Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Ja do tej pory w ciazy mialam dwa leczenia kanalowe. Dentystka pytala czy mam jakiejs stare zdjecie bo nie chce dawac mi skierowania na przeswietlenie w czasie ciazy. A ze owego zdjecia nie posiadalam, stwierdzila ze poradzimy sobie bez a przeswietlenie wykonamy jak juz urodze. Czytalam ze podczas przeswietlenia dawka promieniowania nie jest az tak silna aby miala zagrazac dziecku ale mimo wszystko czulam sie dobrze ze mnie to ominelo.
My możemy się tylko cieszyć że mamy normalnych stomatologów bo do tej pory często słyszę że niektórzy odmawiają leczenia kobietom w ciąży nawet w przypadku ostrego stanu zapalnego, a jeśli już się zdecydują to nie chcą dać znieczulenia...porażka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:gdzie w lumpeksie? Ja tez czesto ogladam ale narazie kupilam tylko 4ubranka bo nie chce zapeszac
paulina.b.1991, sylwia1985, ao12., paaolka lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Tak . Promocja byla - 50% i kupilam 18 rzeczy za 23 zl. Spodenki, geterki, bluzeczki, itd juz mam za duzo body, i sukienek wiec nawet na to nie patrze, teraz tylko bede polowac na polarki i sweterki grubsze takie na zimniejsze dni.
-
sylwia1985 wrote:Kajaoli staram sie ale wiadomo martwie sie bo jest to moje pierwsze dlugo wyczekane dzieciatko
Rozumiem, ja tez sie martwie ale staram sie pamietac , ze jesli mama jest szczesliwa to dziecko tez bedzie szczesliwe
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:a jakie rozmiary kupujesz? Tak na 54cm czy mniejsze?
ao12. lubi tę wiadomość
-
paradise wrote:Ja do tej pory w ciazy mialam dwa leczenia kanalowe. Dentystka pytala czy mam jakiejs stare zdjecie bo nie chce dawac mi skierowania na przeswietlenie w czasie ciazy. A ze owego zdjecia nie posiadalam, stwierdzila ze poradzimy sobie bez a przeswietlenie wykonamy jak juz urodze. Czytalam ze podczas przeswietlenia dawka promieniowania nie jest az tak silna aby miala zagrazac dziecku ale mimo wszystko czulam sie dobrze ze mnie to ominelo.
No wlasnie, tez czytalam w ksiazce "W oczekiwaniu.." ze dawka nie jest duza ale jest mi trudno sie zgodzic na przeswietlenie. Moze porozmawiam z dentysta, zeby mi zalepil prowizorycznie zeba i ze wroce do niego po porodzie.
-
Aniqa wrote:O nie, ja wieksze. Odradzila mi kolezanka kupowac takie male bo beda na raz. Ja kupuje takie co na metkach maja rozmiar 0-3 msc i 3-6 msc, tak na oko patrze zeby takie malutkie nie byly ( choc i takie mam) tylko zeby mi posłuzyly na kilka msc.
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:No wlasnie, tez czytalam w ksiazce "W oczekiwaniu.." ze dawka nie jest duza ale jest mi trudno sie zgodzic na przeswietlenie. Moze porozmawiam z dentysta, zeby mi zalepil prowizorycznie zeba i ze wroce do niego po porodzie.
Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
Apropos tej ksiazki, wyczytalam w niej, ze stary babciny przesad mowiacy, ze im czesciej ma sie zgage w ciazy - tym wiecej wlosow na glowie bedzie mialo dziecko w dniu swoich narodzin - ma w sobie troche prawdy i czesto sie sprawdza.
No to moj bedzie mial niezla szopke na glowieparadise, lubek lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:Hej dziewczyny:)
Ale dyskusję rozgorzały przez weekend;)
A więc co do becikowego, to dochód się liczy nie tylko na naszą dwójkę, tylko na maluszka także? 3844 na 3 osoby się dzieli?Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Apropos tej ksiazki, wyczytalam w niej, ze stary babciny przesad mowiacy, ze im czesciej ma sie zgage w ciazy - tym wiecej wlosow na glowie bedzie mialo dziecko w dniu swoich narodzin - ma w sobie troche prawdy i czesto sie sprawdza.
No to moj bedzie mial niezla szopke na glowie
-
Anoolka wrote:Ja też teraz miałam drugie kanałowe.
My możemy się tylko cieszyć że mamy normalnych stomatologów bo do tej pory często słyszę że niektórzy odmawiają leczenia kobietom w ciąży nawet w przypadku ostrego stanu zapalnego, a jeśli już się zdecydują to nie chcą dać znieczulenia...porażka
Anoolka trafilam do takiego stomatologa w lutym. Widzialam jego przerazenie w oczach jak dowiedzial sie ze jestem w ciazy. Powiedzial ze znieczulenia niedostane a ja lezalam na fotelu i modlilam sie zeby skonczyl. Jak wychodzilam z gabinetu wybiegl za mna i poprosil pania w rejestracji zeby na nastepna wizyte zapisala mnie do innego stomatologa (podal konkretne imie i nazwisko) i tak trafilam do mojej obecnej dentystki. Widac, ze babka zna sie na rzeczy i nie jestem pierwsza ciezarna ktora u niej leczy zebyAnoolka lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Tak . Promocja byla - 50% i kupilam 18 rzeczy za 23 zl. Spodenki, geterki, bluzeczki, itd juz mam za duzo body, i sukienek wiec nawet na to nie patrze, teraz tylko bede polowac na polarki i sweterki grubsze takie na zimniejsze dni.
Tez wlasnie musze zaczac rozgladac sie za grubszymi ciuszkami. Problem w tym, ze o tej porze roku nie ma za duzego wyboru. (przynajmniej w lumpeksach widze tylko letnie ubranka)Aniqa lubi tę wiadomość