Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaR.. wrote:Wiec jestem juz po kolejna za 2 tygodnie bo teraz już tak co dwa chodzę Polcia waży dokładnie 2,100kg mam mało wód plodowych ale w granicach normy Pani dr się śmiała ze juz musze szybko rodzic bo karta mi się kończy
ale jeszcze troszkę
Marta a ile masz tych wód ? Bo ja mam AFI 11 i tez mi powiedział giń ze wizyta bedzie szybciej żeby zobaczyc jak szybko mi opadną
Wgl u nas Dzidziolka po wizycie wazy 1793g i zapowiada sie na kluskę nogi ma długie jak 36 tcNo i nos jej sie splaszczyl i bedzie z niej mała Rihanna i usta tez ma takie jak Jay Z ... ciekawe jaki kolor bedzie miała
lubek, MOI, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
ja kupilam 10 pieluch tetrowych
Wczoraj dostalismy od brata mojego G cztery pudla z rzeczami dla malucha wiec bede dzis przegladala bo moj niestety w pracy a ja mam dlugi weekendzik. Dostalismy tez wozek spacerowke, mnostwo zabawek, krzeselko do karmienia - az glowa boli ile tego ale czesc bedzie czekala na strychu az Nikus podrosnieao12., MOI, Kasiula09, MartaR.., Kajaoli, pestka lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:ja kupilam 10 pieluch tetrowych
Wczoraj dostalismy od brata mojego G cztery pudla z rzeczami dla malucha wiec bede dzis przegladala bo moj niestety w pracy a ja mam dlugi weekendzik. Dostalismy tez wozek spacerowke, mnostwo zabawek, krzeselko do karmienia - az glowa boli ile tego ale czesc bedzie czekala na strychu az Nikus podrosniesylwia1985 lubi tę wiadomość
-
czeka mnie wizyta srodowa u gina - zobaczymy co gin powie ale najbardziej sie boje ze nie bedzie mi chcial dac od wrzesnia zwolnienia a wtedy kurcze co robic? juz ledwo ledwo daje rade w pracy
Bo jak wam nie raz pisalam on dziwny i dlatego mam obawy -
nick nieaktualnyMi też to dziwne, bo mój na pierwszej wizycie pytał czy chce l4,i na każdej kolejnej czy już wypisujemy.
Ja pieluch tetrowych mam 20 i 3 flanelowe, myśle że powinno być ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:53
Aga W.A lubi tę wiadomość
-
Sylwia, każdy lekarz ginekolog powinien zaproponować Ci pójście na zwolnienie zwłaszcza że to już końcówka ciąży! Ja poszłam na zwolnienie od lipca ale mój gin.proponował mi od pierwszej wizyty. Każda praca w tym okresie nie jest wskazana. Ja mam prace głownie siedząca i już w 5 miesiącu czułam się zmęczona po 8 godzinach siedzenia i skupienia na komputerze dlatego chciałam już odpocząć.
-
Aga W.A wrote:Sylwia, każdy lekarz ginekolog powinien zaproponować Ci pójście na zwolnienie zwłaszcza że to już końcówka ciąży! Ja poszłam na zwolnienie od lipca ale mój gin.proponował mi od pierwszej wizyty. Każda praca w tym okresie nie jest wskazana. Ja mam prace głownie siedząca i już w 5 miesiącu czułam się zmęczona po 8 godzinach siedzenia i skupienia na komputerze dlatego chciałam już odpocząć.
-
nick nieaktualny
-
Też wychodzę z założenia ze ciąża to nie choroba i jeśli kobieta dobrze się czuje to może pracować aż do momentu kiedy nie będzie jej ciężko. Ale przy końcówce ciąży chcąc nie chcąc pobolewa już kręgosłup, szybko łapie się zadyszkę czy też brzuch zawadza. Zresztą zwolnienie to Twoje prawo, kiedy masz odpoczywać i się przygotować, jak dziecko się urodzi? Ja też bym pracowała gdyby doba miała 48 godzin bo lubię kontakt z ludźmi, lubię czuć że coś robię ale brak czasu nie pozwala żeby skupić się na tym co w tym okresie najważniejsze. Bierz zwolnienie i tak chwała Ci za to że pracowałaś tak długo
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uff...nadrobiłam Was. Od wtorku mam trochę mało czasu na czytanie i mi się nazbierało.
W środę pozamawiałam prawie wszystko z wyprawki - łóżeczko, materac, pościel, kocyki, okrycia kąpielowe, butelkę i prawie wszystkie drobiazgi kosmetyczno-apteczne. Już miałam dość odwlekania i stwierdziłam, że zamawiam wszystko na raz, żeby już nie myśleć co trzeba kupić, bo mi się mętlik zaczął robić. W przyszłym tygodniu kurierzy zaczną znosić wszystko.
Zostało mi tylko parę rzeczy od gapa_kids, takie jak pieluszki i smoczki.
Wczoraj odebraliśmy wózek, tak jak już nie raz pisałam carmelę z camarelo. Od kilku miesięcy byłam zdecydowana na ten wózek w kolorze beżowo-brązowym, tkanina żakardowa. Od poniedziałku coś mi padło na mózg i zaczęłam się martwić, czy kolor będzie ładny na żywo (bo tej wersji nie widziałam przed zamówieniem). Mąż próbował mi wybić te myśli z głowy, bo już za późno na zmianę.
Wczoraj jak rozłożyliśmy, to mi ulżyło. Bardzo ładny wózek
Jestem baaaardzo zadowolona z decyzji - wózek jest niesamowicie lekki, mimo że naprawdę duży. Bardzo dobrej jakości. Mogę spokojnie polecić.
A i udało nam się kupić zestaw 3w1 z fotelikiem mimas (4 gwiazdki) i wszystkimi dodatkami za 1500zł
Co do prania, to poprałam pierwszą turę ubranek we wtorek i chciałam wczoraj zacząć prasować, ale niestety budowlańcy, którzy remontują nam elewację trochę pokrzyżowali mi plany. Naleciało nam do mieszkania trochę pyłu z zaprawy. Niby ledwo widoczna, ale stwierdziłam, że pewnie co nieco na ciuszkach też osiadło, wiec wyprałam jeszcze raz dla pewności i rozwiesiłam w sypialni, żeby mieć pewność, że się nie zakurzą kolejny raz. Jutro i pojutrze je poprasuję, a w przyszłym tygodniu ogarnę drugą porcję ubranek. Później jeszcze pościel, kocyki, pieluszki itp.
Przy okazji witam się z nowymi mamami
Trzymam kciuki za wszystkie krótkie szyjki!
Agrafka, ataga4, ao12., Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Ja tak sie zasiedzialam juz w domu ze kazde wyjscie to spora radocha.
Niemoge sie doczekac poniedziałku, a wydaje mi sie ze dzis niedziela.Ale pracować bym nie chciała
Sylwia tak jak któraś z dziewczyn napisała, jeśli gin nie da Ci zwolnienia to leć do rodzinnego a jeśli ta opcja też odpada to z tego co kojarzę możesz wziąć urlop macierzyński 6 tygodni przed porodem. -
nick nieaktualnyPojutrze juz bedzie moje chlopisko to niebedzie mi sie tak nudzic, i bede miala sie do kogo odezwac,
Wybralam juz kolory do mieszkania, troche mebli, nawet kolor kamienia elewacyjnego na jedna sciane. Wiec tylko pokupic i dzialac mozna, oby moj gin mi nie pokrzyzowal planow bo w tym tyg bedzie duzo chodzenia po sklepach zeby kupic wszystko.