X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Witam, byłam dzisiaj na wizycie. I nie tak różowo jak myślałam. Cukier oczywiście do powtórki za dwa tygodnie, ale większy problem z łożyskiem. Otóż jest bardzo nisko i brakuje niecały centymetr żeby z zachodziło na szyjkę macicy. Mam nakaz leżeć I się oszczędzać bo powiedział, że jak się nie dźwignie to na obserwację do szpitala.
    A na dodatek coś dziwnie bije serduszko mojemu maleństwu. Sprawdzał budowę i niby wszystko w porządku. Może się mała zdenerwowała, że ją podglądamy :)
    Następną wizytę mam za trzy tygodnie.
    Ja od 14 tyg mam nisko schodzace, teraz juz sie podnosi, ale nie lezalam bezwzglednie, po prostu wiecej odpoczywalam, jeszcze na dodatek krwawilam bo mialam tak nisko, bralam duphaston, nospe i magnez, nie przejmuj sie tym za bardzo, wypoczywaj.

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach w takim razie odpoczywaj i nie zamartwiaj się.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mowil ze jak brzuch rosnie to wypycha lozysko w gore, mi w 14 tyg nie rosl jeszcze wiec gorzej mialam, teraz w tym czasie brzuchy nam rosna i bedzie wszystko sie ukladalo.

• agatas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Będę leżeć :) a dziwnie, bo bije równomiernie i nagle jakoś inaczej i znowu równomiernie może się zmienia to bicie jak się mała porusza :) taką mam nadzieję, w niedzielę jadę wypoczywać na tydzień na plaży więc mam nadzieję, że się zrelaksuję i jak pójdę za trzy tygodnie to wszystko wyjdzie tak jak ma być ;)

Musi być dobrze! Leż i odpoczywaj - to potrafi zdziałać cuda :)
    Trzymam mocno kciuki i na pewno za trzy tygodnie okaże się, że wszystko jest dobrze!

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam w trakcie pisania posta, żeby poskarżyć się że mała od rana cichutko siedzi i powoli zaczynam się martwi ale w tym samym momencie dostałam takiego kopniaka aż się opamiętałam ;)

Aniqa, agatas, Anoolka, MartaR.., ao12., lubek, Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Właśnie byłam w trakcie pisania posta, żeby poskarżyć się że mała od rana cichutko siedzi i powoli zaczynam się martwi ale w tym samym momencie dostałam takiego kopniaka aż się opamiętałam ;)
    Ja tez czasami sis boje czy wszystko ok, mala spi a ja musze obudzic i sprawdzicz czy na pewno ok, potem mi zal ze dziecko budze ale to dla mojego spokoju, Hania raczej jest aktywna wiec buszuje bardzo czesto.

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam wózki od jakiejś godziny, żeby zorientować się co i jak i jechać obejrzeć w sklepie stacjonarnym przed zakupem dopóki mój ma mniej na głowie w pracy. Niestety jest tego tyle, że nie mam pojęcia jak i kiedy dokonam tego wyboru. Macie dziewczyny upatrzony już jakiś model?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ale jest drogi, niestety!!!! 3 w 1 i ogladalam go w sklepie, jest super, wszystko lekkie i dobrze pomyslane i dla dziecka i dla mamy, nr aukcji to 4347867495

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj spokoj.. wozek to bedzie jakas porazka. jak dla mnie beznadzieja. chcialabym 3w1 ze wzgledu na zakladanie 3 rzeczy na 1 stelaz... i nie musialabym rac gondoli na zakupy bo bym fotelik tylk ozapiela czy cos.. a nei ebde sie bawic w dopasowywanie z innych firm na konkretny stelaz itd.
    jak jest ladna gondola, to beznadziejna spacerowka, jak to i to jest ok to stelaz wyglada jak nogi fotela od komputera. jak wsyztsko jest ok (gondola, spacerowka stelaz) to kola sa kuzwa tak male i takei tandetne plastikowe. nie wybiore chyba wozka ;/
    ale jak widze u kogos na ulicy akis to m isie podoba.. tyle ze najczesciej gondola...
    paradise wrote:
    Przeglądam wózki od jakiejś godziny, żeby zorientować się co i jak i jechać obejrzeć w sklepie stacjonarnym przed zakupem dopóki mój ma mniej na głowie w pracy. Niestety jest tego tyle, że nie mam pojęcia jak i kiedy dokonam tego wyboru. Macie dziewczyny upatrzony już jakiś model?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bejbi.eu/sklep/wozki-dzieciece-c-181.html
    tutaj fajna stronka, bo wiekszosc firm ejst i mozna zlookac rozne modele...
    ale nadal nci nei wybralam :( najpredzej bylabym za tym:
    http://bejbi.eu/sklep/xlander-xpulse-2014-c-181_227_786.html kolor bezowy dla coreczki.
    no ale te kola jakos do mnei nei prezmawiaja, jednak jest to ejdyy wozek z tego typu spacerowka ktora m isie podoba.... bo mega niepodobaja mi sie te zwyczajne.

Vilenka lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdecydowana na model riko nano, tylko bez fotelika. Fotelik kupimy konkretny, bo to w końcu bezpieczeństwo ;)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nano podoba m isie gondola.. gorzej ze spacerowka :( wole te kubelkowe. w tamtych dziecko m isie takie beidne wydaje :( ale nie chce typowo kubelkowej bo siedzisko sie nie rozklada, znaczy no oparcie w razie snu. ale sa wlasnie takie ktore ze zlozonym oparciem wygladaja jak kubelkowa a maja opcje rozlozenia oparcia i tak np wyglada ta w tym x-landerze wyzej podeslanym. takiego typu spacerowki szukam ale stelaze x-landera mi sie nei podobaja :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawosci zaoytam was drogie kolezanki,
    Od pewnego czasu jak pytam moje kolezanki o wybor wozka , chodzi o nowy czu uzywant to zdania sa podzielone. Ze uzywany, bo szkoda kasy a tak samo moze byc dobry, a drugie znow mowia, ze nowy bo to zawsze nowy, mozna miec na kilka dzieci, itd.
    Ja myslalam nad uzywanym, ale patrzylam po komisach, cenowo ok 600 zl, ake jakies brudne i rozklekotane, wiec zainwestuje w nowy, i bede miec na nastepne dziecko. Zawsze to bezpieczniejszy i dluzej wytrzyma,
    A jakie sa wasze preferencje i do jakiej kwoty?

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rozglądam się za wózkiem 3w1. Mam podobny problem do Twojego Szcescie, jak już jestem zachwycona wózkiem to musi trafić się jakaś rzecz która mi nie odpowiada. Podobają mi się xlandery, ale jakoś w 100% nie jestem przekonana.

Anika ten co Ty podalas też fajny bo nie jest koślawy jak większość tego typu wózków.

renatkah również zastanawiałam się nad riko nano ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Będę leżeć :) a dziwnie, bo bije równomiernie i nagle jakoś inaczej i znowu równomiernie może się zmienia to bicie jak się mała porusza :) taką mam nadzieję, w niedzielę jadę wypoczywać na tydzień na plaży więc mam nadzieję, że się zrelaksuję i jak pójdę za trzy tygodnie to wszystko wyjdzie tak jak ma być ;)
    A co lekarz powiedział na te bicie serduszka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja jestem zdecydowana na model riko nano, tylko bez fotelika. Fotelik kupimy konkretny, bo to w końcu bezpieczeństwo ;)
    Moj model wypatrzony jest taki sam tylko dla mnie latwiejszy troszke, z firmy adamex jogger, zobacz sobie. Ma wszystko to samo, wyglada tak samo, ale np ta siatke za glowa dziecka ma w wiekszej ilosci odslaniana, i ma pare gratisow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 14:54

• paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Tak z ciekawosci zaoytam was drogie kolezanki,
    Od pewnego czasu jak pytam moje kolezanki o wybor wozka , chodzi o nowy czu uzywant to zdania sa podzielone. Ze uzywany, bo szkoda kasy a tak samo moze byc dobry, a drugie znow mowia, ze nowy bo to zawsze nowy, mozna miec na kilka dzieci, itd.
    Ja myslalam nad uzywanym, ale patrzylam po komisach, cenowo ok 600 zl, ake jakies brudne i rozklekotane, wiec zainwestuje w nowy, i bede miec na nastepne dziecko. Zawsze to bezpieczniejszy i dluzej wytrzyma,
    A jakie sa wasze preferencje i do jakiej kwoty?

Też na początku myślałam nad używanym wózkiem, zresztą zawsze mogę wziąć wózek od ciotki po jej córce (ona dostała go od koleżanki) ale szczerze mówiąc przeszkadzają mi ślady użytkowania i waga tego wózka. Zdecydowaliśmy się na nowy wózek. Zawsze można go sprzedać albo zapakować i zostawić dla następnego dziecka. Co do kwoty, nie chcę wydawać fortuny. Chce zmieścić się do 2 tysiecy - razem z fotelikiem. Droższych wózków nie oglądam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • agatas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:

Zdecydowaliśmy się ostatecznie na camarelo carmela (kolor cr-21) w wersji 3w1, tylko mam jeszcze dylemat jaki fotelik w zestawie (firmowy albo któryś z maxi cosi).
    http://allegro.pl/camarelo-2014-wozek-carmela-3w1-zestaw-xxl-8xgrati-i4340110897.html

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kakabaka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuuu... Byłam dzisiaj na teście obciążenia glukozą. Masakra jakaś! Samo wypicie tego syfu to nielada wyzwanie, nawet jak wcisnęłam do tego całą cytrynę. Z tej słodkości aż w gardle drapało. Ale jeszcze gorzej było później. Przez pierwszą godzinę byłam na granicy omdlenia. Nie miałam nawet siły trzymać gazety. Masakra... Mam nadzieję, że to badanie jest tylko raz.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paradise Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Zdecydowaliśmy się ostatecznie na camarelo carmela (kolor cr-21) w wersji 3w1, tylko mam jeszcze dylemat jaki fotelik w zestawie (firmowy albo któryś z maxi cosi).
    http://allegro.pl/camarelo-2014-wozek-carmela-3w1-zestaw-xxl-8xgrati-i4340110897.html

Czytałam dużo pozytywnych opinii na temat tego wózka ;) Ponoć jest bardzo leciutki. Też biorę go pod uwagę.

renatkach lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ