X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Moja mała smerfetka waży juz 1100g serduszko bije 148 jest cudownie :-D
    wow duza dziewuszka :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajaoli ja też jestem super ciekawa efektu końcowego! :)
    Witaj Kaszulator!:) Na pewno będzie Ci u Nas miło:)
    Aniqa- cukrzycy nie mam, lekarz powiedział, że moje wyniki sa jak najbardziej ok, po prostu szybko spalam i tyle;) a normy tez miałam po 1 h do 160, po 2 h do 140.
    Co do pieluch tetrowych sama nie wiem..muszę sie też doedukować w tym temacie.
    MartaR super, że córeczka ładnie rosnie :D Mi dzis na badaniu lekarz mówił, że jest wszystko ok i maluszek waży ok 850 g, myslałam, że dobija do kilograma, ale jeszcze jednak nie ;)

MartaR.., Aniqa, ao12., lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek ja tez bym chciała małego w chuście nosić, ale jeszcze też za konkretnych rodzajem sie nie rozglądałam;) ale jak coś doczytam to się z pewnością podzielę:)

A dziś we Wro deszczowo i chłodno...ale to nic, mam czereśnie, kocyk i czekoladową Inkę, nic mi nie straszne :)

MartaR.., ao12., lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chodzę prawie pod sufitem i się jaram, jakbym wygrała w totka - dowiedziałam się, że jutro ma ruszyć w końcu mój zasiłek - czekam na niego od początku maja!! Mojego zasiłku w zusie nazbierało się już około 4tys. do wypłaty. My z Krzysiem już ledwo zipiemy finansowo, na nic nas nie stać, bo dziadom się nie spieszy. Rachunki nie pozapłacane, ledwo nam starcza na podstawowe rzeczy, bo praktycznie od marca ciągniemy z jednej wypłaty.
    Nareszcie będziemy mogli normalnie funkcjonować :D
    Postanowiłam, że z tej okazji kupie dzisiaj kilka kilo czereśni i się będę objadać :P

paradise, pestka, paaolka, Anoolka, ao12., mitaka, Kajaoli, Monica, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja dzisiaj chodzę prawie pod sufitem i się jaram, jakbym wygrała w totka - dowiedziałam się, że jutro ma ruszyć w końcu mój zasiłek - czekam na niego od początku maja!! Mojego zasiłku w zusie nazbierało się już około 4tys. do wypłaty. My z Krzysiem już ledwo zipiemy finansowo, na nic nas nie stać, bo dziadom się nie spieszy. Rachunki nie pozapłacane, ledwo nam starcza na podstawowe rzeczy, bo praktycznie od marca ciągniemy z jednej wypłaty.
    Postanowiłam, że z tej okazji kupie dzisiaj kilka kilo czereśni i się będę objadać :P
    super wiesci :)

agatas lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:

:) To smacznego!

agatas lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 28 :) jeszcze tydzien :)
    MartaR.. wrote:
    Siedzę właśnie u połoznej miałam powtórkę cukru po 2h i wyszło 91 dziwne raz tak raz tak w każdym bądź razie będę miała kontrolowany przez położną zaraz posłucham tętna mojej kropki bo coś ostatnio zaspana księżniczka trochę się uspokoiłam z tym cukrem

Dziś zacznam 27tydzień czyżby to już 7miesiąc i trzeci trymestr?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka to super ze nie musisz sie tak powstrzymywac z jedzeniem, ciesze sie, ale widze ze interpretacja norm zalezy od lekarza, ehhh niestety dla mnie.

pestka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Dziewczyny - wiem, że późno się zorientowałam, ale dopiero teraz dołączam i witam się z Wami!
    Mam 31 lat, w drodze drugie dziecko (termin 09.10.2014, prawdopodobnie dziewczynka). W domu mamy już 3-letniego Piotrka.
    Aniqa - dołączam do Ciebie, mam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową...:(
    Witamy na forum, :)
    A masz diete czy insuline + diete.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - witam nowa mamusie :*
    - gratuluje zdrowej i duzej córeczki :*
    - czekam na fotke kacika Charliego :)
    - tez bede wcinac czeresnie!!! :) ogromne i bordowe :P

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Moja mała smerfetka waży juz 1100g serduszko bije 148 jest cudownie :-D
    Ojej jaka fajniutka, to moja tez tak powinna wazyc, ale moj lekarz nie podaje wagi dziecka to przynajmniej bede opierac sie na waszych pomiarach, zebym wiedziala tak orientacyjnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja tez mam apetyt ale staram sie jesc czesto a w malych ilosciach.Wczoraj mierzylam obwod brzuszka i 93cm
    Z ciekawosci taz sobie zmierzylam i jest w brzuchu 94 cm

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:

Super!!! Ehh..współczuję tak długiego okresu czekania, mam nadzieje, że z następnymi sie będą uwijać szybciej;)
    ja też zakupiłam czeresienki, moje ukochane owocki! Objadam się az pękne :)

agatas lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Super!!! Ehh..współczuję tak długiego okresu czekania, mam nadzieje, że z następnymi sie będą uwijać szybciej;)
    ja też zakupiłam czeresienki, moje ukochane owocki! Objadam się az pękne :)
    Pozazdrościc, mi strasznie cukry leca w gore po owocach, wiec mam diete duzo warzywna, praktycznie bez owocow.

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Witamy na forum, :)
    A masz diete czy insuline + diete.

Na razie walczę z dietą. Skierowanie do poradni cukrzycowej od lekarza prowadzącego dostałam 13.06 - do konkretnego szpitala (św. Zofii w W-wie), po wielu próbach udało mi się dodzwonić i co - powiedzieli, że mnie nie przyjmą, bo w ciągu najbliższego miesiąca nie mają miejsc (wcześniej zapytali o nazwisko lekarza prowadzącego, czyli pewnie w niektórych przypadkach miejsce się znajduje...). Dostałam drugie skierowanie - idę na Karową 01.07 - to był pierwszy wolny termin.
    Szczęście w nieszczęściu, że mam swój glukometr (miałam cukrzycę ciążową w pierwszej ciąży), wiem na czym polega dieta i metodą prób i błędów ustalam co tym razem mogę jeść, a czego nie. Ale jest ciężko i mam naprawdę wiele momentów zwątpienia.
    Miałam test z 75g glukozy - wyniki, na czczo 84, po godzinie 199, po dwóch 144. Z tego co się orientowałam to wg nowych norm z 2014 po godzinie powinno być poniżej 180, a po dwóch poniżej 153. Ja dostałam skierowanie pewnie ze względu na wynik po godzinie (sama poprosiłam gina, żeby zaznaczył też po godzinie na skierowaniu na badania, bo chciała tylko na czczo i po dwóch...). Jak byłam w ciąży 3 lata temu to po 2 godzinach była norma do 140, więc z wynikiem 142 też musiałam chodzić do poradni.
    W tamtej ciąży udało mi się wytrwać na diecie do porodu. Mam nadzieję, że tym razem też dam radę, bo z insuliną raczej nie będę mogła rodzić w szpitalu, który wybrałam.

Aniqa, pestka lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, byłam dzisiaj na wizycie. I nie tak różowo jak myślałam. Cukier oczywiście do powtórki za dwa tygodnie, ale większy problem z łożyskiem. Otóż jest bardzo nisko i brakuje niecały centymetr żeby z zachodziło na szyjkę macicy. Mam nakaz leżeć I się oszczędzać bo powiedział, że jak się nie dźwignie to na obserwację do szpitala.
    A na dodatek coś dziwnie bije serduszko mojemu maleństwu. Sprawdzał budowę i niby wszystko w porządku. Może się mała zdenerwowała, że ją podglądamy :)
    Następną wizytę mam za trzy tygodnie.

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator, nie orientuje sie co do szpitali w wawie bo nigdy tam nawet nie bylam , jestem z gór. Ja niemialam robionego poziomu po godzinie, tylko po dwoch i wyszlo 142 lub 143, mniejsza z tym. Diete mam narazie ale nie chodze do poradni, mam swoj pozyczony glukometr. Czasami potrafi mi po posilku wyskoczyc 157 i to bylo jak do tej pory najwiecej, przewaznie nie przekraczam 130. A co do norm, to zalezy od lekarza, mi stwierdzil cukrzyce a kolezankom z forum nie,

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach!
    kurcze.. to lozysko niedobre no... juz o ta pore nei powinno schdozic w dol tylko byc tam gdzie ma byc :( faktycznie lez lez i jeszcze raz lez, neichby mu nie pomagac opadac...
    jak to cos dziwnie?... jak budowa ok to miejmy nadzieje ze aparat glupkowato fale wydawal :P

• renatkach Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę leżeć :) a dziwnie, bo bije równomiernie i nagle jakoś inaczej i znowu równomiernie może się zmienia to bicie jak się mała porusza :) taką mam nadzieję, w niedzielę jadę wypoczywać na tydzień na plaży więc mam nadzieję, że się zrelaksuję i jak pójdę za trzy tygodnie to wszystko wyjdzie tak jak ma być ;)

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkah współczuję leżenia, wiem cos o tym..też miałam zlecone leżenie. Oszczedzaj się, a zobaczysz, się podniesie na pewno:)
    A serduszko to pewnie faktycznie coś źle wyłapał, tak by Cię pewnie gdzieś na kontrolne odsyłal;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ