Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No niby do 28 ale połówkowe miałam pod koniec 24 to i z glukozą pewnie też tak będzie wyglądało... aj tam nie ważne, ważne żeby było dobrze.
Lubek masz 88 i taki mały brzuszek jak na zdjęciu? Ja mam 90 i większy wizualnie bębenek. Pochwal się literkami i rybkami :)ja się pochwale moją dekoracją ściany
Aniqa, Kajaoli, paradise, anka_a lubią tę wiadomość
-
mitaka wrote:No niby do 28 ale połówkowe miałam pod koniec 24 to i z glukozą pewnie też tak będzie wyglądało... aj tam nie ważne, ważne żeby było dobrze.
Lubek masz 88 i taki mały brzuszek jak na zdjęciu? Ja mam 90 i większy wizualnie bębenek. Pochwal się literkami i rybkami :)ja się pochwale moją dekoracją ściany
zdjecie z konca 5tego miesiaca, 21t1d, prawie 4tyg temunastepne bedzie w sobote
cale szczescie wiekszy, niz na zdjeciu.
Chetnie sie pochwale, jak zawiesze na lozeczku, tylko lozeczka jeszcze nie ma). Ciuchcia super!
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypestka wrote:Ano i mam wyniki glukozy...i nie wiem, albo babki coś pomieszały w laboratorium, albo cos jest ze mna nie halo...
na czczo: 72
po 1 h: 78
po 2h: 87...czy to jest w ogóle możliwe...?
ehhh byleby mi nie kazali tego poprawiać bo umre... -
Dzisiaj usg o 17.30h
Jestem zawalona obowiazkami, w weekend dokupujemy dodatkowe meble wiec musze przygotowac miejsce w mieszkaniu na te okazje.
Miedzy innymi kupimy wysoka szafe jednodrzwiowa, w ktorej mam nadzieje pomiescic wszystkie potrzebne rzeczy dla dziecka - zartuje - wiem, ze wszystkie sie tam zmieszcza, na razie i tak mam ich tylko kilka.
W szafie tej , na dole przewidzialam kilka szuflad, co najmniej piec i bede w nich trzymac ciuszki.
W gornej czesci beda tylko polki na pampersy, kocyki itp.
Szafa bedzie ma 50 cm szerokosci, 60 glebokosci, 220 wysokosci i miesci sie za drzwiami w pokoju wiec nie bedzie nas przytlaczac - poza tym kupimy biala.
Pod koniec sierpnia lub we wrzesniu kupimy lozeczko i mebel do przebierania - obydwa w bielach.
W pokoju juz stoi wielki wiklinowy fotel przemalowany na bialo z okragla poduszka w morskich barwach.
Dlugie zaslony kupimy w kolorze jasnego lnu zeby troszke sie odznaczaly od bialych scian. W ten sposob bedziemy mogli umiescic kolorowe dodatki jak drobna dekoracja na sciane, kilka zabawek dla Charliego ( bo na razie nie bedzie potrzebowal wiecej), lampki itd.
Ten kacik dla naszego dziecka bedzie umieszczony przy oknie w naszym pokoju, w drugiej czesci stoi juz nasze duze lozko z nocnymi bialymi stolikami. Pokoj jest dosc duzy i bardzo wysoki wiec swobodnie mozna go podzielic na pol
O kupnie czegos wiekszego pomyslimy za rokWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 09:10
paradise, paaolka, lubek lubią tę wiadomość
-
lubek wrote:Nie chce mi sie tez jakos jesc ostatnio.. nie wiem czy to pogoda, czy taki etap ciazy, na nic tez nie mam ochoty, tez tak macie?
Ja zazwyczaj apetyt mam. Chociaz w te upaly na pewno jest mniejszy i czasami nie mam wgl ochoty na jedzenie a w brzuszku mi burczy
lubek lubi tę wiadomość
-
lubek wrote:Dla dziewczyn z Warszawy i okolic, w niedziele Targi Mamaville na Domaniewskiej: https://www.facebook.com/events/682837398443744/. Nie bylam na poprzedniej edycji, ale chyba duze. Mam nadzieje, ze moze tam bede mogla obejrzec jeszcze jakies wozki...
Po raz kolejny kiedy dzieje sie cos w Warszawie ja mam zaplanowany wyjazd na weekend
-
Kajaoli wrote:Dzisiaj usg o 17.30h
Jestem zawalona obowiazkami, w weekend dokupujemy dodatkowe meble wiec musze przygotowac miejsce w mieszkaniu na te okazje.
Miedzy innymi kupimy wysoka szafe jednodrzwiowa, w ktorej mam nadzieje pomiescic wszystkie potrzebne rzeczy dla dziecka - zartuje - wiem, ze wszystkie sie tam zmieszcza, na razie i tak mam ich tylko kilka.
W szafie tej , na dole przewidzialam kilka szuflad, co najmniej piec i bede w nich trzymac ciuszki.
W gornej czesci beda tylko polki na pampersy, kocyki itp.
Szafa bedzie ma 50 cm szerokosci, 60 glebokosci, 220 wysokosci i miesci sie za drzwiami w pokoju wiec nie bedzie nas przytlaczac - poza tym kupimy biala.
Pod koniec sierpnia lub we wrzesniu kupimy lozeczko i mebel do przebierania - obydwa w bielach.
W pokoju juz stoi wielki wiklinowy fotel przemalowany na bialo z okragla poduszka w morskich barwach.
Dlugie zaslony kupimy w kolorze jasnego lnu zeby troszke sie odznaczaly od bialych scian. W ten sposob bedziemy mogli umiescic kolorowe dodatki jak drobna dekoracja na sciane, kilka zabawek dla Charliego ( bo na razie nie bedzie potrzebowal wiecej), lampki itd.
Ten kacik dla naszego dziecka bedzie umieszczony przy oknie w naszym pokoju, w drugiej czesci stoi juz nasze duze lozko z nocnymi bialymi stolikami. Pokoj jest dosc duzy i bardzo wysoki wiec swobodnie mozna go podzielic na pol
O kupnie czegos wiekszego pomyslimy za rok
Końcowy efekt za pewne bedzie cudownyTroche Wam zazdroszcze ze mozecie na spokojnie przygotowywać kącik dla maluszka. Ja jeszcze nie wiem gdzie będziemy mieszkać od września.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny - wiem, że późno się zorientowałam, ale dopiero teraz dołączam i witam się z Wami!
Mam 31 lat, w drodze drugie dziecko (termin 09.10.2014, prawdopodobnie dziewczynka). W domu mamy już 3-letniego Piotrka.
Aniqa - dołączam do Ciebie, mam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową...
Kajaoli, MartaR.., paaolka, lubek, paradise, Aniqa, Anoolka, ao12., mitaka, Monica lubią tę wiadomość
-
Siedzę właśnie u połoznej miałam powtórkę cukru po 2h i wyszło 91 dziwne raz tak raz tak w każdym bądź razie będę miała kontrolowany przez położną zaraz posłucham tętna mojej kropki bo coś ostatnio zaspana księżniczka trochę się uspokoiłam z tym cukrem
Dziś zacznam 27tydzień czyżby to już 7miesiąc i trzeci trymestr?lubek, Anoolka, ao12., Kajaoli, Monica, anka_a lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Lubek a moze brakuje ci magnezu dlatego na nic nie masz ochoty?
Napisz prosze, co ciekawego dowiedzialas sie o pieluszkach i chustowaniu
Jem magnez.. chyba to pogoda. Właśnie siedzę na glukozie, maluszkowi się chyba podoba.
O chustowaniu to np zapytałam pani, czy może być tak, że dziecko nie będzie lubilo. Powiedziała, że to się zdarza rzadko, a jeśli się zdarza jest elementem diagnostyki np nadpobudliwości sensorycznej albo zwiększonego napięcia mięśniowego. A im wcześniej się dowiesz, tym szybciej można leczyć. Pytałam jej też k wypukline w odcinku ledzwiowym a noszenie chusty (ponieważ posiadam), a ona mówi, że też ma i ze chustowanie ja wyleczylo, bo wymusza prawidłowa postawę i płynne zwiększanie obciążenia (jak dziecko rosnie) bardzo umacnia mięśnie. Pytałam o noszenie w zimę, mówiła, że trzeba pod ubranie, że są specjalne, ale wystarczy takie obszerniejsze.
Co do pieluch, że radzi u noworodka zacząć od otulaczy i je wypełniać pieluszka mi tetrowymi, jedna albo dwoma, że są takie papierki biodegradowalne, które się kładzie między tetre a pupę, żeby łatwiej czyścić. Mówiła, że najgorszy moment, jeśli się ma dobre wiadro na trzymanie pieluszek, jest, jak się przekłada pieluszki z wiadra do pralki
), że poza tym luz, używała nawet na wyjazdach, nikt się nie zorientował, co ma w wiadrze. Oczywiście do szpitala trzeba jednorazowki, no i na początku radzi kupić dwie pieluchy, zobaczyć, jak się Wam podoba. Chyba tyle z ciekawszych rzeczy
Kajaoli lubi tę wiadomość