WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom tylko mi chodzi o taką wyprawkę nie do szpitala tylko ogólną

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje w Domu Narodzin, a tam mąż będzie 24h,wiec nic nie dowiezie.. listy nie mam, raczej przeglądam i co mi się wydaje, że niezbędne to kupuje.

Co do chust jeszcze, nie znaczy to, że nie planuje kupować wózka, taka chusta to raczej na szybkie wyjście na zakupy albo nawet chodzenie po domu, usypiasz dziecko i możesz coś jednocześnie zrobić :)

Kajaoli, renatkach lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 h z tobą może być mąż? Ale fajnie, u nas na szpitalu są odwiedziny od 13 do 17. To chłopina tylko tyle będzie ze mną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do list to pełno ich na necie,ale jakbym miała ich tak przestrzegać to torba była by większa niż na wakacje. Ja zabiore tylko to co koniecznie i co mi sie przyda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    kochanienka znalazlam coś z myślą o Tobie jadłospis dla ciężarnych z cukrzycą
    mam nadzieję że się przyda
    Przyda sie, chociaż już mniej więcej wiem na co moge sobie pozwolić,i nawet maleńkie słodycze wprowadzam sobie, ale po owocach mi skacze cukier więc ograniczam na rzecz warzyw.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pieluszki wielorazowe, to Lubek masz racje, okaze sie w praktyce. Tak samo jesli chodzi o karmienie. Mam kolezanke, ktora bardzo chciala od poczatku karmic swojego synka ale bol byl nie do wytrzymania, zadne masci ani porady poloznych niestety nie pomogly. Musiala po dwoch dniach prob zrezygnowac. Bardzo zaluje.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Jesli chodzi o pieluszki wielorazowe, to Lubek masz racje, okaze sie w praktyce. Tak samo jesli chodzi o karmienie. Mam kolezanke, ktora bardzo chciala od poczatku karmic swojego synka ale bol byl nie do wytrzymania, zadne masci ani porady poloznych niestety nie pomogly. Musiala po dwoch dniach prob zrezygnowac. Bardzo zaluje.
    Mi jedna koleżanka też chciała karmić piersią ale tak miała "pogryzione" sutki że musiała odciągać i dawać w butelce. A kuzynka od razu mi mówi żeby kupić te nakładki na sutki, bo że to ułatwia karmić i nieboli.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mi jedna koleżanka też chciała karmić piersią ale tak miała "pogryzione" sutki że musiała odciągać i dawać w butelce. A kuzynka od razu mi mówi żeby kupić te nakładki na sutki, bo że to ułatwia karmić i nieboli.

Jakie sa te nakladki? Bo kompletnie sie nie orientuje..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:01

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    24 h z tobą może być mąż? Ale fajnie, u nas na szpitalu są odwiedziny od 13 do 17. To chłopina tylko tyle będzie ze mną.

noo, to jest super. Jedna z glownych przewag Domu Narodzin :))

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

ja tez sie nastawiam na karmienie. Moja kolezanka karmila przez 2 pierwsze miesiace, co chwila z zapchanymi kanalikami, plakala i karmila, bardzo nie chciala karmic modyfikowanym i przeszla ten okres i teraz juz jest ok i nie zaluje tych lez i ran.
    Te nakladki na pewno pomagaja, ale polozne nie zalezaja, bo tak jak butelka i smok, wypaczaja prawidlowy odruch ssania. Dzieci tez czesto podobno nie chca ssac przez nie, bo nie pachna mama, tylko silikonem. Wszystko kwestia podejscia, pogladow i determinacji, kazda z nas, wspolnie z maluszkiem bedzie musiala wybrac, co dla duetu jest najlepsze :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Takie sylikonowe sutki, i są różne rozmiary, ja je kupie bo na wszelki wypadek. Ale musisz zobaczec na necie jak to wyglada bo niewiem jak to opisać,ale ponoc niemożna sie obejść bez tego.

• lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ciekawa ta chusta. Ja oglądałam tylko takie klasyczne, co trzeba naciągnąć i wiąże się na plecach przy tym najpopularniejszym noszeniu. Jeszcze się nie zdecydowałam ma żaden konkretny model, ale ten wygląda na mało uciążliwy :). Mąż też jest za i tez będzie nosił :). Jasne, że się podzielę :))
    Pieluszki tez sądzę, że na wyjazdy będę jednorazowek używać, w nocy raczej stawiałam na otulacze, ale rozumiem, że jednorazowki w środku nocy mogą być szybsze :), praktyka pokaże.

Kajaoli, a czemu Mei Tai? Bo z tego, co pobieznie poczytalam to ja mozna dopiero przy siedzacych maluszkach, a taka zwykla, tkana, mozna od urodzenia.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Np. takie: http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/17-oslonki-piersi-easystart/category:10/page:1

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (post usunięty)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:46

lubek, pestka, Kajaoli, Anoolka, paradise, anka_a lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly super pomysł:D

w ogóle hej dziewczyny, jakoś ostatnio mi do kompa nie po drodze;)
    gratuluje udanego połówkowego!!:))
    o nakładkach słyszałam, ale będę próbować bez, mam nadzieję, że przezyję, bo determinację do karmienia piersią mam :P
    chusta też według mnie super rzecz, na pewno będę chciała, jeszcze nie wiem tylko dokładnie jaki typ;)
    ja miałam weekend planszówkowy i meeega wesoły:) jak człowiek siedzi w domu całymi dniami to super odmiana, jak masa ludzi przychodzi właśnie do Ciebie, bo Ty wyjść nie możesz;) bardzo miło i sympatycznie :)

a teraz zasiadam do zasłużonego lenistwa, gdyż wczoraj skończyłam pisac swoją pracę mgr, czekam tylko na końcową akceptacje i mam obronę(mam nadzieję!:P) 04.07. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 22:25

paaolka, lubek, Monica, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh i co do szpitalnych rzeczy i wyprawki to czekam na spotkanie z psiapsiółką, która rodziła w listopadzie, obiecała, że pomoże mi stworzyć listę i powie mi, co jej się w praktyce przydało:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.promobaby.pl/promocja-19294.html

a ja wklejam stronkę gdzie są aktualne promocje:) typu pampersy:) na pewno nam się przyda:) Ja niedawno kupiłam maxi pake pampers 80 sztuk za 28 zł:)

pestka, Monica, paradise lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Kajaoli, a czemu Mei Tai? Bo z tego, co pobieznie poczytalam to ja mozna dopiero przy siedzacych maluszkach, a taka zwykla, tkana, mozna od urodzenia.

Tutaj nosza w Mei Tai juz od urodzenia bo mozna w nich ( tak samo jak w chuscie) ulozyc malenkie jeszcze dziecko bokiem. Na pewno bede konsultowac to jeszcze z polozna :)

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny
    Wczoraj byłam odwiedzić koleżanke bo urodziła, jejku jakie małe maleństwo, aż bałam sie je na ręce zabrać. A ja jutro mam wizyte u ginekologa i mam nadzieje że wszystko będzie ok, i zobacze Hanie.

Kajaoli, paradise lubią tę wiadomość

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ