Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja planuje w Domu Narodzin, a tam mąż będzie 24h,wiec nic nie dowiezie.. listy nie mam, raczej przeglądam i co mi się wydaje, że niezbędne to kupuje.
Co do chust jeszcze, nie znaczy to, że nie planuje kupować wózka, taka chusta to raczej na szybkie wyjście na zakupy albo nawet chodzenie po domu, usypiasz dziecko i możesz coś jednocześnie zrobićKajaoli, renatkach lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:kochanienka znalazlam coś z myślą o Tobie jadłospis dla ciężarnych z cukrzycą
mam nadzieję że się przyda -
Jesli chodzi o pieluszki wielorazowe, to Lubek masz racje, okaze sie w praktyce. Tak samo jesli chodzi o karmienie. Mam kolezanke, ktora bardzo chciala od poczatku karmic swojego synka ale bol byl nie do wytrzymania, zadne masci ani porady poloznych niestety nie pomogly. Musiala po dwoch dniach prob zrezygnowac. Bardzo zaluje.
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Jesli chodzi o pieluszki wielorazowe, to Lubek masz racje, okaze sie w praktyce. Tak samo jesli chodzi o karmienie. Mam kolezanke, ktora bardzo chciala od poczatku karmic swojego synka ale bol byl nie do wytrzymania, zadne masci ani porady poloznych niestety nie pomogly. Musiala po dwoch dniach prob zrezygnowac. Bardzo zaluje.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Mi jedna koleżanka też chciała karmić piersią ale tak miała "pogryzione" sutki że musiała odciągać i dawać w butelce. A kuzynka od razu mi mówi żeby kupić te nakładki na sutki, bo że to ułatwia karmić i nieboli.
Jakie sa te nakladki? Bo kompletnie sie nie orientuje..
-
Aniqa wrote:Mi jedna koleżanka też chciała karmić piersią ale tak miała "pogryzione" sutki że musiała odciągać i dawać w butelce. A kuzynka od razu mi mówi żeby kupić te nakładki na sutki, bo że to ułatwia karmić i nieboli.
ja tez sie nastawiam na karmienie. Moja kolezanka karmila przez 2 pierwsze miesiace, co chwila z zapchanymi kanalikami, plakala i karmila, bardzo nie chciala karmic modyfikowanym i przeszla ten okres i teraz juz jest ok i nie zaluje tych lez i ran.
Te nakladki na pewno pomagaja, ale polozne nie zalezaja, bo tak jak butelka i smok, wypaczaja prawidlowy odruch ssania. Dzieci tez czesto podobno nie chca ssac przez nie, bo nie pachna mama, tylko silikonem. Wszystko kwestia podejscia, pogladow i determinacji, kazda z nas, wspolnie z maluszkiem bedzie musiala wybrac, co dla duetu jest najlepsze -
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Jakie sa te nakladki? Bo kompletnie sie nie orientuje..
-
lubek wrote:Ciekawa ta chusta. Ja oglądałam tylko takie klasyczne, co trzeba naciągnąć i wiąże się na plecach przy tym najpopularniejszym noszeniu. Jeszcze się nie zdecydowałam ma żaden konkretny model, ale ten wygląda na mało uciążliwy
. Mąż też jest za i tez będzie nosił
. Jasne, że się podzielę
)
Pieluszki tez sądzę, że na wyjazdy będę jednorazowek używać, w nocy raczej stawiałam na otulacze, ale rozumiem, że jednorazowki w środku nocy mogą być szybsze, praktyka pokaże.
Kajaoli, a czemu Mei Tai? Bo z tego, co pobieznie poczytalam to ja mozna dopiero przy siedzacych maluszkach, a taka zwykla, tkana, mozna od urodzenia.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Nelly super pomysł
w ogóle hej dziewczyny, jakoś ostatnio mi do kompa nie po drodze;)
gratuluje udanego połówkowego!!)
o nakładkach słyszałam, ale będę próbować bez, mam nadzieję, że przezyję, bo determinację do karmienia piersią mam
chusta też według mnie super rzecz, na pewno będę chciała, jeszcze nie wiem tylko dokładnie jaki typ;)
ja miałam weekend planszówkowy i meeega wesoły:) jak człowiek siedzi w domu całymi dniami to super odmiana, jak masa ludzi przychodzi właśnie do Ciebie, bo Ty wyjść nie możesz;) bardzo miło i sympatycznie
a teraz zasiadam do zasłużonego lenistwa, gdyż wczoraj skończyłam pisac swoją pracę mgr, czekam tylko na końcową akceptacje i mam obronę(mam nadzieję!) 04.07.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 22:25
paaolka, lubek, Monica, anka_a lubią tę wiadomość
-
lubek wrote:Kajaoli, a czemu Mei Tai? Bo z tego, co pobieznie poczytalam to ja mozna dopiero przy siedzacych maluszkach, a taka zwykla, tkana, mozna od urodzenia.
Tutaj nosza w Mei Tai juz od urodzenia bo mozna w nich ( tak samo jak w chuscie) ulozyc malenkie jeszcze dziecko bokiem. Na pewno bede konsultowac to jeszcze z polozna
lubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny
Wczoraj byłam odwiedzić koleżanke bo urodziła, jejku jakie małe maleństwo, aż bałam sie je na ręce zabrać. A ja jutro mam wizyte u ginekologa i mam nadzieje że wszystko będzie ok, i zobacze Hanie.Kajaoli, paradise lubią tę wiadomość