X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli piękna szafka!
    A co do dentysty to nie wiem, ja na ten przegląd idę niedługo. Ale chodziłam przed ciąża dosyć często i wszystkie ząbki zdrowe, więc liczę, że tak będzie dalej :)

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do serduszkowania to sie nie martw, tylko ciesz :) My mielismy post serduszkowy bo miałam stan zapalny...tak to też sie nie ograniczamy ani nic;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:14

Kajaoli lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u dentysty 14lutego a 13 lutego z krwi wyszlo ze w ciazy jestem i powiedziala ze wszystko ok ale jeszcze pewnie pojde tak pod koniec ciazy bo potem nie bede miala czasu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja do tej pory w ciazy mialam dwa leczenia kanalowe. Dentystka pytala czy mam jakiejs stare zdjecie bo nie chce dawac mi skierowania na przeswietlenie w czasie ciazy. A ze owego zdjecia nie posiadalam, stwierdzila ze poradzimy sobie bez a przeswietlenie wykonamy jak juz urodze. Czytalam ze podczas przeswietlenia dawka promieniowania nie jest az tak silna aby miala zagrazac dziecku ale mimo wszystko czulam sie dobrze ze mnie to ominelo.
    Ja też teraz miałam drugie kanałowe.
    My możemy się tylko cieszyć że mamy normalnych stomatologów bo do tej pory często słyszę że niektórzy odmawiają leczenia kobietom w ciąży nawet w przypadku ostrego stanu zapalnego, a jeśli już się zdecydują to nie chcą dać znieczulenia...porażka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale nakupiłam ciuszkow ojjjjj bedzie drugi karton.

Kajaoli, ao12., paaolka lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupilam taki puchaty bialy kombinezon rozm 50-62 wiec na wyjscie ze szpitala bedzie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny ale nakupiłam ciuszkow ojjjjj bedzie drugi karton.
    gdzie w lumpeksie? Ja tez czesto ogladam ale narazie kupilam tylko 4ubranka bo nie chce zapeszac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    gdzie w lumpeksie? Ja tez czesto ogladam ale narazie kupilam tylko 4ubranka bo nie chce zapeszac
    Tak . Promocja byla - 50% i kupilam 18 rzeczy za 23 zl. Spodenki, geterki, bluzeczki, itd juz mam za duzo body, i sukienek wiec nawet na to nie patrze, teraz tylko bede polowac na polarki i sweterki grubsze takie na zimniejsze dni.

paulina.b.1991, sylwia1985, ao12., paaolka lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Tak . Promocja byla - 50% i kupilam 18 rzeczy za 23 zl. Spodenki, geterki, bluzeczki, itd juz mam za duzo body, i sukienek wiec nawet na to nie patrze, teraz tylko bede polowac na polarki i sweterki grubsze takie na zimniejsze dni.
    a jakie rozmiary kupujesz? Tak na 54cm czy mniejsze?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kajaoli staram sie ale wiadomo martwie sie bo jest to moje pierwsze dlugo wyczekane dzieciatko

Rozumiem, ja tez sie martwie ale staram sie pamietac , ze jesli mama jest szczesliwa to dziecko tez bedzie szczesliwe :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a jakie rozmiary kupujesz? Tak na 54cm czy mniejsze?
    O nie, ja wieksze. Odradzila mi kolezanka kupowac takie male bo beda na raz. Ja kupuje takie co na metkach maja rozmiar 0-3 msc i 3-6 msc, tak na oko patrze zeby takie malutkie nie byly ( choc i takie mam) tylko zeby mi posłuzyly na kilka msc.

ao12. lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja do tej pory w ciazy mialam dwa leczenia kanalowe. Dentystka pytala czy mam jakiejs stare zdjecie bo nie chce dawac mi skierowania na przeswietlenie w czasie ciazy. A ze owego zdjecia nie posiadalam, stwierdzila ze poradzimy sobie bez a przeswietlenie wykonamy jak juz urodze. Czytalam ze podczas przeswietlenia dawka promieniowania nie jest az tak silna aby miala zagrazac dziecku ale mimo wszystko czulam sie dobrze ze mnie to ominelo.

No wlasnie, tez czytalam w ksiazce "W oczekiwaniu.." ze dawka nie jest duza ale jest mi trudno sie zgodzic na przeswietlenie. Moze porozmawiam z dentysta, zeby mi zalepil prowizorycznie zeba i ze wroce do niego po porodzie.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    O nie, ja wieksze. Odradzila mi kolezanka kupowac takie male bo beda na raz. Ja kupuje takie co na metkach maja rozmiar 0-3 msc i 3-6 msc, tak na oko patrze zeby takie malutkie nie byly ( choc i takie mam) tylko zeby mi posłuzyly na kilka msc.
    no tak nigdy nie wiadomo ile cm bedzie mial maluszek ale chyba z reguly tak 50-54cm

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No wlasnie, tez czytalam w ksiazce "W oczekiwaniu.." ze dawka nie jest duza ale jest mi trudno sie zgodzic na przeswietlenie. Moze porozmawiam z dentysta, zeby mi zalepil prowizorycznie zeba i ze wroce do niego po porodzie.
    Jasne że tak. To jest Twoje dziecko i nie musisz się zgadzać jeśli nie chcesz :)

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos tej ksiazki, wyczytalam w niej, ze stary babciny przesad mowiacy, ze im czesciej ma sie zgage w ciazy - tym wiecej wlosow na glowie bedzie mialo dziecko w dniu swoich narodzin - ma w sobie troche prawdy i czesto sie sprawdza.
    No to moj bedzie mial niezla szopke na glowie :):)

paradise, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Ale dyskusję rozgorzały przez weekend;)
    A więc co do becikowego, to dochód się liczy nie tylko na naszą dwójkę, tylko na maluszka także? 3844 na 3 osoby się dzieli?
    Pewnie, że na niego też, w końcu pełnoprawny członek rodziny :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Apropos tej ksiazki, wyczytalam w niej, ze stary babciny przesad mowiacy, ze im czesciej ma sie zgage w ciazy - tym wiecej wlosow na glowie bedzie mialo dziecko w dniu swoich narodzin - ma w sobie troche prawdy i czesto sie sprawdza.
    No to moj bedzie mial niezla szopke na glowie :):)
    Moje maleństwo też chyba będzie miało bujną fryzurkę ;-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja też teraz miałam drugie kanałowe.
    My możemy się tylko cieszyć że mamy normalnych stomatologów bo do tej pory często słyszę że niektórzy odmawiają leczenia kobietom w ciąży nawet w przypadku ostrego stanu zapalnego, a jeśli już się zdecydują to nie chcą dać znieczulenia...porażka ;)

Anoolka trafilam do takiego stomatologa w lutym. Widzialam jego przerazenie w oczach jak dowiedzial sie ze jestem w ciazy. Powiedzial ze znieczulenia niedostane a ja lezalam na fotelu i modlilam sie zeby skonczyl. Jak wychodzilam z gabinetu wybiegl za mna i poprosil pania w rejestracji zeby na nastepna wizyte zapisala mnie do innego stomatologa (podal konkretne imie i nazwisko) i tak trafilam do mojej obecnej dentystki. Widac, ze babka zna sie na rzeczy i nie jestem pierwsza ciezarna ktora u niej leczy zeby ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

Tez wlasnie musze zaczac rozgladac sie za grubszymi ciuszkami. Problem w tym, ze o tej porze roku nie ma za duzego wyboru. (przynajmniej w lumpeksach widze tylko letnie ubranka)

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ