Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
I ja też czekam na listonosza z kilkoma rzeczami dla Małego
A wczoraj kupiliśmy w Ikei łóżeczko i materacyktylko żeby je złożyć troszkę jeszcze poczekamy bo najpierw malowanie pokoiku i trochę odgruzować go musimy...
Bedzie któras z Was miała przewijak na łóżeczku? Bo ja tak planowałam, tylko zastanawiam się czy takie łóżeczko nie będzie za bardzo "zastawione"...bo planowałam przewijak właśnie połozyć i gdzieś obok karuzelkę zamontować i mój mąż uważa że trochę za dużo...ja sama nie wiem, zobaczymy jak to będzie wyglądało jak już łóżeczko złożymy...
-
paaolka wrote:I ja też czekam na listonosza z kilkoma rzeczami dla Małego
A wczoraj kupiliśmy w Ikei łóżeczko i materacyktylko żeby je złożyć troszkę jeszcze poczekamy bo najpierw malowanie pokoiku i trochę odgruzować go musimy...
Bedzie któras z Was miała przewijak na łóżeczku? Bo ja tak planowałam, tylko zastanawiam się czy takie łóżeczko nie będzie za bardzo "zastawione"...bo planowałam przewijak właśnie połozyć i gdzieś obok karuzelkę zamontować i mój mąż uważa że trochę za dużo...ja sama nie wiem, zobaczymy jak to będzie wyglądało jak już łóżeczko złożymy...
Ja mam twardy przewijak na łóżeczko właśnie, ale normalnie będę go z niego zdejmować. ale na łóżeczku będę przewijać -
nick nieaktualnyDlatego staram się zmobilizować
Kupiłam proszek domol sensitive czy jakoś tak i płyn do płukania bobini. Zobaczę jak się będzie sprawować
Aniqa nie martw się tym krwawieniem, może Ci po prostu jakieś naczynko pękło skoro to takie jednorazoweJa wczoraj też myslałam że widzę na papierze krew...a to było przebarwienie papieru toaletowego
myślałam że zawału dostanę.
-
Kolejny dzień upalny niedobrze
Ja może dziś zamówię na allegro łóżeczko bo mój M już sie dopomina żebym zamawiała tym bardziej ze już od dawna mamy upatrzone
Aniqa mam nadzieje że ta krew juz sie nie pojawi.
Ja przewijak już mam twardy i też bedzie stał na łóżeczku, a karuzele tez bede kupować -
pestka wrote:Ja mam twardy przewijak na łóżeczko właśnie, ale normalnie będę go z niego zdejmować. ale na łóżeczku będę przewijać
No to jest jakaś myślchoć nie wiem czy za każdym razem będzie mi się chciało zdejmować i zakładać przewijak jak dziecku tak często zmienia się pieluchę..
-
nick nieaktualnyZ moją przesyłką kicha! Dopiero dziś wysłali i będzie w środe. Ja niebęde mieć przewijaka,bo mam malutki pokój i zagracił by mi go. Będe przebierać małą na łóżku albo w łóżeczku, kupiłam takie podkłady niby do szpitala,ale wykorzystam je do przewijania bo na nich będe rozbierać i przebierać małą żeby ewentualnie mi sie nie pobrudziło łóżko.
Paolka,jak chcesz dać przewijak na łóżko to zagraci ci je.
Chociaż moja kol.chwaliła takie rozw.bo po cerarce niemusiała sie schylać do przewijania,przez co te szwy ją niebolały. -
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:Dziewczyny a macie jakąś listę apetczną co dokładnie potrzeba ? bo ja z tym mam największy problem bo nie chce nakupowac niepotrzebnych rzeczy
Bo sudokrem to już na odparzenia już powstałe,a nie do zapobiegania,bo jego już używa sie na odleżyny albo rany. -
Aniqa wrote:Z moją przesyłką kicha! Dopiero dziś wysłali i będzie w środe. Ja niebęde mieć przewijaka,bo mam malutki pokój i zagracił by mi go. Będe przebierać małą na łóżku albo w łóżeczku, kupiłam takie podkłady niby do szpitala,ale wykorzystam je do przewijania bo na nich będe rozbierać i przebierać małą żeby ewentualnie mi sie nie pobrudziło łóżko.
Paolka,jak chcesz dać przewijak na łóżko to zagraci ci je.
Chociaż moja kol.chwaliła takie rozw.bo po cerarce niemusiała sie schylać do przewijania,przez co te szwy ją niebolały.
Ja mam jeszcze w pokoju komodę ale nie taką pod przewijak, tylko zwykłą i musiałabym położyć przewijak bokiem i bokiem do tej komody podchodzić...już sama nie wiem co zrobię, pewnie wybróbuję pare opcji i wtedy stwierdze co najwygodniejsze
-
Kosmetyki (apteka): ok. 450 zł
1. Pieluszki (dada, pampers)
2. Chusteczki (baby dream)
3. Emollient (Oilatum, Emolium)
4. Puder
5. Octanisept
6. Krople na kolki (Bobotic)
7. Maść majerankowa
8. Herbatka na laktację (w torebkach)
9. Herbatka z kopru włoskiego 1 X 15 zł (w torebkach)
10. Oliwka (hipp bez parafiny)
11. Witamina K + D (jak się karmi mlekiem modyfikowanym to tylko D)
12. Mleko Bebilon
13. Linomag
14. Proszek do prania i płyn do płukania 50 zł
15. Tantum Rosa + Ew. irygator
16. Sól fizjologiczna
17. Waciki jałowe
18. Sudocream
19. Aspirator
20. Woda morska
21. Podkłady jednorazowe SENI do porodu
22. Pieluchy Bella (zamiast podpasek na początek do szpitala)
23. Podpaski
24. Majtki jednorazowe
25. Apap (jakby bolało przy obkurczaniu macicy)
26. Osłonki na piersiKasiula09, pestka, mitaka, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paaolka wrote:Dziękuje za informacje
z tego co piszesz to w sumie wszystko się sprawdziło tak jak już wcześniej czytałam gdzies w necie
słyszałam tez o tej babeczce z oddziału neonatologii...takze musi coś w tym byc
Ja mam w sumie niedaleko do tego szpitala, bo samochodem to 5 min, na piechote ze 20-30 min, także wolałabym własnie w nim rodzić nawet ze wzgledu na tą bliskość do domu. Jak na razie problemów żadnych nie miałam i mam nadzieje że juz tak zostanie
A ciekawa jestem jak daleko Ty mieszkasz, ja jestem z os.Słowicza, tego ciasnego, z ptasimi ulicami..
Z tego samego osiedla:)paaolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny