X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    To mnie trochę pocieszylas, chociaż u mnie to takie było mega szybkie, sam by nie był w stanie, jakby nim telepalo. W internecie dziewczyny piszą, że to pewnie macica, nie dziecko. Trwało z 7s
    No u mnie trwa krocej, ale mam czesto takie cos, nawet mialam zapytac sie lekarza ale oczywiscie zapomnialam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, to jak mi sie wypycha to glaskam tam to ucieka zaraz, pewnie ją laskocze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 08:55

• paaolka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Paaolka, to jak mi sie wypycha to glaskam tam to ucieka zaraz, pewnie ją laskocze.

Byc może :) a mojemu moze się podoba i chce więcej ;) hihi

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mowi plyn owodniowy w normie.. to to samo? :D
    Aniqa wrote:
    Napewno cukier od owoców i będzie ok. Nie martw sie za mocno.
    Mi nigdy lekarz nie mówił o wodach,czy dużo czy mało. Ma następnej wizycie zapytam go.i o długość szyjki.
    A witaminy dla dzidziusia dostarczaj z warzyw,jak ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    mi mowi plyn owodniowy w normie.. to to samo? :D
    To samo.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnei pogoda bura, szara, ale bez deszczu..
    dzis zaczełam 25 tc, 24+0 :)
    Dzieki temu ze kumpela pracuje w ubezpieczeniach, dowiedzialam sie ze jest cos takiego jak GRUPOWE ubezpieczenie na zycie, w tym z okazji narodzin dziecka. Po porodzie za okazaniem dowodow i aktu urodzenia (narodziny musza byc w czasie trwania umowy) dostaje z pzu ubezpieczenie w kwocie 1500 zl ja i 1500zl maz umowa na 6 mcy po 94,50 za mc od osoby. Czyli wplacam 189 (ja i maz) przez 6 mcy co daje kwote 1134zl a wyciagamy 3000 w pazdzierniku co daje czysty "zarobek" 1866zl. umowa na lipiec-grudzien ale juz w pazdzierniku moge wyplacic po porodzie :) jestem happy bo 1866zl na drodze nie lezy.
    kolezanki na grupie "strasza" :P mnei karencja, ze juz za pozno bysmy dostali ubezpieczenie, ale wlasnie podobno o to chdozi w grupowym, ze mozna ominac ta karencje bo grupa osob jest i ta karencja sie sumuje, moje 3 m-ce i innych osob 3 m-ce, dlatego w tej grupie musi byc minimum 3 pary w ciazy, bo 3 pary po minimum 3 m-ce przed porodem da zsumowane 9 oplat przed narodzinami i mozemy skorzystac : wlascicielka ubezpieczen sama tak zrobila w lutym tego roku, ubezpiecyzla sie w grupie na 3 m-ce przed porodem z innymi parami, no i ogolnie ebdac w ciazy dowiadywala sie o tym bo chciala cos tam uzyskac i teraz otwiera takie grupy i nikt oszukany nei zostal.. wiec mam nadzieje ze ja tez nie bede :P :)

Aniqa, paradise lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pada deszcz, zimno i buro.
    Fajnie z tym ubezpieczeniem jakby sie udalo, zawsze to dadatkowy grosz a jak jest okazja to trzeba sie postarac, i tak panstwo ledwo co daje a i by jeszcze zabralo.
    Ja musze przykombinowac cos z tym becikowym, zeby dostac.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam termin na 4 więc tak samo 100dniówki doczekalam :)
    moni28 wrote:
    Witam brzuchate koleżanki;]
    I widzę że nie tylko ja spać od 6 nie mogę;]

DO 4 PAŹDZIERNIKA ZOSTAŁO RÓWNE 100 DNI.JESZCZE TROSZKĘ JULECZKA WYTRZYMAMY.....
    Dzisiaj do doktorka na badanko i odbiór wyniku glukozy.

paradise, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj też jakoś pochmurno a przez tą pogodę dosłownie nic mi się nie chce.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wg belly jeszcze 112 dni do porodu, ale juz moge powoli myslec ze 100, bo mam miec po skonczonym 38 tc cesarke, wiec z tydzien przed napewno, moze poltora :)

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam co mnie spotkało. Okropnie mnie to wzburzyło i długo nie mogłam dojść do siebie. Mianowicie, byłam w aptece. Były tam trzy okienka, ale obsługiwali przy dwóch, jedno było nieczynne. Każde okienko miało osobną kolejkę. Ja stałam przy środkowym i byłam trzecia, za kupującym panem i kobietą bezpośrednio przede mną (wiek 30+). I wtedy do tego wolnego okienka podszedł farmaceuta. Zerknęłam na bakę przede mną czy idzie, ale się nie ruszyła, więc ja poszłam. Wtedy ta babka złapała mnie za łokieć, pociągnęła i powiedziała, że stała przede mną. Myślałam, że mnie krew zaleje. Powiedziałam jej, że gratuluję wyrzucenia z kolejki ciężarnej i że do każdego okienka jest osobna kolejka. W tym czasie kupujący Pan skończył i opuścił okienko, więc były dwa wolne. I po co byłą ta akcja? Masakra. Nadal jak o tym myślę to się denerwuję. Głupia pinda!

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy ludzie są beznadziejni i po prostu nie myślą. A co najgorsze jakoś specjalnie mnie ta sytuacja nie zszokowała bo coraz częściej spotykam się z tego typu zachowaniami - do celu po trupach.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A ja witam z rana, z deszczowego południa, oczywiście spać niemoglam już od 4,
    Ja średnio co drugi dzień budzę się o 4 i już nie mogę zasnąć :(

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio miałam "dziwną" sytuację. Zawsze wyglądałam młodo jak na swój wiek - przede wszystkim to winna mojej postury jak u gimnazjalistki ;) No ale nie ważne. Po obfitym posiłku (więc mój brzuch lekko wystawał) jechałam metrem, na przeciwko mnie siedziały dwie starsze Panie. Gdy wstałam bo powoli zbliżaliśmy się do stacji na której miałam wysiąść. Jedna z Pań w momencie gdy już wysiadałam powiedziała (oczywiście tak głośno, żeby wszyscy w wagonie usłyszeli) - "Boże co to się dzieję, że dzieci w ciąży chodzą". Jak to usłyszałam miałam ochotę wrócić do wagonu ale stwierdziłam, że nie warto, poza tym miałam bilet 20 minutowy i nie zdążyłabym potem na nim obrócić znowu na swoją stację :P Teraz nawet się z tego śmieję ale wtedy miałam nerwy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Dzieki temu ze kumpela pracuje w ubezpieczeniach, dowiedzialam sie ze jest cos takiego jak GRUPOWE ubezpieczenie na zycie, w tym z okazji narodzin dziecka. Po porodzie za okazaniem dowodow i aktu urodzenia (narodziny musza byc w czasie trwania umowy) dostaje z pzu ubezpieczenie w kwocie 1500 zl ja i 1500zl maz umowa na 6 mcy po 94,50 za mc od osoby. Czyli wplacam 189 (ja i maz) przez 6 mcy co daje kwote 1134zl a wyciagamy 3000 w pazdzierniku co daje czysty "zarobek" 1866zl. umowa na lipiec-grudzien ale juz w pazdzierniku moge wyplacic po porodzie :) jestem happy bo 1866zl na drodze nie lezy.
    kolezanki na grupie "strasza" :P mnei karencja, ze juz za pozno bysmy dostali ubezpieczenie, ale wlasnie podobno o to chdozi w grupowym, ze mozna ominac ta karencje bo grupa osob jest i ta karencja sie sumuje, moje 3 m-ce i innych osob 3 m-ce, dlatego w tej grupie musi byc minimum 3 pary w ciazy, bo 3 pary po minimum 3 m-ce przed porodem da zsumowane 9 oplat przed narodzinami i mozemy skorzystac : wlascicielka ubezpieczen sama tak zrobila w lutym tego roku, ubezpiecyzla sie w grupie na 3 m-ce przed porodem z innymi parami, no i ogolnie ebdac w ciazy dowiadywala sie o tym bo chciala cos tam uzyskac i teraz otwiera takie grupy i nikt oszukany nei zostal.. wiec mam nadzieje ze ja tez nie bede :P :)
    Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła na infolinie i się dowiedziała...Mój mąż chciał mnie dopisać do ubezpieczenia grupowego ale mnie by właśnie karencja obowiązywała. Dla mnie to trochę takie naciągane że karencja się sumuje :P Więc wydaje mi się że lepiej się dowiedzieć niż później za kumpelą z kijem ganiać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabaka nie ma co się denerwować bo to norma jest ;) Ja ostatnio poszłam w supermarkecie do kolejki dla uprzywilejowanych a i tak musiałam odstać swoje bo nikt mnie nie przepuścił :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja też ostatnio miałam "dziwną" sytuację. Zawsze wyglądałam młodo jak na swój wiek - przede wszystkim to winna mojej postury jak u gimnazjalistki ;) No ale nie ważne. Po obfitym posiłku (więc mój brzuch lekko wystawał) jechałam metrem, na przeciwko mnie siedziały dwie starsze Panie. Gdy wstałam bo powoli zbliżaliśmy się do stacji na której miałam wysiąść. Jedna z Pań w momencie gdy już wysiadałam powiedziała (oczywiście tak głośno, żeby wszyscy w wagonie usłyszeli) - "Boże co to się dzieję, że dzieci w ciąży chodzą". Jak to usłyszałam miałam ochotę wrócić do wagonu ale stwierdziłam, że nie warto, poza tym miałam bilet 20 minutowy i nie zdążyłabym potem na nim obrócić znowu na swoją stację :P Teraz nawet się z tego śmieję ale wtedy miałam nerwy.
    A ja bym się ucieszyła że wyglądam na młodszą niż jestem :D

paradise lubi tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co się dzieje. Takie sytuacje nigdy nie przestaną mnie szokować i bulwersować. Musimy babeczki kochane z tym walczyć, bo kto jak nie my?

Aniqa, Anoolka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi starszymu babkami- pchaja sie wszedzie

Aniqa, Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do hamstwa i prostactwa to szkoda nerwow, mozna sie napatrzec az glowa boli, kiedys nawet byl artykul na onecie jakie sa hamskie starsze baby w metrze w warszawie, jak potrafia ganiac te mlode, wyganiac bezczelnie z miejsca i komentowac bezczelnie. A w sklepach to tez masakra, np, ostatnio stoje w kolejce w biedronce, dodam ze dlugiej, i za mna z 2-3 osoby kolejce, podeszla do kolejki kobieta ktora miala tylko loda dla dziecka, to jej mowie zeby weszla przedemnie bo jej sie roztopi, a i dziecko juz chcialo go miec. A jakas baba za mna mowi do mnie, ze jak ja wpuszczam to zebym teraz stanela na jej miejsu, bo kolejka to kolejka!!! A ja do tego babsztyla ze niema sprawy, korona mi z glowy nie spadnie, i stanelam, w tym czasie otworzyli obok kase i bylam do niej pierwsza, tylko bezczelnie usmiechnelam sie do tej kobiety, hehe

Scęście, Anoolka, lubek, Strokrotka, Kakabaka, ao12. lubią tę wiadomość

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ