X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Apropos tej ksiazki, wyczytalam w niej, ze stary babciny przesad mowiacy, ze im czesciej ma sie zgage w ciazy - tym wiecej wlosow na glowie bedzie mialo dziecko w dniu swoich narodzin - ma w sobie troche prawdy i czesto sie sprawdza.
    No to moj bedzie mial niezla szopke na glowie :):)

Slyszalam o tym przesadzie. Zobaczymy czy sie sprawdzi bo ja zgage mam bardzo czesto ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Tez wlasnie musze zaczac rozgladac sie za grubszymi ciuszkami. Problem w tym, ze o tej porze roku nie ma za duzego wyboru. (przynajmniej w lumpeksach widze tylko letnie ubranka)

Niestety w sklepach tez wszystko na krótki rękaw, nie mam pojęcia gdzie ja cieplejsze ubranka kupię.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Niestety w sklepach tez wszystko na krótki rękaw, nie mam pojęcia gdzie ja cieplejsze ubranka kupię.

Pewnie zaczna pojawiac sie w sklepach ok wrzesnia w kosmicznych cenach

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co wy, są grubsze tylko są od razu rozchwytywane jak jest nowy towar i nie doczekują jak jest -50% , ostatnio widziałam 2 grube polarki z kapturkiem, zapinani i zasuwany, po 10 zl za jeden, ale pomyslalam wtedy ze nie biore bo poczekam az bedzie -50% i juz ich nie bylo potem, ale kiedys za zlotowke wyczailam jeden taki fajny blekitny, na guziczki, i jeden rozowy za 1.50

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak piszecie o tych dentystach to mam taka ochote sie przejsc ehhhh wczesniej pisalam ze bardzo lubie chodzic do dentysty, naprawde. Ale moja juz powiedziala ze niechce mnie widziec wczesniej niz za pol roku. Ehhh

A z innej beczki to niewiem czy kozystacie z czyszczenia kamienia nazebnego, na fundusz jest raz w roku za darmo, a dla ciezarnych 2 razy! Ostatnio mi higienistka mowila, wiec zaraz po porodzie ide skorzystac.
    Wiem wiem.... jestem lekko stuknieta :)

Anoolka lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Jak tak piszecie o tych dentystach to mam taka ochote sie przejsc ehhhh wczesniej pisalam ze bardzo lubie chodzic do dentysty, naprawde. Ale moja juz powiedziala ze niechce mnie widziec wczesniej niz za pol roku. Ehhh

A z innej beczki to niewiem czy kozystacie z czyszczenia kamienia nazebnego, na fundusz jest raz w roku za darmo, a dla ciezarnych 2 razy! Ostatnio mi higienistka mowila, wiec zaraz po porodzie ide skorzystac.
    Wiem wiem.... jestem lekko stuknieta :)

Wlasnie dowiedzialam sie o tym nie dawno i chetnie skorzystam ;)
    Nie slyszalam jeszcze o osobie ktora tak bardzo lubilaby chodzic do dentysty ;p

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem to dziwne, ale naprawde lubie.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Tez wlasnie musze zaczac rozgladac sie za grubszymi ciuszkami. Problem w tym, ze o tej porze roku nie ma za duzego wyboru. (przynajmniej w lumpeksach widze tylko letnie ubranka)

Wlasnie dlatego przestalam kupowac a jak juz sie skusze na cos letniego to kupuje na 9 miesiecy.
    Mysle, ze we wrzesniu kupie wyprawke dla malca, taka podstawowa bo juz wtedy powinny byc w sklepach rzeczy cieplejsze a reszte dokupie po urodzeniu :)

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zrobiłam zamówienie na smyk.com, są fajne wyprzedaże więc mojemu synkowi kupiłam kilka wiekszych już rzeczy :)

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pokupilam ciuszki na 3-6 msc zeby miec i takie, bo nie zginą, beda siedziec w kartonie a potem nie bede musiala za nimi latac, zreszta niewiadomo jak bedzie szybko roslo,

• Smutas Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam super bluzy na 74 to będę miała jak będzie się ciepło robiło. Malutkich już nie kupuję bo mam więc z promocji szkoda nie skorzystać a zawsze później łatwiej będzie na bieżaco kupywać.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wpadne znow w szał przetworowy. Zrobie jeszcze troche z truskawek i chyba powoli z wisni, zobacze jakie sa ceny wisni.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slonce pali, goraco jak w piecu. Moze dlatego Hania taka niespokojna. Buszuje po calym brzuchu, rozpycha sie na wszystkie strony. Hmm moze jej goraco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 17:51

• mitaka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosujecie jakieś probiotyki? Zaczęłam odczuwać nieprzyjemny zapach i myślę żeby coś zaaplikować.... tylko nie wiem co wolno. Mój lekarz to szkoda gadać nawet na bakterie w moczu mi nic nie dał - a właśnie poczułam dzisiaj pęcherz i wciskam w siebie 1,5 l wody, aż mi niedobrze bleee

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś glukozę wyszło mi 138 mg/dl po 120'. Trochę podwyższony, ale niby w normie. Ciekawe co mi powie lekarz.

3i49tv7325tdkkap.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:07

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Robiłam dziś glukozę wyszło mi 138 mg/dl po 120'. Trochę podwyższony, ale niby w normie. Ciekawe co mi powie lekarz.
    Norma do 140 jest, moze jedynie zlecic ci powtorke pozniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny stosujecie jakieś probiotyki? Zaczęłam odczuwać nieprzyjemny zapach i myślę żeby coś zaaplikować.... tylko nie wiem co wolno. Mój lekarz to szkoda gadać nawet na bakterie w moczu mi nic nie dał - a właśnie poczułam dzisiaj pęcherz i wciskam w siebie 1,5 l wody, aż mi niedobrze bleee
    Ja nie stosuje, ale mam specialny plyn do hig.intymnej, i jem duzo naturalnych jogurtow, ale tych prawdziwych a nie tych co w skladzie maja mleko w proszku, i to pomaga w naturalny sposob.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny po urlopie!!! Niestety było deszczowo i nie za wiele plaży użyłam, ale sobie przynajmniej odpoczęłam!

Też chyba zacznę stosować jakiś probiotyk, bo chociaż nie mam żadnych innych objawów to zapach zrobił się dziwny.

Scęście lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedys stosowalam globulki z propolisu, kupilam w sklepie zielarskim, babina polecala ze naturalne i kobiety kupuja, poczytajcie w necie, moze sie przekonacie.

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ