Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaszulator wrote:Najgorsze jest to, że nie wiem jaki szpital wybrać. Moja lekarka aktualnie nie pracuje w żadnym. Podobno dopóki będę na samej diecie to mogę rodzić gdziekolwiek (czyli moje Piaseczno może być, blisko, warunki lokalowe super, bo rodziłam tam pierwsze dziecko, ale sprzęt noworodkowy tylko podstawowy, bo to szpital z I stopniem referencyjności), jak włączą insulinę to zgłupieję...w poradni diabetologicznej byłam na Karowej w Wawie, może tam...trochę mnie to wszystko przeraża, pomimo tego, że to drugi poród, a może bardziej, bo jedno dziecko w domu, więc trudniej to wszystko będzie zorganizować. Dziewczyny z Warszawy i okolic - gdzie rodzicie?
Kaszulator to Ty jesteś z Piaseczna? Bo ja teżw sumie fajnie by było mieć koleżankę na spacery z wózkiem
Ja zamierzam właśnie w Piasecznie rodzić, możesz napisać czy byłaś zadowolona z opieki w tym szpitalu?
-
nick nieaktualnyKaszulator wrote:Dziewczyny z Warszawy i okolic - gdzie rodzicie?
Ja wybrałam szpital na InflanckiejJedyny szpital w Warszawie, gdzie nie odsyłają rodzące do innych szpitali z powodu braku miejsc. No i jedyny, gdzie obecnie wszystko za free włącznie ze znieczuleniem
http://www.szpital-inflancka.pl -
ja jutro zaczynam 30 tydzień i około 8 kg...mało to nie jest, ale jakoś nie chce mi się tym przejmować
jem zdrowo, czasami poszaleje i zjem chrupki i tyle
Obstawiam, że mój przymus leżenia przez miesiąc też mi 1kg w prezencie podarował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 17:18
-
Wiatam po długiej nieobecności, przeczytałam wszystko
kwitłam w szpitalu, poszłam z mocną anemią, a na miejscu wypatrzyli jeszcze skracającą się szyjkę i dostałam zastrzyki na płucka dziecka. Teraz leżę tylko, że w domu.
Ja od początku przytyłam jakieś 7,5 kg, nie wiem czy to dużo, ale wyglądam i czuję się troszkę jak wielorybzwłaszcza a te upały.
Dziewczyny zamówiłyście już wózki? Miałam już upatrzony, ale co pójdę do jakiejs hurtowni to polecają coś innego, że niby takie cudo, a inne to takie sobie i zgłupiałam w końcu.
Myślałam o camarelo, ale teraz wcale nie jestem taka przekonana, fajny jest też adamex pajero (ten najnowszy), rico nano, ciekawie wygląda tez tako moonlight. Wózki w jedyn przedziale cenowym, na droższe nas nie stać.
Znacie może jakies opinie o nich? -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:mierzylam wlasnie obwod brzuszka i juz jest 96 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 18:04
-
u mnie jak narazie na plusie 9 kg, ale mam wielki brzuch:) Mało się odzywam bo remontuje mieszkanie i zaraz się wprowadzamy do nowego:) Jutro są moje 26 urodziny i pierwszy dzień w naszym mieszkanku:) Jestem taka szczęśliwa:) Michaś rośnie i mam nadzieję, że zostanie Michasiem:) bo same męskie ciuszki mamy dla niego:)
Gratuluje magisterki i synków:) Co do szkoły rodzenia ja też idę do zosieńki a rodzić będę na bródnie:) Pewnie się troche nie będę odzywać bo nie mamy tam internetu jeszcze:) Powodzenia:)mitaka, sylwia1985, ao12., MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
mitaka wrote:Dziewczynki z "nieodwróconymi dzieciaczkami" Wam też tak napindalają po szyjce i okolicach, że aż boli? Czasami to aż biały śluz pójdzie. Masakra jakaś zaraz chyba na rękach stanę żeby zlazł bo nie fajne.
Mnie mała obkopuje zazwyczaj po pęcherzu (albo sobie na nim przyśnie)
albo po rurkach, ale skoro jej tak wygodnie...