Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Pytanie z serii głupie - a jaką torbę spakować ?
Bo tak się składa, że mam tylko walizy na kołach a takiej to raczej nie trzeba
a znowu z reklamówką z biedronki to też tak wiochmeńsko troszkę... Muszę coś zakupić zatem.
Cos takiego
http://allegro.pl/mala-torba-podrozna-bagaz-podreczny-lion-48x32x20-i4487553232.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 19:19
ao12., mitaka lubią tę wiadomość
-
mitaka wrote:Pytanie z serii głupie - a jaką torbę spakować ?
Bo tak się składa, że mam tylko walizy na kołach a takiej to raczej nie trzeba
a znowu z reklamówką z biedronki to też tak wiochmeńsko troszkę... Muszę coś zakupić zatem.
Na stronie szpitala do którego podejrzewam że trafię mam tekst: "DOPUSZCZALNA JEST TYLKO 1 TORBA PODRĘCZNA wielkości reklamówki - nie walizka !
NA SALI PORODOWEJ I W ODDZIALE POŁOŻNICZYM". Więc dużego wyboru nie mam
I jest taka lista - http://www.szpitalrydygiera.pl/do-porodu-zabieramy.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 19:03
-
paulina.b.1991 wrote:Na stronie szpitala do którego podejrzewam że trafię mam tekst: "DOPUSZCZALNA JEST TYLKO 1 TORBA PODRĘCZNA wielkości reklamówki - nie walizka !
NA SALI PORODOWEJ I W ODDZIALE POŁOŻNICZYM". Więc dużego wyboru nie mam
Bez sensu,przecież te wszystkie rozki, kocyki, ręczniki, szlafroki i inne osobiste rzeczy zajmują kupe miejsca, jak z tym sie zmieścić do reklamowki???
-
nick nieaktualnyTrzeba sie tylko dobrze zoorganizowac, przeciez tatusiowie beda przychodzic pewnie codziennie to moga doniesc na biezaco.
Ja na poczatek biore 2 pizamy, 2 reczniki, kilka wkladek, kosmetyki w formie mini, bielizna, klapki, gazetke, wode, cos na ząb, kilka pampersow i kremik dla malej, reszte bedzie donosil mi maz.
W domu beda przygotowane ubranka dla dziecka, kocyk, fotelik,itd wiec na wyjscie maz przyniesie.ao12., Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Trzeba sie tylko dobrze zoorganizowac, przeciez tatusiowie beda przychodzic pewnie codziennie to moga doniesc na biezaco.
Ja na poczatek biore 2 pizamy, 2 reczniki, kilka wkladek, kosmetyki w formie mini, bielizna, klapki, gazetke, wode, cos na ząb, kilka pampersow i kremik dla malej, reszte bedzie donosil mi maz.
W domu beda przygotowane ubranka dla dziecka, kocyk, fotelik,itd wiec na wyjscie maz przyniesie.Aniqa lubi tę wiadomość
-
Ja chyba również spakuję najpotrzebniejsze rzeczy a najwyżej zawsze można coś dowieźć, w końcu nie wyjeżdżam za granice rodzić
Kurcze dziewczyny, zauważyłam (moja kuzynka również, która rodziła jakiś czas temu) że obniżył mi się dosyć bardzo brzuch. Nawet ostatnio jakoś lepiej bierze mi się oddech itd.
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Ja chyba również spakuję najpotrzebniejsze rzeczy a najwyżej zawsze można coś dowieźć, w końcu nie wyjeżdżam za granice rodzić
Kurcze dziewczyny, zauważyłam (moja kuzynka również, która rodziła jakiś czas temu) że obniżył mi się dosyć bardzo brzuch. Nawet ostatnio jakoś lepiej bierze mi się oddech itd.
Ja brzuch mam mały 92 cm, więc oddycha mi sie w miare,Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:18
-
nick nieaktualnyparadise wrote:No racja
Ja też nie mam dużego, ale wcześniej był dosyć wysoko i czułam lekki dyskomfort przy oddychaniu a teraz jest nisko. Może mała zmieniła jakoś pozycję.albo już wszystko sie obniża przygotowując na poród.
-
Paradise, bardzo ladny wozek
kolor tez super
Jesli chodzi o torbe do szpitala to naszykowalam juz mala walizeczke na kolkach, ktora zwykle zabieralam na weekend.
Brzuszek tez mi sie troszke obnizyl i czuje,,tak samo jak niektore z was, ze latwiej mi sie oddycha
paradise lubi tę wiadomość
-
Ale nadziergalyscie dziewuszki
Witam nowa mame pazdziernikowa
Nie wyswietlaja mi sie fotki wozka
Co do czytania innego forum to ja ledwo sie wyrabiam to nadrabiac i grupa na fb a co tam wrzesniowki jeszcze czytac - bym w smrodzie i brudzie zyla i tylko przy komputerze siedziala
Ja nadal nie mam wozka. Chyba zostawie to mezowi gdy juz wyladuje w szpitalu bo za duzo nerw mnie kosztuje wybieranie go.
Umylam dzis pol okna balkonowego i zmeczylam sie jak glupia wiec skoncze jutroao12., ataga4 lubią tę wiadomość
-
Dziękuje Kajaoli.
Aniqa, ja jeszcze o porodzie nie myślę. Przed nami jeszcze przeprowadzka, meblowanko a dopiero później pranie, prasowanie ubranek itd. Sytuacja u nas jest podobnie napięta jak u Ciebie.
Scęście, fakt wybranie wózka to nie taka łatwa sprawa. Również trochę się naoglądałam ale jaka satysfakcja jak się już wybierze i jest się z niego zadowolonym
-
nick nieaktualnyParadise to mam nadzieje że nas nieweźmie wcześniej, po remontach już niech będzie, ale przydało by sie pare dni odpoczynku i dopiero poród.
Scescie fajniutki brzuszek
Eh ide do spania bo mnie coś zmogło. Dobranoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:08
paradise, Scęście lubią tę wiadomość
-
ao12. wrote:Dziewczyny napiszcie po ile na początek kaftaników, pajacy, śpiochów, bodziaków, spodenek i ewentualnie co jeszcze z ubranek kupowałyście na rozmiar 56 i 62
Przeglądałam ostatnio i jak na razie mam wszystkiego po 7-8 sztuk w rozmiarze 56, tych większych nie liczyłam.ao12. lubi tę wiadomość
-
Moj wczoraj zlozyl lozeczko.Powiem wam ze jestem w szoku jest bardzo ladne+ do tego materac .Wszystko w stanie idealnym i za 50 zł . Babeczka chciala szybko sprzedac bo ponoc do Niemiec wyjezdza.Moj mowil ze miala jeszcze sporo rzeczy dla malucha ale on sam nie umial wybrac- jak to facet ...
Bardzo jestem zadowolona bo cena naprawde rewelacyjna- dokupie do tego posciel kolderke i podusie i loze gotowe a jaka oszczednosc
milej niedzieliao12., Kasiula09, anka_a lubią tę wiadomość