X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Moja mała smerfetka waży juz 1100g serduszko bije 148 jest cudownie :-D
    wow duza dziewuszka :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajaoli ja też jestem super ciekawa efektu końcowego! :)
    Witaj Kaszulator!:) Na pewno będzie Ci u Nas miło:)
    Aniqa- cukrzycy nie mam, lekarz powiedział, że moje wyniki sa jak najbardziej ok, po prostu szybko spalam i tyle;) a normy tez miałam po 1 h do 160, po 2 h do 140.
    Co do pieluch tetrowych sama nie wiem..muszę sie też doedukować w tym temacie.
    MartaR super, że córeczka ładnie rosnie :D Mi dzis na badaniu lekarz mówił, że jest wszystko ok i maluszek waży ok 850 g, myslałam, że dobija do kilograma, ale jeszcze jednak nie ;)

MartaR.., Aniqa, ao12., lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek ja tez bym chciała małego w chuście nosić, ale jeszcze też za konkretnych rodzajem sie nie rozglądałam;) ale jak coś doczytam to się z pewnością podzielę:)

A dziś we Wro deszczowo i chłodno...ale to nic, mam czereśnie, kocyk i czekoladową Inkę, nic mi nie straszne :)

MartaR.., ao12., lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chodzę prawie pod sufitem i się jaram, jakbym wygrała w totka - dowiedziałam się, że jutro ma ruszyć w końcu mój zasiłek - czekam na niego od początku maja!! Mojego zasiłku w zusie nazbierało się już około 4tys. do wypłaty. My z Krzysiem już ledwo zipiemy finansowo, na nic nas nie stać, bo dziadom się nie spieszy. Rachunki nie pozapłacane, ledwo nam starcza na podstawowe rzeczy, bo praktycznie od marca ciągniemy z jednej wypłaty.
    Nareszcie będziemy mogli normalnie funkcjonować :D
    Postanowiłam, że z tej okazji kupie dzisiaj kilka kilo czereśni i się będę objadać :P

paradise, pestka, paaolka, Anoolka, ao12., mitaka, Kajaoli, Monica, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja dzisiaj chodzę prawie pod sufitem i się jaram, jakbym wygrała w totka - dowiedziałam się, że jutro ma ruszyć w końcu mój zasiłek - czekam na niego od początku maja!! Mojego zasiłku w zusie nazbierało się już około 4tys. do wypłaty. My z Krzysiem już ledwo zipiemy finansowo, na nic nas nie stać, bo dziadom się nie spieszy. Rachunki nie pozapłacane, ledwo nam starcza na podstawowe rzeczy, bo praktycznie od marca ciągniemy z jednej wypłaty.
    Postanowiłam, że z tej okazji kupie dzisiaj kilka kilo czereśni i się będę objadać :P
    super wiesci :)

agatas lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:

:) To smacznego!

agatas lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 28 :) jeszcze tydzien :)
    MartaR.. wrote:
    Siedzę właśnie u połoznej miałam powtórkę cukru po 2h i wyszło 91 dziwne raz tak raz tak w każdym bądź razie będę miała kontrolowany przez położną zaraz posłucham tętna mojej kropki bo coś ostatnio zaspana księżniczka trochę się uspokoiłam z tym cukrem

Dziś zacznam 27tydzień czyżby to już 7miesiąc i trzeci trymestr?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka to super ze nie musisz sie tak powstrzymywac z jedzeniem, ciesze sie, ale widze ze interpretacja norm zalezy od lekarza, ehhh niestety dla mnie.

pestka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Dziewczyny - wiem, że późno się zorientowałam, ale dopiero teraz dołączam i witam się z Wami!
    Mam 31 lat, w drodze drugie dziecko (termin 09.10.2014, prawdopodobnie dziewczynka). W domu mamy już 3-letniego Piotrka.
    Aniqa - dołączam do Ciebie, mam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową...:(
    Witamy na forum, :)
    A masz diete czy insuline + diete.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - witam nowa mamusie :*
    - gratuluje zdrowej i duzej córeczki :*
    - czekam na fotke kacika Charliego :)
    - tez bede wcinac czeresnie!!! :) ogromne i bordowe :P

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Moja mała smerfetka waży juz 1100g serduszko bije 148 jest cudownie :-D
    Ojej jaka fajniutka, to moja tez tak powinna wazyc, ale moj lekarz nie podaje wagi dziecka to przynajmniej bede opierac sie na waszych pomiarach, zebym wiedziala tak orientacyjnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja tez mam apetyt ale staram sie jesc czesto a w malych ilosciach.Wczoraj mierzylam obwod brzuszka i 93cm
    Z ciekawosci taz sobie zmierzylam i jest w brzuchu 94 cm

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:

Super!!! Ehh..współczuję tak długiego okresu czekania, mam nadzieje, że z następnymi sie będą uwijać szybciej;)
    ja też zakupiłam czeresienki, moje ukochane owocki! Objadam się az pękne :)

agatas lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Super!!! Ehh..współczuję tak długiego okresu czekania, mam nadzieje, że z następnymi sie będą uwijać szybciej;)
    ja też zakupiłam czeresienki, moje ukochane owocki! Objadam się az pękne :)
    Pozazdrościc, mi strasznie cukry leca w gore po owocach, wiec mam diete duzo warzywna, praktycznie bez owocow.

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Witamy na forum, :)
    A masz diete czy insuline + diete.

Na razie walczę z dietą. Skierowanie do poradni cukrzycowej od lekarza prowadzącego dostałam 13.06 - do konkretnego szpitala (św. Zofii w W-wie), po wielu próbach udało mi się dodzwonić i co - powiedzieli, że mnie nie przyjmą, bo w ciągu najbliższego miesiąca nie mają miejsc (wcześniej zapytali o nazwisko lekarza prowadzącego, czyli pewnie w niektórych przypadkach miejsce się znajduje...). Dostałam drugie skierowanie - idę na Karową 01.07 - to był pierwszy wolny termin.
    Szczęście w nieszczęściu, że mam swój glukometr (miałam cukrzycę ciążową w pierwszej ciąży), wiem na czym polega dieta i metodą prób i błędów ustalam co tym razem mogę jeść, a czego nie. Ale jest ciężko i mam naprawdę wiele momentów zwątpienia.
    Miałam test z 75g glukozy - wyniki, na czczo 84, po godzinie 199, po dwóch 144. Z tego co się orientowałam to wg nowych norm z 2014 po godzinie powinno być poniżej 180, a po dwóch poniżej 153. Ja dostałam skierowanie pewnie ze względu na wynik po godzinie (sama poprosiłam gina, żeby zaznaczył też po godzinie na skierowaniu na badania, bo chciała tylko na czczo i po dwóch...). Jak byłam w ciąży 3 lata temu to po 2 godzinach była norma do 140, więc z wynikiem 142 też musiałam chodzić do poradni.
    W tamtej ciąży udało mi się wytrwać na diecie do porodu. Mam nadzieję, że tym razem też dam radę, bo z insuliną raczej nie będę mogła rodzić w szpitalu, który wybrałam.

Aniqa, pestka lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, byłam dzisiaj na wizycie. I nie tak różowo jak myślałam. Cukier oczywiście do powtórki za dwa tygodnie, ale większy problem z łożyskiem. Otóż jest bardzo nisko i brakuje niecały centymetr żeby z zachodziło na szyjkę macicy. Mam nakaz leżeć I się oszczędzać bo powiedział, że jak się nie dźwignie to na obserwację do szpitala.
    A na dodatek coś dziwnie bije serduszko mojemu maleństwu. Sprawdzał budowę i niby wszystko w porządku. Może się mała zdenerwowała, że ją podglądamy :)
    Następną wizytę mam za trzy tygodnie.

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator, nie orientuje sie co do szpitali w wawie bo nigdy tam nawet nie bylam , jestem z gór. Ja niemialam robionego poziomu po godzinie, tylko po dwoch i wyszlo 142 lub 143, mniejsza z tym. Diete mam narazie ale nie chodze do poradni, mam swoj pozyczony glukometr. Czasami potrafi mi po posilku wyskoczyc 157 i to bylo jak do tej pory najwiecej, przewaznie nie przekraczam 130. A co do norm, to zalezy od lekarza, mi stwierdzil cukrzyce a kolezankom z forum nie,

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach!
    kurcze.. to lozysko niedobre no... juz o ta pore nei powinno schdozic w dol tylko byc tam gdzie ma byc :( faktycznie lez lez i jeszcze raz lez, neichby mu nie pomagac opadac...
    jak to cos dziwnie?... jak budowa ok to miejmy nadzieje ze aparat glupkowato fale wydawal :P

• renatkach Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę leżeć :) a dziwnie, bo bije równomiernie i nagle jakoś inaczej i znowu równomiernie może się zmienia to bicie jak się mała porusza :) taką mam nadzieję, w niedzielę jadę wypoczywać na tydzień na plaży więc mam nadzieję, że się zrelaksuję i jak pójdę za trzy tygodnie to wszystko wyjdzie tak jak ma być ;)

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkah współczuję leżenia, wiem cos o tym..też miałam zlecone leżenie. Oszczedzaj się, a zobaczysz, się podniesie na pewno:)
    A serduszko to pewnie faktycznie coś źle wyłapał, tak by Cię pewnie gdzieś na kontrolne odsyłal;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ