X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • agatas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja robilam 75 g glukozy, ale u mnie treba bylo miec skierowanie od lekarza na te badanie, inaczej nie zrobili. Jednak nie jest tak wszedzie.

Ja wszystkie badania (oprócz tych pierwszych z hiv, toxo, różyczką) robię prywatnie w jednej przychodni, bo mają najtaniej, panie bardzo sympatyczne i delikatne i wszystko mogę bez skierowania :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja wszystkie badania (oprócz tych pierwszych z hiv, toxo, różyczką) robię prywatnie w jednej przychodni, bo mają najtaniej, panie bardzo sympatyczne i delikatne i wszystko mogę bez skierowania :)
    Ja tez robie prywatnie, ale tego by mi nie zrobili bez skierowania.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szkoda kasy na prywatne badania skoro moj gin mi na nfz daje no chyba ze cos mnie niepokoi to wtedy robie prywatnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Mi szkoda kasy na prywatne badania skoro moj gin mi na nfz daje no chyba ze cos mnie niepokoi to wtedy robie prywatnie
    Ale z prywatnych wizyt nie moze wystawic na bezplatne badania, jesli wizyty sa prywatne to badania tez prywatnie trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam sie dzis o becikowe, i trzeba przedstawic dochody z 2012 roku, jesli tak jak u mnie maz pracuje za granica to wtedy z tamtad.

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :), ale my rodzimy w październiku i jak złożysz wniosek w październiku to dochody za 2012, ale jak w listopadzie (masz na to 12 m-cy) to za rok 2013 :), bo zacznie się nowy okres zasiłkowy

ukdywn15f5oepb6t.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ale z prywatnych wizyt nie moze wystawic na bezplatne badania, jesli wizyty sa prywatne to badania tez prywatnie trzeba.
    tak jest.Kiedys tez chodzilam i za wszystko placic musialam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    dokładnie :), ale my rodzimy w październiku i jak złożysz wniosek w październiku to dochody za 2012, ale jak w listopadzie (masz na to 12 m-cy) to za rok 2013 :), bo zacznie się nowy okres zasiłkowy
    U mnie i tak kicha, bo co do roku 2012 jeszcze by moglo sie udac bo mialam tylko staz, to w 2013 juz dobrze platna prace i napewno wywleka to i bede musiala za rok 2013.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:08

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie orientuje, w sumie nie pamietam co mi zlecil .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z grupa krwi mi sie udalo bo oddawalam honorowo krew i wyrobili mi karte z grupa za darmo, a tak to 70 zl kosztuje grupa.

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    U mnie i tak kicha, bo co do roku 2012 jeszcze by moglo sie udac bo mialam tylko staz, to w 2013 juz dobrze platna prace i napewno wywleka to i bede musiala za rok 2013.
    i tak by nowa praca miała wpływ ponieważ jest coś takiego jak dochód uzyskany i utracony, w skrócie: nie liczymy tego czego nie ma, za to doliczamy dochód który jest. np jak ktoś zmienił pracę, to ze starej pracy robimy utratę, a z nowej uzyskanie.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak o tym nie wspomne to moze ujdzie, ale pewnie od razu zapytają, ehhh czyli d......

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tak

ukdywn15f5oepb6t.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam napisac, co tam na targach w sobote i dopiero mam chwile. Na targach w sumie dla mnie nic ciekawego, to w zasadzie bylo tylko wieksze stoisko, dietetyk, pomoc w karmieniu, doula, chustowanie i jakies tam inne. Rozmawialismy z mezem tylko z pania od chust, okazalo sie, ze udziela tez porad w pieluchowaniu wielorazowym, wiec tez sie paru rzeczy dowiedzielismy, pani prowadzi blog: noszebokocham.pl, ma tez sklep internetowy: naturalnamama.pl, jeszcze nie zagladalam, ale z tego, co mowila pisze na rozne ciekawe tematy ;).
    Bylo tez usg 4d, ale chyba byla jakas walka straszna z tego, co panie mowily, bylismy tam kolo 15, a dziewczyny koczowaly juz od rana (otwierali o 11.00) i zrobili zapisy na caly dzien. Byl konkurs z fotelikiem i innymi gadzetami od sponsorow, osob bylo malo, ale nic nie wygralam :P

Z innych tematow, mialam dzisiaj tez isc na glukoze, ale bylam jakos rano zbyt zmeczona i w sumie spalam do 11! Chyba z 5 lat mi sie nie zdarzylo spac do tej godziny :). Sprobuje jutro jeszcze raz, nie wiem, czy Wam juz pisalam, ale bardzo sie boje glukozy, nie dlatego, ze zwymiotuje (mialam juz kiedys to badanie), ale dlatego, z ejak zdiagnozuja cukrzyce, nie bede mogla rodzic, tam, gdzie chce.

Kilka dni ostatnich ogladam tez tony wozkow w internecie i bylismy w kilku sklepach ogladac je na zywo i to jest jakis koszmar! Jest ich tyyyle, a zaden nie spelnia wszystkich kryteriow :(

Nie chce mi sie tez jakos jesc ostatnio.. nie wiem czy to pogoda, czy taki etap ciazy, na nic tez nie mam ochoty, tez tak macie? Waga mi stoi juz prawie od 2 tyg. Brzuszek nadal maly, w biodrach 91, w brzuszku 88! Z jednej strony sie ciesze, bo mam wypukline w odc ledzwiowym, wiekszy ciezar bedzie pewnie dla mnie strasznie bolesny, z drugiej chcialabym pocieszyc sie juz fajna pileczka. O maluszka sie nie boje, wiem, ze rosnie, czuje, jak sie zmieniaja jego ruchy. Mam juz z nim troche kontaktu, mozna go obudzic, jak sie nie rusza, w nocy tak super sie 'pcha' na reke, coraz wiecej z niego frajdy :D.

Dla dziewczyn z Warszawy i okolic, w niedziele Targi Mamaville na Domaniewskiej: https://www.facebook.com/events/682837398443744/. Nie bylam na poprzedniej edycji, ale chyba duze. Mam nadzieje, ze moze tam bede mogla obejrzec jeszcze jakies wozki...

Bylam w Jankach w Smyku, chyba jest tam dosc duzy, tez moge polecic, bardzo duzo jest tam teraz przecen na ciuszki, kupilam kilka, w tym jeden komplecik, co prawda na 80cm, ale nie moglam sie powstrzymac - zestaw 'maly Tomek', tak go nazywam (Tomek to moj maz) - koszulo-body w bialo-granatowa krate i do tego bezowe chinosy, normalnie wypisz wymaluj moj Tomek, hihih, nie moge sie doczekac, jak sie obydwaj tak ubiora :).

Poza tym wciaz sie nie nudze w domu, uszylam juz literki na lozeczko dla Tymka, rybke do kompletu, mam jeszcze w planach kilka rybek i cos jakby karuzele z rybkami. Zrobilam tez siedzisko z lnu na skrzynie z zabawkami, sprawia mi to mnostwo radosci!

Jeszcze tylko jedno - jest juz bob! Sa czeresnie, jagody! Zajadam sie, jak zla, czerwiec jest cudowny :D

paaolka, agatas, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jazda z tą glukozą... widzę, że już prawie wszystkie miały i to wcześnie, a mój doktur jeszcze o tym nie wspomina nawet, pewnie w 30 któryś mi zrobi bo on ogólnie jakiś opóźniony mam wrażenie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwujcie sie glukozą,są gorsze rzeczy. Ja np mam dni kiedy mam straszny lęk żeby dziecko nie było chore. Chodzi mi o poważne sprawy,jak genetyczne choroby czy porażenie dzieciece. Ehh i tak sie niepotrzebnie zamartwiam,ale cóż tak już mam,

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet przeszło mi zamartwianie sie o ból porodowy i sam poród, przynajmniej tyle dobrego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ale jazda z tą glukozą... widzę, że już prawie wszystkie miały i to wcześnie, a mój doktur jeszcze o tym nie wspomina nawet, pewnie w 30 któryś mi zrobi bo on ogólnie jakiś opóźniony mam wrażenie
    Glukozę się robi do max 28 tc :)
    Ja też mam różne schizy na temat zdrowia maluszka ale tak chyba wszystkie mamy ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano i mam wyniki glukozy...i nie wiem, albo babki coś pomieszały w laboratorium, albo cos jest ze mna nie halo...
    na czczo: 72
    po 1 h: 78
    po 2h: 87...czy to jest w ogóle możliwe...?:/
    ehhh byleby mi nie kazali tego poprawiać bo umre...

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ