Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 106;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kaszulator to Ty jesteś z Piaseczna? Bo ja też :) w sumie fajnie by było mieć koleżankę na spacery z wózkiem :) Ja zamierzam właśnie w Piasecznie rodzić, możesz napisać czy byłaś zadowolona z opieki w tym szpitalu? :)

Z Piaseczna:)
    Jak drugie dziecko będzie takie jak pierwsze to na spacerach z wózkiem będę spędzać duuuuużo czasu:)
    W Piasecznie rodziłam w kwietniu 2011, to były początki tego oddziału, wszystko nowe i ładne. Warunki lokalowe super - fajna sala porodowa, poporodowa jeszcze lepsza (leżałam w dwójce z wielką łazienką, łóżka bardzo wygodne, dużo miejsca w szafce na rzeczy). Trafiłam do szpitala w nocy, więc była cisza i spokój, nikogo w kolejce do izby przyjęć i niestresująco. Jeśli chodzi o opiekę położnych to na początku średnio, na szczęście w II fazie porodu miałam bardzo konkretną położną. Nie dostałam znieczulenia (choć na początku mówiłam, że biorę taką opcję pod uwagę). Opieka po porodzie różnie - były bardzo fajne kobitki od noworodków i kilka niezbyt przyjemnych (czytałaś pewnie o pani ordynator neonatologii....dosyć specyficzna osoba). Nie załapałam się na żadne porady laktacyjne (weekend, nie wiem jak jest teraz), więc miałam na początku problem z karmieniem (ale w domu na spokojnie już było ok). Ogólnie byłam zadowolona, oprócz tego właśnie, że olali moją cukrzycę ciążową (byłam wtedy tylko na diecie), za bardzo nie wiedziałam co mam robić z tym podczas porodu (nie podali mi glukozy, a chyba powinni..) i po porodzie (biały chlebek itp.). Jeżeli masz ciążę bez problemów i blisko do szpitala, to naprawdę jest godny polecenia (o ile się nic nie zmieniło), bardzo podobała mi się kameralność tego oddziału:)

paaolka lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kaszulator to Ty jesteś z Piaseczna? Bo ja też :) w sumie fajnie by było mieć koleżankę na spacery z wózkiem :) Ja zamierzam właśnie w Piasecznie rodzić, możesz napisać czy byłaś zadowolona z opieki w tym szpitalu? :)

A i jeszcze jedno...jeśli poród przebiega prawidłowo, to w tym szpitalu lekarz raczej nie pojawia się na sali porodowej. U mnie był tylko na chwilę dosłownie podczas II fazy. Ale jak są problemy to na pewno przychodzi - słyszałam z sali obok:)

paaolka lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny wyjazdowy weekend. :p
    Postaram się być w miarę na bieżąco z forum :) (plus telefonu z wifi :))
    aleeee gorąco ... Wrrr... Godzina prawie 9 i totalna masakra :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski.. dzisiaj w nocy wylądowałam na patoligii ciazy z mega ostrymi bolami (kluciem) po prswej stronie brzucha... narazie nie wiedzą od czego, na szczescie z Malym wszystko ok. Dostaje leki rozkurczowe i przeciwbólowe i troszke pezeszlo.. ehh a Cora sama z Mezem.. na dodatek nie brałam nic ze sobą, bo bylam pewna, ze zaraz wroce do domu... ehh

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Hej Mamuski.. dzisiaj w nocy wylądowałam na patoligii ciazy z mega ostrymi bolami (kluciem) po prswej stronie brzucha... narazie nie wiedzą od czego, na szczescie z Malym wszystko ok. Dostaje leki rozkurczowe i przeciwbólowe i troszke pezeszlo.. ehh a Cora sama z Mezem.. na dodatek nie brałam nic ze sobą, bo bylam pewna, ze zaraz wroce do domu... ehh
    Mi tez zdazaly sie takie klucia, nawet pisala tu o tym, mnie zawsze w prawym dolnym rogu, ale przechodzilo za jakąś chwile. I lekarz i polozna mowili ze to od naciagania tych wiezadel, w sumie juz jakis czas sie ro nie zdaza. Albo mialam wrazenie ze ktos mi " od dolu" wbija mega dlugą szpile do dzidziusia, bolalo strasznie ale tak jak pisze mi powiedzieli ze to te wiezadla.

To daj znac co tam u ciebie stwierdzili, i niemartw sie, na pewno bedzie ok :-) :-) :-)

Strokrotka lubi tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

Trzymam kciuki, żeby Ci szybciutko przeszło!

Strokrotka, Nelly lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich wymiarow to 92 w brzuchu, na wysokosci pepka, a 100 w biodrach, patrzac na wasze wymiary to Hania bedzie skrzacikiem :(

U mnie skwar sie zaczyna, nie wychodze z domu, dzien spedze w wyrku, wylegujac sie przed telewizorem.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Co do moich wymiarow to 92 w brzuchu, na wysokosci pepka, a 100 w biodrach, patrzac na wasze wymiary to Hania bedzie skrzacikiem :(
    To mamy podobnie :) ja mam w brzuchu 93 a w biodrach 99.
    Wielkość brzucha o niczym nie przesądza przecież Hania miała chyba dobre wymiary jak na swój tydzień. Zresztą dziewczyny przed ciążą otyłe (przykład mojej dawnej sąsiadki) a w ciąży osiągające monstrualne rozmiary rodzą dzieci 2500 tylko, a wydawałoby się, że 4kg jak nic ;)

Stokrotka trzymaj się i nie stresuj może to jest to o czym mówi Aniqa.

Aniqa, Strokrotka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka tez sie tak pocieszam, zreszta jestem raczej drobna osoba wiec tez nie przybedzie mnie pewnie mega duzo.

Jak patrze na DDTVN to w warszawie skwar jak u mnie , :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:09

• ao12. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, u mnie skwar leje się z nieba już drugi dzień, w mieszkaniu mam 28C na dworze a być 34C, ledwo zipiemy ;) bo jak na Nl to rzadko się zdarza taka temperatura.
    Nogi mi puchną, i byłam wczoraj u lekarza na rękach wyskoczyły mi czerwone kropeczki (tak pod skórą) jedna koło drugiej,nie swędzi- lekarz nie wie co to jest od razu wysłał mnie na pobranie krwi i zasuwałam w tym upale do innego ośrodka, żeby zdążyć do 16.
    Wyniki w poniedziałek, mam dzwonić i się pytać, normalnie się boję...
    Stoktotka trzymam kciuki, będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:30

Strokrotka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszedzie kolo mnie straszliwy wysyp grzybow, normalnie w gazetach pisza ze ludziska sie az potykaja o grzyby, i nie trzeba gleboko w las wchodzic tylko przy brzegu mozna reklamowki nazbierac, moj znajmomy w tych dniach nazbieral 14 reklamowek grzybow !
    Uwielbiam zbierac grzyby, zreszta u nas to rodzinne, niestety nie bede sie tego roku poswiecac bo upaly to po pierwsze, albo jakies kleszcze. Ale zal mi straszliwie bo mam nosa do grzybow, i zawsze udawalo mi sie uzbierac najwiecej.

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

Na pewno będzie wszystko dobrze! Daj znać jak wyjdziesz :)
    we Wro upał już też...my dziś grillujemy z rodzinką, a jutro nad jezioro jedziemy ze znajomymi;)Powiem Wam, że pomimo tygodniowych wakacji w Hiszpanii mam straszny niedosyt...chce mi się strasznie gdzieś pojechać, najlepiej morze! ale z drugiej strony wolimy zostawić urlop męża na urodziny Franka, no i z Wrocławia dymać autem to kawał...ehh, czemu mieszkam tak daleko od morza..? no nic, pomarudziłam, piję inkę i się ogarniam :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Na pewno będzie wszystko dobrze! Daj znać jak wyjdziesz :)
    we Wro upał już też...my dziś grillujemy z rodzinką, a jutro nad jezioro jedziemy ze znajomymi;)Powiem Wam, że pomimo tygodniowych wakacji w Hiszpanii mam straszny niedosyt...chce mi się strasznie gdzieś pojechać, najlepiej morze! ale z drugiej strony wolimy zostawić urlop męża na urodziny Franka, no i z Wrocławia dymać autem to kawał...ehh, czemu mieszkam tak daleko od morza..? no nic, pomarudziłam, piję inkę i się ogarniam :)

Tez sie zastanawiam czemu nie mieszkam nad morzem, fajnie by bylo. Niebylam nad polskim morzem z 10 lat, ale plany juz mielismy z mezem kilka razy , teraz nie pojedziemy juz, a za rok moze z Hania :-).

• pestka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za rok z Frankiem jedziemy! Już mamy miejsce upatrzone mniej więcej :D także nie ma przebacz, lato bez wakacji to nie lato dla mnie...krótkie nawet, ale być muszą :)

Vilenka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniam mnia grzybki ale bym sie wybrala do lasu.....

U mnie w biodrach 98 a w brzucholku 94

u mnie tez mega goraco wiec czasem wlaczam wiatraczek ale nie za czesto zeby sie nie przeziebic bo latwo chwytam angine szczegolnie po klimie i latem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 14:25

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też rośnie duuużo grzybków :) Ja nie chodzę ale mama za to tak i wczoraj jadłam np tartę z kurkami...pychota :)

• mad8 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka na pewno będzie dobrze.

Właśnie wróciłam do domu. Okropnie gorąco.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie opuszczam mieszkania, jutro tez nie. To nic ze jestem biala jak sciana, trudno. Dziecko najwazniejsze.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

Mialam takie bole kilka tygodni temu. Az mnie obudzily w nocy a dziecko w tym czasie bardzo sie wiercilo. Tez myslalam, ze bedziemy jechac na pogotowie ale po dwoch proszkach i pol godziny siedzenia - przeszlo.
    Za dwa dni bylam u lekarza i stwierdzil, ze maly wlasnie sie przekrecil glowka w dol.
    Stwierdzil, ze te bole to moglo byc wlasnie to przekrecanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 22:50

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ