X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    haha no widzisz u mnie sie nie odwalili tylk osie czepiaja ze ejst za duzy, i ciagle "a ty to blizniaki nosisz?" "jeeezu ja o ta pore to brzucha nei mialam, nikt nei sadzil ze ja w ciazy" "chyba serio traktujesz jedzenie za dwoje" TO JEST DOPIERO WKURWIAJACE :P

Sama widzisz :)

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mnie w teraz w ciąży denerwuje tylko jedno teraz,ale tak denerwuje na maxa, i mam nerwa strasznego.
    Jak mówie że prawie 7 msc ciąży mam, a odpowiedź jest:
    "Tak???,o boże"
    "O jej,nic nie widać..."
    "Jaki mały brzuszek,..."
    I moje najbardziej znienawidzone
    "Jak ja byłam w ciąży,to miałam już taki duży,a tobie to niewidać"
    Wszystko wypowiadane z mega zdziwieniem i tak jak bym była to moja wina że mam mały brzuszek,

Ostatnio kobieta w sklepie odzieżowym raczyła mnie takim tekstem to jej odpowiedziałam w że żeby wyglądać tak jak ja to trzeba w ciąży o siebie dbać, (z sugestią,co do jej mega brzucha w ciąży,a mojego mikro),i wyszłam.

Ciebie to aż za dobrze rozumiem. Na początku też mnie to denerwowało. Czułam się jakby to była moja wina, że mi brzuch nie rośnie. Teraz staram się zwracać większą uwagę na zalety małego brzuszka a wypowiedzi innych po mnie spływają, chociaż czasami jeszcze podnosi mi to ciśnienie :P

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nie przeszło. Czekam na ten moment bo by mi ulżyło. Ale co, moje dziecko ma taką samą wage co u mam z mega brzuszkiem, rozwija sie prawidłowo.

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mi jeszcze nie przeszło. Czekam na ten moment bo by mi ulżyło. Ale co, moje dziecko ma taką samą wage co u mam z mega brzuszkiem, rozwija sie prawidłowo.

Bo wielkość brzucha nie świadczy o wadze i wielkości dziecka ale chyba nie wszyscy mają o tym pojęcie bo raz już usłyszałam, że urodzę "kruszynkę" przez to, że mam taki brzuch.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Bo wielkość brzucha nie świadczy o wadze i wielkości dziecka ale chyba nie wszyscy mają o tym pojęcie bo raz już usłyszałam, że urodzę "kruszynkę" przez to, że mam taki brzuch.
    Ja też to słysze albo "to dbaj o siebie żebyś urodziła zdrowe dziecko" z sugestią że dzieci z mniejszą wagą są napewno chore,a te pow 3 kg zdrowiuśkie. Ja urodziłam sie w terminie z wagą 2300!
    Ale już nie wypowiadam sie na ten temat bo podnosi mi sie poziom nerwów heh :)

Bergo lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja też to słysze albo "to dbaj o siebie żebyś urodziła zdrowe dziecko" z sugestią że dzieci z mniejszą wagą są napewno chore,a te pow 3 kg zdrowiuśkie. Ja urodziłam sie w terminie z wagą 2300!
    Ale już nie wypowiadam sie na ten temat bo podnosi mi sie poziom nerwów heh :)

ha ;) masz racje, nie warto! Urodzimy zdrowe dzieci a w następnej ciąży nacieszymy się większymi brzuszkami (bo ponoć wtedy szybciej rośnie) :P

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mnie w teraz w ciąży denerwuje tylko jedno teraz,ale tak denerwuje na maxa, i mam nerwa strasznego.
    Jak mówie że prawie 7 msc ciąży mam, a odpowiedź jest:
    "Tak???,o boże"
    "O jej,nic nie widać..."
    "Jaki mały brzuszek,..."
    I moje najbardziej znienawidzone
    "Jak ja byłam w ciąży,to miałam już taki duży,a tobie to niewidać"
    Wszystko wypowiadane z mega zdziwieniem i tak jak bym była to moja wina że mam mały brzuszek,

Ostatnio kobieta w sklepie odzieżowym raczyła mnie takim tekstem to jej odpowiedziałam w że żeby wyglądać tak jak ja to trzeba w ciąży o siebie dbać, (z sugestią,co do jej mega brzucha w ciąży,a mojego mikro),i wyszłam.
    Ja mam też mały brzuszek i z początku też mnie irytowały te teksty, ale teraz patrzę się na to w ten sposób że po ciąży będzie mi łatwiej zrzucić kilogramy :) Zresztą sama się śmieję do ludzi że brzuszek to mam taki mini mini :)

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    A najlepsze jest to, że jak one były młode to dziewczyny rodziły pierwsze dziecko w wieku 16 lat i nikt się nie dziwił, a teraz wszystkie takie świętojebliwe się zrobiły :/
    No właśnie mi to już wcześniej przyszło do głowy że jak były gówniarami to się po kątach <cenzura> a teraz to święte się zrobiły. Jak z 10 lat temu zapytałam się prababci mojej koleżanki czy TO robiły przed ślubem to ona mi na to że przecież nikt kota w worku nie kupował :D

paradise, Aniqa, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No właśnie mi to już wcześniej przyszło do głowy że jak były gówniarami to się po kątach <cenzura> a teraz to święte się zrobiły. Jak z 10 lat temu zapytałam się prababci mojej koleżanki czy TO robiły przed ślubem to ona mi na to że przecież nikt kota w worku nie kupował :D

haha dokładnie! :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie lubią sobie pogadać, niestety.. I prawią takie mądrości życiowe w ogóle nie poparte wiedzą. A przecież brzuszków nie ma co porównywać, bo każdy rośnie w swoim tempie, tak jak dzieci rosną w różnym tempie. Wszystko zależy od naszych uwarunkowań anatomicznych.
    Aniqa, przytyj 30kg to się może odczepią :p Na pewno by Ci to wyszło na zdrowie ;)

A ja dzisiaj też wróciłam od lekarza - test obciążenia wyszedł ok (na czczo 87, po 2h 123), anemii brak, mocz bez zmian. Serduszko Franka 142/min :D Nic, tylko się cieszyć :D

Odnośnie wieku - ja mam 25 lat, pierwsze dzieciątko. Za jakieś 2 lata chcemy następne. Fajnie, jakby była siostrzyczka dla Franusia :) Też wyglądam na dużo mniej, zwłaszcza jak wychodzę rano z psem w bluzie i dresach, nieumalowana - widzę jak się ludzie lampią na mój brzuch, jakbym była nastolatką. Mam wtedy ochotę wcisnąć im pod oczy obrączkę i powiedzieć: "Tak, jestem pełnoletnia, mam męża, właśnie skończyłam studia, może niedługo będę Panią/Pana leczyć, mam pewną pracę i NAPRAWDĘ jestem gotowa na dziecko.."

Anoolka, paradise, lubek, paaolka, Kajaoli, agatas, anka_a lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś w wieku 30 lat było się za starym na dziecko a teraz po 20 jest się za młodym ;)

ao12. lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc byłam u pani dr.z dobrych wiadomości to są takie ze Pola jest nadal dziewczynką rozwija się idealnie serduszko ma wszystko co mieć powinno i pięknie bije 146 przytylam przez miesiąc 1.8kg od początku ciąży 4kg...

Teraz gorsza wiadomość dostałam skierowanie do diabetologa na konsultacje Eh jak ciśnienie spadło to cukier przyszedł a swoją drogą to duże są rozbieżności co do tych norm skoro ja przy 142 musze iść do specjalisty no ale jak trzeba to trzeba...

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta może diabetolog powie że wszystko jest w porządku i będziesz miała spokój ;)

• Bergo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam tak samo- od początku mi mówili, że mam duży brzuch. I nie jest prawdą, że z obżarstwa i lenistwa, także dbanie o siebie w ciąży też nie przekłada się na wielkość brzucha, raczej na ogólną kondycję całego ciała.
    Scęście wrote:
    z kolei mi gadali o boze, mas ztaki duzy brzuch w 14 tc? ja to jeszcze o ta pore nic nie mialam.. i w sumie tez mnei to draznil oze mysla z emoze jem za 10 osob czy cos, a mi tak rosl po prostu :D

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Marta może diabetolog powie że wszystko jest w porządku i będziesz miała spokój ;)

Tak i jeszcze diabetolog jest w wojewódzkim i tam też mnie przejmą pewnie na comiesięczne konsultacje a nie bardzo chcę trudno będę chodzić tu i tu

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Tak i jeszcze diabetolog jest w wojewódzkim i tam też mnie przejmą pewnie na comiesięczne konsultacje a nie bardzo chcę trudno będę chodzić tu i tu
    Moze nie bedzie tak zle i bedziesz chodzic tylko raz na jakis czas,
    Ja nie chodze do poradni, mam tylko diete a jakby cukry byly wyzsze niz mam teraz wtedy lekarz mnie wysle.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może moja pani dr. jakoś bardzo poważnie do tego podeszła bo 142 to jak dla mnie i mojej połoznej to nie jest dużo plus tego to dostane glukometr za free który dam rodzicom po ciąży bo tata ma taki już dość starszy . Będzie dobrze

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    To może moja pani dr. jakoś bardzo poważnie do tego podeszła bo 142 to jak dla mnie i mojej połoznej to nie jest dużo plus tego to dostane glukometr za free który dam rodzicom po ciąży bo tata ma taki już dość starszy . Będzie dobrze
    Moja polozna tez uwazala ze niby ok, lekarz juz nie, druga znajoma lekarka tez nie, do tego cukry im blizej porodu to rosna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ladnie na wieczor slonce u mnie wyszlo, ehh.
    Nakupilam sloikow bo jeszcze nie przeszla mi faza na przetwory. W nastepnym tygodniu bede robic buraczki z chrzanem, bo moj maz bardzo lubi, to niech ma do obiadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słonka :)

ja mam 31 lat moje dzieci są równo co 6 lat (Kasia 12, Kinga 6) jak dla mnie świetna różnica wieku :)

co do brzuszka to ja mam naprawdę malusi i Aniqa dobrze wiem jak wk... takie głupie teksty a ostatnio wkurza mnie najbardziej tekst to pani jest w ciąży ? jak np. chciałam skorzystać z kasy pierwszeństwa.

jutro odbieram wyniki glukozy

Aniqa, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ