X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby do 28 ale połówkowe miałam pod koniec 24 to i z glukozą pewnie też tak będzie wyglądało... aj tam nie ważne, ważne żeby było dobrze.

Lubek masz 88 i taki mały brzuszek jak na zdjęciu? Ja mam 90 i większy wizualnie bębenek. Pochwal się literkami i rybkami :)ja się pochwale moją dekoracją ściany :P
    9674a5c5dda4dee2m.jpg

Aniqa, Kajaoli, paradise, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    No niby do 28 ale połówkowe miałam pod koniec 24 to i z glukozą pewnie też tak będzie wyglądało... aj tam nie ważne, ważne żeby było dobrze.

Lubek masz 88 i taki mały brzuszek jak na zdjęciu? Ja mam 90 i większy wizualnie bębenek. Pochwal się literkami i rybkami :)ja się pochwale moją dekoracją ściany :P
    9674a5c5dda4dee2m.jpg

zdjecie z konca 5tego miesiaca, 21t1d, prawie 4tyg temu :) nastepne bedzie w sobote :) cale szczescie wiekszy, niz na zdjeciu.
    Chetnie sie pochwale, jak zawiesze na lozeczku, tylko lozeczka jeszcze nie ma :)). Ciuchcia super!

Aniqa lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ano i mam wyniki glukozy...i nie wiem, albo babki coś pomieszały w laboratorium, albo cos jest ze mna nie halo...
    na czczo: 72
    po 1 h: 78
    po 2h: 87...czy to jest w ogóle możliwe...?:/
    ehhh byleby mi nie kazali tego poprawiać bo umre...
    Cukry ok. Na 100% niemasz cukrzycy.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek a moze brakuje ci magnezu dlatego na nic nie masz ochoty?
    Napisz prosze, co ciekawego dowiedzialas sie o pieluszkach i chustowaniu :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, dekoracja na sciane - superancka :)
    A jak tam odbywa sie urzadzanie pokoju?:)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj usg o 17.30h :)
    Jestem zawalona obowiazkami, w weekend dokupujemy dodatkowe meble wiec musze przygotowac miejsce w mieszkaniu na te okazje.
    Miedzy innymi kupimy wysoka szafe jednodrzwiowa, w ktorej mam nadzieje pomiescic wszystkie potrzebne rzeczy dla dziecka - zartuje - wiem, ze wszystkie sie tam zmieszcza, na razie i tak mam ich tylko kilka.
    W szafie tej , na dole przewidzialam kilka szuflad, co najmniej piec i bede w nich trzymac ciuszki.
    W gornej czesci beda tylko polki na pampersy, kocyki itp. :)
    Szafa bedzie ma 50 cm szerokosci, 60 glebokosci, 220 wysokosci i miesci sie za drzwiami w pokoju wiec nie bedzie nas przytlaczac - poza tym kupimy biala.
    Pod koniec sierpnia lub we wrzesniu kupimy lozeczko i mebel do przebierania - obydwa w bielach.
    W pokoju juz stoi wielki wiklinowy fotel przemalowany na bialo z okragla poduszka w morskich barwach.
    Dlugie zaslony kupimy w kolorze jasnego lnu zeby troszke sie odznaczaly od bialych scian. W ten sposob bedziemy mogli umiescic kolorowe dodatki jak drobna dekoracja na sciane, kilka zabawek dla Charliego ( bo na razie nie bedzie potrzebowal wiecej), lampki itd.
    Ten kacik dla naszego dziecka bedzie umieszczony przy oknie w naszym pokoju, w drugiej czesci stoi juz nasze duze lozko z nocnymi bialymi stolikami. Pokoj jest dosc duzy i bardzo wysoki wiec swobodnie mozna go podzielic na pol :)
    O kupnie czegos wiekszego pomyslimy za rok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 09:10

paradise, paaolka, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Nie chce mi sie tez jakos jesc ostatnio.. nie wiem czy to pogoda, czy taki etap ciazy, na nic tez nie mam ochoty, tez tak macie?

Ja zazwyczaj apetyt mam. Chociaz w te upaly na pewno jest mniejszy i czasami nie mam wgl ochoty na jedzenie a w brzuszku mi burczy ;)

lubek lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Dla dziewczyn z Warszawy i okolic, w niedziele Targi Mamaville na Domaniewskiej: https://www.facebook.com/events/682837398443744/. Nie bylam na poprzedniej edycji, ale chyba duze. Mam nadzieje, ze moze tam bede mogla obejrzec jeszcze jakies wozki...

Po raz kolejny kiedy dzieje sie cos w Warszawie ja mam zaplanowany wyjazd na weekend

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dzisiaj usg o 17.30h :)
    Jestem zawalona obowiazkami, w weekend dokupujemy dodatkowe meble wiec musze przygotowac miejsce w mieszkaniu na te okazje.
    Miedzy innymi kupimy wysoka szafe jednodrzwiowa, w ktorej mam nadzieje pomiescic wszystkie potrzebne rzeczy dla dziecka - zartuje - wiem, ze wszystkie sie tam zmieszcza, na razie i tak mam ich tylko kilka.
    W szafie tej , na dole przewidzialam kilka szuflad, co najmniej piec i bede w nich trzymac ciuszki.
    W gornej czesci beda tylko polki na pampersy, kocyki itp. :)
    Szafa bedzie ma 50 cm szerokosci, 60 glebokosci, 220 wysokosci i miesci sie za drzwiami w pokoju wiec nie bedzie nas przytlaczac - poza tym kupimy biala.
    Pod koniec sierpnia lub we wrzesniu kupimy lozeczko i mebel do przebierania - obydwa w bielach.
    W pokoju juz stoi wielki wiklinowy fotel przemalowany na bialo z okragla poduszka w morskich barwach.
    Dlugie zaslony kupimy w kolorze jasnego lnu zeby troszke sie odznaczaly od bialych scian. W ten sposob bedziemy mogli umiescic kolorowe dodatki jak drobna dekoracja na sciane, kilka zabawek dla Charliego ( bo na razie nie bedzie potrzebowal wiecej), lampki itd.
    Ten kacik dla naszego dziecka bedzie umieszczony przy oknie w naszym pokoju, w drugiej czesci stoi juz nasze duze lozko z nocnymi bialymi stolikami. Pokoj jest dosc duzy i bardzo wysoki wiec swobodnie mozna go podzielic na pol :)
    O kupnie czegos wiekszego pomyslimy za rok :)

Końcowy efekt za pewne bedzie cudowny ;) Troche Wam zazdroszcze ze mozecie na spokojnie przygotowywać kącik dla maluszka. Ja jeszcze nie wiem gdzie będziemy mieszkać od września.

Kajaoli lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:08

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - wiem, że późno się zorientowałam, ale dopiero teraz dołączam i witam się z Wami!
    Mam 31 lat, w drodze drugie dziecko (termin 09.10.2014, prawdopodobnie dziewczynka). W domu mamy już 3-letniego Piotrka.
    Aniqa - dołączam do Ciebie, mam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową...:(

Kajaoli, MartaR.., paaolka, lubek, paradise, Aniqa, Anoolka, ao12., mitaka, Monica lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kaszulator :) jestes juz na liscie na poczatku tego watku :)

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę właśnie u połoznej miałam powtórkę cukru po 2h i wyszło 91 dziwne raz tak raz tak w każdym bądź razie będę miała kontrolowany przez położną zaraz posłucham tętna mojej kropki bo coś ostatnio zaspana księżniczka trochę się uspokoiłam z tym cukrem

Dziś zacznam 27tydzień czyżby to już 7miesiąc i trzeci trymestr?

lubek, Anoolka, ao12., Kajaoli, Monica, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Lubek a moze brakuje ci magnezu dlatego na nic nie masz ochoty?
    Napisz prosze, co ciekawego dowiedzialas sie o pieluszkach i chustowaniu :)

Jem magnez.. chyba to pogoda. Właśnie siedzę na glukozie, maluszkowi się chyba podoba :).
    O chustowaniu to np zapytałam pani, czy może być tak, że dziecko nie będzie lubilo. Powiedziała, że to się zdarza rzadko, a jeśli się zdarza jest elementem diagnostyki np nadpobudliwości sensorycznej albo zwiększonego napięcia mięśniowego. A im wcześniej się dowiesz, tym szybciej można leczyć. Pytałam jej też k wypukline w odcinku ledzwiowym a noszenie chusty (ponieważ posiadam :)), a ona mówi, że też ma i ze chustowanie ja wyleczylo, bo wymusza prawidłowa postawę i płynne zwiększanie obciążenia (jak dziecko rosnie) bardzo umacnia mięśnie. Pytałam o noszenie w zimę, mówiła, że trzeba pod ubranie, że są specjalne, ale wystarczy takie obszerniejsze.
    Co do pieluch, że radzi u noworodka zacząć od otulaczy i je wypełniać pieluszka mi tetrowymi, jedna albo dwoma, że są takie papierki biodegradowalne, które się kładzie między tetre a pupę, żeby łatwiej czyścić :). Mówiła, że najgorszy moment, jeśli się ma dobre wiadro na trzymanie pieluszek, jest, jak się przekłada pieluszki z wiadra do pralki :)), że poza tym luz, używała nawet na wyjazdach, nikt się nie zorientował, co ma w wiadrze. Oczywiście do szpitala trzeba jednorazowki, no i na początku radzi kupić dwie pieluchy, zobaczyć, jak się Wam podoba. Chyba tyle z ciekawszych rzeczy :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Dziś zacznam 27tydzień czyżby to już 7miesiąc i trzeci trymestr?

Chyba od 28 tyg jest 7 m-c i III trymestr..ale i tak jesteś już blisko :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli tez jestem ciekawa efektu końcowego urządzania kącika dla Waszego synka :) jak tylko będzie gotowy wrzuć fotki :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam apetyt ale staram sie jesc czesto a w malych ilosciach.Wczoraj mierzylam obwod brzuszka i 93cm

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała smerfetka waży juz 1100g serduszko bije 148 jest cudownie :-D

lubek, sylwia1985, paradise, paaolka, agatas, Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ