X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, będziecie trzymać dzieci w rożkach po urodzeniu? ? Jeśli tak to jak długo? ?

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Mam pytanie, będziecie trzymać dzieci w rożkach po urodzeniu? ? Jeśli tak to jak długo? ?
    Ja zamówiłam już rożek bo mam zamiar wkladać tam małą do spania, a niewiem ile będzie jej sie podobało w nim spać. Mam nadzieje że jakiś czas będzie chcieć.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar tak przez około 1 miesiąc, chyba,że małej sie nie będzie podobać, to krócej.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw w rożku a później w śpiworku :)

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli - dopisz mi że chłopak :p (12 październik).

A co do rożka - też się nad tym zastanawiam. :p

Kajaoli lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja najpierw w rożku a później w śpiworku :)
    Też tak planuję, na razie w sklepach same letnie śpiworki, dlatego się wstrzymuję z zakupem :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Też tak planuję, na razie w sklepach same letnie śpiworki, dlatego się wstrzymuję z zakupem :)
    Ja na allegro wylicytowałam nowy za 40 zł :D tak tanio bo była jedna plamka która pewnie odpierze się bez problemu. U mnie w zimę nocami jest naprawdę chłodno więc wybrałam 3,5 tog z rękawami.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rożek jest w zestawie do łóżeczka, które upatrzyłam na allegro, a czy bede aż tak go używać to nie wiem okaże sie jak sie mała urodzi

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja też myślałam o tym, ale podać je można dopiero w 5 miesiącu (na piersi), wiec nie dotrzymaja:(

Koleżanka mnie jeszcze uświadomiła...przecież można zawekować! i wtedy mogą stać i dłużej

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę najpierw w rożku, a potem śpiworku :)
    No i we Wro upał..ale chociaż trochę chmurek to słonko się chowa;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, gratuluję obrony i życzę udanego wypoczynku! :)

Dziewczęta, ale Wam Ci lekarze zamieszali z tymi zmianami płci. Mnie Pani doktor powiedziała na usg połówkowym, że będzie dziewczynka i dopiero 28.07 idę na następne. Będę musiała się poprosić o bardzo dokładne sprawdzenie, czy przypadkiem to nie jest Krzyś ;) Jak na razie nie zakupiłam ani jednej różowej rzeczy, choć mnie kusi.

Byłam dziś na wizycie i na szczęście moja szyjka stanęła w miejscu, więc jest dobrze :) Tylko od tej luteiny mam przyplątała mi się infekcja, więc dostałam antybiotyk na trzy dni. Jak widać, nie może być idealnie... Następna wizyta już za 2 tygodnie :)

Powiem Wam, że ledwo się dowlekłam od lekarza do domu, bo taka dzisiaj duchota u nas...

Ja też mam zamiar na początku kłaść malutką do spania w rożku, no ale w praniu okaże się jak długo to będzie trwało. Potem zakupię śpiworek.

Dziewczyny, a jak u Was z wagą? Ja jestem przerażona... Odkąd pamiętam ważyłam 50 kg i tak też zaczęłam ciążę. W prawdzie przy prawie 170 cm wzrostu to spora niedowaga, ale zawsze się dobrze czułam i miałam dobre wyniki. Teraz przybieram na wadze w zastraszającym tempie. Ważę się tylko na wizytach, bo uważam, że tak jest wiarygodnie i na dzień dzisiejszy przybrałam już 13,5 kg! Boję się, że przekroczę wszelkie normy do czasu porodu :/

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

Byłam dziś na wizycie i na szczęście moja szyjka stanęła w miejscu, więc jest dobrze :) Tylko od tej luteiny mam przyplątała mi się infekcja, więc dostałam antybiotyk na trzy dni. Jak widać, nie może być idealnie... Następna wizyta już za 2 tygodnie :)

Powiem Wam, że ledwo się dowlekłam od lekarza do domu, bo taka dzisiaj duchota u nas...

Ja też mam zamiar na początku kłaść malutką do spania w rożku, no ale w praniu okaże się jak długo to będzie trwało. Potem zakupię śpiworek.

Dziewczyny, a jak u Was z wagą? Ja jestem przerażona... Odkąd pamiętam ważyłam 50 kg i tak też zaczęłam ciążę. W prawdzie przy prawie 170 cm wzrostu to spora niedowaga, ale zawsze się dobrze czułam i miałam dobre wyniki. Teraz przybieram na wadze w zastraszającym tempie. Ważę się tylko na wizytach, bo uważam, że tak jest wiarygodnie i na dzień dzisiejszy przybrałam już 13,5 kg! Boję się, że przekroczę wszelkie normy do czasu porodu :/

Super, że szyjka już się nie skraca :) No i mam nadzieję, że szybko pozbędziesz się tej infekcji. Co do wagi, przed ciążą też miałam sporą niedowagę(taka moja natura) Tydzień temu na wizycie miałam + 11 kg ale już się pogodziłam że chyba do 20kg dojdę na spokojnie :D

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy w prezencie taki rożko-śpiworek i mam zamiar z niego korzystać w pierwszych tygodniach ale co z tego wyjdzie to się okaże ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zobaczcie co mi koleżanka podesłała? :D
    http://www.deon.pl/inteligentne-zycie/wychowanie-dziecka/art,669,szalony-wzruszajacy-sposob-wyrazenia-milosci.html

coś cudownego!

mitaka, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam ok 9 kg, pisze okolo bo roznie pokazuje. Ale odkad mam ta diete to nie tyje najwyzej pare dkg. Wiec nie powinno byc duzo na koniec :-) :-) :-)

U mnie znow sie zrobil skwar i duchota , masakra, mam juz dosc tych upalow, a bylo tak przyjemnie jak padal deszcz.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... Jak gorąco. W Łodzi dawno deszczu nie widziałam. :( Za to u moich rodziców (ok 30 km od Łodzi) wczoraj była ulewa.

W ciągu ostatniego 1,5 miesiąca może przytyłam ok 2,5kg. A tak to nie wiem do końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:56

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie dzis zaliczyc diabetologa. Dala mi glukometr i po kazdym posilku obfitszym mam sie nakluwac i pobierac krew i na monitorku wyskakuje wynik i mam to zapisywac w dzienniczku a we wtorek 22 lipca mam do niej przyjsc z wynikami.Narazie kazala jesc to co jadlam do tej pory a we wtorek powie co odstawic a co nie- zobacze jakie beda wyniki- ciesze sie ze sie udalo dzisiaj :)

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od poczatku ciazy a gin mnie wazyl wczoraj przytylam 6,5 kg

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Udalo sie dzis zaliczyc diabetologa. Dala mi glukometr i po kazdym posilku obfitszym mam sie nakluwac i pobierac krew i na monitorku wyskakuje wynik i mam to zapisywac w dzienniczku a we wtorek 22 lipca mam do niej przyjsc z wynikami.Narazie kazala jesc to co jadlam do tej pory a we wtorek powie co odstawic a co nie- zobacze jakie beda wyniki- ciesze sie ze sie udalo dzisiaj :)

Ja tez mierze sobie po posilku, tylko ze ja mam diete, od razu nakazana :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja od poczatku ciazy a gin mnie wazyl wczoraj przytylam 6,5 kg

To tak jak ja. Przed ciążą ważyłam 49,5 kg :)

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ