X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Kasiula, a u Was jakie imie wybrane?

u nas Zuzia, poczatkowo miala byc Natalia ale moj brat nas uprzedzil

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia bardzo ładnie:-)

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa nie denerwuj sie-moj maz tez nie widzial malucha choc prawie zawsze czeka ze mna w poczekalni :(

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M też młodego jeszcze nie widział - biedaczek :(
    Miałam wrzucić fotki z dziś ale moja Nokia wyprawia cuda z przesyłem :((

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój również nie widział zawsze tak wychodzi, że go nie ma akurat, no i tak samo będzie we wtorek, ale ostatnio powiedział, że będzie miał większą niespodziankę jak już wyskoczy ;)

paulina.b.1991, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki :) choc u mnie sa bezsennie bo wstawanie co godzinke na siusiu :)
    no ale czego sie nie robi dla dzieciaczka :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet niechodzi o tą wizyte ale że nastawiłam sie że będzie w niedziele a tu jeszcze dodatkowe 3 dni czekania.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Eh tak to jest z tymi teściami...:-) Ja jak byłam w pierwszej ciąży to jak miała być dziewczynka to Pola miała być i koniec wyobraźcie sobie ze jak się okazało ze będzie chłopak to teście dla konia dali imię Pola...teraz się śmieją bo dałam imię tak jak oni dla konia :-/

Marta, nie przejmuj sie ;) A Pola to jedno z najladniejszych imion dla dziewczynki - i jedno z moich ulubionych :) wcale nie dziwie sie, ze chcecie aby coreczka tak sie nazywala. Z kolei dziwie sie twoim tesciom .. no ale nobody's perfect..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 21:00

MartaR.., Anoolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ehh jakbym słyszała swoją mamę i innych członków rodziny, ciotki itp. Oczywiście im nigdy nie pasowały imiona dzieci mojego rodzeństwa, wymyslali ze Borys to ruskie imię, a Pola? Co to za imie! Dzieciaczki teraz maja po 4 lata i nie wyborazam sobie żeby nazywały się inaczej.
    Jak powiemy ze nasz synek może będzie miał na imię Kajetan, to pewnie będzie to samo....
    A Nikodem - ladnie:-) Sama proponowałam mężowi taką opcję:-)

Kajetan tez super imie :)

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczynam cierpieć na bezsenność. Od godziny spać nie mogę. :(

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Chyba zaczynam cierpieć na bezsenność. Od godziny spać nie mogę. :(
    ja obudziłam się o 2 i liczyłam barany, w końcu zasnęłam i jak zwykle durne sny miałam :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam cierpieć na bezsenność. Wstawanie do toalety już obowiązkowe, a po tym ciężko mi zasnąć, bo zwykle mała się budzi i mocno kopie, no i oprócz tego tysiące dziwnych myśli. Poza tym synek coś kiepsko sypia ostatnio i też budzi kilka razy w nocy. Pospać rano nie mogę, bo muszę realizować plan żywienia cukrzycowego, a jeszcze co najmniej pół godziny przed pierwszym posiłkiem Euthyrox na niedoczynność. A w dzień pospać też się nie da...

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, trzymaj się, jeszcze trochę i mąż wróci i będziecie razem, a wkrótce już w trójkę i to dopiero będzie szczęście:) Już tyle dałaś radę, jeszcze tylko kilka dni...I tak podziwiam - ja w zeszły weekend zostałam sama bez męża i synka i już po chwili od ich wyjazdu było mi smutno.

Jestem po wizycie, szyjka ok, pomimo tego, że ostatnio twardnieje mi brzuch. Niestety dzidziolek ciągle siedzi mi na pęcherzu, niby ma jeszcze trochę czasu na przewrót, ale i tak wizja cesarki już po nocach mi się śni. Ostatnio chodzę zmartwiona, bo naprawdę dosyć nagle pogorszyły mi się wyniki poziomu cukru i po każdym gorszym wyniku mam doła. Mąż w tej kwestii mnie zupełnie nie rozumie i to jeszcze bardziej mnie dobija.

Z weselszych rzeczy to zaczynam powoli pranie ubranek - okazało się, że będzie ich mnóstwo - po Piotrusiu (te bardziej uniwersalne), mama kupiła sporo ślicznych w lumpeksie i jeszcze dostaliśmy kilka pudeł od brata męża:)

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja tez dzis kiepsko spalam budzilam sie co godzinke a potem ciezko bylo zasnac :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-) ja tez powoli mam problemy ze snem budze sie na siusiu a potem zasnac nie moge dzis od 6 juz nie spie. Jeszcze mala napiera ostro na szyjke ze chodzic mi trudno.

Aniqa przykro mi ze maz wraca pozniej ale jakos wytrzymasz podziwiam Cie i tak ze tyle wytrzymalas.

Kaszulator super ze po wizycie wszystko ok.

Aniqa lubi tę wiadomość

age.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja na raty śpię juz od miesiąca. Jak się obudze o 4 na siusiu to do 6 nie śpię. Potem zasypiam i budzę się ok 8.

A a dzisiaj wstałam o 5 i..... opryszczka :((((( masakra. Choć z drugiej strony dobrze, że teraz a nie przed samym porodem, bo by to mogło być niebezpieczne dla maluszka. Traktuję ja czosnkiem i vratizolinem. Mam nadzieję, że się mocno nie rozwinie i szybko przejdzie

3i49tv7325tdkkap.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Zostawić Was na 2 dni to później ma się tyle zaległości, że nie wiadomo od czego zacząć :)

Sylwia na Twoim miejscu walczyłabym o to zwolnienie.
    Nie umiem sobie wyobrazić siebie w pracy, skoro czasami wyzwaniem jest dla mnie wyjście na zakupy ale każda ciąża inna :) Mimo wszystko podziwiam Cię i uważam, że zasługujesz już na wypoczynek. A teściowa się nie przejmuj. Moja też nieraz palnie coś bezsensu, ostatnio nie chcę się denerwować i trzymam ją na odległość.

Ja też coraz częściej odczuwam ból pleców. Jak długo siedzę w jednej pozycji jest to do niewytrzymania i muszę się położyć.

Aniqa szkoda, że musisz czekać jeszcze do środy. Tak cieszyłaś się, ze Twój mąż już jutro wróci. Mam nadzieję, że ten czas szybko Ci upłynie.

Mój widział córkę raz na USG połówkowym. Wcześniej go nie zabierałam bo zazwyczaj pracuje w tych godzinach. Był zachwycony i zdziwiony, że jest już taka duża.

Mi też bardzo podoba się imię Kajetan :)

Ja jak na razie jako tako sypiam. Budzę się raz, dwa razy na siku ale później w sekundę zasypiam. Mam nadzieję, że nic w tej sprawie się nie zmieni.

Co do prania i prasowania wezmę się za to od września. Przeprowadzamy się za 2 tygodnie, więc będę sobie wszystko powoli układać. Wczoraj podpisaliśmy umowę bo wreszcie znaleźliśmy idealne mieszkanie dla nas i blisko rodziny :)

Złożyliśmy też wózek, jak dla mnie jest cudowny. Postaram później wrzucić zdjęcia. Ma naprawdę dużą gondole, idealna na zimę. Spacerówka na szczęście wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciach. Jestem miło zaskoczona.

Miłego dnia dziewczyny. Mało się odzywam bo tradycyjnie spędzam weekend u mamy.

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa moj maz tez wywial tym razem do Holandii jak zobaczyl rachunek za podstawowa wyprawke w hurtowni postanowil zarobic wraca w sobote a potem jedzie na miesiac nie wiem czy zdazy na porod obym jednak urodzila w pazdzierniku a nie w koncu wrzesnia:)

Mam pytanie kobietki do Was bo nie wiem czy to normalne juz w tym okresie ciazy czy tylko ja tak mam czego nie zjem mam zgage od dwoch dni az zre mnie doslownie cos w gardle strasznie to meczace jest:(jedzenie przez to odchodzi w odstawkę pije wode moze macie jakas recepte na to//:) przepraszam ze pierdolami zawracam głowe.

Aniqa lubi tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za tydzien remont pokoju Kubusia juz się ciesze:) chce aby mial pokoj w kolorze szaro lazurowym (nie wiem czy wyjdzie tak ladnie) i biale mebelki:)jeszcze sie nie urodzil a ja juz zglupialam na jego punkcie heh

Bergo, Kajaoli, pestka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Aniqa moj maz tez wywial tym razem do Holandii jak zobaczyl rachunek za podstawowa wyprawke w hurtowni postanowil zarobic wraca w sobote a potem jedzie na miesiac nie wiem czy zdazy na porod obym jednak urodzila w pazdzierniku a nie w koncu wrzesnia:)

Mam pytanie kobietki do Was bo nie wiem czy to normalne juz w tym okresie ciazy czy tylko ja tak mam czego nie zjem mam zgage od dwoch dni az zre mnie doslownie cos w gardle strasznie to meczace jest:(jedzenie przez to odchodzi w odstawkę pije wode moze macie jakas recepte na to//:) przepraszam ze pierdolami zawracam głowe.
    Monika ja też mam non stop zgagę, cokolwiek bym nie zjadła....oszaleć idzie.Czasem jak wypiję trochę maślanki to mi przechodzi.

Monica lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ