X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, super okazja, moje tez kosztowalo 40 zl razem z przesylką, ale nie zlozone i nie pomalowane na bialo jeszcze. Czeka na męza.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, rzeczywiście super okazja. Ale ja tak sobie jeszcze myślę o tym łożeczku... Może dziecko tej kobiety nie chciało w nim spać bo coś jest nie tak z materacem? Dużo się słyszy np o materacach z kokosem w których zalęgły się robaki...
    Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale według mnie każde dziecko powinno mieć własny, nowy materacyk... Jednak to jest rzecz której nie da się w środku uprać. W ogóle - uważam że nikt, czy dziecko czy dorosły, nie powinien "dziedziczyć" materaca. Każdy człowiek ma swoją florę bakteryjną itd. Dla mnie spanie na czyimś materacu jest jak spanie w czyjejś pościeli.
    No chyba że może da się to jakoś odkazić np. specjalnym urządzeniem na parę czy coś.

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chcialam wam tylko napisac, ze ciesze sie, ze ten nasz watek tak dobrze sie rozwinal i ze mozna tu porozmawiac z normalnymi osobami.
    Jak nieraz zagladam na inne watki np. ten o zasmiecaniu forum to sie denerwuje. Zrobilam to kilka razy z ciekawosci ale powiem wam szczerze, ze juz mi sie odechcialo. Nie ma tam zadnej sensownej wymiany ani uzgadniania czegokolwiek. Mam wrazenie, ze temat jest stworzony specjalnie, zeby mozna bylo sie poklocic.
    Kurcze a to jest ostatnia rzecz jakiej szukam na tym forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 12:26

lubek, Aniqa, ataga4 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to bardzo przyjemnie mi sie czytalo wrzesniowki :) oczywiscie zerknelam na nowo urodzone dzieciaczki :) mysle, ze macie podobnie jak ja, ze jak czytacie takie informacje to zastanawiacie sie czy to was nie spotka. Moja szwagierka juz na poczatku ciazy kazala mi policzyc 9 pelni ksiezyca, ktore wystapia po owulacji i zapowiedziala, ze porod najprawdopodobnie wlasnie wtedy sie rozpocznie. U mnie 9ta pelnia ksiezyca wypada 8go wrzesnia - wiec na miesiac przed oficjalnym terminem ;)
    Powiedziala, ze jej polozna tak wyliczala daty porodu i ze w obydwu przypadkach ( ma dwoje dzieci) to sie sprawdzilo.
    Zobaczymy jak bedzie u mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 12:37

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli zgadzam sie tez zajrzalam kilka razy na tamten watek i nie wiem w jakim sensie on tam jest co on ma wniesc.

Dziewczyny a tak swoja droga to przy zmianie pieluszki bedziecie stosowac jakies kremy albo pudry zeby nie robily sie odparzenia?

age.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Moja szwagierka juz na poczatku ciazy kazala mi policzyc 9 pelni ksiezyca, ktore wystapia po owulacji i zapowiedziala, ze porod najprawdopodobnie wlasnie wtedy sie rozpocznie. U mnie 9ta pelnia ksiezyca wypada 8go wrzesnia - wiec na miesiac przed oficjalnym terminem ;)
    Powiedziala, ze jej polozna tak wyliczala daty porodu i ze w obydwu przypadkach ( ma dwoje dzieci) to sie sprawdzilo.
    Zobaczymy jak bedzie u mnie :)
    Właśnie Kajaoli, już kiedyś chyba to u o tym pisałyśmy, ale to było całe miesiące temu i już nie pamiętam o co chodziło...
    Ale tak na logikę, to by wychodziło, że wszystkie tu dziewczyny z forum urodzą w dwóch identycznych terminach ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, mi polozna polecila przemywac pupe dzieciaczka przegotowana woda i uzyc bezzapachowej emulsji o nazwie: Liniment oléo-calcaire z Laboratorium Gilbert. Powiedziala, ze jeszcze nie widziala odparzonego dziecka, ktore przewijalo sie w ten sposob. Zakupilam wiec tylko to a reszta okaze sie pozniej.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi, szwagierka mi tlumaczyla, ze ta ostatnia pelnia wyznacza termin po ktorym moze nastapic porod. Czyli mozna urodzic w pelnie, dzien po albo kilka dni. Nie chodzi o to, ze dokladnie w pelnie :)
    Oczywiscie jest to tylko teoria i nie nalezy jej brac na serio :) gdyby tak sie sprawdzala za kazdym razem to lekarze by byli zmuszeni zmienic sposob obliczania terminu porodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 12:48

Scęście lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Dużo się słyszy np o materacach z kokosem w których zalęgły się robaki...
    To nie chodzi o materace z kokosa tylko z gryki. Ja też miałam dostać prawie nie używany materacyk razem z łóżeczkiem ale stwierdziłam że nie chcę bo wystarczy że dzidzia raz obsikała materac i już coś się tam dzieje w nim niedobrego.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kasiula, mi polozna polecila przemywac pupe dzieciaczka przegotowana woda i uzyc bezzapachowej emulsji o nazwie: Liniment oléo-calcaire z Laboratorium Gilbert. Powiedziala, ze jeszcze nie widziala odparzonego dziecka, ktore przewijalo sie w ten sposob. Zakupilam wiec tylko to a reszta okaze sie pozniej.

Kajaoli a gdzie kupilas ten Liniment? Ile kosztowal?

• Monica Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny fajnie macie pojazdy dla maluszków ja też już ma szału nie robi ale podoba mi sie spora gondolka tj. wozek dynamic baby kolor kawa z mlekiem.

Nie wierzyłam ze ciezarnym moze wyjsc inny kolor na glowie niz tego oczekuje az do wczoraj kupilam farbe blond bez amoniaku uzyłam i jestem JASNO RUDA:( cala noc z glowy dzis juz kupilam nastepna tym razem braz mam nadzieje ze nie wylysieje ale wygladam teraz jak strach na wroble. Na pewno tak chodzic nie bede zeby jak to powiedzial Kargul dziecka od malenkosci nie straszyc:(

Jechalam w tyg autobusem w pewnym momencie krzyk cyt: O MATKO JAK TEJ PANI BRZUCH SIE RUSZA I SKACZE W ROZNE STRONY młoda kobieta do swojego meza a ten twardo na moj brzuchal z opoźnieniem ale zalapalam ze to moj syn akrobacje cwiczy nawet nie wyobrazacie sobie jakiego koloru byla moja twarz ze wstydu:)oczywiscie wysiadlam wczesniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Nie wiem jak to możliwe ale NIE MIAŁAM badanego cukru po glukozie... Hmmm... Teraz to już się raczej nie opłaca chyba.
    Ja też niewiem jak to możliwe, ja już zapomniałam że miałam takie badanie, a temat cukrzycy,diety,testu,i poziomu cukru przewija sie co kilka stron.
    Ale nawet jakby wyszedł ci wysoki w 3 trym.to niema zbyt wielkiego wpływu na dziecko, najwyżej urodzi sie troszke większe,choć i to nie jest regułą, ja uważam że mimo to mogłabyś zrobić to badanie i choć te kilka tyg zastosować diete jak by było trzeba,
    Mogłabyś też zapisać sobie badania co jeszcze niemiałaś a w ciąży sie przeważnie robi i pokazać liste lekarce, przecież z niektórymi chodzi o dobro dziecka.

• Monica Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomylilam to nie Kargul powiedzial tylko mlynarz:)heh

Scęście lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jaki kolor nakładałaś ten blond?

• Monica Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na blond kochana:)tylko z loreala skoczylam na garniera bo tak zachwaly sklepowe i w sumie kolezanki tez no i bez amoniaku patrzec na siebie nie moge chcialam dobrze a wyszlo jak zawsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    na blond kochana:)tylko z loreala skoczylam na garniera bo tak zachwaly sklepowe i w sumie kolezanki tez no i bez amoniaku patrzec na siebie nie moge chcialam dobrze a wyszlo jak zawsze.
    Bo ja zawsze robie rozjaśniaczem u fryzjerki, a ostatnio coś mi odbiło i chciałam naturalny blond,a nie ten "sztuczny" rozjaśniaczem, i chciałam farbą bez amoniaku, to odrazu mnie uprzedziła że na tak rozjaśnianych włosach szybko sie zmyje i niewyjdzie dobrze, i miała racje, kolor nawet mógł być ale zmył sie po 3 myciach, teraz ide na rozjaśniacz bo odrosty mam już za duże.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie boje ale dlatego że wiem że na rozjaśnianych trudno utrzymać kolor, a zresztą robie tylko odrosty, pozatym fajnie sobie iść do fryzjera, taki mały relaksik, chociaż u mojej fryzjerki zawsze ruch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:50

Monica, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:50

‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ