X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ja w maju 2013 za maz wyszlam to tez do maja i moje i meza dochody sie daje? Bo nie jestesmy malzenstwem caly 2013 rok to nie wiem czy to tak samo? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za chwile sie zbieram bo wyprzedaż jest w ciuszku i moze cos wypatrze Hani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 07:25

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Magdzialenka a powiedz jak to jest z tym kryterium na osobę? Czy te 1922zł na osobę to już tez obejmuje nowo narodzone dziecko? W sensie że jak to bedzie nasze pierwsze dziecko to mamy z mężem nasze dochody podzielić już na 3 osoby? I czy liczą się do tego becikowego tylko te comiesieczne dochody podstawowe, czy tez np premie kwartalne tez jakos tam sie podlicza? Bo ja tez zielona w tym temacie jestem... ;)
    To jest dochód netto (dochód - składki społ i zdr - podatek) dzielony na członków rodziny, u Was na trójkę będzie. obecnie na bazie roku 2012, a od października 2013. Dochód z urzędu skarbowego, jeżeli sytuacja nie uległa zmianie od tego czasu, bo jeśli tak to liczymy również utratę lub uzyskanie dochodu, w zależności od sytuacji.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    dziewczyny becikowe liczone jest na wszystkie osoby w tym nowego członka rodziny też :)
    musicie dokładnie dopytać w urzędzie miasta lub gminy bo czasem biorą dochodzy za cały rok (jak urodzisz w 2014 to za 2013) a czasem z 3 ostatnich miesięcy

tu jest dużo informacji :)
    http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-dziecmi/swiadczenia-rodzinne/rodzaje-i-wysokosc-swiadczen-rodzinnych-kryteria-uzyskania-/jednorazowa-zapomoga-z-tytulu-urodzenia-sie-dziecka/
    Ulcio dochód liczony jest za rok poprzedzający okres zasiłkowy, obecnie mam okres 2013/2014 i dochód za 2012, od listopada zaczniemy okres 2014/2015 i dochód będzie za 2013 :) za trzy miesiące nigdy. Jeśli było uzyskanie dochodu (np. mąż zmienił pracę) to dochód netto za drugi przepracowany miesiąc. :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    A jak ja w maju 2013 za maz wyszlam to tez do maja i moje i meza dochody sie daje? Bo nie jestesmy malzenstwem caly 2013 rok to nie wiem czy to tak samo? ;)
    za cały rok, na dzień składania wniosku jesteście małżeństwem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 07:43

Scęście lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zestresowalalyscie mnie tym ze tylko ja serduchuje- na to wychodzi.My niby nie mamy zakazu bo poki co jest wszystko wporzadku ale tez jak skonczymy serduchowac to zastanawiam sie czy cos nie zrobilismy Ninie ale na tych warsztatach gin mowil ze nic nie grozi dziecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 10:32

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:14

• Smutas Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie martw sie ja też serduszkuje, trochę żadziej niz zwykle ale raz w tyg na pewno. Jeśli nie masz przeciwskazań to nic złego stać sie nie może, a podobno maleństwo lubi takie kołysanie i działa to na dobre :) oczuwiscie endorfiny też docieraja do maleństwa za sprawą orgazmu heheh wiec nic tylko serduszkować :)

Kajaoli, sylwia1985 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kurcze zestresowalalyscie mnie tym ze tylko ja serduchuje- na to wychodzi.My niby nie mamy zakazu bo poki co jest wszystko wporzadku ale tez jak skonczymy serduchowac to zastanawiam sie czy cos nie zrobilismy Ninie ale na tych warsztatach gin mowil ze nic nie grozi dziecku

Sylwia, jesli dziewczyny maja zakazy to nie serduszkuja. Ty takiego zakazu nie masz i wszystko jest w porzadku wiec nie rozumiem czym ty sie stresujesz. Przeciez w kazdej ksiazce o ciazy przeczytasz, ze sex nie jest zabroniony, lekarz powie ci to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 11:04

sylwia1985 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, czy dentysta robil ci przeswietlenie zeba? Czy udalo ci sie tego uniknac? Musze zapisac sie na wizyte bo niestety zjadlam ostatnio karmelka i poszla mi scianka z jednej strony zeba. Wiem, ze moj dentysta bedzie chcial mi zrobic takie przeswietlenie bo w tamtym roku, jak bylam w ciazy i poszlam do niego to namowil mnie na takie zdjecie. Wtedy zostalam pokryta kamizelka z olowiem ktora podobno nie przepuszcza promieni rentgena. Tylko ze stracilam te ciaze i nikt do tej pory nie potrafi mi wytlumaczyc dlaczego powstal taki problem. Wiec teraz unikam wszystkiego co by moglo zaszkodzic dziecku.
    Czy ktoras z was rozmawiala o tym ze swoim dentysta?
    Mam wizyte u ginekologa i na pewno porusze ten temat w nastepnym tygodniu ale chcialabym isc do dentysty jak najszybciej, zeby nie wdala sie jakas infekcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 11:31

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, kochana, jeszcze dodam: ciesz sie zyciem podczas ciazy :) i dopoki lekarz nie powie stop - nie zawracaj sobie glowy drobnostkami :)

sylwia1985, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli staram sie ale wiadomo martwie sie bo jest to moje pierwsze dlugo wyczekane dzieciatko

Kajaoli lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:07

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubie badan robic- igly sie nie boje bo przyzwtczajona jestem bo caly czas chodzilam na nie(2 lata) bo nie moglam zajsc w ciaze ale jest mi poprostu niedobrze bo musze byc na czczo i z glodu mnie tak sciska w zoladku ze szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 11:56

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam dzisiaj w przychodni na badaniach: morfologia, mocz i ta glukoza...
    Ale powiem Wam że nie było tak źle jak myślałam, nawet mi to smakowało :) i tylko trochę mnie zemdliło, a tak to ok ;) no tylko że łącznie 5 wkuć miałam...na początku, potem po godzinie krew mi się zagęściła i nie chciała lecieć, wiec drugi raz zaraz próbowała babka i sie udało, no i po dwóch godzinach powtórka z rozrywki - tez za gęsta krew i mało leciało, z drugiej ręki poleciało dopiero..
    No a jak wracałam do domu to ledwo dotarłam bo tak mnie do toalety pogoniło...

No także przeczyszczona, trochę krwi pozbawiona idę się zdrzemnąć, bo dużo wrażeń od rana... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 12:21

renatkach, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Anoolka, czy dentysta robil ci przeswietlenie zeba? Czy udalo ci sie tego uniknac? Musze zapisac sie na wizyte bo niestety zjadlam ostatnio karmelka i poszla mi scianka z jednej strony zeba. Wiem, ze moj dentysta bedzie chcial mi zrobic takie przeswietlenie bo w tamtym roku, jak bylam w ciazy i poszlam do niego to namowil mnie na takie zdjecie. Wtedy zostalam pokryta kamizelka z olowiem ktora podobno nie przepuszcza promieni rentgena. Tylko ze stracilam te ciaze i nikt do tej pory nie potrafi mi wytlumaczyc dlaczego powstal taki problem. Wiec teraz unikam wszystkiego co by moglo zaszkodzic dziecku.
    Czy ktoras z was rozmawiala o tym ze swoim dentysta?
    Mam wizyte u ginekologa i na pewno porusze ten temat w nastepnym tygodniu ale chcialabym isc do dentysty jak najszybciej, zeby nie wdala sie jakas infekcja.

Ja do tej pory w ciazy mialam dwa leczenia kanalowe. Dentystka pytala czy mam jakiejs stare zdjecie bo nie chce dawac mi skierowania na przeswietlenie w czasie ciazy. A ze owego zdjecia nie posiadalam, stwierdzila ze poradzimy sobie bez a przeswietlenie wykonamy jak juz urodze. Czytalam ze podczas przeswietlenia dawka promieniowania nie jest az tak silna aby miala zagrazac dziecku ale mimo wszystko czulam sie dobrze ze mnie to ominelo.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja tez nie lubie badan robic- igly sie nie boje bo przyzwtczajona jestem bo caly czas chodzilam na nie(2 lata) bo nie moglam zajsc w ciaze ale jest mi poprostu niedobrze bo musze byc na czczo i z glodu mnie tak sciska w zoladku ze szok

Mi towarzyszy dokladnie to samo uczucie, nienawidze wychodzic z domu bez sniadania.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ale dyskusję rozgorzały przez weekend;)
    A więc co do becikowego, to dochód się liczy nie tylko na naszą dwójkę, tylko na maluszka także? 3844 na 3 osoby się dzieli?

Co do badań ja tez ich nie cierpię...igły się boje on małego, ale cóż...jutro idę na ta glukozę, picia cukru się nie boje, ale milionów wkłuć już tak. No zobaczymy, przeżyję, a co! :)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ