X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Pytanie z serii głupie - a jaką torbę spakować ? :| Bo tak się składa, że mam tylko walizy na kołach a takiej to raczej nie trzeba :P a znowu z reklamówką z biedronki to też tak wiochmeńsko troszkę... Muszę coś zakupić zatem.
    Mitaka kup taka mini podrozna , co nawet w rece mozesz niesc, ja taka mam na najbardziej potrzebne rzeczy, postaram sie zrobic fote i wrzucic tu to ci pokaze o co mi biega.

Cos takiego

http://allegro.pl/mala-torba-podrozna-bagaz-podreczny-lion-48x32x20-i4487553232.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 19:19

ao12., mitaka lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Pytanie z serii głupie - a jaką torbę spakować ? :| Bo tak się składa, że mam tylko walizy na kołach a takiej to raczej nie trzeba :P a znowu z reklamówką z biedronki to też tak wiochmeńsko troszkę... Muszę coś zakupić zatem.

Na stronie szpitala do którego podejrzewam że trafię mam tekst: "DOPUSZCZALNA JEST TYLKO 1 TORBA PODRĘCZNA wielkości reklamówki - nie walizka !
    NA SALI PORODOWEJ I W ODDZIALE POŁOŻNICZYM". Więc dużego wyboru nie mam :(
    I jest taka lista - http://www.szpitalrydygiera.pl/do-porodu-zabieramy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 19:03

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję spakowaćsię w twardą walizkę podrozna, tylko ze troche mniejszą niz wiekie walichy samolotowe :-) ma kółka więc w razie co będzie mi łatwiej sie z nia ruszyć bez dzwigania

paulina.b.1991, ao12. lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Na stronie szpitala do którego podejrzewam że trafię mam tekst: "DOPUSZCZALNA JEST TYLKO 1 TORBA PODRĘCZNA wielkości reklamówki - nie walizka !
    NA SALI PORODOWEJ I W ODDZIALE POŁOŻNICZYM". Więc dużego wyboru nie mam :(

Bez sensu,przecież te wszystkie rozki, kocyki, ręczniki, szlafroki i inne osobiste rzeczy zajmują kupe miejsca, jak z tym sie zmieścić do reklamowki???

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sie tylko dobrze zoorganizowac, przeciez tatusiowie beda przychodzic pewnie codziennie to moga doniesc na biezaco.
    Ja na poczatek biore 2 pizamy, 2 reczniki, kilka wkladek, kosmetyki w formie mini, bielizna, klapki, gazetke, wode, cos na ząb, kilka pampersow i kremik dla malej, reszte bedzie donosil mi maz.

W domu beda przygotowane ubranka dla dziecka, kocyk, fotelik,itd wiec na wyjscie maz przyniesie.

ao12., Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście ja do szpitala potrzebuję rzeczy tylko dla siebie, a dla małej pieluszki, i krem do pupci.

ao12. lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Trzeba sie tylko dobrze zoorganizowac, przeciez tatusiowie beda przychodzic pewnie codziennie to moga doniesc na biezaco.
    Ja na poczatek biore 2 pizamy, 2 reczniki, kilka wkladek, kosmetyki w formie mini, bielizna, klapki, gazetke, wode, cos na ząb, kilka pampersow i kremik dla malej, reszte bedzie donosil mi maz.

W domu beda przygotowane ubranka dla dziecka, kocyk, fotelik,itd wiec na wyjscie maz przyniesie.
    no i to jest organizacja :)

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba również spakuję najpotrzebniejsze rzeczy a najwyżej zawsze można coś dowieźć, w końcu nie wyjeżdżam za granice rodzić :P

Kurcze dziewczyny, zauważyłam (moja kuzynka również, która rodziła jakiś czas temu) że obniżył mi się dosyć bardzo brzuch. Nawet ostatnio jakoś lepiej bierze mi się oddech itd.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja chyba również spakuję najpotrzebniejsze rzeczy a najwyżej zawsze można coś dowieźć, w końcu nie wyjeżdżam za granice rodzić :P

Kurcze dziewczyny, zauważyłam (moja kuzynka również, która rodziła jakiś czas temu) że obniżył mi się dosyć bardzo brzuch. Nawet ostatnio jakoś lepiej bierze mi się oddech itd.
    Pewnie że niemusisz brać całych paczek na raz,albo dużo piżam, ja tam wole niebyć zawalona rzeczami, wezme co potrzeba,a reszte mi chłopina doniesie,a odniesie brudne albo niepotrzebne rzeczy.
    Ja brzuch mam mały 92 cm, więc oddycha mi sie w miare,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:18

• paradise Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja :)

Ja też nie mam dużego, ale wcześniej był dosyć wysoko i czułam lekki dyskomfort przy oddychaniu a teraz jest nisko. Może mała zmieniła jakoś pozycję.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    No racja :)

Ja też nie mam dużego, ale wcześniej był dosyć wysoko i czułam lekki dyskomfort przy oddychaniu a teraz jest nisko. Może mała zmieniła jakoś pozycję.
    Może Lilka testuje inne rejony do leżakowania :) albo już wszystko sie obniża przygotowując na poród.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise, bardzo ladny wozek :) kolor tez super :):)

Jesli chodzi o torbe do szpitala to naszykowalam juz mala walizeczke na kolkach, ktora zwykle zabieralam na weekend.

Brzuszek tez mi sie troszke obnizyl i czuje,,tak samo jak niektore z was, ze latwiej mi sie oddycha :)

paradise lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadziergalyscie dziewuszki :)
    Witam nowa mame pazdziernikowa :)
    Nie wyswietlaja mi sie fotki wozka :(
    Co do czytania innego forum to ja ledwo sie wyrabiam to nadrabiac i grupa na fb a co tam wrzesniowki jeszcze czytac - bym w smrodzie i brudzie zyla i tylko przy komputerze siedziala :P
    Ja nadal nie mam wozka. Chyba zostawie to mezowi gdy juz wyladuje w szpitalu bo za duzo nerw mnie kosztuje wybieranie go.
    Umylam dzis pol okna balkonowego i zmeczylam sie jak glupia wiec skoncze jutro :D

ao12., ataga4 lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie po ile na początek kaftaników, pajacy, śpiochów, bodziaków, spodenek i ewentualnie co jeszcze z ubranek kupowałyście na rozmiar 56 i 62

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:54

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kajaoli.

Aniqa, ja jeszcze o porodzie nie myślę. Przed nami jeszcze przeprowadzka, meblowanko a dopiero później pranie, prasowanie ubranek itd. Sytuacja u nas jest podobnie napięta jak u Ciebie.

Scęście, fakt wybranie wózka to nie taka łatwa sprawa. Również trochę się naoglądałam ale jaka satysfakcja jak się już wybierze i jest się z niego zadowolonym :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise to mam nadzieje że nas nieweźmie wcześniej, po remontach już niech będzie, ale przydało by sie pare dni odpoczynku i dopiero poród.
    Scescie fajniutki brzuszek :)
    Eh ide do spania bo mnie coś zmogło. Dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:08

paradise, Scęście lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to możliwe ale NIE MIAŁAM badanego cukru po glukozie... Hmmm... Teraz to już się raczej nie opłaca chyba.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dziewczyny napiszcie po ile na początek kaftaników, pajacy, śpiochów, bodziaków, spodenek i ewentualnie co jeszcze z ubranek kupowałyście na rozmiar 56 i 62

Przeglądałam ostatnio i jak na razie mam wszystkiego po 7-8 sztuk w rozmiarze 56, tych większych nie liczyłam.

ao12. lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Przeglądałam ostatnio i jak na razie mam wszystkiego po 7-8 sztuk w rozmiarze 56, tych większych nie liczyłam.
    ok dzięki, muszę w takim razie dokupić parę sztuk :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj zlozyl lozeczko.Powiem wam ze jestem w szoku jest bardzo ladne+ do tego materac .Wszystko w stanie idealnym i za 50 zł . Babeczka chciala szybko sprzedac bo ponoc do Niemiec wyjezdza.Moj mowil ze miala jeszcze sporo rzeczy dla malucha ale on sam nie umial wybrac- jak to facet ...
    Bardzo jestem zadowolona bo cena naprawde rewelacyjna- dokupie do tego posciel kolderke i podusie i loze gotowe a jaka oszczednosc :)

milej niedzieli

ao12., Kasiula09, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ