X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak sie ma mały brzuch to jest ich mało? Tak pytam pod siebie.

• lubek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez poczytałam o tym, ale piszą tez, ze może być taka uroda, że może być od za dużego nawodnienia, rzeczywiście najlepiej obserwować i się nie martwić. Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok:)

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ale jak sie ma mały brzuch to jest ich mało? Tak pytam pod siebie.
    Aniqa podobno jak jest mały brzuch i wodniste upławy to może tak być, ale przy pierwszej ciąży to normalne że brzuszek długo jest taki mini mini :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aniqa podobno jak jest mały brzuch i wodniste upławy to może tak być, ale przy pierwszej ciąży to normalne że brzuszek długo jest taki mini mini :)
    Zapytam lekarza na wizycie z ciekawości.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja na razie nie mam sily zeby sprawdzac w internecie.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. obejrzalam sobie tez film w mojego polowkowego 21t2d i kojarzylam, ze mierzyla wody, tylko nie bylo to napisane w opisie, na filmie wyszlo, ze jest 3,63, wiec troche sie przestraszylam, ale doczytalam, ze AFI to jest suma pomiarow 4 najwiekszych kieszonek i ta suma powinna byc 5-25, wiec skoro masz 26, a sa 4 pomiary to wystarczy, zeby sie lekarzowi lekko krzyzyk 'omsknął' i juz by bylo 25 ;), a przy czterech kieszonkach to juz w ogole.

ao12., Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. Jestem po dzisiejszej wizycie, wszystko dobrze, Antoś waży 790g, znowu nie chcial pokazać buzi ale na koniec jakoś sie udało i rozszczepu nie ma więc super. Lekarz powiedział że juz od małego jest uparty.

Ja mam 26lat i tez to moje pierwsze dziecko, planujemy za 2, 3 lata nastepne.

Jeśli chodzi o wózki podoba mi się espiro vector, quinny buzz i x-lander.

Równiez zaczeliśmy robić male przemeblowanie, z sypialni wylatuje nasze łoże i zastąpi je kanapa żeby było więcej miejsca, a do salonu kupujemy dużą szafę żeby z sypialni zabrać z szafy kilka naszych rzeczy żeby bylo miejsce dla maluszka. Intenstywnie mysleliśmy o przwijaku ale zrezygnowalismy z braku miejsca w pokoju i po odradzaniu koleżanek które mówiły że używały tylko przy kapieli, a że my bedziemy kapać maleństwo w sypialni to będziemy ubierać i przwijać na łózku :)

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, dzięki za ostatni wpis. mi lekarz nigdy nie mówi czy wody płodowe ok,ale miałam 3d i jak to AFI to wody płodowe to mi pisze 200 mm,czyli norma.uff ale mogło sie dużo pozmieniać do tego czasu.

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, ja mam też problem z pokojem dziecka bo jest mikro, sama niewiem co z nim zrobie ale myślimy nad nim.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko własnie w jednym pokoju i w dodatku małym znaleźć miejsce dla 3 osób. A przeciez nie powynosze rzeczy do dużego pokoju bo dla malucha wszystko musi być pod ręką

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy w planach spać w pokoju maleństwa, i zmieścimy tam tylko kanape, łóżeczko(też dużo miejsca będzie zajmować) i komode czy jakąś szafke, potem sie będzie myśleć nad zmianą.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodkich snow :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:36

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam z rana, z deszczowego południa, oczywiście spać niemoglam już od 4,

• moni28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchate koleżanki;]
    I widzę że nie tylko ja spać od 6 nie mogę;]

DO 4 PAŹDZIERNIKA ZOSTAŁO RÓWNE 100 DNI.JESZCZE TROSZKĘ JULECZKA WYTRZYMAMY.....
    Dzisiaj do doktorka na badanko i odbiór wyniku glukozy.

lubek, Kajaoli, paradise lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj spać nie mogłam :(. Wczoraj kolo 22 czułam jakieś takie trzęsienie maluszka, to nie była czkawka, bo było dużo szybsze. Przestraszyłam się, on potem cisza, musiałam mu puścić kołysanke i trochę się niemrawo poruszał. Dzisiaj nad ranem się ruszał trochę zwawiej, wiec chyba wszystko ok..

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja tez dzisiaj spać nie mogłam :(. Wczoraj kolo 22 czułam jakieś takie trzęsienie maluszka, to nie była czkawka, bo było dużo szybsze. Przestraszyłam się, on potem cisza, musiałam mu puścić kołysanke i trochę się niemrawo poruszał. Dzisiaj nad ranem się ruszał trochę zwawiej, wiec chyba wszystko ok..
    Mi tez sie dziecko tak trzesie, niewiem co to wyprawia, ale to sa takie szybsze ruchu, jakby potrzasanie albo szybkie kopanie na raz dwoma nozkami.

• lubek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie trochę pocieszylas, chociaż u mnie to takie było mega szybkie, sam by nie był w stanie, jakby nim telepalo. W internecie dziewczyny piszą, że to pewnie macica, nie dziecko. Trwało z 7s

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ISZTAR Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodkie kopniaczki.... pozdrawiam wszystkie mamusie :)

paradise lubi tę wiadomość

ganns65gk1nf21bw.png
    f2w3rjjgoonjbtgg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :)
    Mój mały tez czasem dziwnie szybko się rusza..a czasem długo długo nic...a dzis po przebudzeniu patrze na brzuch i krzywy strasznie i wypukły w jednym miejscu - pupke mi chyba wypiął ;) to go delikatnie postukałam tam palcem i wypiął się jeszcze bardziej, hehe ;)

Szykuje sie do lekarza zaraz..miłego dnia dziewczyny :)

Kajaoli, lubek, agatas lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ