X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie to jogurty Aniqa zrób kryptoreklame ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    a jakie to jogurty Aniqa zrób kryptoreklame ;)
    ja przeszukalam moje pobliskie sklepy, i tylko jeden jogurt naturalny byl prawdziwy, z bakomy. Zreszta to oszukancze jogurty,nawet taka aktivia naturalna!. Prawdziwy jogurt nat.ma miec w skladzie tylko dwa skladniki, mleko i bakterie. A nie mleko w proszku! I taki prawdziwy jest najzdrowszy.

mitaka lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto my z Olkiem ;)
    c85ca4d73e6e7017m.jpg

Takie zdjęcie z życzeniami na dzień ojca od małego dostał mój mąż (bo mamy go tylko w weekendy - tzn męża i potencjalnego ojca ;p) ciekawe co powie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 19:44

ao12., Aniqa, lubek, Kajaoli, agatas lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzuszek, wielkościowo mam taki sam :) jakos mi ostatnio wybiło go troszke do przodu.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A oto my z Olkiem ;)
    c85ca4d73e6e7017m.jpg

Takie zdjęcie z życzeniami na dzień ojca od małego dostał mój mąż (bo mamy go tylko w weekendy - tzn męża i potencjalnego ojca ;p) ciekawe co powie? :P
    Mały zgrabny brzusio...to ja przy Tobie wyglądam jak słoń ;-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:07

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:08

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zott natura :) dobry kefir śmietana i reszta z tej serii :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Norma do 140 jest, moze jedynie zlecic ci powtorke pozniej.

No wlasnie normy chyba sie roznia bo mi lekarz powiedzial, ze u mnie limit byl do 153 a ja mialam 142.
    Wiec nie wiem czy to zalezy od laboratorium czy od kraju.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mnie jakaś refleksja wzieła nad tym że już tak niewiele do porodu. Hania coraz aktywniejsza, dobrze że żołądka nie dosięga. Hania będzie pierwszym dzieckiem to cieszymy sie z niej najbardziej, do tego pierwszym w najbliższej rodzinie mojej i męża, ehh taka moja kruszynka.

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No wlasnie normy chyba sie roznia bo mi lekarz powiedzial, ze u mnie limit byl do 153 a ja mialam 142.
    Wiec nie wiem czy to zalezy od laboratorium czy od kraju.
    Ja miałam norme do 140, na tym wyniku pisało że do 7.8 czyli do 140 w innych jednostkach. A niewiem jak w innych.

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na glukozę jutro. Normalnie już mnie żyły bolą, straszna jestem pod tym względem ;)

a z ciuszków ja kupiłam pakę ubranek 50 sztuk używanych na allegro, od 0 do 6 miesiąca, i ciuszki są super:) no i wyszło niecałe 2 zł sztuka. Ale jak nie mogę wychodzić z domu to tylko takie zakupy mi zostały;)

Magdzialenka to ja jeszcze będe miała do Ciebie parę pytań na priv jeżeli mogę, nie chce ciążowego forum tutaj zaśmiecać;)

Aniqa, Magdzialenka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeżyłam glukozę masakra tym razem nie wymiotowałam, nie miałam zawrotów głowy ale ręce to mam strasznie pokłute

Kajaoli ja bym się nie zgodziła na rtg tak samo nie zgodziłam się na wyrwanie ósemki w ciąży

Magdzialenka to widzisz mi kazali napisać dochód z 3 ostatnich miesięcy jak składałam przy Kindze ale może to dlatego że ja miałam działalność ?

Kajaoli, Aniqa, paradise lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno weszły nowe normy, że niby n do 154 jest norma, ale może nie wszyscy się dpi tego stosują. Wolą po staremu :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Podobno weszły nowe normy, że niby n do 154 jest norma, ale może nie wszyscy się dpi tego stosują. Wolą po staremu :)
    Nic niewiem o takich normach,lekarka co patrzy mi na te cukry też niewie a robi specjalizacje z diabetologi, fajnie by było to dla mnie,

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nic niewiem o takich normach,lekarka co patrzy mi na te cukry też niewie a robi specjalizacje z diabetologi, fajnie by było to dla mnie,

Dowiedz sie Aniqa, moze to cos zmieni? Pamietasz, mialysmy prawie takie same wyniki i u ciebie stwierdzili cukrzyce a u mnie lekarz kazal sobie wybic z glowy. Byc moze sa jeszcze inne czynniki, ktore sa brane pod uwage np. cisnienie albo ogolna tendencja do cukrzycy - nie wiem. W nastepnym tygodniu mam wizyte wiec na pewno porozmawiam na ten temat z lekarzem bo ostatnio konsultowalismy te kwestie przez telefon.

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idziemy na dodatkowe usg - bedziemy ogladac stopke malego. Zobaczymy jak sprawa sie rozwija a przy okazji obejrzymy sobie calego dzidziusia :)

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Kajaoli ja bym się nie zgodziła na rtg tak samo nie zgodziłam się na wyrwanie ósemki w ciąży
    Jeśli nic się nie dzieje z zębem to się zgodzę że chyba lepiej poczekać i po ciąży to załatwić ale jeśli jest stan zapalny to trzeba szybciutko wyrwać :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Ja właśnie na glukozie, jeszcze 30 min i do domu...Aniqa wyniki będę miala jutro wieczorem albo w czwartek to zobaczę jakie są normy u mnie. Ja wiem na razie że na czczo miałam 60;) babeczka sie śmiała że mi sie przyda.
    Powiem wam smak nie zachęca ale dla mnie najgorsze jak mi cieplo, musiałam wyjść na powietrze bo bym padła. A lekarki kazały mi siedzieć na tylku:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 10:03

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jeśli nic się nie dzieje z zębem to się zgodzę że chyba lepiej poczekać i po ciąży to załatwić ale jeśli jest stan zapalny to trzeba szybciutko wyrwać :P

Nie ma stanu zapalnego. Zab byl juz wczesniej leczony ( nie pamietam czy kanalowo czy nie) i jest wlasciwie caly wypelniony biala plomba a dookola zachowal swoje scianki. I wlasnie kawalek tej scianki odpadl jak dorwalam sie do karmelka :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ