X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, będziecie trzymać dzieci w rożkach po urodzeniu? ? Jeśli tak to jak długo? ?

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Mam pytanie, będziecie trzymać dzieci w rożkach po urodzeniu? ? Jeśli tak to jak długo? ?
    Ja zamówiłam już rożek bo mam zamiar wkladać tam małą do spania, a niewiem ile będzie jej sie podobało w nim spać. Mam nadzieje że jakiś czas będzie chcieć.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar tak przez około 1 miesiąc, chyba,że małej sie nie będzie podobać, to krócej.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw w rożku a później w śpiworku :)

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli - dopisz mi że chłopak :p (12 październik).

A co do rożka - też się nad tym zastanawiam. :p

Kajaoli lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja najpierw w rożku a później w śpiworku :)
    Też tak planuję, na razie w sklepach same letnie śpiworki, dlatego się wstrzymuję z zakupem :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Też tak planuję, na razie w sklepach same letnie śpiworki, dlatego się wstrzymuję z zakupem :)
    Ja na allegro wylicytowałam nowy za 40 zł :D tak tanio bo była jedna plamka która pewnie odpierze się bez problemu. U mnie w zimę nocami jest naprawdę chłodno więc wybrałam 3,5 tog z rękawami.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rożek jest w zestawie do łóżeczka, które upatrzyłam na allegro, a czy bede aż tak go używać to nie wiem okaże sie jak sie mała urodzi

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja też myślałam o tym, ale podać je można dopiero w 5 miesiącu (na piersi), wiec nie dotrzymaja:(

Koleżanka mnie jeszcze uświadomiła...przecież można zawekować! i wtedy mogą stać i dłużej

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę najpierw w rożku, a potem śpiworku :)
    No i we Wro upał..ale chociaż trochę chmurek to słonko się chowa;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, gratuluję obrony i życzę udanego wypoczynku! :)

Dziewczęta, ale Wam Ci lekarze zamieszali z tymi zmianami płci. Mnie Pani doktor powiedziała na usg połówkowym, że będzie dziewczynka i dopiero 28.07 idę na następne. Będę musiała się poprosić o bardzo dokładne sprawdzenie, czy przypadkiem to nie jest Krzyś ;) Jak na razie nie zakupiłam ani jednej różowej rzeczy, choć mnie kusi.

Byłam dziś na wizycie i na szczęście moja szyjka stanęła w miejscu, więc jest dobrze :) Tylko od tej luteiny mam przyplątała mi się infekcja, więc dostałam antybiotyk na trzy dni. Jak widać, nie może być idealnie... Następna wizyta już za 2 tygodnie :)

Powiem Wam, że ledwo się dowlekłam od lekarza do domu, bo taka dzisiaj duchota u nas...

Ja też mam zamiar na początku kłaść malutką do spania w rożku, no ale w praniu okaże się jak długo to będzie trwało. Potem zakupię śpiworek.

Dziewczyny, a jak u Was z wagą? Ja jestem przerażona... Odkąd pamiętam ważyłam 50 kg i tak też zaczęłam ciążę. W prawdzie przy prawie 170 cm wzrostu to spora niedowaga, ale zawsze się dobrze czułam i miałam dobre wyniki. Teraz przybieram na wadze w zastraszającym tempie. Ważę się tylko na wizytach, bo uważam, że tak jest wiarygodnie i na dzień dzisiejszy przybrałam już 13,5 kg! Boję się, że przekroczę wszelkie normy do czasu porodu :/

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

Byłam dziś na wizycie i na szczęście moja szyjka stanęła w miejscu, więc jest dobrze :) Tylko od tej luteiny mam przyplątała mi się infekcja, więc dostałam antybiotyk na trzy dni. Jak widać, nie może być idealnie... Następna wizyta już za 2 tygodnie :)

Powiem Wam, że ledwo się dowlekłam od lekarza do domu, bo taka dzisiaj duchota u nas...

Ja też mam zamiar na początku kłaść malutką do spania w rożku, no ale w praniu okaże się jak długo to będzie trwało. Potem zakupię śpiworek.

Dziewczyny, a jak u Was z wagą? Ja jestem przerażona... Odkąd pamiętam ważyłam 50 kg i tak też zaczęłam ciążę. W prawdzie przy prawie 170 cm wzrostu to spora niedowaga, ale zawsze się dobrze czułam i miałam dobre wyniki. Teraz przybieram na wadze w zastraszającym tempie. Ważę się tylko na wizytach, bo uważam, że tak jest wiarygodnie i na dzień dzisiejszy przybrałam już 13,5 kg! Boję się, że przekroczę wszelkie normy do czasu porodu :/

Super, że szyjka już się nie skraca :) No i mam nadzieję, że szybko pozbędziesz się tej infekcji. Co do wagi, przed ciążą też miałam sporą niedowagę(taka moja natura) Tydzień temu na wizycie miałam + 11 kg ale już się pogodziłam że chyba do 20kg dojdę na spokojnie :D

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy w prezencie taki rożko-śpiworek i mam zamiar z niego korzystać w pierwszych tygodniach ale co z tego wyjdzie to się okaże ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zobaczcie co mi koleżanka podesłała? :D
    http://www.deon.pl/inteligentne-zycie/wychowanie-dziecka/art,669,szalony-wzruszajacy-sposob-wyrazenia-milosci.html

coś cudownego!

mitaka, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam ok 9 kg, pisze okolo bo roznie pokazuje. Ale odkad mam ta diete to nie tyje najwyzej pare dkg. Wiec nie powinno byc duzo na koniec :-) :-) :-)

U mnie znow sie zrobil skwar i duchota , masakra, mam juz dosc tych upalow, a bylo tak przyjemnie jak padal deszcz.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... Jak gorąco. W Łodzi dawno deszczu nie widziałam. :( Za to u moich rodziców (ok 30 km od Łodzi) wczoraj była ulewa.

W ciągu ostatniego 1,5 miesiąca może przytyłam ok 2,5kg. A tak to nie wiem do końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:56

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie dzis zaliczyc diabetologa. Dala mi glukometr i po kazdym posilku obfitszym mam sie nakluwac i pobierac krew i na monitorku wyskakuje wynik i mam to zapisywac w dzienniczku a we wtorek 22 lipca mam do niej przyjsc z wynikami.Narazie kazala jesc to co jadlam do tej pory a we wtorek powie co odstawic a co nie- zobacze jakie beda wyniki- ciesze sie ze sie udalo dzisiaj :)

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od poczatku ciazy a gin mnie wazyl wczoraj przytylam 6,5 kg

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Udalo sie dzis zaliczyc diabetologa. Dala mi glukometr i po kazdym posilku obfitszym mam sie nakluwac i pobierac krew i na monitorku wyskakuje wynik i mam to zapisywac w dzienniczku a we wtorek 22 lipca mam do niej przyjsc z wynikami.Narazie kazala jesc to co jadlam do tej pory a we wtorek powie co odstawic a co nie- zobacze jakie beda wyniki- ciesze sie ze sie udalo dzisiaj :)

Ja tez mierze sobie po posilku, tylko ze ja mam diete, od razu nakazana :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja od poczatku ciazy a gin mnie wazyl wczoraj przytylam 6,5 kg

To tak jak ja. Przed ciążą ważyłam 49,5 kg :)

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ