Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Niewiem czy to dobry pomysł ale w pokoju dziecka, gdzie będzie też kanapa dla nas myślałam albo o brzoskwiniowym albo lekko zielonym kolorze, a chłopina chce tam dać 2 kolory ale jeszcze nie wie jakie, ten pokój jest naprawde mały i jakiś nieukładny.

My też mamy dwa pokoje i ten mniejszy na razie będzie i dla nas i dla bobaska. Niby jest w kwadracie ale mały 3 x 3,5m. Już w zeszłym roku przemalowaliśmy na kolor "wspomnienie lata" ze śnieżki barwy natury. Mamy w nim białe i brzozowe meble, białe firanki i białe zasłony i na razie wszystko pasuje :) Tak bynajmniej mi się wydaje- bo ja to a noga jestem w urządzaniu mieszkania :I W kolorze mam tylko narzutę na łóżko. Wiadomo, że w najbliższym czasie przybędzie nam kolorowych gadżetów :) I myślę, że tez będzie pasowało :)W rzeczywistości wyszedł trochę jaśniejszy niż na stronie go pokazują: http://www.sniezka.pl/produkty/farby-wewnetrzne/gotowe-kolory/opis/sniezka-barwy-natury

nick nieaktualny, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne to wspomnienie lata, lubie takie delikatne kolory byc moze boje sie zastosowac bardziej odwaznych.
    Kajaoli dzieki za rade! Przyda sie,
    W duzym pokoju maz chce zrobic na jednej scianie ten kamien co wyglada podobnie jak klejone cegiełki, wiec te wspomnienie lata tez by pasowalo na reszte scian.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nuda troche, pogoda też nie za fajna.dziś raczej pozostanę w domu i niebęde dużo wychodzić. Pooglądam aranżacje mieszkań, może coś fajnego wypatrze.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :)
    Ja ucze sie na egzamin na 14.30 a po powrocie zamiast odpoczywac czeka mnie nauka na jutrzejsze dwa :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwny ten moj bocian na suwaczku, bo jestem w 6 mcu a on dopiero miedzy 5 a 6 leci :P a przeciez kazalam mu szybciej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia w egzaminach :) obyś już je miała za sobą i dobrze zdane.

• agatas Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za zdane egzaminy :) ja w sumie powinnam teraz bronić magistra, ale jakoś mi się w tym roku pokomplikowało i nici z mgr przynajmniej na razie.

Znowu mam zmartwienie, tym razem nie takie wielkie, ale jednak. Odebrałam wczoraj wyniki badań i niestety trochę mi się porozjeżdżały - w moczu kilka parametrów i w krwi (m.in. leukocyty za wysoko, a erytrocyty, hemoglobina, hematokryt zdecydowanie za nisko). Na szczęście mam spokój z toksoplazmozą. Coś czuję, że nie obędzie się bez recept w poniedziałek :(

Miłego weekendu Wam życzę przy okazji :)

P.S. Wczoraj mieliśmy okazję z mężem poczuć Zosię przez brzuch :D mała już zaczyna coraz bardziej dawać czadu w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 12:11

aga2319, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś mi wcieło posta.
    Napisze jeszcze raz w skrócie :)
    Ja leukocyty mam w normie, a tu niektóre z was piszą że w ciąży sie podnoszą.
    Agatas - musisz pozażywać żelaza, miałam podobną morfologie i zlecił mi lekarz żelazo.

lubek lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:03

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

nick nieaktualny, paaolka, paradise, agatas, sylwia1985, lubek, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z żelaza stosuje askofer ale zażywam go już od ok miesiąca albo dłużej, do tego produkty które zawierają żelazo, oprócz podrobów bo to fee

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    A to nasza Madzia :)http://youtube.com/watch?v=JmT276NAe8M waży już 670 g, wielkoludek :):):) normalnie jest ruchliwa, ale chyba filmik ją skrępował i ruszyła się dopiero na koniec ;)
    Niemoge go obejrzeć ale na pewno jest super maleństwem i jakie już fajniutkie wagowo.

aga2319 lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nelly Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (usunięte)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:45

Kajaoli lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    A pomaga Ci żelazo? Bo mnie wyniki się bardzo nie poprawiły, wiec może mam problem z przyswajaniem?
    Nie robiłam po tym już morfologi to niewiem. Ale mi zlecił 3 razy dziennie brać, więc mam nadzieje że sie poprawiło, w środe mam wizyte to ciekawe czy zleci.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    A to nasza Madzia :)http://youtube.com/watch?v=JmT276NAe8M waży już 670 g, wielkoludek :):):) normalnie jest ruchliwa, ale chyba filmik ją skrępował i ruszyła się dopiero na koniec ;)

Ale słodziutka dziewczynka :) i w ogóle dobra jakość filmiku :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszne, że mój suwaczek pokazuje mi że maluch wazy ok 400g a on ważył tyle 2 tygodnie temu na usg... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Śmieszne, że mój suwaczek pokazuje mi że maluch wazy ok 400g a on ważył tyle 2 tygodnie temu na usg... ;)
    Dziękujemy :) mój tez sie myli :)

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nie robiłam po tym już morfologi to niewiem. Ale mi zlecił 3 razy dziennie brać, więc mam nadzieje że sie poprawiło, w środe mam wizyte to ciekawe czy zleci.

Też jestem ciekawa. Może bardziej chodzi o to żeby się nie pogarszalo ;););)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zrobie sobie morfologie to napisze wyniki. Ale powinno sie wyrównać po tabletkach.

‹‹ ‹ 343 344 345 346 347 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ