Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa wrote:A no wlasnie, mądrą ma polożną
kurde bo moja to szkoda mowic, ale i tak ja przycisne z infornacjami przed porodem. Ale wczesniej lekarza w poniedzialek, skonczyly sie zarty!
Jeszcze sobie przypomnialam ze mialam robic cytologie po 30 tygodniu bo jeszcze niemialam w ciazy.
Tak moja położna to złota kobieta ma wiedzę i umiejętności ciesze się bardzo ze będziemy razem rodzicjestem przekonana ze dzięki niej mój poród będzie bardziej spokojny
-
Zielono mi:-))))) wrote:Widzę kochane ,że nie tylko ja miałam dziś nie przespaną noc....burza straszna była i padał deszcz a na dodatek miałam taki potworny ból głowy,że nawet zimne okłady nie pomagały:-(
Teraz szukam na allegro pościeli i nie mogę się zdecydować którą kupić a no i jeszcze materac:-(Już mnie głowa boli...
Ja tez szukam materaca i nie wiem co kupić to jakieś mają robale to inne coś tam ach kupie z pianki bo największy problem mi się z tym materacem zrobił
A Ja dziś spałam do godziny 8 jak nigdy z dwiema przerwami na siku -
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:Ja tez szukam materaca i nie wiem co kupić to jakieś mają robale to inne coś tam ach kupie z pianki bo największy problem )
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Cześć Mika
pamiętam Cie ze staraczek
W sobotę pojadę z małżonkiem do hurtowni bo juz mi tylko materacyk , wanienka , ciepły rożek zostało kupić no i myślę o komodzie takiej przy łóżeczku i chyba koniec zakupówWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:50
Mika85 lubi tę wiadomość
-
Witaj Mika85
Ja w zeszłym tygodniu kupiłam materacyk już z głowy
Każdy pisze coś innego...i już miałam mętlik w głowie, pojechaliśmy do ikei, "pomacaliśmy" materace i wybraliśmy ten: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50150186/
Kiedyś nie było takiego wyboru, spało się na tym co można było dostać i było ok.MartaR.., Mika85 lubią tę wiadomość
-
Zielono mi:-))))) wrote:Witaj Mika85
Dziewczyny przesyłam linka na temat materacy dla niemowląt
http://www.mjakmama24.pl/rodzice/dom/lozeczko-dla-dziecka-jak-wybrac-materac-dla-niemowlaka,171_931.html?&page=1 -
Mój gin też ostatnio stwierdził że mam mniej wód płodowych, co prawda jeszcze są w normie ale trzeba je kontrolować. Czy Twój gin. wspominał coś o wcześniejszym pobycie w szpitalu aż do porodu?.
Małowodzie miałam w pierwszej ciąży i w 37 tyg. byłam w szpitalu a w 38 tyg. synuś już był na świecie.
MartaR.. wrote:Wiec jestem juz po kolejna za 2 tygodnie bo teraz już tak co dwa chodzę Polcia waży dokładnie 2,100kg mam mało wód plodowych ale w granicach normy Pani dr się śmiała ze juz musze szybko rodzic bo karta mi się kończyale jeszcze troszkę
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:W sobotę pojadę z małżonkiem do hurtowni bo juz mi tylko materacyk , wanienka , ciepły rożek zostało kupić no i myślę o komodzie takiej przy łóżeczku i chyba koniec zakupów
Mika witamMika85 lubi tę wiadomość
-
moni28 wrote:Mój gin też ostatnio stwierdził że mam mniej wód płodowych, co prawda jeszcze są w normie ale trzeba je kontrolować. Czy Twój gin. wspominał coś o wcześniejszym pobycie w szpitalu aż do porodu?.
Małowodzie miałam w pierwszej ciąży i w 37 tyg. byłam w szpitalu a w 38 tyg. synuś już był na świecie.
Narazie za dwa tygodnie znów zobaczymy ile ich jest i zrobimy wymaz z pochwy (GBS jak się nie mylę) mówiła żeby obserwować ruchy jakby były rzadziej to przyjść odrazu
Synka tez urodziłam w 38tygodniu bo wody się sączyły będzie dobrze no i teraz jak dzidzia jest większa wód będzie ubywać. -
Bergo wrote:Dziewczyny dużo wyprawki macie już skompletowane? Zaczynacie już jakieś pranie, segregowanie ciuszków?
Ja juz wszystko wyprałam wyprasowałam juz leży gotowe i czeka bo w pierwszej ciąży nie zdążyłam nic zrobić bo wiecznie leżałam w szpitalu od 32tygodnia i musiałam liczyć na to co zrobi mąż i rodzice wiec teraz sugerując się tym co było przygotowałam się wcześniej:-) -
Też mi gin.. wyznaczył wizyty co dwa tygodnie. Wymaz na paciorkowca pobrał mi 32 tyg. i zastanawiam się czy oby to nie za szybko.
Dziewczyny w biedronce jest proszek do białego i koloru a i płyn do płukania LOVELA każdy za 10 zł.tylko nie pamiętam jak wago 1,5 albo 2,5hmm...
A w Tesco pampersy economy box po 69 zł tylko nie ma 1, a są 2 bodajże 132 szt.
-
Bergo wrote:Dziewczyny dużo wyprawki macie już skompletowane? Zaczynacie już jakieś pranie, segregowanie ciuszków?
Przydałaby się karuzela nad lozeczko:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:54
ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Mi jeszcze sporo rzeczy brakuje myslalam ze w tym tygodniu pozamawiam wszystko przez internet ale niestety nie udalo sie. Prac jeszcze nie piore bo nie mam bardzo ciuszkow dopiero dostane od brata juz podobno siate odlozyli trzeba bedzie po nie pojechac i kupic proszek i zaczac prac -
Moni28, a jakie te proszki w biedronce?
Dziewczyny, a plukacie ubranka w płynie czy tylko pierzecie w proszku dla dzieci? Ja na razie nastawilam się na balsam do prania Dzidzius, siostra używała proszku i chwalila ze ladnie i delikatnie pachnie. Ale po balsamie już nie plukam w płynie...