X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anolka,jak masz możliwość to zacznij sobie już teraz prać, później będzie mniej i już przygotowane będą. :)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też czekam na listonosza z kilkoma rzeczami dla Małego :) :)
    A wczoraj kupiliśmy w Ikei łóżeczko i materacyk :) tylko żeby je złożyć troszkę jeszcze poczekamy bo najpierw malowanie pokoiku i trochę odgruzować go musimy... ;) Bedzie któras z Was miała przewijak na łóżeczku? Bo ja tak planowałam, tylko zastanawiam się czy takie łóżeczko nie będzie za bardzo "zastawione"...bo planowałam przewijak właśnie połozyć i gdzieś obok karuzelkę zamontować i mój mąż uważa że trochę za dużo...ja sama nie wiem, zobaczymy jak to będzie wyglądało jak już łóżeczko złożymy... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    I ja też czekam na listonosza z kilkoma rzeczami dla Małego :) :)
    A wczoraj kupiliśmy w Ikei łóżeczko i materacyk :) tylko żeby je złożyć troszkę jeszcze poczekamy bo najpierw malowanie pokoiku i trochę odgruzować go musimy... ;) Bedzie któras z Was miała przewijak na łóżeczku? Bo ja tak planowałam, tylko zastanawiam się czy takie łóżeczko nie będzie za bardzo "zastawione"...bo planowałam przewijak właśnie połozyć i gdzieś obok karuzelkę zamontować i mój mąż uważa że trochę za dużo...ja sama nie wiem, zobaczymy jak to będzie wyglądało jak już łóżeczko złożymy... ;)

Ja mam twardy przewijak na łóżeczko właśnie, ale normalnie będę go z niego zdejmować. ale na łóżeczku będę przewijać :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego staram się zmobilizować ;) Kupiłam proszek domol sensitive czy jakoś tak i płyn do płukania bobini. Zobaczę jak się będzie sprawować :P

Aniqa nie martw się tym krwawieniem, może Ci po prostu jakieś naczynko pękło skoro to takie jednorazowe :) Ja wczoraj też myslałam że widzę na papierze krew...a to było przebarwienie papieru toaletowego :/ myślałam że zawału dostanę.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień upalny niedobrze :/

Ja może dziś zamówię na allegro łóżeczko bo mój M już sie dopomina żebym zamawiała tym bardziej ze już od dawna mamy upatrzone :)

Aniqa mam nadzieje że ta krew juz sie nie pojawi.

Ja przewijak już mam twardy i też bedzie stał na łóżeczku, a karuzele tez bede kupować :)

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja mam twardy przewijak na łóżeczko właśnie, ale normalnie będę go z niego zdejmować. ale na łóżeczku będę przewijać :)

No to jest jakaś myśl ;) choć nie wiem czy za każdym razem będzie mi się chciało zdejmować i zakładać przewijak jak dziecku tak często zmienia się pieluchę.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakąś listę apetczną co dokładnie potrzeba ? bo ja z tym mam największy problem bo nie chce nakupowac niepotrzebnych rzeczy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją przesyłką kicha! Dopiero dziś wysłali i będzie w środe. Ja niebęde mieć przewijaka,bo mam malutki pokój i zagracił by mi go. Będe przebierać małą na łóżku albo w łóżeczku, kupiłam takie podkłady niby do szpitala,ale wykorzystam je do przewijania bo na nich będe rozbierać i przebierać małą żeby ewentualnie mi sie nie pobrudziło łóżko.

Paolka,jak chcesz dać przewijak na łóżko to zagraci ci je.
    Chociaż moja kol.chwaliła takie rozw.bo po cerarce niemusiała sie schylać do przewijania,przez co te szwy ją niebolały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dziewczyny a macie jakąś listę apetczną co dokładnie potrzeba ? bo ja z tym mam największy problem bo nie chce nakupowac niepotrzebnych rzeczy
    Ja kosmetyki kupie z bambino tz.mydełko,kremik i oliwke, do tego coś z filtrem na buźke np z ziajki. A z maści to ponoć linomag jest niezawodny na pupke,albo bephanten który moźna też stosować na obolałe sutki. I chyba tyle.
    Bo sudokrem to już na odparzenia już powstałe,a nie do zapobiegania,bo jego już używa sie na odleżyny albo rany.

• paradise Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozważamy dwie opcje. Pierwsza to komoda z przewijakiem na górze, druga to właśnie przewijak na łóżeczko.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Z moją przesyłką kicha! Dopiero dziś wysłali i będzie w środe. Ja niebęde mieć przewijaka,bo mam malutki pokój i zagracił by mi go. Będe przebierać małą na łóżku albo w łóżeczku, kupiłam takie podkłady niby do szpitala,ale wykorzystam je do przewijania bo na nich będe rozbierać i przebierać małą żeby ewentualnie mi sie nie pobrudziło łóżko.

Paolka,jak chcesz dać przewijak na łóżko to zagraci ci je.
    Chociaż moja kol.chwaliła takie rozw.bo po cerarce niemusiała sie schylać do przewijania,przez co te szwy ją niebolały.

Ja mam jeszcze w pokoju komodę ale nie taką pod przewijak, tylko zwykłą i musiałabym położyć przewijak bokiem i bokiem do tej komody podchodzić...już sama nie wiem co zrobię, pewnie wybróbuję pare opcji i wtedy stwierdze co najwygodniejsze ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zewnątrz jest taki skwar, że po wyprawie do sklepu (po drugiej stronie ulicy) czuje się jak po maratonie. Moja paczka już przyszła, zjem coś i biorę się za oglądanie.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki (apteka): ok. 450 zł
    1. Pieluszki (dada, pampers)
    2. Chusteczki (baby dream)
    3. Emollient (Oilatum, Emolium)
    4. Puder
    5. Octanisept
    6. Krople na kolki (Bobotic)
    7. Maść majerankowa
    8. Herbatka na laktację (w torebkach)
    9. Herbatka z kopru włoskiego 1 X 15 zł (w torebkach)
    10. Oliwka (hipp bez parafiny)
    11. Witamina K + D (jak się karmi mlekiem modyfikowanym to tylko D)
    12. Mleko Bebilon
    13. Linomag
    14. Proszek do prania i płyn do płukania 50 zł
    15. Tantum Rosa + Ew. irygator
    16. Sól fizjologiczna
    17. Waciki jałowe
    18. Sudocream
    19. Aspirator
    20. Woda morska

21. Podkłady jednorazowe SENI do porodu
    22. Pieluchy Bella (zamiast podpasek na początek do szpitala)
    23. Podpaski
    24. Majtki jednorazowe
    25. Apap (jakby bolało przy obkurczaniu macicy)
    26. Osłonki na piersi

Kasiula09, pestka, mitaka, ao12. lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super renatkach dzięki :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://sklep.ziololek.pl/122,kup-wyprawke-1-kliknieciem

Znalazlam taka oferte jakby ktoras z was chciala kupic ddatkowo cos z serii linomag.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie kupuje ani lozeczka ani wozka bo troche za wczesnie ale w piatek zamowilismy komode na ciuszki maluszka i w czwartek ma byc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziękuje za informacje :) z tego co piszesz to w sumie wszystko się sprawdziło tak jak już wcześniej czytałam gdzies w necie ;) słyszałam tez o tej babeczce z oddziału neonatologii...takze musi coś w tym byc ;) Ja mam w sumie niedaleko do tego szpitala, bo samochodem to 5 min, na piechote ze 20-30 min, także wolałabym własnie w nim rodzić nawet ze wzgledu na tą bliskość do domu. Jak na razie problemów żadnych nie miałam i mam nadzieje że juz tak zostanie :)
    A ciekawa jestem jak daleko Ty mieszkasz, ja jestem z os.Słowicza, tego ciasnego, z ptasimi ulicami.. ;)

Z tego samego osiedla:)

paaolka lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice już wymyślają różne rzeczy :p np już prawie mam łóżeczko załatwione, wici na temat ciuszków puszczone itp

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Z tego samego osiedla:)

O proszę :D no to fajnie by było się któregoś razu spotkać, bo na pewno będę szukała towarzystwa na spacery ;)

Kaszulator lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jak wasze zamowienia?

Ja czekam do srody na moje pieluchy i reszte, a zis zrobilam sobie liste kosmetykow i ogolnie rzeczy mi potrzebnych do szpitala i pote, oczywiscie lista jest mini mini, tylko niezbedne rzeczy.

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ