Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyrenatkach wrote:Witam, byłam dzisiaj na wizycie. I nie tak różowo jak myślałam. Cukier oczywiście do powtórki za dwa tygodnie, ale większy problem z łożyskiem. Otóż jest bardzo nisko i brakuje niecały centymetr żeby z zachodziło na szyjkę macicy. Mam nakaz leżeć I się oszczędzać bo powiedział, że jak się nie dźwignie to na obserwację do szpitala.
A na dodatek coś dziwnie bije serduszko mojemu maleństwu. Sprawdzał budowę i niby wszystko w porządku. Może się mała zdenerwowała, że ją podglądamy
Następną wizytę mam za trzy tygodnie. -
nick nieaktualny
-
renatkach wrote:Będę leżeć
a dziwnie, bo bije równomiernie i nagle jakoś inaczej i znowu równomiernie może się zmienia to bicie jak się mała porusza
taką mam nadzieję, w niedzielę jadę wypoczywać na tydzień na plaży więc mam nadzieję, że się zrelaksuję i jak pójdę za trzy tygodnie to wszystko wyjdzie tak jak ma być
Musi być dobrze! Leż i odpoczywaj - to potrafi zdziałać cuda
Trzymam mocno kciuki i na pewno za trzy tygodnie okaże się, że wszystko jest dobrze! -
Właśnie byłam w trakcie pisania posta, żeby poskarżyć się że mała od rana cichutko siedzi i powoli zaczynam się martwi ale w tym samym momencie dostałam takiego kopniaka aż się opamiętałam
Aniqa, agatas, Anoolka, MartaR.., ao12., lubek, Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Właśnie byłam w trakcie pisania posta, żeby poskarżyć się że mała od rana cichutko siedzi i powoli zaczynam się martwi ale w tym samym momencie dostałam takiego kopniaka aż się opamiętałam
-
Przeglądam wózki od jakiejś godziny, żeby zorientować się co i jak i jechać obejrzeć w sklepie stacjonarnym przed zakupem dopóki mój ma mniej na głowie w pracy. Niestety jest tego tyle, że nie mam pojęcia jak i kiedy dokonam tego wyboru. Macie dziewczyny upatrzony już jakiś model?
-
nick nieaktualny
-
daj spokoj.. wozek to bedzie jakas porazka. jak dla mnie beznadzieja. chcialabym 3w1 ze wzgledu na zakladanie 3 rzeczy na 1 stelaz... i nie musialabym rac gondoli na zakupy bo bym fotelik tylk ozapiela czy cos.. a nei ebde sie bawic w dopasowywanie z innych firm na konkretny stelaz itd.
jak jest ladna gondola, to beznadziejna spacerowka, jak to i to jest ok to stelaz wyglada jak nogi fotela od komputera. jak wsyztsko jest ok (gondola, spacerowka stelaz) to kola sa kuzwa tak male i takei tandetne plastikowe. nie wybiore chyba wozka ;/
ale jak widze u kogos na ulicy akis to m isie podoba.. tyle ze najczesciej gondola...paradise wrote:Przeglądam wózki od jakiejś godziny, żeby zorientować się co i jak i jechać obejrzeć w sklepie stacjonarnym przed zakupem dopóki mój ma mniej na głowie w pracy. Niestety jest tego tyle, że nie mam pojęcia jak i kiedy dokonam tego wyboru. Macie dziewczyny upatrzony już jakiś model? -
http://bejbi.eu/sklep/wozki-dzieciece-c-181.html
tutaj fajna stronka, bo wiekszosc firm ejst i mozna zlookac rozne modele...
ale nadal nci nei wybralamnajpredzej bylabym za tym:
http://bejbi.eu/sklep/xlander-xpulse-2014-c-181_227_786.html kolor bezowy dla coreczki.
no ale te kola jakos do mnei nei prezmawiaja, jednak jest to ejdyy wozek z tego typu spacerowka ktora m isie podoba.... bo mega niepodobaja mi sie te zwyczajne.Vilenka lubi tę wiadomość
-
w nano podoba m isie gondola.. gorzej ze spacerowka
wole te kubelkowe. w tamtych dziecko m isie takie beidne wydaje
ale nie chce typowo kubelkowej bo siedzisko sie nie rozklada, znaczy no oparcie w razie snu. ale sa wlasnie takie ktore ze zlozonym oparciem wygladaja jak kubelkowa a maja opcje rozlozenia oparcia i tak np wyglada ta w tym x-landerze wyzej podeslanym. takiego typu spacerowki szukam ale stelaze x-landera mi sie nei podobaja
-
nick nieaktualnyTak z ciekawosci zaoytam was drogie kolezanki,
Od pewnego czasu jak pytam moje kolezanki o wybor wozka , chodzi o nowy czu uzywant to zdania sa podzielone. Ze uzywany, bo szkoda kasy a tak samo moze byc dobry, a drugie znow mowia, ze nowy bo to zawsze nowy, mozna miec na kilka dzieci, itd.
Ja myslalam nad uzywanym, ale patrzylam po komisach, cenowo ok 600 zl, ake jakies brudne i rozklekotane, wiec zainwestuje w nowy, i bede miec na nastepne dziecko. Zawsze to bezpieczniejszy i dluzej wytrzyma,
A jakie sa wasze preferencje i do jakiej kwoty? -
Też rozglądam się za wózkiem 3w1. Mam podobny problem do Twojego Szcescie, jak już jestem zachwycona wózkiem to musi trafić się jakaś rzecz która mi nie odpowiada. Podobają mi się xlandery, ale jakoś w 100% nie jestem przekonana.
Anika ten co Ty podalas też fajny bo nie jest koślawy jak większość tego typu wózków.
renatkah również zastanawiałam się nad riko nano
-
nick nieaktualnyrenatkach wrote:Będę leżeć
a dziwnie, bo bije równomiernie i nagle jakoś inaczej i znowu równomiernie może się zmienia to bicie jak się mała porusza
taką mam nadzieję, w niedzielę jadę wypoczywać na tydzień na plaży więc mam nadzieję, że się zrelaksuję i jak pójdę za trzy tygodnie to wszystko wyjdzie tak jak ma być
-
nick nieaktualnyrenatkach wrote:Ja jestem zdecydowana na model riko nano, tylko bez fotelika. Fotelik kupimy konkretny, bo to w końcu bezpieczeństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 14:54
-
Aniqa wrote:Tak z ciekawosci zaoytam was drogie kolezanki,
Od pewnego czasu jak pytam moje kolezanki o wybor wozka , chodzi o nowy czu uzywant to zdania sa podzielone. Ze uzywany, bo szkoda kasy a tak samo moze byc dobry, a drugie znow mowia, ze nowy bo to zawsze nowy, mozna miec na kilka dzieci, itd.
Ja myslalam nad uzywanym, ale patrzylam po komisach, cenowo ok 600 zl, ake jakies brudne i rozklekotane, wiec zainwestuje w nowy, i bede miec na nastepne dziecko. Zawsze to bezpieczniejszy i dluzej wytrzyma,
A jakie sa wasze preferencje i do jakiej kwoty?
Też na początku myślałam nad używanym wózkiem, zresztą zawsze mogę wziąć wózek od ciotki po jej córce (ona dostała go od koleżanki) ale szczerze mówiąc przeszkadzają mi ślady użytkowania i waga tego wózka. Zdecydowaliśmy się na nowy wózek. Zawsze można go sprzedać albo zapakować i zostawić dla następnego dziecka. Co do kwoty, nie chcę wydawać fortuny. Chce zmieścić się do 2 tysiecy - razem z fotelikiem. Droższych wózków nie oglądam.
-
paradise wrote:Przeglądam wózki od jakiejś godziny, żeby zorientować się co i jak i jechać obejrzeć w sklepie stacjonarnym przed zakupem dopóki mój ma mniej na głowie w pracy. Niestety jest tego tyle, że nie mam pojęcia jak i kiedy dokonam tego wyboru. Macie dziewczyny upatrzony już jakiś model?
Zdecydowaliśmy się ostatecznie na camarelo carmela (kolor cr-21) w wersji 3w1, tylko mam jeszcze dylemat jaki fotelik w zestawie (firmowy albo któryś z maxi cosi).
http://allegro.pl/camarelo-2014-wozek-carmela-3w1-zestaw-xxl-8xgrati-i4340110897.html -
O fuuu... Byłam dzisiaj na teście obciążenia glukozą. Masakra jakaś! Samo wypicie tego syfu to nielada wyzwanie, nawet jak wcisnęłam do tego całą cytrynę. Z tej słodkości aż w gardle drapało. Ale jeszcze gorzej było później. Przez pierwszą godzinę byłam na granicy omdlenia. Nie miałam nawet siły trzymać gazety. Masakra... Mam nadzieję, że to badanie jest tylko raz.
-
agatas wrote:Zdecydowaliśmy się ostatecznie na camarelo carmela (kolor cr-21) w wersji 3w1, tylko mam jeszcze dylemat jaki fotelik w zestawie (firmowy albo któryś z maxi cosi).
http://allegro.pl/camarelo-2014-wozek-carmela-3w1-zestaw-xxl-8xgrati-i4340110897.html
Czytałam dużo pozytywnych opinii na temat tego wózkaPonoć jest bardzo leciutki. Też biorę go pod uwagę.
renatkach lubi tę wiadomość