X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny boli mnie od wczoraj brzuch tak delikatnie jak na miesiaczke. Tez tak macie ? zaczynam sie troche stresowac- dobrze ze wizyta u gina w srode. Wiecej mi sie zrobilo tez sluzu i czasem jest zabarwiony na brunatno. Wzielam magnez i nospe... mam stresa
    chyba ze to te skurcze przepowiadajace braxtona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 15:31

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długie lata farbowałam na ciemny brąz,ale na ślub wymyśliłam sobie że chce blond loki, ślub był we wrześniu,a ja poinformowałam fryzjerke w marcu, i od marca do września zajeło mi ściąganie koloru,i przejście na jasny blond, ale i tak jeszcze niebył taki jaśniutki jak potem, przez ten czas miałam różne odcienie rudego.

Monica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kurcze dziewczyny boli mnie od wczoraj brzuch tak delikatnie jak na miesiaczke. Tez tak macie ? zaczynam sie troche stresowac- dobrze ze wizyta u gina w srode. Wiecej mi sie zrobilo tez sluzu i czasem jest zabarwiony na brunatno. Wzielam magnez i nospe... mam stresa
    Ja mam tak samo z tym śluzem i pobolewaniem, szczególnie na dole tam w okolicach główki dziecka, do tego te twardnienia, przeleżałam to na nospie i jutro rano mam wizyte.

• Monica Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziekuje dziewczyny za podpowiedzi eech zawsze cos mnie podkusi bede miala nauczke.

Co do bolu brzucha ja mialam w nocy delikatny i na chwilunie doslownie stwardnial mi brzuch i puscilo a juz myslalam ze znowu wyladuje w szpitalu zadnych plamien ani sluzu brunatnego nie mam.Ja ciagle na luteinie jestem.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja mam tak samo z tym śluzem i pobolewaniem, szczególnie na dole tam w okolicach główki dziecka, do tego te twardnienia, przeleżałam to na nospie i jutro rano mam wizyte.
    tylko kurcze nie mialam tak wczesniej i dla mnie to cos nowego i dlatego sie stresuje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    chyba ze to te skurcze przepowiadajace braxtona
    Sylwia jak masz bóle brzucha i plamienie to lepiej żebyś pojechała jak najszybciej na IP bo to łożysko może się odklejać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja tak mam od ok 16 tyg więc dla mnie to nie nowość, poprostu mam zalecone wtedy leżenie i leki. Tak jak pisze anoolka może to być odklejenie jak u mnie właśnie na początku,lub skracanie szyjki jak teraz ostatnio. Tak czy siak dla mnie to norma, zobaczymy co jutro powie, wizyte mam o 8.45 więc postaram sie szybko napisać co to, ale jak sie martwisz bo pierwszy raz takie coś to może jedź na ip i sprawdź,z tym że raczej cie zostawią na obserwacje.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem pobolewa jak na miesiączkę ale śluzu nie ma żadnego (wkładka nad wyraz czysta i sucha).
    Obecnie mam zalecenie by dużo pić bo coś mi się tam tworzy.

Co do włosów to ja mam rude (jak widać na fotkach i avku) ale swoje, naturalne.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia jak masz bóle brzucha i plamienie to lepiej żebyś pojechała jak najszybciej na IP bo to łożysko może się odklejać...
    tylko ze to nie jest plamienie tylko taki inny sluz troszke ciemniejszy ale nie caly czas- zobaczymy co gin powie w srode. Wzielam nospe i polezalam troszke i przeszedl bol brzucha- nie wiem moze to tez od nerwow bo mam ostatnio nerwowe dni.Czytalam o tym odklejeniu lozyska ale podobno wowczas jest tepy bol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 17:49

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. Ja wczoraj miałam gości i sie tak przy nich nalatałam że w nocy nie mogłam dojśc do łazienki tak mnie biodra bolały.

Wózek super, a kolor to po prostu mój ulubiony.

A mam pytanie czy któraś z was ma jakąś liste na spakowanie toreb do szpitala dla nas i malucha.Bo ja nie wiem dokladnie co zabrać.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wlasnie sluz u mnie byl normalnej " konsystencji" czyli nie jakies grudki tylko lekko bordowy, ale pare razy ostatnio byl taki a tak to koloru bialego, duzo odpoczywalam , moze dlatego ale i tak zglosze jutro lekarzowi, to napisze co mi powiedzial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 18:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

A mam pytanie czy któraś z was ma jakąś liste na spakowanie toreb do szpitala dla nas i malucha.Bo ja nie wiem dokladnie co zabrać.

Ja moge ci napisac ale tak z glowy, przewijaly sie tu te listy ale nie kopiowalam bo ja sobie tak po swojemu dostosuje.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Kajaoli a gdzie kupilas ten Liniment? Ile kosztowal?

Kupilam na internecie, kosztowal okolo 6€ i jest to butelka 400ml.
    Mieszkam we Francji wiec zamawialam na francuskiej stronie a ty gdzie mieszkasz Ataga? Moze bedzie to dostepne na jakiejs polskiej stronie ? Jesli nie to polecam poprostu poszukac emulsji do przewijania bez zapachu i parabenu - i wyprobowac :) tez tak bede robic z niektorymi produktami zeby je dopasowac do malego :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kupilam na internecie, kosztowal okolo 6€ i jest to butelka 400ml.
    Mieszkam we Francji wiec zamawialam na francuskiej stronie a ty gdzie mieszkasz Ataga? Moze bedzie to dostepne na jakiejs polskiej stronie ? Jesli nie to polecam poprostu poszukac emulsji do przewijania bez zapachu i parabenu - i wyprobowac :) tez tak bede robic z niektorymi produktami zeby je dopasowac do malego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:09

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mieszkam w Polsce w Radomiu, na pierwszy rzut oka nie znalazłam na żadnej polskiej stronie, dlatego zapytałam Ciebie. 6€ to nie dużo, w Pl pewnie by kosztował ze dwa razy tyle.

No wlasnie tez sie dziwilam, ze tyle kosztuje ale troche sie rozeznalam w temacie i podobno emulsja ta jest bardzo chwalona przez rodzicow wiec to mnie przekonalo :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy którąś z Was swędzi skóra? Bo ja od jakiegoś czasu się drapię (głowa, uda, przedramiona, ramiona, szyja - stopy i dłonie raczej nie) i wiązałam to z przesuszeniem bo wcale się nie balsamowałam, nie kremowałam ani nic a tu czytam o jakiejś zwalonej choleostazie ciążowej :/ jutro wspomnę ginowi, ale mam nadzieję, że to nie to dziadostwo.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milej nicki :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    wróciłam z panieńskiego, nadrobiłam Was ale nie mam trochę już siły na dziś odpisywać...;)
    Jedynie co mi utkwiło to:
    b. ładny niebieski wózek:)
    Sylwia jakby Ci się objawi nasiliły to może warto podejść na ip, żeby Cię zbadali?
    Aniqa do środy niedaleko:)
    mitaka mnie czasamia coś na ręce czy stopie delikatnie zaswędzi, ale też nie wiem czy to nie komary bo wczoraj atakowały :P ale zawsze warto zapytać.

Ja mam wizytę dopiero w przyszły poniedziałek, ale w tym tyg robię kolejną krew i mocz, zobaczymy jak tam moje normy:)

No i byłam u dentysty i okazuje się, że mam jeden ząb do leczenia. Tyle lat miałam spokój i proszę. I oczywiście, jak się dowiedziałam, że do leczenie to od 3 czy 4 dni mnie boli...Można normlanie leczyć zęby w ciąży, nie? Bo oszaleje!
    Miłej nocki dziewczyny:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A czy którąś z Was swędzi skóra? Bo ja od jakiegoś czasu się drapię (głowa, uda, przedramiona, ramiona, szyja - stopy i dłonie raczej nie) i wiązałam to z przesuszeniem bo wcale się nie balsamowałam, nie kremowałam ani nic a tu czytam o jakiejś zwalonej choleostazie ciążowej :/ jutro wspomnę ginowi, ale mam nadzieję, że to nie to dziadostwo.
    Właśnie czytałam że pod koniec ciąży to może być to obiaw czegoś tam z wątrobą, dawaj znać co i jak po wizycie,ja też z rana idę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka,można leczyć zęby w ciąży,chyba gorzej by było jakby sie coś gorszego z nim podziało i przeszło gdzieś dalej,
    Przeszłabym sie do dentysty,ale znów mnie przegoni że za często chodze, ale jak już pisałam kiedyś, bardzo lubie chodzić do dentysty,

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ