X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    O fuuu... Byłam dzisiaj na teście obciążenia glukozą. Masakra jakaś! Samo wypicie tego syfu to nielada wyzwanie, nawet jak wcisnęłam do tego całą cytrynę. Z tej słodkości aż w gardle drapało. Ale jeszcze gorzej było później. Przez pierwszą godzinę byłam na granicy omdlenia. Nie miałam nawet siły trzymać gazety. Masakra... Mam nadzieję, że to badanie jest tylko raz.
    Oby byl dobry wynik, heh dla mnie nie bylo to straszne, moze dlatego wynik kijowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 14:58

Kakabaka lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum pojawiły się marcowe mamusie ;) ale ten czas leci!

Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Czytałam dużo pozytywnych opinii na temat tego wózka ;) Ponoć jest bardzo leciutki. Też biorę go pod uwagę.
    Widzialam linka, co znaczy ze jest lekki, to ile wazy?

• Scęście Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce z mezem miec 3 dzieci najlepiej (u neigo bylo troje i u mnie, i nei wyobrazamy sobie innej liczby :P ) o ale 2 to napewno... i chcemy by meidzy 1 a 2 dzieckiem bylo max 3,5 roku roznicy, wiec dosc szybko, dlatego my kupujemy lepszy, nowy, neutralny kolor (bez), kocyki rozki recznizki tez kupuje neutralne z mysla o drugim dziecku. i chcemy przeznaczyc max 2 tys ale to jest juz mega max, najlepiej do 1800zl.
    Aniqa wrote:
    Tak z ciekawosci zaoytam was drogie kolezanki,
    Od pewnego czasu jak pytam moje kolezanki o wybor wozka , chodzi o nowy czu uzywant to zdania sa podzielone. Ze uzywany, bo szkoda kasy a tak samo moze byc dobry, a drugie znow mowia, ze nowy bo to zawsze nowy, mozna miec na kilka dzieci, itd.
    Ja myslalam nad uzywanym, ale patrzylam po komisach, cenowo ok 600 zl, ake jakies brudne i rozklekotane, wiec zainwestuje w nowy, i bede miec na nastepne dziecko. Zawsze to bezpieczniejszy i dluzej wytrzyma,
    A jakie sa wasze preferencje i do jakiej kwoty?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wozki 15 kg i wiecej to juz stanowczo za duzo :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10-12 max kg to dla mnei max. stelaz z gondola, czy tam ze spacerowka 12kg.
    a wozek do 2tys tez juz z fotelikiem oczywicie :P

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Widzialam linka, co znaczy ze jest lekki, to ile wazy?

Na jakiejś stronie znalazłam informacje
    - spacerówka - 4,3 kg,
    - gondola - 4,1 kg,
    - stelaż - 4,9 kg.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planujemy drugie dziecko ale raczej nie tak szybko. Wolałabym poczekać przynajmniej 2 lata ale zobaczymy jak to będzie ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise, to mniej od mojego o ponad kg na kazdej czesci.

• agatas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Czytałam dużo pozytywnych opinii na temat tego wózka ;) Ponoć jest bardzo leciutki. Też biorę go pod uwagę.

Te camarelo spełniają moje wszystkie oczekiwania:
    - lekki (bo będę musiała do wnosić po schodach), ma niecałe 12kg z budą i kołami.
    - duża gondola (tu jest jedna z największych na rynku)
    - składa się tak, że do mojego niedużego bagażnika się zmieści
    - bardzo dobra amortyzacja
    - kosz na zakupy duży i wysoko zawieszony (przynajmniej nie będę zakupami machać po kałużach, śniegu i krawężnikach)

generalnie, jak przeglądałam wózki, to w tej cenie jak dla mnie lepszego nie ma :) Nie spotkałam się jeszcze z negatywną opinią na temat wózków tej firmy

paradise lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Paradise, to mniej od mojego o ponad kg na kazdej czesci.

Też nie wiadomo na ile rzetelna jest ta informacja. Dlatego najlepiej byłoby jechać do sklepu, obejrzeć wózek, podnieść i porównać z innymi ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Te camarelo spełniają moje wszystkie oczekiwania:
    - lekki (bo będę musiała do wnosić po schodach), ma niecałe 12kg z budą i kołami.
    - duża gondola (tu jest jedna z największych na rynku)
    - składa się tak, że do mojego niedużego bagażnika się zmieści
    - bardzo dobra amortyzacja
    - kosz na zakupy duży i wysoko zawieszony (przynajmniej nie będę zakupami machać po kałużach, śniegu i krawężnikach)

generalnie, jak przeglądałam wózki, to w tej cenie jak dla mnie lepszego nie ma :) Nie spotkałam się jeszcze z negatywną opinią na temat wózków tej firmy

A widziałaś może ten wózek na żywo? :) Chodzi mi o kwestie wizualna czy też tak dobrze prezentuje się jak na zdjęciach.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chcemy miec drugie ale nie odrazu tak z 5 lat roznicy a wlasnie ile macie lat dziewuszki i ktore to bedzie wasze dzieciatko.Ja mam 29 lat i spodziewam sie pierwszego dzieciaczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:37

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    A widziałaś może ten wózek na żywo? :) Chodzi mi o kwestie wizualna czy też tak dobrze prezentuje się jak na zdjęciach.

Widziałam seville i carere. A ten najnowszy model mam zamiar obejrzeć w warszawie przed zakupem. Co do wagi, to te camarelo są faktycznie lżejsze niż inne :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 lat i też pierwsze.

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała wózek po starszaku - Jedo Fyn 4ds. Był naprawdę wygodny i miał bardzo dużą gondolę - co się przydało, bo Piotruś był z kwietnia, więc w zimie miał jeszcze sporo miejsca. Wózek był bardzo eksploatowany, bo Piotruś upodobał sobie spanie na spacerach (w domu strasznie wrzeszczał podczas usypiania). Także wózek przetestowany w każdych warunkach atmosferycznych:) Później miał spacerówkę Inglesina, ale ta z kolei pomimo, że fajna, to nie była zbyt wiele użytkowana - jak już zaczął chodzić, to raczej wolał już o własnych siłach się przemieszczać.

paradise lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pierwsze maleństwo. Z mężem planujemy jeszcze co najmniej jedno, dlatego postanowiliśmy kupować rzeczy nowe w neutralnych kolorach, żeby posłużyło jeszcze dla rodzeństwa :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kola? :) bo watpie ze az taki leciutki jest? :O :O a jak tak to megaaa leciutki :) bo czasem podaja stelaz z kolami wage a czasem stelaz oddzielnei plus ejszcze ze 3 kg kola :P
    paradise wrote:
    Na jakiejś stronie znalazłam informacje
    - spacerówka - 4,3 kg,
    - gondola - 4,1 kg,
    - stelaż - 4,9 kg.

Aniqa lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    My tez chcemy miec drugie ale nie odrazu tak z 5 lat roznicy a wlasnie ile macie lat dziewuszki i ktore to bedzie wasze dzieciatko.Ja mam 29 lat i spodziewam sie pierwszego dzieciaczka

Ja mam 23 lata i również spodziewam się pierwszego dziecka ;)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a kola? :) bo watpie ze az taki leciutki jest? :O :O a jak tak to megaaa leciutki :) bo czasem podaja stelaz z kolami wage a czasem stelaz oddzielnei plus ejszcze ze 3 kg kola :P

O kołach żadnej informacji nie było. Agatas pisala ze razem z kołami i budą ma niecałe 12 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:56

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ