X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Niewiem czy to dobry pomysł ale w pokoju dziecka, gdzie będzie też kanapa dla nas myślałam albo o brzoskwiniowym albo lekko zielonym kolorze, a chłopina chce tam dać 2 kolory ale jeszcze nie wie jakie, ten pokój jest naprawde mały i jakiś nieukładny.

My też mamy dwa pokoje i ten mniejszy na razie będzie i dla nas i dla bobaska. Niby jest w kwadracie ale mały 3 x 3,5m. Już w zeszłym roku przemalowaliśmy na kolor "wspomnienie lata" ze śnieżki barwy natury. Mamy w nim białe i brzozowe meble, białe firanki i białe zasłony i na razie wszystko pasuje :) Tak bynajmniej mi się wydaje- bo ja to a noga jestem w urządzaniu mieszkania :I W kolorze mam tylko narzutę na łóżko. Wiadomo, że w najbliższym czasie przybędzie nam kolorowych gadżetów :) I myślę, że tez będzie pasowało :)W rzeczywistości wyszedł trochę jaśniejszy niż na stronie go pokazują: http://www.sniezka.pl/produkty/farby-wewnetrzne/gotowe-kolory/opis/sniezka-barwy-natury

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne to wspomnienie lata, lubie takie delikatne kolory byc moze boje sie zastosowac bardziej odwaznych.
    Kajaoli dzieki za rade! Przyda sie,
    W duzym pokoju maz chce zrobic na jednej scianie ten kamien co wyglada podobnie jak klejone cegiełki, wiec te wspomnienie lata tez by pasowalo na reszte scian.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nuda troche, pogoda też nie za fajna.dziś raczej pozostanę w domu i niebęde dużo wychodzić. Pooglądam aranżacje mieszkań, może coś fajnego wypatrze.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :)
    Ja ucze sie na egzamin na 14.30 a po powrocie zamiast odpoczywac czeka mnie nauka na jutrzejsze dwa :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwny ten moj bocian na suwaczku, bo jestem w 6 mcu a on dopiero miedzy 5 a 6 leci :P a przeciez kazalam mu szybciej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia w egzaminach :) obyś już je miała za sobą i dobrze zdane.

• agatas Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za zdane egzaminy :) ja w sumie powinnam teraz bronić magistra, ale jakoś mi się w tym roku pokomplikowało i nici z mgr przynajmniej na razie.

Znowu mam zmartwienie, tym razem nie takie wielkie, ale jednak. Odebrałam wczoraj wyniki badań i niestety trochę mi się porozjeżdżały - w moczu kilka parametrów i w krwi (m.in. leukocyty za wysoko, a erytrocyty, hemoglobina, hematokryt zdecydowanie za nisko). Na szczęście mam spokój z toksoplazmozą. Coś czuję, że nie obędzie się bez recept w poniedziałek :(

Miłego weekendu Wam życzę przy okazji :)

P.S. Wczoraj mieliśmy okazję z mężem poczuć Zosię przez brzuch :D mała już zaczyna coraz bardziej dawać czadu w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 12:11

aga2319, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś mi wcieło posta.
    Napisze jeszcze raz w skrócie :)
    Ja leukocyty mam w normie, a tu niektóre z was piszą że w ciąży sie podnoszą.
    Agatas - musisz pozażywać żelaza, miałam podobną morfologie i zlecił mi lekarz żelazo.

lubek lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:03

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniqa, paaolka, paradise, agatas, sylwia1985, lubek, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z żelaza stosuje askofer ale zażywam go już od ok miesiąca albo dłużej, do tego produkty które zawierają żelazo, oprócz podrobów bo to fee

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    A to nasza Madzia :)http://youtube.com/watch?v=JmT276NAe8M waży już 670 g, wielkoludek :):):) normalnie jest ruchliwa, ale chyba filmik ją skrępował i ruszyła się dopiero na koniec ;)
    Niemoge go obejrzeć ale na pewno jest super maleństwem i jakie już fajniutkie wagowo.

aga2319 lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nelly Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (usunięte)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:45

Kajaoli lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    A pomaga Ci żelazo? Bo mnie wyniki się bardzo nie poprawiły, wiec może mam problem z przyswajaniem?
    Nie robiłam po tym już morfologi to niewiem. Ale mi zlecił 3 razy dziennie brać, więc mam nadzieje że sie poprawiło, w środe mam wizyte to ciekawe czy zleci.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    A to nasza Madzia :)http://youtube.com/watch?v=JmT276NAe8M waży już 670 g, wielkoludek :):):) normalnie jest ruchliwa, ale chyba filmik ją skrępował i ruszyła się dopiero na koniec ;)

Ale słodziutka dziewczynka :) i w ogóle dobra jakość filmiku :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszne, że mój suwaczek pokazuje mi że maluch wazy ok 400g a on ważył tyle 2 tygodnie temu na usg... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Śmieszne, że mój suwaczek pokazuje mi że maluch wazy ok 400g a on ważył tyle 2 tygodnie temu na usg... ;)
    Dziękujemy :) mój tez sie myli :)

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nie robiłam po tym już morfologi to niewiem. Ale mi zlecił 3 razy dziennie brać, więc mam nadzieje że sie poprawiło, w środe mam wizyte to ciekawe czy zleci.

Też jestem ciekawa. Może bardziej chodzi o to żeby się nie pogarszalo ;););)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zrobie sobie morfologie to napisze wyniki. Ale powinno sie wyrównać po tabletkach.

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ