X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciągle zgagę, już się tak do niej przyzwyczaiłam, że coraz mniej mi przeszkadza. Nie stosuję żadnych metod bo nic mi nie pomaga.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Heh, ja na raty śpię juz od miesiąca. Jak się obudze o 4 na siusiu to do 6 nie śpię. Potem zasypiam i budzę się ok 8.

A a dzisiaj wstałam o 5 i..... opryszczka :((((( masakra. Choć z drugiej strony dobrze, że teraz a nie przed samym porodem, bo by to mogło być niebezpieczne dla maluszka. Traktuję ja czosnkiem i vratizolinem. Mam nadzieję, że się mocno nie rozwinie i szybko przejdzie
    Ja też tak śpię. Dziś obudziłam się o 3 i po prostu włączyłam sobie film ściągnięty z neta, a że był nudny jak nie wiem co to po godzinie zasnęłam ;)
    Mi też wyskoczyła opryszczka, a jeśli chodzi o poród to ta na dole jest groźna dla malucha. Ta na ustach nie, tylko pod żadnym pozorem nie wolno wtedy całować noworodka. Mam nadzieję że ani mi ani mężowi to świństwo nie wyskoczy w okresie okołoporodowym.

renatkach lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę to słyszałam, że łyk czy tam kilka mleka z lodówki (ale to pewnie na krótko pomaga a trzeba uważać żeby gardła nie załatwić).

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dziekuje za podpowiedzi zaraz wypije troszke mleka ale widocznie juz tak musi być skoro nie ja jedna to mam:(

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Aniqa moj maz tez wywial tym razem do Holandii jak zobaczyl rachunek za podstawowa wyprawke w hurtowni postanowil zarobic wraca w sobote a potem jedzie na miesiac nie wiem czy zdazy na porod obym jednak urodzila w pazdzierniku a nie w koncu wrzesnia:)

Mam pytanie kobietki do Was bo nie wiem czy to normalne juz w tym okresie ciazy czy tylko ja tak mam czego nie zjem mam zgage od dwoch dni az zre mnie doslownie cos w gardle strasznie to meczace jest:(jedzenie przez to odchodzi w odstawkę pije wode moze macie jakas recepte na to//:) przepraszam ze pierdolami zawracam głowe.
    Monica ja mam bardzo czesto zgage i gin mowil zebym pila mleko pomaga ale tylko na chwile

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Na zgagę to słyszałam, że łyk czy tam kilka mleka z lodówki (ale to pewnie na krótko pomaga a trzeba uważać żeby gardła nie załatwić).

Ja pomagam sobie kakaem albo samym mlekiem. Jeden lub dwa duże kubki dziennie i mam spokój. Jak danego dnia nie wypiję, to zaraz mnie męczy. Mi pomaga niezależnie od tego czy ciepły, czy zimne.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) Ja dziś przespalam całą noc bez wstawania do toalety i pospalam do 10 :-), ale polozylam sie o północy. Ostatnio boję się zasypiac wcześnie, bo obawiam się ze obudze sie o 3 nad ranem i już nie zasne....jakis miesiąc temu tak mialam jak mąż był w delegacji a ja sama w domu, budzilam się o 2, 3, 4 nad ranem i za nic nie mogłam zasnąć, w końcu czytałam książki :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zgaga nie męczy :-) i w ogóle muszę się wam przyznać, ze nie bardzo wiem jakie to uczucie "ta zgaga" :-D

Aniqa lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zgaga tez nie meczy ale narazie nie ciesze sie zeby nie zapeszyc. Ja slyszalam od kuzynki ze ona na zgage brala lyzeczke sody i popijala woda nie jest to smaczne ale miala spokoj przez kilka godzin

Aniqa lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,w sumie już te 3 dni nic niezmienią, a z dzieckiem to najważniejsze żeby było wszystko ok,a zobaczy ją na następnej wizycie, pewnie już mi ustali za 2 tyg.

W środe na spokojnie zrobie mu powrotny tort,

Pech tylko że remont naszego mieszkania rozpocznie sie później, jest wszystko do roboty a czasu coraz mniej,obyśmy sie wyrobili,a ja w tym stresie i zamieszaniu nie urodziła.

Co do zgagi,to też jak ataga4 niewiem co to, nigdy niemiałam, jeszcze mnie to niedopadło.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaki rozmiar kolderki kupujecie do lozeczka 120/90 czy moze wieksze albo mniejsze - ja chce kupic osobno wszystko a nie w komplecie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny jaki rozmiar kolderki kupujecie do lozeczka 120/90 czy moze wieksze albo mniejsze - ja chce kupic osobno wszystko a nie w komplecie
    Ja niebęde mieć na początku kołderki, ale później kupie 120/60 bo taki mam wymiar łóżeczka.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5 godziny przekładałam się z boku na bo. Ale udało się odpłynąć w ramionach Orfeusza;] i spałam do 8;30.
    Imię dla dziecka w pierwszej ciąży Syn od samego początku miał być Mateuszem, cały czas do brzuszka mówiłam Mati, Mateuszek, gdy ujrzałam synka pierwszy raz stwierdziłąm że to imię wcale do niego nie pasuję i tak z Mateusza stał się Jakubem ,w zdrobnieniu Kubusiem;] Teraz będzie Julia i mam nadzieje że to już się nie zmieni.
    USG mężuś i synuś byli na usg połówkowym i 28 tyg. na 4D syn jak i mąż byli zachwyceni.
    Zgaga na szczęście mnie nie dotyczy.

Paradise czekamy na foto wózka;]

Z innej beczki czy wasze maluszki też upodobały sobie w brzuszku jedną stronę;] moja Julia uwielbia prawy bok i mój pęcherz. cZĘSTO właś nie mam wypuklenia po prawej strone;]

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu zostało 49 dni, rozwiązanie staje się coraz bardziej realne;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni28, moja też po prawej stronie sie ułożyła,i dupką napiera na żebra odginając je lekko. Ale nie leży na pęcherzu więc nie sikam aż tak często. zresztą od początku jest w takiej pozycji,i oby jej nie zmieniła teraz.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Ja mam 120/90

• lubek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Dawno nie pisalam, ale czytam Was regularnie, kilka razy dziennie ;).
    Aniqa, bedzesz sie bardziej cieszyc, jak juz maz bedzie :)

Kolderke mam przypadkiem, bo tez nie bede narazie uzywac - 90x120, bo byla razem z ochraniaczem, ktory mi sie bardzo podobal, zamowilam tu: http://allegro.pl/posciel-4cz-dwustronny-ochraniacz-minky-kulki-sowy-i4452328288.html, na fb jest zdjecie ochraniacza, zestaw wybralam - szare słonie - szare zygzaki - blekitne minky i moge polecic, tanio i bardzo ladnie, jakos kolderki i poduszki bez szalu, takie podwojne szycie na maszynie, wszystko ladnie wykonane, ale widac, ze to po prostu ktos w domu na maszynie, nie z fabryki (w sumie dla mnie to plus :)).

Materacyk w koncu kupilam lateksowy, ten: http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-120-60-klin-gratis-i4449626096.html, wahalam sie miedzy lateks-kokos, ale w koncu uznalam, ze porzadniejszy bedzie lepszy, mam zalozenie, ze z lozeczka zdejmiemy pozniej przednie szczebelki i Tymek bedzie mial lozko, zanim on bedzie mial 100cm, zeby z lozeczka wyrosnac, to troche potrwa ;)

Stanika do karmienia jeszcze nie kupilam, mam napisany go w wyprawce do szpitala, podobaja mi sie te szare z H&M z biala koronka tez, tylko to takie zwykle bawelniaczki, nie wiem, czy nie powinien troche mocniej trzymac, chociaz moj biust sie chyba wiele w ciazy nie zmienil

zgagi nie mam, ani mnie plecy nie bola, nie wstaje sikac w nocy i zasypiam bez problemow na moje szczescie, rano budze sie zazwyczaj z mezem, kolo 7.30, kilka razy zdarzylo mi sie przespac w ciagu dnia, ale poza tym ciaza jest dla mnie bardzo laskawa. Chociaz znow sie troche martwie, bo brzuch maly wciaz, dzisiaj zmierzylam w najwiekszym punkcie mial 92cm, tlumacze sobie, ze to tez zalezy od tego, jak sie maly ulozy... waga tez jakos tak w miare stoi od jakiegos miesiaca. Nerka po tym incydencie z zastojem juz nie bolala od tamtej pory, wiec sie chyba wchlonal.

Co do wozka, mielismy fajna historie, pisalam Wam, ze poszukujemy Navingtona Cadeta z zeszlego roku w kolorze Dragon Fruit, zostalo tylko kilka tych wozkow w Polsce, w koncu przez smyka udalo nam sie sciagnac go z Wroclawia. Wozek kosztowal 1499, ten transfer trwal ponad 6tyg i sie okazalo w miedzyczasie, ze promocja i przy kasie zaplacilismy 1099 :D. No ale nie ma tak pieknie, wracamy do domu, a tu sie okazuje, ze dno gondoli pekniete, wiec trzeba bylo ja odeslac i czekamy teraz az przysla nowa. No ale, za 400zl rabatu to i tak warto :).
    btw, smyk ma teraz promocje na wozki, jesli ktoras z Was jeszcze szuka to moze warto przejrzec: http://www.smyk.com/promocja/wozki

Ciesze sie tez z ochlodzenia, ale pozdrawiam Was cieplo!

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Do porodu zostało 49 dni, rozwiązanie staje się coraz bardziej realne;]

Ojjj nic nie mów :) Ja mam 57 dni jeszcze ale zawsze jest + - 2 tygodnie :P

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Uff...nadrobiłam Was. Od wtorku mam trochę mało czasu na czytanie i mi się nazbierało.
    W środę pozamawiałam prawie wszystko z wyprawki - łóżeczko, materac, pościel, kocyki, okrycia kąpielowe, butelkę i prawie wszystkie drobiazgi kosmetyczno-apteczne. Już miałam dość odwlekania i stwierdziłam, że zamawiam wszystko na raz, żeby już nie myśleć co trzeba kupić, bo mi się mętlik zaczął robić. W przyszłym tygodniu kurierzy zaczną znosić wszystko.
    Zostało mi tylko parę rzeczy od gapa_kids, takie jak pieluszki i smoczki.

Wczoraj odebraliśmy wózek, tak jak już nie raz pisałam carmelę z camarelo. Od kilku miesięcy byłam zdecydowana na ten wózek w kolorze beżowo-brązowym, tkanina żakardowa. Od poniedziałku coś mi padło na mózg i zaczęłam się martwić, czy kolor będzie ładny na żywo (bo tej wersji nie widziałam przed zamówieniem). Mąż próbował mi wybić te myśli z głowy, bo już za późno na zmianę.
    Wczoraj jak rozłożyliśmy, to mi ulżyło. Bardzo ładny wózek :D
    Jestem baaaardzo zadowolona z decyzji - wózek jest niesamowicie lekki, mimo że naprawdę duży. Bardzo dobrej jakości. Mogę spokojnie polecić.
    A i udało nam się kupić zestaw 3w1 z fotelikiem mimas (4 gwiazdki) i wszystkimi dodatkami za 1500zł :D

Ja tez wzielam camarelo ale Carerę w kolorze jasnym szarym...troche bałam się tych tkanin żadkardowych, bo na żywo ich nie widziałam, ale te wózki Camarelo są bardzo ładne i na zimę jak znalazł, dzięki dużej gondoli

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coraz bardziej mi się podoba coś takiego - http://olx.pl/oferta/wozek-titanium-x-cross-spacerowka-gondola-CID88-ID6L2Z9.html#40425ea3ca

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ