X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Apropos tej ksiazki, wyczytalam w niej, ze stary babciny przesad mowiacy, ze im czesciej ma sie zgage w ciazy - tym wiecej wlosow na glowie bedzie mialo dziecko w dniu swoich narodzin - ma w sobie troche prawdy i czesto sie sprawdza.
    No to moj bedzie mial niezla szopke na glowie :):)
    o kurcze a ja mam codziennie zgage ;)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też będę podglądać mojego maluszka, mam nadzeje że tym razem pokarze nam swoją buźkę i lekarz będzie mógł wszystko pomierzyć bo ostatnio włozył nosek w łozysko.

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przeczytalam artykul ktory zamiescila kolezanka z pazdziernikowych mamusiow odnosnie ubranek dla maluszka no i tam pisalo zeby nie brac mniejszych niz 60 kurcze ja kupowalam na 56 ale moze do szpitala bedzie bo napewno maluch moment i wyrosnie.Wczoraj tez kupilam 3slodkkie kaftaniki i tez rozm 56

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 11:09

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ja nie mam stanu zapalnego tylko zęba nie ma sensu leczyć nadaje się do usunięcia ale z racji możliwości powikłań zostawię to na po porodzie :)

a co do zgagi to ja w ciąży z Kasią nie miałam Kasia urodziła się bez czupryny z Kingą miałam dużą urodziła się z czarnym łebkiem teraz mam mega zgagę więc ciekawi mnie fryz małego :)

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam na glukozie. Powiem jedno: to jest złoooooooooooo...

Ledwo w żołądku utrzymałam. Udało się tylko dzięki temu, że wiedziałam że jak nie utrzymam to będę musiała pić jeszcze raz :D

sylwia1985, Anoolka, Scęście lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Właśnie byłam na glukozie. Powiem jedno: to jest złoooooooooooo...

Ledwo w żołądku utrzymałam. Udało się tylko dzięki temu, że wiedziałam że jak nie utrzymam to będę musiała pić jeszcze raz :D
    ja ide za tydzien bleeee wole nie myslec jak to bedzie bleee

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ja jutro też będę podglądać mojego maluszka, mam nadzeje że tym razem pokarze nam swoją buźkę i lekarz będzie mógł wszystko pomierzyć bo ostatnio włozył nosek w łozysko.
    A idziesz na zwykłe usg czy usg 3/4 D ?

Matka fantastycznej 4 :)
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zwykłe, mój gin ma bardzo dobry sprzęt i chyba nie bede wogóle robić w 3/4D Bo ja i tak wszystko ładnie widzę, tylko ostatnio nie chciał sie przekręcić i nie mozna było tam czegoś zmierzyć.

ania.g, Aniqa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z powtórki glukozy - tym razem się udało! :D Ale tylko dzięki temu, że panie położyły mnie na kozetce przy otwartym oknie. W poczekalni duszno i na pewno bym zwymiotowała, a najgorsze, że nie można nigdzie wyjść, bo wynik nieważny. Na szczęście to już za mną ;) Śmiejemy się z mężem, że jazda będzie jeśli wynik będzie na granicy i trzeba będzie powtórzyć :p Wtedy bym się chyba popłakała :D

Anoolka, paaolka, Kajaoli, ania.g lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Na zwykłe, mój gin ma bardzo dobry sprzęt i chyba nie bede wogóle robić w 3/4D Bo ja i tak wszystko ładnie widzę, tylko ostatnio nie chciał sie przekręcić i nie mozna było tam czegoś zmierzyć.
    A no chyba że tak. Trzymam kciuki za wizytę :)
    Ja się jeszcze wybieram na 4D, z czystej ciekawości pooglądania maluszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dowiedz sie Aniqa, moze to cos zmieni? Pamietasz, mialysmy prawie takie same wyniki i u ciebie stwierdzili cukrzyce a u mnie lekarz kazal sobie wybic z glowy. Byc moze sa jeszcze inne czynniki, ktore sa brane pod uwage np. cisnienie albo ogolna tendencja do cukrzycy - nie wiem. W nastepnym tygodniu mam wizyte wiec na pewno porozmawiam na ten temat z lekarzem bo ostatnio konsultowalismy te kwestie przez telefon.
    Zapytam na nastepnej wizycie, ale az sie boje. Kurcze ale ciastko bym zjadla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upolowalam super polarek z tych grubszych, z kapturkiem, dwustronny, z jednej strony w jasno niebieskie paseczki, a z drugiej z nadrukiem misia, taki milusi material, bede uzywala tego jako kurteczki. Cena 1 zl. Oczywiscie dla Hani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 12:42

sylwia1985, paulina.b.1991, Kajaoli, ania.g, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:15

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:08

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez badanie glukozy przechodziłam już w dwóch ciążach. Nie wymiotowałam ale cudnie też nie było. Teraz w przyszłym miesiącu czeka mnie ta przyjemność po raz trzeci.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a mój wynik glukozy po 2h to 142 przy obciążeniu 75g wynik na granicy do obserwacji w czwartek zobaczmy co powie pani dr.położna mówi ze nie ma się czym martwić...

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Eh a mój wynik glukozy po 2h to 142 przy obciążeniu 75g wynik na granicy do obserwacji w czwartek zobaczmy co powie pani dr.położna mówi ze nie ma się czym martwić...
    Tez mialam taki cukier i dwoch lekarzy stwierdzilo cukrzyce ciezarnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja też mam do usunięcia i też zostawiam to po porodzie, jeszcze tego by brakowało żeby po wyrwaniu znowu mnie bolało tydzień...

Kajaoli jak coś do leczenia to lepiej iść i to zrobić tylko z tym wyrywaniem chyba lepiej czekać ;)
    Racja, lepiej leczyc od razu bo potem moze zrobic sie gorzej.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki 2 tyg. temu usuwałam ósemkę, ponieważ wyrzynała się pod dziąsło i dostaway się tam resztki pokarmu co groziło stanem zapalnym. Strasznie się bałam ból był tylko przez cały dzień taki jakbym miała anginę bo bolało mnie gardło. Udało się bez leków przeciwbólowych. Także nie zawsze usunięcie zęba wiąże się z bólem nie do zniesienia;].

Anoolka wrote:
    Ja też mam do usunięcia i też zostawiam to po porodzie, jeszcze tego by brakowało żeby po wyrwaniu znowu mnie bolało tydzień...

Kajaoli jak coś do leczenia to lepiej iść i to zrobić tylko z tym wyrywaniem chyba lepiej czekać ;)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:

To masz identyczny wynik jak ja :)
    I moj powiedzial, ze nie mam cukrzycy.
    Ciekawa jestem co powie twoja lekarka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 14:04

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ