Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze dziewczyny boli mnie od wczoraj brzuch tak delikatnie jak na miesiaczke. Tez tak macie ? zaczynam sie troche stresowac- dobrze ze wizyta u gina w srode. Wiecej mi sie zrobilo tez sluzu i czasem jest zabarwiony na brunatno. Wzielam magnez i nospe... mam stresa
chyba ze to te skurcze przepowiadajace braxtonaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 15:31
-
nick nieaktualnyJa długie lata farbowałam na ciemny brąz,ale na ślub wymyśliłam sobie że chce blond loki, ślub był we wrześniu,a ja poinformowałam fryzjerke w marcu, i od marca do września zajeło mi ściąganie koloru,i przejście na jasny blond, ale i tak jeszcze niebył taki jaśniutki jak potem, przez ten czas miałam różne odcienie rudego.
Monica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:kurcze dziewczyny boli mnie od wczoraj brzuch tak delikatnie jak na miesiaczke. Tez tak macie ? zaczynam sie troche stresowac- dobrze ze wizyta u gina w srode. Wiecej mi sie zrobilo tez sluzu i czasem jest zabarwiony na brunatno. Wzielam magnez i nospe... mam stresa
-
Bardzo Wam dziekuje dziewczyny za podpowiedzi eech zawsze cos mnie podkusi bede miala nauczke.
Co do bolu brzucha ja mialam w nocy delikatny i na chwilunie doslownie stwardnial mi brzuch i puscilo a juz myslalam ze znowu wyladuje w szpitalu zadnych plamien ani sluzu brunatnego nie mam.Ja ciagle na luteinie jestem. -
Aniqa wrote:Ja mam tak samo z tym śluzem i pobolewaniem, szczególnie na dole tam w okolicach główki dziecka, do tego te twardnienia, przeleżałam to na nospie i jutro rano mam wizyte.
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:kurcze dziewczyny boli mnie od wczoraj brzuch tak delikatnie jak na miesiaczke. Tez tak macie ? zaczynam sie troche stresowac- dobrze ze wizyta u gina w srode. Wiecej mi sie zrobilo tez sluzu i czasem jest zabarwiony na brunatno. Wzielam magnez i nospe... mam stresa
chyba ze to te skurcze przepowiadajace braxtona -
nick nieaktualnySylwia ja tak mam od ok 16 tyg więc dla mnie to nie nowość, poprostu mam zalecone wtedy leżenie i leki. Tak jak pisze anoolka może to być odklejenie jak u mnie właśnie na początku,lub skracanie szyjki jak teraz ostatnio. Tak czy siak dla mnie to norma, zobaczymy co jutro powie, wizyte mam o 8.45 więc postaram sie szybko napisać co to, ale jak sie martwisz bo pierwszy raz takie coś to może jedź na ip i sprawdź,z tym że raczej cie zostawią na obserwacje.
-
Anoolka wrote:Sylwia jak masz bóle brzucha i plamienie to lepiej żebyś pojechała jak najszybciej na IP bo to łożysko może się odklejać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 17:49
-
Cześć dziewuszki. Ja wczoraj miałam gości i sie tak przy nich nalatałam że w nocy nie mogłam dojśc do łazienki tak mnie biodra bolały.
Wózek super, a kolor to po prostu mój ulubiony.
A mam pytanie czy któraś z was ma jakąś liste na spakowanie toreb do szpitala dla nas i malucha.Bo ja nie wiem dokladnie co zabrać. -
nick nieaktualnySylwia wlasnie sluz u mnie byl normalnej " konsystencji" czyli nie jakies grudki tylko lekko bordowy, ale pare razy ostatnio byl taki a tak to koloru bialego, duzo odpoczywalam , moze dlatego ale i tak zglosze jutro lekarzowi, to napisze co mi powiedzial.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 18:45
-
nick nieaktualnySmutas wrote:
A mam pytanie czy któraś z was ma jakąś liste na spakowanie toreb do szpitala dla nas i malucha.Bo ja nie wiem dokladnie co zabrać.
Ja moge ci napisac ale tak z glowy, przewijaly sie tu te listy ale nie kopiowalam bo ja sobie tak po swojemu dostosuje. -
ataga4 wrote:Kajaoli a gdzie kupilas ten Liniment? Ile kosztowal?
Kupilam na internecie, kosztowal okolo 6€ i jest to butelka 400ml.
Mieszkam we Francji wiec zamawialam na francuskiej stronie a ty gdzie mieszkasz Ataga? Moze bedzie to dostepne na jakiejs polskiej stronie ? Jesli nie to polecam poprostu poszukac emulsji do przewijania bez zapachu i parabenu - i wyprobowactez tak bede robic z niektorymi produktami zeby je dopasowac do malego
-
Kajaoli wrote:Kupilam na internecie, kosztowal okolo 6€ i jest to butelka 400ml.
Mieszkam we Francji wiec zamawialam na francuskiej stronie a ty gdzie mieszkasz Ataga? Moze bedzie to dostepne na jakiejs polskiej stronie ? Jesli nie to polecam poprostu poszukac emulsji do przewijania bez zapachu i parabenu - i wyprobowactez tak bede robic z niektorymi produktami zeby je dopasowac do malego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:09
-
ataga4 wrote:Mieszkam w Polsce w Radomiu, na pierwszy rzut oka nie znalazłam na żadnej polskiej stronie, dlatego zapytałam Ciebie. 6€ to nie dużo, w Pl pewnie by kosztował ze dwa razy tyle.
No wlasnie tez sie dziwilam, ze tyle kosztuje ale troche sie rozeznalam w temacie i podobno emulsja ta jest bardzo chwalona przez rodzicow wiec to mnie przekonalo
-
A czy którąś z Was swędzi skóra? Bo ja od jakiegoś czasu się drapię (głowa, uda, przedramiona, ramiona, szyja - stopy i dłonie raczej nie) i wiązałam to z przesuszeniem bo wcale się nie balsamowałam, nie kremowałam ani nic a tu czytam o jakiejś zwalonej choleostazie ciążowej
jutro wspomnę ginowi, ale mam nadzieję, że to nie to dziadostwo.
-
Hej:)
wróciłam z panieńskiego, nadrobiłam Was ale nie mam trochę już siły na dziś odpisywać...
Jedynie co mi utkwiło to:
b. ładny niebieski wózek:)
Sylwia jakby Ci się objawi nasiliły to może warto podejść na ip, żeby Cię zbadali?
Aniqa do środy niedaleko:)
mitaka mnie czasamia coś na ręce czy stopie delikatnie zaswędzi, ale też nie wiem czy to nie komary bo wczoraj atakowałyale zawsze warto zapytać.
Ja mam wizytę dopiero w przyszły poniedziałek, ale w tym tyg robię kolejną krew i mocz, zobaczymy jak tam moje normy:)
No i byłam u dentysty i okazuje się, że mam jeden ząb do leczenia. Tyle lat miałam spokój i proszę. I oczywiście, jak się dowiedziałam, że do leczenie to od 3 czy 4 dni mnie boli...Można normlanie leczyć zęby w ciąży, nie? Bo oszaleje!
Miłej nocki dziewczyny:) -
nick nieaktualnymitaka wrote:A czy którąś z Was swędzi skóra? Bo ja od jakiegoś czasu się drapię (głowa, uda, przedramiona, ramiona, szyja - stopy i dłonie raczej nie) i wiązałam to z przesuszeniem bo wcale się nie balsamowałam, nie kremowałam ani nic a tu czytam o jakiejś zwalonej choleostazie ciążowej
jutro wspomnę ginowi, ale mam nadzieję, że to nie to dziadostwo.
-
nick nieaktualnyPestka,można leczyć zęby w ciąży,chyba gorzej by było jakby sie coś gorszego z nim podziało i przeszło gdzieś dalej,
Przeszłabym sie do dentysty,ale znów mnie przegoni że za często chodze, ale jak już pisałam kiedyś, bardzo lubie chodzić do dentysty,