X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy któraś z Was stosowała inWAG ? N a ostatniej wizycie gin, stwierdził że mam ''twarożkowe upławy'' i przez 7 dni kazał stosować kapsułki dopochwowo INWAG w celu poprawienia ph. Ale strasznie czuję po nich ''tam'' dyskomfort.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście gratulacje z tych egz. do przodu a może i ten warunek będzie na plus cuda się zdarzają ja też studiowałam:)

moni28 ja do tej pory nic takiego nie stosowałam żadnych dopochwowych cudów akurat mi lekarz powiedział że w moim przypadku może się to źle skończyć odpukać nie potrzeba mi takich atrakcji za to mam inne żelazo i tarczyca i tak w koło.

Kochane błagam Was trzymajcie za mnie jutro kciuki mam drugie podejście z połówkowym na poprzednim nic nie mógł zobaczyć:( tak się mały źle ułożył oby tym razem zechciał się pokazać. Pozdrawiam i miłego dna życzę:)

• lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dzien Dobry wszystkim :)

301225f.jpg

Kilka dni temu kupilam bardzo sympatyczny accessoire :) w sklepie z artykulami dla dzieci i rodzicow.
    Jest to prosciutki wisiorek o nazwie Bayi Bola.
    Nosza go podobno przyszle mamy w Indonezji i w Meksyku aby nawiazac kontakt z dzieckiem w brzuszku :)
    Przy niemalze kazdym moim ruchu, kulka zawieszona na sznureczku wydaje przyjemne cichutkie dzwieki, cos jak chinskie kulki, ktorymi obraca sie w rece.
    Dzwiek jest tak milusi, ze nieraz biore sprecjalnie kulke do reki i nia potrzasam aby maly posluchal :)
    Podobno dziecko przyzwyczaja sie do tego delikatnego dzwieku i po urodzeniu dziala on na nie uspakajajaco :)
    Juz wczesniej zauwazylam, ze wiele Francuzek nosi takie cacko na szyi i zawsze zastanawialam sie co to moze byc :) a tu okazalo sie, ze jest do dostepne w kazdym sklepie dla maluszkow i przyszlych mam :)

Kajaoli, super te bole! Chociaz jakos zadna, ktora widze w internecie do mnie nie przemawia wzorem - jaki Ty masz?

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji witam sie po krotkiej wycieczce na Kaszuby (nigdy nie bylismy z mezem), bylo bardzo fajnie, odpoczelam. Chodzilismy po lesie, po skansenie, wiezy widokowej, nad jeziorkiem, zwiedzalsimy pracownia garncarska (ale mam czadowy dzbanek!), w niedziele Malbork i niesamowicie pyszna restauracja Gothic na zamku, polecam :).
    Zaczelam w trakcie wycieczki odczuwac zintensyfikowany do granic mozliwosci czestomocz, normalnie ledwo wychodzilam w lazienki, chcialo mi sie siku! Przy podrozowaniu to strasznie uciazliwe..
    Wczoraj wieczorem nasz Szkrabek sie wiercil bita godzine, az sie zaczelismy martwic i juz oczywiscie nawyczytywalam sie o nadmiernej aktywnosci i zawiazywaniu supelkow na pepowinie ;/.
    Dzisiaj od rana tez wyjatkowo intensywne harce. Strasznie to mile. Mysle, ze bedzie mi tego brakowac po porodzie ;)
    Poza tym - jestem od dzisiaj na zwolnieniu, spokoj ducha i umyslu zwyciezyl, zapytalam lekarz, co rekomenduje i powiedziala, ze lepiej odpoczywac, nie wiadomo, jak sie moga twardnienia skonczyc. Na razie sie nie nudze, mam strasznie duzo zajec i obowiazkow, na ktore do tej pory nie mialam czasu, wiec powoli zaczynam sie przyzwyczajac do mysli i odwyku od korporacji :)

Kajaoli, paaolka, Anoolka, paradise lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochanienka znalazlam coś z myślą o Tobie jadłospis dla ciężarnych z cukrzycą
    mam nadzieję że się przyda
    Aniqa wrote:
    Mam nadzieje ze bedzie ok, juz troche wyluzowalam, prawdziwy strach przyjdzie w 9 msc-

Aniqa lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest link
    http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewuszki:)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do papierosów, to pochwalę się, że udało mi się w końcu mojego męża namówić na rzucenie fajek i sukces - od ponad tygodnia nie wypalił ani jednego (rzuca z Desmoxanem), a palił prawie 20lat ponad paczkę dziennie! Był przekonany, że nie wytrzyma nawet jednego dnia :D

A jak chodzi o teściowe, to współczuje bardzo. Ja swoją lubię, ale wiem, że jakbym miała z nią mieszkać, to tygodnia bym nie wytrzymała. Dlatego Sylwia podziwiam Cię za wytrzymałość.
    Wiem co to jest jak ktoś zawzięcie wpieprza się w życie. Przed ślubem wyprowadziłam się od swoich dziadków, bo jakbym z nimi jeszcze chwilę była pod jednym dachem, to wylądowałabym, albo w psychiatryku albo w więzieniu. Wiecznie traktowali mnie jak pięciolatkę bez własnego mózgu i to ile mi nieraz dopieprzyli, to się w głowie nie mieści. Do dziś czuję do nich bardzo skrajne uczucia - wdzięczność za to, że miałam gdzie mieszkać, nienawiść za to jak dużo musiało mnie to kosztować.

P.S. Trzymajcie kciuki, dzisiaj mam połówkowe o 18 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:02

sylwia1985, Anoolka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Kajaoli, super te bole! Chociaz jakos zadna, ktora widze w internecie do mnie nie przemawia wzorem - jaki Ty masz?

Mam jasno fioletowa z delikatnym zlotym wzorem, tylko ze wybralam ja nie ze wzgledu na kolor tylko na dzwiek - bo kazda wydaje inny.
    Sprawdz czy moze ktos w poblizu ich nie sprzedaje, jestem pewna ze znajdziesz bo jest to dosc powszechne.
    Super jest uslyszec dzwiek zanim zdecydujesz sie na kupno :) a jesli nie bedziesz miala takiej mozliwosci to i tak polecam bo w sumie one wszystkie wydaja bardzo delikatne i przyjemne dla ucha dzwieki :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:04

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Przy okazji witam sie po krotkiej wycieczce na Kaszuby (nigdy nie bylismy z mezem), bylo bardzo fajnie, odpoczelam. Chodzilismy po lesie, po skansenie, wiezy widokowej, nad jeziorkiem, zwiedzalsimy pracownia garncarska (ale mam czadowy dzbanek!), w niedziele Malbork i niesamowicie pyszna restauracja Gothic na zamku, polecam :).
    Zaczelam w trakcie wycieczki odczuwac zintensyfikowany do granic mozliwosci czestomocz, normalnie ledwo wychodzilam w lazienki, chcialo mi sie siku! Przy podrozowaniu to strasznie uciazliwe..
    Wczoraj wieczorem nasz Szkrabek sie wiercil bita godzine, az sie zaczelismy martwic i juz oczywiscie nawyczytywalam sie o nadmiernej aktywnosci i zawiazywaniu supelkow na pepowinie ;/.
    Dzisiaj od rana tez wyjatkowo intensywne harce. Strasznie to mile. Mysle, ze bedzie mi tego brakowac po porodzie ;)
    Poza tym - jestem od dzisiaj na zwolnieniu, spokoj ducha i umyslu zwyciezyl, zapytalam lekarz, co rekomenduje i powiedziala, ze lepiej odpoczywac, nie wiadomo, jak sie moga twardnienia skonczyc. Na razie sie nie nudze, mam strasznie duzo zajec i obowiazkow, na ktore do tej pory nie mialam czasu, wiec powoli zaczynam sie przyzwyczajac do mysli i odwyku od korporacji :)

Lubek to dobrze że jednak zdecydowałaś się na zwolnienie :) teraz odpoczywaj ile się da i korzystaj z czasu wolnego :)
    Fajną wycieczkę sobie zorganizowaliście w weekend :) zazdroszcze :)
    a jak sobie radzisz z pasami jak długo jezdzisz samochodem? Dla mnie pasy są mega uciążliwe..już zastanawiałam się nad tym adapterem dla kobiet w ciązy, ale nie wiem czy opłaca się go kupować, bo wydatek jakiś to jest, a w sumie nie jezdżę jakoś dużo...

lubek lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Co do papierosów, to pochwalę się, że udało mi się w końcu mojego męża namówić na rzucenie fajek i sukces - od ponad tygodnia nie wypalił ani jednego (rzuca z Desmoxanem), a palił prawie 20lat ponad paczkę dziennie! Był przekonany, że nie wytrzyma nawet jednego dnia :D

A jak chodzi o teściowe, to współczuje bardzo. Ja swoją lubię, ale wiem, że jakbym miała z nią mieszkać, to tygodnia bym nie wytrzymała. Dlatego Sylwia podziwiam Cię za wytrzymałość.
    Wiem co to jest jak ktoś zawzięcie wpieprza się w życie. Przed ślubem wyprowadziłam się od swoich dziadków, bo jakbym z nimi jeszcze chwilę była pod jednym dachem, to wylądowałabym, albo w psychiatryku albo w więzieniu. Wiecznie traktowali mnie jak pięciolatkę bez własnego mózgu i to ile mi nieraz dopieprzyli, to się w głowie nie mieści. Do dziś czuję do nich bardzo skrajne uczucia - wdzięczność za to, że miałam gdzie mieszkać, nienawiść za to jak dużo musiało mnie to kosztować.

P.S. Trzymajcie kciuki, dzisiaj mam połówkowe o 18 :)

Agatas to super że mąż zdecydwał się na rzucenie palenia :) najlpeszy okres na to teraz jak jesteś w ciązy i maluszek ma się niebawem pojawić, na pewno motywacja tez większa :)

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :)
    Ja tez mam dzisiaj połówkowe po południu :) mam nadzieję że u mojego synka wszystko w porządku :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Agatas to super że mąż zdecydwał się na rzucenie palenia :) najlpeszy okres na to teraz jak jesteś w ciązy i maluszek ma się niebawem pojawić, na pewno motywacja tez większa :)

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :)
    Ja tez mam dzisiaj połówkowe po południu :) mam nadzieję że u mojego synka wszystko w porządku :)

To i ja za Ciebie trzymam kciuki!

Co do rzucania, to ja rzuciłam od razu jak tylko na testach bladzioch wyszedł. A Krzysiowi mojemu zaczęłam truć tyłek, że jak dziecko się urodzi, to nie mam mowy, żeby palił. My nigdy w domu nie paliliśmy, nawet jak było -30st C, to na balkonie, ale potem się i tak śmierdzi, a nie chciałabym, żeby mała takiego śmierdzącego tatę wąchała :)
    A teraz przez to, że zus tak zwleka z wypłatą, to z kasą się nie przelewa i szkoda, żeby na fajki wydawał.
    I tak z wieloletnich palaczy, dzięki Zosi stajemy się rodzinką niepalącą :D

paaolka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Mam jasno fioletowa z delikatnym zlotym wzorem, tylko ze wybralam ja nie ze wzgledu na kolor tylko na dzwiek - bo kazda wydaje inny.
    Sprawdz czy moze ktos w poblizu ich nie sprzedaje, jestem pewna ze znajdziesz bo jest to dosc powszechne.
    Super jest uslyszec dzwiek zanim zdecydujesz sie na kupno :) a jesli nie bedziesz miala takiej mozliwosci to i tak polecam bo w sumie one wszystkie wydaja bardzo delikatne i przyjemne dla ucha dzwieki :):):)

oo! to bardzo cenne, nie wiedzialam, ze kazda inny, no to bede musiala na nie trafic gdzies :) tutaj to nie jest zbyt popularne, na allegro zaledwie dwie aukcje

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Lubek to dobrze że jednak zdecydowałaś się na zwolnienie :) teraz odpoczywaj ile się da i korzystaj z czasu wolnego :)
    Fajną wycieczkę sobie zorganizowaliście w weekend :) zazdroszcze :)
    a jak sobie radzisz z pasami jak długo jezdzisz samochodem? Dla mnie pasy są mega uciążliwe..już zastanawiałam się nad tym adapterem dla kobiet w ciązy, ale nie wiem czy opłaca się go kupować, bo wydatek jakiś to jest, a w sumie nie jezdżę jakoś dużo...

mam adapter, ale kupilam jakis tani, o ten: http://allegro.pl/adapter-do-pasow-dla-pani-w-ciazy-belt-of-life-i4338810674.html
    i sprawdza sie, jest ok

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczescie ze ani ja ani moj G nigdy nie palilysmy papierosow

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    mam adapter, ale kupilam jakis tani, o ten: http://allegro.pl/adapter-do-pasow-dla-pani-w-ciazy-belt-of-life-i4338810674.html
    i sprawdza sie, jest ok

no i całkiem fajny :) muszę jeszcze się z mężem skonsultować ;) ale myślę że własnie taki adapter mógłby trochę ulżyć mi w jeżdzie samochodem ;)

lubek lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    oo! to bardzo cenne, nie wiedzialam, ze kazda inny, no to bede musiala na nie trafic gdzies :) tutaj to nie jest zbyt popularne, na allegro zaledwie dwie aukcje

Znalazlam jeszcze takiego linka:

http://www.babylonia.pl/produkty.php?menu=2&kategoria=4321&co=opis

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Znalazlam jeszcze takiego linka:

http://www.babylonia.pl/produkty.php?menu=2&kategoria=4321&co=opis

dziekuje :) w przyszly weekend sa Targi dla Mam w Wola Parku, mam nadzieje, ze moze tam beda. Na targach planuje tez zakupic chuste - planujecie chustowac?

I jeszcze w zeszly weekend doktoryzowalam sie w pieluchowaniu wielorazowym i jestem sklonna podjac sie tego wyzwania :). Na poczatek chyba zakupie tylko po dwie pieluchy kieszonki i dwa otulacze, bardzo podobaja mi sie te z Milovia. Czy ktoras z Was tez rozwaza? Moze macie jakas kolezanke, ktora uzywa pieluch wielorazowych, bo ja niestety nie, a chetnie dowiedzialabym sie jakis szczegolow z linii frontu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 14:50

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj skompletowalam sobie torbe do szpitala u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=14918399, moze ktorejs z Was sie przyda - ma konkurencjne ceny i wszystko, co jest potrzebne w jednym miejscu. Ja sie zdecydowalam na tego sprzedawce ze wzgledu na koszule do szpitala: http://allegro.pl/koszula-nocna-margo-ciazowa-do-karmienia-s-i4267644597.html - tania, wiec nie bedzie mi szkoda jej wyrzucic, a chyba nie tandetna. Dluugo szukalam koszuli.. Fajne maja tez rozki, ja wybralam niebieskie sowy, laktator, pieluszki tetrowe, majtasy, podklady i rozne takie :) lacznie ponad 20 roznych przedmiotow, a za przesylke 6,90 (odbior w punkcie).
    Wiem, ze to moze troche wczesnie, jak na takie zakupy (ale za to dla maluszka kupilam dopiero 2 body :P), ale lubie miec z glowy z wyprzedzeniem.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o torbe do szpitala to jak na razie zrobilam sobie liste niezbednych rzeczy. Pozniej na spokojnie przejrze rzeczy tego sprzedawcy i moze tez juz powoli zaczne sie bardziej tym interesowac bo rowniez nie lubie wszystkiego robic na ostatnia chwile ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ