Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
agatas wrote:Wczoraj odebraliśmy wózek, tak jak już nie raz pisałam carmelę z camarelo. Od kilku miesięcy byłam zdecydowana na ten wózek w kolorze beżowo-brązowym, tkanina żakardowa. Od poniedziałku coś mi padło na mózg i zaczęłam się martwić, czy kolor będzie ładny na żywo (bo tej wersji nie widziałam przed zamówieniem). Mąż próbował mi wybić te myśli z głowy, bo już za późno na zmianę.
Wczoraj jak rozłożyliśmy, to mi ulżyło. Bardzo ładny wózek
Jestem baaaardzo zadowolona z decyzji - wózek jest niesamowicie lekki, mimo że naprawdę duży. Bardzo dobrej jakości. Mogę spokojnie polecić.
A i udało nam się kupić zestaw 3w1 z fotelikiem mimas (4 gwiazdki) i wszystkimi dodatkami za 1500zł
oo też się nad nim zastanawiałam, ale nie chciałam decydować się na zakup tylko na podstawie tego co widzę na ulotce. Trochę bałam się jak na żywo wygląda ten żakardowy wzór, ale bardzo podobało mi się to, że mają biały spód gondoli. Ostatecznie kupiliśmy sevillę, bo okazało się, że z wszystkich rodzajów camarello, to sevilla ma najbardziej zabudowaną gondolę, zimą dobrze będzie chronić przed wiatremagatas, ao12. lubią tę wiadomość
-
agatas wrote:(...)
Co do prania, to poprałam pierwszą turę ubranek we wtorek i chciałam wczoraj zacząć prasować, ale niestety budowlańcy, którzy remontują nam elewację trochę pokrzyżowali mi plany. Naleciało nam do mieszkania trochę pyłu z zaprawy. Niby ledwo widoczna, ale stwierdziłam, że pewnie co nieco na ciuszkach też osiadło, wiec wyprałam jeszcze raz dla pewności i rozwiesiłam w sypialni, żeby mieć pewność, że się nie zakurzą kolejny raz. Jutro i pojutrze je poprasuję, a w przyszłym tygodniu ogarnę drugą porcję ubranek. Później jeszcze pościel, kocyki, pieluszki itp.
Przy okazji witam się z nowymi mamami
Trzymam kciuki za wszystkie krótkie szyjki!
Myślałam ze tylko ja mam taką schize i piore ubranka po 2 razy
Witami dzięki za kciuki, na pewno się przydadzą
agatas lubi tę wiadomość
-
wlasnie skaonczylam ogladanie pudel z rzeczami dla maluszka. Z fajnych i przydatnych rzeczy na teraz to karuzela do lozeczka, piszczace zabaweczki, 3 cieple kocyki i pare ubranek i buciczkow , skarpeteczek dla noworodka .Wiekszosc rzeczy jest jednak powyzej 1- roku zycia tak to 5 roku - ale zawsze moga na strychu lezec i czekac sobie spokojnie na swoja kolej
-
paulina.b.1991 wrote:Mojemu ex urodził się synek - Oliwier ur. 12.08.2014r., waga 2630 oraz 51 cm w 36 tyg.
A My tu jeszcze niecale 2 miechy w dwupaku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 13:47
-
Tylko kobieta wie ze to nie jest normalny stan w którym mozna robić wszystko. A oni łaskę robią że dadzą zwolnienie. Nierozumiem tego.
ataga4 wrote:Ciąża to nie chroba, ciągle to słyszę wokół, od swojego lekarza w pewnym momencie też usłyszałam. Tylko kto jak nie kobieta w ciąży ma zaparcia, zylaki odbytu, zylaki na nogach, zgage, bóle kregoslupa, rozstepy, dźwiga dodatkowy ciężar od 8 do 20kg i co chwila łapie zadyszke, na brzuch wielkosci gigantycznej piłki przez który nie może się schylić i nie widzi swoich stóp, doskwiera jej rozkojarzenie, niezręczność, i psują się zęby...
My, przyszle mamusie przetrwamy to wszystko, bo potem wystarczy jeden uśmiech malenstwa i '"całe zło" ciąży pójdzie w zapomnienie, ale jeśli kobieta czuje się już zmęczona pracą zawodową będąc w ciąży i chce odpocząć i przygotować się di porodu, to lekarz powinien pozwolić jej na to pozwolić i nie powinien tego oceniać. Tym bardziej, że uwarunkowania ustawowe dają taką możliwość. Kiedy jak nie teraz kobieta może mieć trochę czasu dla siebie?
Dlatego Sylwia, trzymam kciuki za środową wizytę i nie daj się tak łatwo zbyćao12. lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:czeka mnie wizyta srodowa u gina - zobaczymy co gin powie ale najbardziej sie boje ze nie bedzie mi chcial dac od wrzesnia zwolnienia a wtedy kurcze co robic? juz ledwo ledwo daje rade w pracy
Bo jak wam nie raz pisalam on dziwny i dlatego mam obawy
Idz do rodzinnego i bierz po tygodniu np na zapalenie pęcherza jak Ci nie będzie chciał dać, mój też nie chciał, ale w poniedziałek w końcu mi obiecał, a ten tydzien mam od rodzinnego własnie na pecherz (recepty nie wykupowałam).
ao12. lubi tę wiadomość
-
tesciowka sie mnie dzis pytala jak bedzie mial na imie nasz synek a ja ze Nikodem a ona ze tak jakos dziwnie ze zdrobniale trzeba bedzie do niego mowic Niki i stwierdzila ze kiedys miala kota Miki i bedzie jej sie z kotem kojarzylo- no masakra jakas !!!!
-
nick nieaktualnySylwia nie przejmuj się, to jest Wasze dziecko i możecie je nazwać jak Wam się tylko podoba
A tu masz zdrobnienia od Nikodema które na odczepnego możesz pokazać teściówce :
Kodi, Kola, Koszka, Nicki, Niczek, Niekoś, Niki, Niko, Nikodek, Nikodemek, Nikodemuniek, Nikodemus, Nikodeś, Nikodymek, Nikolo, Nikolutek, Nikos, Nikosiek, Nikoszek, Nikotulek, Nikotyn, Nikoś, Nikson, Niku, Nikula, Nikulek, Nikuleń, Nikun, Nikusiek, Nikuś, Nimi, Nitoś, NynuśKajaoli lubi tę wiadomość
-
Ehh jakbym słyszała swoją mamę i innych członków rodziny, ciotki itp. Oczywiście im nigdy nie pasowały imiona dzieci mojego rodzeństwa, wymyslali ze Borys to ruskie imię, a Pola? Co to za imie! Dzieciaczki teraz maja po 4 lata i nie wyborazam sobie żeby nazywały się inaczej.
Jak powiemy ze nasz synek może będzie miał na imię Kajetan, to pewnie będzie to samo....
A Nikodem - ladnie:-) Sama proponowałam mężowi taką opcjęAnoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Eh tak to jest z tymi teściami...
Ja jak byłam w pierwszej ciąży to jak miała być dziewczynka to Pola miała być i koniec wyobraźcie sobie ze jak się okazało ze będzie chłopak to teście dla konia dali imię Pola...teraz się śmieją bo dałam imię tak jak oni dla konia
-
nick nieaktualny
-
paulina.b.1991 wrote:ataga4 - tak Synek będzie :p
12 październik czeka.
Też Was tak plecy, żebra i naciągająca się skóra nawalają?
Mnie boli w krzyżu czasem nad ranem, zanim wstane. A skóra na brzuchu Zawsze swedzi jak pochodze trochę w typowo ciazowych spodniach z szerokim pasem, dziwne -
paulina.b.1991 wrote:ataga4 - tak Synek będzie :p
12 październik czeka.
Też Was tak plecy, żebra i naciągająca się skóra nawalają?
mnie plecy bola jak dluzej jestem w jednej pozycji, skora teraz mi sie tak nie naciaga moze dlatego ze staram sie wiecej lezec, ale pamietam jak bylismy w lipcu na weselu to pod samym biustem czulam jak mi sie naciaga i nie bylo to mile