X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Wiec jestem juz po kolejna za 2 tygodnie bo teraz już tak co dwa chodzę Polcia waży dokładnie 2,100kg mam mało wód plodowych ale w granicach normy Pani dr się śmiała ze juz musze szybko rodzic bo karta mi się kończy :-) ale jeszcze troszkę :-)

Marta a ile masz tych wód ? Bo ja mam AFI 11 i tez mi powiedział giń ze wizyta bedzie szybciej żeby zobaczyc jak szybko mi opadną

Wgl u nas Dzidziolka po wizycie wazy 1793g i zapowiada sie na kluskę nogi ma długie jak 36 tc :D No i nos jej sie splaszczyl i bedzie z niej mała Rihanna i usta tez ma takie jak Jay Z ... ciekawe jaki kolor bedzie miała :)

lubek, MOI, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) dziś wstałam wcześniej

Co do wód to się nie zapytałam ile dokładnie jest a w karcie napisane AFI-granica

7a4aio4pfp2702id.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku wód płodowych jest 9,5 AFI

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam 10 pieluch tetrowych

Wczoraj dostalismy od brata mojego G cztery pudla z rzeczami dla malucha wiec bede dzis przegladala bo moj niestety w pracy a ja mam dlugi weekendzik. Dostalismy tez wozek spacerowke, mnostwo zabawek, krzeselko do karmienia - az glowa boli ile tego ale czesc bedzie czekala na strychu az Nikus podrosnie :)

ao12., MOI, Kasiula09, MartaR.., Kajaoli, pestka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja kupilam 10 pieluch tetrowych

Wczoraj dostalismy od brata mojego G cztery pudla z rzeczami dla malucha wiec bede dzis przegladala bo moj niestety w pracy a ja mam dlugi weekendzik. Dostalismy tez wozek spacerowke, mnostwo zabawek, krzeselko do karmienia - az glowa boli ile tego ale czesc bedzie czekala na strychu az Nikus podrosnie :)
    no to fajnie i zawsze lżej jak coś się dostanie od rodziny, czy znajomych :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to super zawsze to troche mniej pieniędzy pójdzie

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeka mnie wizyta srodowa u gina - zobaczymy co gin powie ale najbardziej sie boje ze nie bedzie mi chcial dac od wrzesnia zwolnienia a wtedy kurcze co robic? juz ledwo ledwo daje rade w pracy
    Bo jak wam nie raz pisalam on dziwny i dlatego mam obawy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dla mnie jest to bardzo dziwne że nie chce Ci dać zwolnienia bo jak by nie patrzeć kobietom w ciąży sie należą takie zwolnienia a już tym bardziej jak jest to końcówka ciąży

age.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dziwny ten lekarz, a ogólny, może ogólny wystawiłby Ci zwolnienie, to już przecież końcówka ciąży.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też to dziwne, bo mój na pierwszej wizycie pytał czy chce l4,i na każdej kolejnej czy już wypisujemy.

Ja pieluch tetrowych mam 20 i 3 flanelowe, myśle że powinno być ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:53

Aga W.A lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin uwaza ze ciaza to nie choroba i jesli nie ma przeciwskazan to mozna do konca ciazy pracowac- kurcze zaczynam zalowac ze nie zmienilam gina na innego :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, każdy lekarz ginekolog powinien zaproponować Ci pójście na zwolnienie zwłaszcza że to już końcówka ciąży! Ja poszłam na zwolnienie od lipca ale mój gin.proponował mi od pierwszej wizyty. Każda praca w tym okresie nie jest wskazana. Ja mam prace głownie siedząca i już w 5 miesiącu czułam się zmęczona po 8 godzinach siedzenia i skupienia na komputerze dlatego chciałam już odpocząć.

1o4ue0bru3app3kv.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga W.A wrote:
    Sylwia, każdy lekarz ginekolog powinien zaproponować Ci pójście na zwolnienie zwłaszcza że to już końcówka ciąży! Ja poszłam na zwolnienie od lipca ale mój gin.proponował mi od pierwszej wizyty. Każda praca w tym okresie nie jest wskazana. Ja mam prace głownie siedząca i już w 5 miesiącu czułam się zmęczona po 8 godzinach siedzenia i skupienia na komputerze dlatego chciałam już odpocząć.
    ja pracuje jako kosmetyczka i nie mam nikogo do pomocy i niektore juz zabiegi poprostu ciezko mi wykonywac .Powiedzialam juz szefowej ze od wrzesnia ide na zwolnienie- zreszta w pracy sie dziwia ze jeszcze pracuje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam ze dajesz rade przy tej pogodzie, ja bym padla, ale mysle ze lekarz juz ci wystawi l4 bo to juz koncowka, a raczej masz stojaca prace.

• Aga W.A Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wychodzę z założenia ze ciąża to nie choroba i jeśli kobieta dobrze się czuje to może pracować aż do momentu kiedy nie będzie jej ciężko. Ale przy końcówce ciąży chcąc nie chcąc pobolewa już kręgosłup, szybko łapie się zadyszkę czy też brzuch zawadza. Zresztą zwolnienie to Twoje prawo, kiedy masz odpoczywać i się przygotować, jak dziecko się urodzi? Ja też bym pracowała gdyby doba miała 48 godzin bo lubię kontakt z ludźmi, lubię czuć że coś robię ale brak czasu nie pozwala żeby skupić się na tym co w tym okresie najważniejsze. Bierz zwolnienie i tak chwała Ci za to że pracowałaś tak długo ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

1o4ue0bru3app3kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sie zasiedzialam juz w domu ze kazde wyjscie to spora radocha.
    Niemoge sie doczekac poniedziałku, a wydaje mi sie ze dzis niedziela.

• agatas Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...nadrobiłam Was. Od wtorku mam trochę mało czasu na czytanie i mi się nazbierało.
    W środę pozamawiałam prawie wszystko z wyprawki - łóżeczko, materac, pościel, kocyki, okrycia kąpielowe, butelkę i prawie wszystkie drobiazgi kosmetyczno-apteczne. Już miałam dość odwlekania i stwierdziłam, że zamawiam wszystko na raz, żeby już nie myśleć co trzeba kupić, bo mi się mętlik zaczął robić. W przyszłym tygodniu kurierzy zaczną znosić wszystko.
    Zostało mi tylko parę rzeczy od gapa_kids, takie jak pieluszki i smoczki.

Wczoraj odebraliśmy wózek, tak jak już nie raz pisałam carmelę z camarelo. Od kilku miesięcy byłam zdecydowana na ten wózek w kolorze beżowo-brązowym, tkanina żakardowa. Od poniedziałku coś mi padło na mózg i zaczęłam się martwić, czy kolor będzie ładny na żywo (bo tej wersji nie widziałam przed zamówieniem). Mąż próbował mi wybić te myśli z głowy, bo już za późno na zmianę.
    Wczoraj jak rozłożyliśmy, to mi ulżyło. Bardzo ładny wózek :D
    Jestem baaaardzo zadowolona z decyzji - wózek jest niesamowicie lekki, mimo że naprawdę duży. Bardzo dobrej jakości. Mogę spokojnie polecić.
    A i udało nam się kupić zestaw 3w1 z fotelikiem mimas (4 gwiazdki) i wszystkimi dodatkami za 1500zł :D

Co do prania, to poprałam pierwszą turę ubranek we wtorek i chciałam wczoraj zacząć prasować, ale niestety budowlańcy, którzy remontują nam elewację trochę pokrzyżowali mi plany. Naleciało nam do mieszkania trochę pyłu z zaprawy. Niby ledwo widoczna, ale stwierdziłam, że pewnie co nieco na ciuszkach też osiadło, wiec wyprałam jeszcze raz dla pewności i rozwiesiłam w sypialni, żeby mieć pewność, że się nie zakurzą kolejny raz. Jutro i pojutrze je poprasuję, a w przyszłym tygodniu ogarnę drugą porcję ubranek. Później jeszcze pościel, kocyki, pieluszki itp.

Przy okazji witam się z nowymi mamami :)
    Trzymam kciuki za wszystkie krótkie szyjki!

Agrafka, ataga4, ao12., Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja tak sie zasiedzialam juz w domu ze kazde wyjscie to spora radocha.
    Niemoge sie doczekac poniedziałku, a wydaje mi sie ze dzis niedziela.
    Ja to nawet jak mam jechać do laboratorium na krew to się cieszę bo zawsze się trochę rozruszam :) Ale pracować bym nie chciała :P

Sylwia tak jak któraś z dziewczyn napisała, jeśli gin nie da Ci zwolnienia to leć do rodzinnego a jeśli ta opcja też odpada to z tego co kojarzę możesz wziąć urlop macierzyński 6 tygodni przed porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojutrze juz bedzie moje chlopisko to niebedzie mi sie tak nudzic, i bede miala sie do kogo odezwac,
    Wybralam juz kolory do mieszkania, troche mebli, nawet kolor kamienia elewacyjnego na jedna sciane. Wiec tylko pokupic i dzialac mozna, oby moj gin mi nie pokrzyzowal planow bo w tym tyg bedzie duzo chodzenia po sklepach zeby kupic wszystko.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    wkońcu udało mi się doczytać te wszystkie stronki od niedzieli. :p
    Młody nadal jest facetem :) Ale nie chce się skubany obrócić. Woli głową obijać mi żebra.
    No i mam 100 cm w pasie :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ