ze ślubu na face:) Myślę, że każda z nas z wielką chęcią zobaczy:)

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Nie wszystko wypadło tak idealnie, jak sobie wymarzyłam, ale na tyle dużo się udało, by pozostały nam cudowne wspomnienia :-)

Wspomnienia sa najwazniejsze :) a skad ten pomysl zeby pobrac sie na Bali?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry wszystkim :)

301225f.jpg

Kilka dni temu kupilam bardzo sympatyczny accessoire :) w sklepie z artykulami dla dzieci i rodzicow.
    Jest to prosciutki wisiorek o nazwie Bayi Bola.
    Nosza go podobno przyszle mamy w Indonezji i w Meksyku aby nawiazac kontakt z dzieckiem w brzuszku :)
    Przy niemalze kazdym moim ruchu, kulka zawieszona na sznureczku wydaje przyjemne cichutkie dzwieki, cos jak chinskie kulki, ktorymi obraca sie w rece.
    Dzwiek jest tak milusi, ze nieraz biore sprecjalnie kulke do reki i nia potrzasam aby maly posluchal :)
    Podobno dziecko przyzwyczaja sie do tego delikatnego dzwieku i po urodzeniu dziala on na nie uspakajajaco :)
    Juz wczesniej zauwazylam, ze wiele Francuzek nosi takie cacko na szyi i zawsze zastanawialam sie co to moze byc :) a tu okazalo sie, ze jest do dostepne w kazdym sklepie dla maluszkow i przyszlych mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 08:16

renatkach, MOI, paaolka, Monica, lubek, Anoolka, paradise, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej heeeej :) przy mnie tez pala, ale na powietrzu, w pomieszczeniu nie bo mi przeszkadza :)
    wczorajsze egzaminy hm, 1 na bank do przodu kwestia 4 czy 5 bedzie :P a drugi.. ten moj zakichany warunek... pewnie czeka mnie 6 podejscia ;/ no nic. czekam na wyniki.
    malenstwo coraz bardziej aktywne.. nie hcodzi o sile kopniakow a o ilosc... wczesniej to sie tak ruszala sporadycznie a teraz juz od pol h mnei puku pukuje :)
    pogoda piekna sloneczna a ja sie ksize w rpacy :P no i standard rano w taka pogode czyli "nie mam sie w co ubrac"!!
    musze skoczyc po pracy do sklepu i kupic ze 2 bluzki na krotki rekaw ze dwie sukienki i jakies rybaczki i spodniczke! bo nei mam nic na dol na krotko ani na gore!

Kajaoli, paradise, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ