X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 106;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kaszulator to Ty jesteś z Piaseczna? Bo ja też :) w sumie fajnie by było mieć koleżankę na spacery z wózkiem :) Ja zamierzam właśnie w Piasecznie rodzić, możesz napisać czy byłaś zadowolona z opieki w tym szpitalu? :)

Z Piaseczna:)
    Jak drugie dziecko będzie takie jak pierwsze to na spacerach z wózkiem będę spędzać duuuuużo czasu:)
    W Piasecznie rodziłam w kwietniu 2011, to były początki tego oddziału, wszystko nowe i ładne. Warunki lokalowe super - fajna sala porodowa, poporodowa jeszcze lepsza (leżałam w dwójce z wielką łazienką, łóżka bardzo wygodne, dużo miejsca w szafce na rzeczy). Trafiłam do szpitala w nocy, więc była cisza i spokój, nikogo w kolejce do izby przyjęć i niestresująco. Jeśli chodzi o opiekę położnych to na początku średnio, na szczęście w II fazie porodu miałam bardzo konkretną położną. Nie dostałam znieczulenia (choć na początku mówiłam, że biorę taką opcję pod uwagę). Opieka po porodzie różnie - były bardzo fajne kobitki od noworodków i kilka niezbyt przyjemnych (czytałaś pewnie o pani ordynator neonatologii....dosyć specyficzna osoba). Nie załapałam się na żadne porady laktacyjne (weekend, nie wiem jak jest teraz), więc miałam na początku problem z karmieniem (ale w domu na spokojnie już było ok). Ogólnie byłam zadowolona, oprócz tego właśnie, że olali moją cukrzycę ciążową (byłam wtedy tylko na diecie), za bardzo nie wiedziałam co mam robić z tym podczas porodu (nie podali mi glukozy, a chyba powinni..) i po porodzie (biały chlebek itp.). Jeżeli masz ciążę bez problemów i blisko do szpitala, to naprawdę jest godny polecenia (o ile się nic nie zmieniło), bardzo podobała mi się kameralność tego oddziału:)

paaolka lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kaszulator to Ty jesteś z Piaseczna? Bo ja też :) w sumie fajnie by było mieć koleżankę na spacery z wózkiem :) Ja zamierzam właśnie w Piasecznie rodzić, możesz napisać czy byłaś zadowolona z opieki w tym szpitalu? :)

A i jeszcze jedno...jeśli poród przebiega prawidłowo, to w tym szpitalu lekarz raczej nie pojawia się na sali porodowej. U mnie był tylko na chwilę dosłownie podczas II fazy. Ale jak są problemy to na pewno przychodzi - słyszałam z sali obok:)

paaolka lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny wyjazdowy weekend. :p
    Postaram się być w miarę na bieżąco z forum :) (plus telefonu z wifi :))
    aleeee gorąco ... Wrrr... Godzina prawie 9 i totalna masakra :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski.. dzisiaj w nocy wylądowałam na patoligii ciazy z mega ostrymi bolami (kluciem) po prswej stronie brzucha... narazie nie wiedzą od czego, na szczescie z Malym wszystko ok. Dostaje leki rozkurczowe i przeciwbólowe i troszke pezeszlo.. ehh a Cora sama z Mezem.. na dodatek nie brałam nic ze sobą, bo bylam pewna, ze zaraz wroce do domu... ehh

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Hej Mamuski.. dzisiaj w nocy wylądowałam na patoligii ciazy z mega ostrymi bolami (kluciem) po prswej stronie brzucha... narazie nie wiedzą od czego, na szczescie z Malym wszystko ok. Dostaje leki rozkurczowe i przeciwbólowe i troszke pezeszlo.. ehh a Cora sama z Mezem.. na dodatek nie brałam nic ze sobą, bo bylam pewna, ze zaraz wroce do domu... ehh
    Mi tez zdazaly sie takie klucia, nawet pisala tu o tym, mnie zawsze w prawym dolnym rogu, ale przechodzilo za jakąś chwile. I lekarz i polozna mowili ze to od naciagania tych wiezadel, w sumie juz jakis czas sie ro nie zdaza. Albo mialam wrazenie ze ktos mi " od dolu" wbija mega dlugą szpile do dzidziusia, bolalo strasznie ale tak jak pisze mi powiedzieli ze to te wiezadla.

To daj znac co tam u ciebie stwierdzili, i niemartw sie, na pewno bedzie ok :-) :-) :-)

Strokrotka lubi tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

Trzymam kciuki, żeby Ci szybciutko przeszło!

Strokrotka, Nelly lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich wymiarow to 92 w brzuchu, na wysokosci pepka, a 100 w biodrach, patrzac na wasze wymiary to Hania bedzie skrzacikiem :(

U mnie skwar sie zaczyna, nie wychodze z domu, dzien spedze w wyrku, wylegujac sie przed telewizorem.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Co do moich wymiarow to 92 w brzuchu, na wysokosci pepka, a 100 w biodrach, patrzac na wasze wymiary to Hania bedzie skrzacikiem :(
    To mamy podobnie :) ja mam w brzuchu 93 a w biodrach 99.
    Wielkość brzucha o niczym nie przesądza przecież Hania miała chyba dobre wymiary jak na swój tydzień. Zresztą dziewczyny przed ciążą otyłe (przykład mojej dawnej sąsiadki) a w ciąży osiągające monstrualne rozmiary rodzą dzieci 2500 tylko, a wydawałoby się, że 4kg jak nic ;)

Stokrotka trzymaj się i nie stresuj może to jest to o czym mówi Aniqa.

Aniqa, Strokrotka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka tez sie tak pocieszam, zreszta jestem raczej drobna osoba wiec tez nie przybedzie mnie pewnie mega duzo.

Jak patrze na DDTVN to w warszawie skwar jak u mnie , :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:09

• ao12. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, u mnie skwar leje się z nieba już drugi dzień, w mieszkaniu mam 28C na dworze a być 34C, ledwo zipiemy ;) bo jak na Nl to rzadko się zdarza taka temperatura.
    Nogi mi puchną, i byłam wczoraj u lekarza na rękach wyskoczyły mi czerwone kropeczki (tak pod skórą) jedna koło drugiej,nie swędzi- lekarz nie wie co to jest od razu wysłał mnie na pobranie krwi i zasuwałam w tym upale do innego ośrodka, żeby zdążyć do 16.
    Wyniki w poniedziałek, mam dzwonić i się pytać, normalnie się boję...
    Stoktotka trzymam kciuki, będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:30

Strokrotka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszedzie kolo mnie straszliwy wysyp grzybow, normalnie w gazetach pisza ze ludziska sie az potykaja o grzyby, i nie trzeba gleboko w las wchodzic tylko przy brzegu mozna reklamowki nazbierac, moj znajmomy w tych dniach nazbieral 14 reklamowek grzybow !
    Uwielbiam zbierac grzyby, zreszta u nas to rodzinne, niestety nie bede sie tego roku poswiecac bo upaly to po pierwsze, albo jakies kleszcze. Ale zal mi straszliwie bo mam nosa do grzybow, i zawsze udawalo mi sie uzbierac najwiecej.

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

Na pewno będzie wszystko dobrze! Daj znać jak wyjdziesz :)
    we Wro upał już też...my dziś grillujemy z rodzinką, a jutro nad jezioro jedziemy ze znajomymi;)Powiem Wam, że pomimo tygodniowych wakacji w Hiszpanii mam straszny niedosyt...chce mi się strasznie gdzieś pojechać, najlepiej morze! ale z drugiej strony wolimy zostawić urlop męża na urodziny Franka, no i z Wrocławia dymać autem to kawał...ehh, czemu mieszkam tak daleko od morza..? no nic, pomarudziłam, piję inkę i się ogarniam :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Na pewno będzie wszystko dobrze! Daj znać jak wyjdziesz :)
    we Wro upał już też...my dziś grillujemy z rodzinką, a jutro nad jezioro jedziemy ze znajomymi;)Powiem Wam, że pomimo tygodniowych wakacji w Hiszpanii mam straszny niedosyt...chce mi się strasznie gdzieś pojechać, najlepiej morze! ale z drugiej strony wolimy zostawić urlop męża na urodziny Franka, no i z Wrocławia dymać autem to kawał...ehh, czemu mieszkam tak daleko od morza..? no nic, pomarudziłam, piję inkę i się ogarniam :)

Tez sie zastanawiam czemu nie mieszkam nad morzem, fajnie by bylo. Niebylam nad polskim morzem z 10 lat, ale plany juz mielismy z mezem kilka razy , teraz nie pojedziemy juz, a za rok moze z Hania :-).

• pestka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za rok z Frankiem jedziemy! Już mamy miejsce upatrzone mniej więcej :D także nie ma przebacz, lato bez wakacji to nie lato dla mnie...krótkie nawet, ale być muszą :)

Vilenka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniam mnia grzybki ale bym sie wybrala do lasu.....

U mnie w biodrach 98 a w brzucholku 94

u mnie tez mega goraco wiec czasem wlaczam wiatraczek ale nie za czesto zeby sie nie przeziebic bo latwo chwytam angine szczegolnie po klimie i latem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 14:25

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też rośnie duuużo grzybków :) Ja nie chodzę ale mama za to tak i wczoraj jadłam np tartę z kurkami...pychota :)

• mad8 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka na pewno będzie dobrze.

Właśnie wróciłam do domu. Okropnie gorąco.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie opuszczam mieszkania, jutro tez nie. To nic ze jestem biala jak sciana, trudno. Dziecko najwazniejsze.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

Mialam takie bole kilka tygodni temu. Az mnie obudzily w nocy a dziecko w tym czasie bardzo sie wiercilo. Tez myslalam, ze bedziemy jechac na pogotowie ale po dwoch proszkach i pol godziny siedzenia - przeszlo.
    Za dwa dni bylam u lekarza i stwierdzil, ze maly wlasnie sie przekrecil glowka w dol.
    Stwierdzil, ze te bole to moglo byc wlasnie to przekrecanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 22:50

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ