X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cieszę się razem z Tobą Stokrotko :)Wypoczywaj.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis pojawila sie krew w sluzie, niewiele ale ewidentnie podbarwiony krwia byl sluz, pierwsze sie straszliwie przestraszylam ale mialam jeszcze z poprzednich krwawien leki, wzielam 2 cyklonaminy p/krwotoczne, i 1 duphaston, i 1 nospe. I bylam juz kilka razy w lazience i narazie nie mam widocznej krwi. Wizyte mam dopiero w nast.srode, ale bede sie widziec z moim lekarzem w piatek na pobraniu tego wymazu to sprawdzi co i jak. Chyba zeby sie to nasililo to zadzwonie do niego wczesniej :(
    Teraz leze, i do piatku bede duzzzzzzo wypoczywac, postaram sie jak najwiecej lezec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, najwazniejsze ze z malenstwem wszystko ok. A tak ogolnie to skandal, zeby cie tam trzymali i niewiedzieli co ci jest, pozatym nie ma tam usg zeby ci od razu zrobili i popatrzyli co z tymi nerkami? Czyli 3 dni by sie czlowiek mogl meczyc zeby doczekac do usg, masakra!

• pestka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!:)
    Stokrotka współczuję...zrobisz badania i może cis się wyjaśni, a nie będziesz musiała leżeć w szpitalu.

ja dziś byłam nad jeziorem..nie kąpałam się, bo woda w sumie średnio czysta, ale nóżki pomoczyłam i pomimo tego, że siedziałam cały czas pod parasolem to się opaliłam...a kremowałam się jak głupia 25-tką :P ale miło nad wodą :) mąż z psiakiem się pokąpali, zjedliśmy grilla, ja rybkę i wracaliśmy bo w takie upały o aż ciężko wysiedzieć;)

a teraz po 40 min zimnej kąpieli jest cudnie :D odpoczywamy i się chłodzimy :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś ok 32 stopni w cieniu. Przed chwilą po deszczu spadła do 22... Straszna roznica :p
    Młody dziś bardzo grzeczny :) Dostał już prezencik od babci - spodenki i koszulę na rozmiar 96 (chyba) więc na nie poczeka :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dodzwonilam sie ehhh. Nie boli jak wczoraj. Ale jednak. Moze to od spojenia lonowego. Zobacze jaka bedzie noc. I ewentualnie bede dzwonic rano na oddzial zeby mnie poloczyli z moja gin, mam nadz, ze bedzie

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta a gdzie dokładnie Cię boli i jaki to jest rodzaj bólu
    próbowałaś magnez i nospę ?

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To "miesko" nad spojeniem.wczoraj bardziej po prawej stronie. A ból hmm ciezko to okreslic, taki jednostajny, nie/zadne skurcze itd. Taki lekko piekacy, jeju samanie wiem...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie boli na samym środku spojenie ale mnie boli kość takie wrażenie jakby mi się to rozchodziło
    kochana koniecznie jutro idź do lekarza

• moni28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita. Moj ból jest podobny do Twojego. Na wizycie lekarz stwierdził że mała tak uciska na miednicę. I rozchodzą się miednica. Ale lepiej to sprawdzić niż się zamartwiać.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A mi dzis pojawila sie krew w sluzie, niewiele ale ewidentnie podbarwiony krwia byl sluz, pierwsze sie straszliwie przestraszylam ale mialam jeszcze z poprzednich krwawien leki, wzielam 2 cyklonaminy p/krwotoczne, i 1 duphaston, i 1 nospe. I bylam juz kilka razy w lazience i narazie nie mam widocznej krwi. Wizyte mam dopiero w nast.srode, ale bede sie widziec z moim lekarzem w piatek na pobraniu tego wymazu to sprawdzi co i jak. Chyba zeby sie to nasililo to zadzwonie do niego wczesniej :(
    Teraz leze, i do piatku bede duzzzzzzo wypoczywac, postaram sie jak najwiecej lezec.

I jak tam Aniqa sytuacja u Ciebie? Krew przestała się pojawiać?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No a ja mam do Was pytanko. W jakich biustonoszach teraz chodzicie, takich zwykłych czy już do karmienia? Ja dziś byłam w sklepie z bielizną i wzięłam dwa do karmienia bo te zwykłe to mnie wszędzie uwierały. Fakt że są brzydkie jak noc ale jakie wygodne :)

Ja przymierzam się do zakupu biustonosza do karmienia bo rzeczywiście w tych zwykłych jakoś ostatnio mi nie wygodnie.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    I jak tam Aniqa sytuacja u Ciebie? Krew przestała się pojawiać?
    Narazie nic, ale pobiorę jeszcze z 3 dni tabletki, na wszelki wypadek.

Jest tak duszno i gorąco że po nocy byłam mokra jak szczur,a jak teraz brałam kąpiel chłodną, to niemiałam siły sie ubrać. Może ja mam coś z sercem? że tak reaguje dziwnie,i ledwo funkcjonuje.

• paradise Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo reaguję. W nocy cały czas mi duszno, zresztą w dzień jest jeszcze gorzej.

Właśnie czekam na swoją paczkę z allegro, ma być między 10-11 :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja tak samo reaguję. W nocy cały czas mi duszno, zresztą w dzień jest jeszcze gorzej.

Właśnie czekam na swoją paczkę z allegro, ma być między 10-11 :)
    Ja też właśnie czekam na kuriera z paczką z rzeczami dla małej, jakoś musze sie dowlec do mieszkania jak będzie dzwonił bo zamówiłam od razu do swojego żeby nie nosić.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ledwo żyje. Nie mam na nic siły a jak się napiję wody lub napoju to zaraz jestem mokra. :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Ja też ledwo żyje. Nie mam na nic siły a jak się napiję wody lub napoju to zaraz jestem mokra. :(
    Ja już zrobiłam dzban wody z limonką, dla mnie to jest najlepsze.

• pestka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    No ja rano wstawałam, żeby zamknąć okno, bo śpimy przy otwartym, dopóki chłód w nocy jest...a teraz znów skwar;)
    Ja też czekam na paczkę z allegro, łóżeczko ma dziś przyjść :)
    Pauletta skontaktuj się z lekarzem, będziesz spokojniejsza. Aniqa mam nadzieję, że krew już się nie pojawi.

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dziś zrobię pranie rzeczy maluszka. Tyle tego jest że później będę chyba cały dzień prasować ;) Nie chce mi się strasznie ale podejrzewam że później będę jeszcze bardziej zmęczona i w ogóle już mi nic nie będzie się chciało...

Aniqa, pestka, mitaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj paczkowy dzień, ja zamawiałam przez pocztex to będzie pewnie najpóźniej. Ale zobaczymy. Ja w mieszkaniu swoim mam pustostan, więc z praniem ciuszków poczekam na wrzesień :) ale ładna pogoda to by sie fajnie suszyły.

Co do krwawienia to niechce go widzieć, kurcze a było tak fajnie ,ponad 2 msc sie niepojawiało.

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ