X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dzien Dobry wszystkim :)

301225f.jpg

Kilka dni temu kupilam bardzo sympatyczny accessoire :) w sklepie z artykulami dla dzieci i rodzicow.
    Jest to prosciutki wisiorek o nazwie Bayi Bola.
    Nosza go podobno przyszle mamy w Indonezji i w Meksyku aby nawiazac kontakt z dzieckiem w brzuszku :)
    Przy niemalze kazdym moim ruchu, kulka zawieszona na sznureczku wydaje przyjemne cichutkie dzwieki, cos jak chinskie kulki, ktorymi obraca sie w rece.
    Dzwiek jest tak milusi, ze nieraz biore sprecjalnie kulke do reki i nia potrzasam aby maly posluchal :)
    Podobno dziecko przyzwyczaja sie do tego delikatnego dzwieku i po urodzeniu dziala on na nie uspakajajaco :)
    Juz wczesniej zauwazylam, ze wiele Francuzek nosi takie cacko na szyi i zawsze zastanawialam sie co to moze byc :) a tu okazalo sie, ze jest do dostepne w kazdym sklepie dla maluszkow i przyszlych mam :)

Fajna sprawa i pierwszy raz o tym slysze. Moze sie skusze ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze poruszylyscie niebezpieczny temat tesciowych. Moja to ten typ gdzie najpierw mowi jak powinno wszystko prawidlowo wygladac i co ona sadzic na dany temat a pod koniec wypowiedzi dodaje "ale ja wtracac sie Wam nie bede" :D Rowniez nie wyobrazam sobie wspolnego mieszkania z tesciami ale znam pary, ktore tak zyja i tragedii nie ma.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    dziekuje :) w przyszly weekend sa Targi dla Mam w Wola Parku, mam nadzieje, ze moze tam beda. Na targach planuje tez zakupic chuste - planujecie chustowac?

I jeszcze w zeszly weekend doktoryzowalam sie w pieluchowaniu wielorazowym i jestem sklonna podjac sie tego wyzwania :). Na poczatek chyba zakupie tylko po dwie pieluchy kieszonki i dwa otulacze, bardzo podobaja mi sie te z Milovia. Czy ktoras z Was tez rozwaza? Moze macie jakas kolezanke, ktora uzywa pieluch wielorazowych, bo ja niestety nie, a chetnie dowiedzialabym sie jakis szczegolow z linii frontu :)

Widze, ze mamy podobne upodobania ;)
    Ja bede jak najbardziej chustowac,´moj mezczyzna tez jest za tym, ostatnio bylismy w sklepie i przekonal sie do chusty bo zobaczyl, ze dziecko jest w niej bezpieczne.
    Planuje kupic chuste i Mei Tai, ktory uwazam takze za bardzo praktyczny i bedziemy ich uzywac na zmiane.

MEI TAI wyglada tak:

zuje6f.jpg

Jest to chusta troche ulepszona. Wypatrzylam juz jedna,,pleciona recznie i w niebieskich kolorach.

Jesli chodzi o wielorazowe pieluszki to podobno jest dobrze wyprobowac na poczatku czy dany model pasuje tobie i dziecku i czy sprawdza sie - wiec najlepiej kupic po jednej z kazdej interesujacej firmy. Potem, jak juz sie zdecydujesz to trzeba miec naszykowane okolo 20 sztuk, zeby wyrobic sie z praniem.
    Ja bede uzywac na noc , na spacery i na wyjazdy - jednorazowych a na codzien - wielorazowych.
    Podobno wkladki bambusowe sa najlepsze i malo albo wogole nie przeciekaja.
    Dowiedzialam sie wszystkiego od Michaeli, ktora poznalam tutaj - jest prawdziwa ekspertka w temacie, jesli chcesz to przesle ci wszystkie informacje jakie od niej dostalam na priva :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 17:07

lubek, Nelly lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, i daj znac jak bylo na targach. Mam nadzieje, ze podzielisz sie z nami ciekawostkami :)

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Jesli chodzi o torbe do szpitala to jak na razie zrobilam sobie liste niezbednych rzeczy. Pozniej na spokojnie przejrze rzeczy tego sprzedawcy i moze tez juz powoli zaczne sie bardziej tym interesowac bo rowniez nie lubie wszystkiego robic na ostatnia chwile ;)

Kurcze ale wam zazdroszcze, ze juz zabieracie sie za listy, ja nie moge sie zdecydowac, ogladalam kilka takich list: co np spakowac do walizki do szpitala - ale wzzystkie sie roznia i nie moge sie zdecydowac.
    Mysle, ze bede sie wzorowac przede wszystkim na liscie, ktora dostalam ze szpitala, w ktorym bede rodzic. Moze potem dodam kilka dodatkow.
    Niedlugo przeceny ( na poczatku lipca) i mysle, ze to bedzie dobry moment na skompletowanie wiekszosci potrzebnych rzeczy :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które rodzą w Olsztynie: czy wiecie może czy trzeba udać się wcześniej do wybranego szpitala i zaczerpnąć informacji? o zzo czy własnie liście rzeczy niezbędnych np dla dziecka? U mnie w rodzinnym miasteczku, do szpitala dla dziecka ubranek np się nie zabiera, bo dzieciołki są w kokonach do wypisu

ukdywn15f5oepb6t.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po moim usg połówkowym :) wszystko mamy pomierzone i sprawdzone :) Tak więc będzie synek na milion procent :D :D zakochałam się już w nim całym, szczególnie w buźce ;) wszystkie pomiary w porządku, i serduszko i płuca i żołądek i mózg, wszystko super :) pani doktor sprawdzała kilka razy czy ma wszystkie paluszki, hehe :) Ale najśmieszniejsze jest to że okazuje się że moje łożysko jednak jest wysoko na tylnej ścianie! Ja nie wiem...ale zaczynam watpić w mojego lekarza prowadzącego...mówił mi wcześniej że mam z przodu i dziwił się że już czuję ruchy...no i jeszcze jedno...prawie 3 tyg temu mówił mi że maluszek jest starszy o 2 tyg, że ma już 400g, a dziś okazuje się że rośnie prawidłowo względem tygodnia i ma 467g, wiec nie sądze żeby przez te 3 tyg tak niewiele urósł...coś mi się ten doktorek zaczyna nie podobać...a ta babeczka mega dokładna, wszystko sprawdzała po kilka razy wiec jestem pewna że ona się nie myli..no nie ważne.
    Najważniejsze że jest synek i że jest zdrowy :) :)

A to jego buźka <3
    ns1s7e88wfcy_t.jpg

Kajaoli, paradise, Magdzialenka, MartaR.., ania.g, caterinka, lubek, mitaka, misiulka2000, Nelly, ao12., Monica, agatas, sylwia1985, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka super wiadomosci ;) a buzka przeslodka!

paaolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka! Sliczny dzidzius!!! I bardzo udane zdjecie!!!:)
    Super, ze wszystko ok :)
    Rzeczywiscie ten lekarz dziwny, nic sie nie zgadza co mowi. Zastanawiasz sie czy aby nie zmienic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 17:56

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Paula :-* zdtowego pieknego Krzysiulka :-*

• paaolka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :)

Co do lekarza...to szczerze zastanawiam się,ten do którego chodze pracuje w szpitalu w którym chciałam rodzić, zawsze był mega miły i byłam generalnie zadowolona...ale wiem na pewno że na kolejne usg koło 30 tyg znów pójdę do tej babeczki u której byłam dziś i ona powiedziała, że jakby co to ona mnie może pokierować do dobrego lekarza, tylko to kawał ode mnie..no ale musze przedyskutowac to z mężem i zobaczymy ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Dziewczyny, które rodzą w Olsztynie: czy wiecie może czy trzeba udać się wcześniej do wybranego szpitala i zaczerpnąć informacji? o zzo czy własnie liście rzeczy niezbędnych np dla dziecka? U mnie w rodzinnym miasteczku, do szpitala dla dziecka ubranek np się nie zabiera, bo dzieciołki są w kokonach do wypisu

Madzia położna mi mówiła ze ubranek nie trzeba swoich bo szpital ma ale oczywiście jak kto woli ja tam bym chciała ubierać małą w swoje ubranka... Zzo jest na życzenie jeżeli chodzi o listę to nie mam pojęcia oczywiście podkłady podpaski i majtki jednorazowe trzeba wziąć...dla maleństwa rożek krem do pupy lub zasypkę... Ja rodziłam w miejskim w sumie dali dużo ale co trzeba było kupić to powiedzieli wiem ze podpaski i podkłady to każą mieć swoje

Anoolka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, konsultowałam sie z lekarzem odnośnie cukru, i mówiła że na diecie cukry są w porządku,ale dieta dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kupiłam nowe ciuszki dla małej, bo była promocja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala nie będe brać dużo, tylko przygotuje w domu i mąż będzie mi dowoził. Po co mam mieć taką mega pake jak na wakacje, jak moge zabrać tylko kilka rzeczy a potem wymienić na czyste.

• lubek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Widze, ze mamy podobne upodobania ;)
    Ja bede jak najbardziej chustowac,´moj mezczyzna tez jest za tym, ostatnio bylismy w sklepie i przekonal sie do chusty bo zobaczyl, ze dziecko jest w niej bezpieczne.
    Planuje kupic chuste i Mei Tai, ktory uwazam takze za bardzo praktyczny i bedziemy ich uzywac na zmiane.

MEI TAI wyglada tak:

zuje6f.jpg

Jest to chusta troche ulepszona. Wypatrzylam juz jedna,,pleciona recznie i w niebieskich kolorach.

Jesli chodzi o wielorazowe pieluszki to podobno jest dobrze wyprobowac na poczatku czy dany model pasuje tobie i dziecku i czy sprawdza sie - wiec najlepiej kupic po jednej z kazdej interesujacej firmy. Potem, jak juz sie zdecydujesz to trzeba miec naszykowane okolo 20 sztuk, zeby wyrobic sie z praniem.
    Ja bede uzywac na noc , na spacery i na wyjazdy - jednorazowych a na codzien - wielorazowych.
    Podobno wkladki bambusowe sa najlepsze i malo albo wogole nie przeciekaja.
    Dowiedzialam sie wszystkiego od Michaeli, ktora poznalam tutaj - jest prawdziwa ekspertka w temacie, jesli chcesz to przesle ci wszystkie informacje jakie od niej dostalam na priva :)

Ciekawa ta chusta. Ja oglądałam tylko takie klasyczne, co trzeba naciągnąć i wiąże się na plecach przy tym najpopularniejszym noszeniu. Jeszcze się nie zdecydowałam ma żaden konkretny model, ale ten wygląda na mało uciążliwy :). Mąż też jest za i tez będzie nosił :). Jasne, że się podzielę :))
    Pieluszki tez sądzę, że na wyjazdy będę jednorazowek używać, w nocy raczej stawiałam na otulacze, ale rozumiem, że jednorazowki w środku nocy mogą być szybsze :), praktyka pokaże.

misiulka2000, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi takie chusty nie przypadły do gustu,nie zdecyduje sie na nie.Hania będzie jeździć w wózku.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy macie takie listy jeżeli chodzi o wyprawkę na których się wzorujecie? Bo ja pojęcia nie mam ile czego trzeba mieć tzn śpioszków, kaftaników, pajaców itd itp plus te wszystkie akcesoria.... zbieram na razie na przypał, ale w końcu przydało by się to jakoś zorganizować

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A czy macie takie listy jeżeli chodzi o wyprawkę na których się wzorujecie? Bo ja pojęcia nie mam ile czego trzeba mieć tzn śpioszków, kaftaników, pajaców itd itp plus te wszystkie akcesoria.... zbieram na razie na przypał, ale w końcu przydało by się to jakoś zorganizować
    Ja nawet jeszcze niemam piżamy takiej wyjściowej,tylko taką do ubierania w domu. Heh musze porozglądać sie dopiero. Ale ja ciuszków dla dziecka niebiore,bo są potrzebne tylko przy wypisie żeby dziecko ubrać,więc na co mi tam mają siedzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to zawsze biore na wyjazdy czy szpitala w saszetkach albo tych małych pojemniczkach bo mniej zajmują miejsca. A zresztą mieszkam 5 min od szpitala to chłopisko będzie donosił mi na bieżąco.

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ