Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyScęście wrote:haha no widzisz u mnie sie nie odwalili tylk osie czepiaja ze ejst za duzy, i ciagle "a ty to blizniaki nosisz?" "jeeezu ja o ta pore to brzucha nei mialam, nikt nei sadzil ze ja w ciazy" "chyba serio traktujesz jedzenie za dwoje" TO JEST DOPIERO WKURWIAJACE
Sama widzisz -
Aniqa wrote:Mnie w teraz w ciąży denerwuje tylko jedno teraz,ale tak denerwuje na maxa, i mam nerwa strasznego.
Jak mówie że prawie 7 msc ciąży mam, a odpowiedź jest:
"Tak???,o boże"
"O jej,nic nie widać..."
"Jaki mały brzuszek,..."
I moje najbardziej znienawidzone
"Jak ja byłam w ciąży,to miałam już taki duży,a tobie to niewidać"
Wszystko wypowiadane z mega zdziwieniem i tak jak bym była to moja wina że mam mały brzuszek,
Ostatnio kobieta w sklepie odzieżowym raczyła mnie takim tekstem to jej odpowiedziałam w że żeby wyglądać tak jak ja to trzeba w ciąży o siebie dbać, (z sugestią,co do jej mega brzucha w ciąży,a mojego mikro),i wyszłam.
Ciebie to aż za dobrze rozumiem. Na początku też mnie to denerwowało. Czułam się jakby to była moja wina, że mi brzuch nie rośnie. Teraz staram się zwracać większą uwagę na zalety małego brzuszka a wypowiedzi innych po mnie spływają, chociaż czasami jeszcze podnosi mi to ciśnienieAniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Mi jeszcze nie przeszło. Czekam na ten moment bo by mi ulżyło. Ale co, moje dziecko ma taką samą wage co u mam z mega brzuszkiem, rozwija sie prawidłowo.
Bo wielkość brzucha nie świadczy o wadze i wielkości dziecka ale chyba nie wszyscy mają o tym pojęcie bo raz już usłyszałam, że urodzę "kruszynkę" przez to, że mam taki brzuch.
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Bo wielkość brzucha nie świadczy o wadze i wielkości dziecka ale chyba nie wszyscy mają o tym pojęcie bo raz już usłyszałam, że urodzę "kruszynkę" przez to, że mam taki brzuch.
Ale już nie wypowiadam sie na ten temat bo podnosi mi sie poziom nerwów hehBergo lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Ja też to słysze albo "to dbaj o siebie żebyś urodziła zdrowe dziecko" z sugestią że dzieci z mniejszą wagą są napewno chore,a te pow 3 kg zdrowiuśkie. Ja urodziłam sie w terminie z wagą 2300!
Ale już nie wypowiadam sie na ten temat bo podnosi mi sie poziom nerwów heh
hamasz racje, nie warto! Urodzimy zdrowe dzieci a w następnej ciąży nacieszymy się większymi brzuszkami (bo ponoć wtedy szybciej rośnie)
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Mnie w teraz w ciąży denerwuje tylko jedno teraz,ale tak denerwuje na maxa, i mam nerwa strasznego.
Jak mówie że prawie 7 msc ciąży mam, a odpowiedź jest:
"Tak???,o boże"
"O jej,nic nie widać..."
"Jaki mały brzuszek,..."
I moje najbardziej znienawidzone
"Jak ja byłam w ciąży,to miałam już taki duży,a tobie to niewidać"
Wszystko wypowiadane z mega zdziwieniem i tak jak bym była to moja wina że mam mały brzuszek,
Ostatnio kobieta w sklepie odzieżowym raczyła mnie takim tekstem to jej odpowiedziałam w że żeby wyglądać tak jak ja to trzeba w ciąży o siebie dbać, (z sugestią,co do jej mega brzucha w ciąży,a mojego mikro),i wyszłam.Zresztą sama się śmieję do ludzi że brzuszek to mam taki mini mini
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKakabaka wrote:A najlepsze jest to, że jak one były młode to dziewczyny rodziły pierwsze dziecko w wieku 16 lat i nikt się nie dziwił, a teraz wszystkie takie świętojebliwe się zrobiły
paradise, Aniqa, pestka, anka_a lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:No właśnie mi to już wcześniej przyszło do głowy że jak były gówniarami to się po kątach <cenzura> a teraz to święte się zrobiły. Jak z 10 lat temu zapytałam się prababci mojej koleżanki czy TO robiły przed ślubem to ona mi na to że przecież nikt kota w worku nie kupował
haha dokładnie!
-
Ludzie lubią sobie pogadać, niestety.. I prawią takie mądrości życiowe w ogóle nie poparte wiedzą. A przecież brzuszków nie ma co porównywać, bo każdy rośnie w swoim tempie, tak jak dzieci rosną w różnym tempie. Wszystko zależy od naszych uwarunkowań anatomicznych.
Aniqa, przytyj 30kg to się może odczepią :p Na pewno by Ci to wyszło na zdrowie
A ja dzisiaj też wróciłam od lekarza - test obciążenia wyszedł ok (na czczo 87, po 2h 123), anemii brak, mocz bez zmian. Serduszko Franka 142/minNic, tylko się cieszyć
Odnośnie wieku - ja mam 25 lat, pierwsze dzieciątko. Za jakieś 2 lata chcemy następne. Fajnie, jakby była siostrzyczka dla FranusiaTeż wyglądam na dużo mniej, zwłaszcza jak wychodzę rano z psem w bluzie i dresach, nieumalowana - widzę jak się ludzie lampią na mój brzuch, jakbym była nastolatką. Mam wtedy ochotę wcisnąć im pod oczy obrączkę i powiedzieć: "Tak, jestem pełnoletnia, mam męża, właśnie skończyłam studia, może niedługo będę Panią/Pana leczyć, mam pewną pracę i NAPRAWDĘ jestem gotowa na dziecko.."
Anoolka, paradise, lubek, paaolka, Kajaoli, agatas, anka_a lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualny
-
A więc byłam u pani dr.z dobrych wiadomości to są takie ze Pola jest nadal dziewczynką rozwija się idealnie serduszko ma wszystko co mieć powinno i pięknie bije 146 przytylam przez miesiąc 1.8kg od początku ciąży 4kg...
Teraz gorsza wiadomość dostałam skierowanie do diabetologa na konsultacje Eh jak ciśnienie spadło to cukier przyszedł a swoją drogą to duże są rozbieżności co do tych norm skoro ja przy 142 musze iść do specjalisty no ale jak trzeba to trzeba... -
nick nieaktualny
-
No ja mam tak samo- od początku mi mówili, że mam duży brzuch. I nie jest prawdą, że z obżarstwa i lenistwa, także dbanie o siebie w ciąży też nie przekłada się na wielkość brzucha, raczej na ogólną kondycję całego ciała.Scęście wrote:z kolei mi gadali o boze, mas ztaki duzy brzuch w 14 tc? ja to jeszcze o ta pore nic nie mialam.. i w sumie tez mnei to draznil oze mysla z emoze jem za 10 osob czy cos, a mi tak rosl po prostu
ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:Tak i jeszcze diabetolog jest w wojewódzkim i tam też mnie przejmą pewnie na comiesięczne konsultacje a nie bardzo chcę trudno będę chodzić tu i tu
Ja nie chodze do poradni, mam tylko diete a jakby cukry byly wyzsze niz mam teraz wtedy lekarz mnie wysle. -
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:To może moja pani dr. jakoś bardzo poważnie do tego podeszła bo 142 to jak dla mnie i mojej połoznej to nie jest dużo plus tego to dostane glukometr za free który dam rodzicom po ciąży bo tata ma taki już dość starszy . Będzie dobrze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej słonka
ja mam 31 lat moje dzieci są równo co 6 lat (Kasia 12, Kinga 6) jak dla mnie świetna różnica wieku
co do brzuszka to ja mam naprawdę malusi i Aniqa dobrze wiem jak wk... takie głupie teksty a ostatnio wkurza mnie najbardziej tekst to pani jest w ciąży ? jak np. chciałam skorzystać z kasy pierwszeństwa.
jutro odbieram wyniki glukozy
Aniqa, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość