X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    a co powiecie o tym komplecie?
    http://allegro.pl/komplet-muzzy-koszula-do-karmienia-szlafrok-m-i4467098122.html

Ładna ta koszulka i szlafroczek idealnie do niej pasuje,tylko drogawy taki komplecik...

• Smutas Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o koszule to mam 3 do karmienia takie po porodzie, a na poród to wezme chyba męza koszulkę żeby nie była mocno długa, a w razie jakby mi kazali chodzić to żeby zasłaniała tyłek. Potem juz nie bede prała tylko wyrzuce.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    WŁAŚNIE się zastanawiam nad tą piżamką;

http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i4498535780.html
    albo ta ;
    http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-rozm-m-producent-i4492271738.html

Mi te z serduszkami tez się podobają, ale jeszcze nie zamówiłam:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    co do laktatorow to bierzecie te elektryczne cxzy reczne...?Ja sie nastawiam na elektryczny, ale albo Canpol easystart albo medele electric...
    ale chyba z zakupem poczekam do porodu....bo zakup takiego laktatora to dosc duzy koszt i nie wiem czy mi bedzie potrzebny

MI koleżanki polecały elektryczne. Ja zakupiłam medele mini electric. Chcę sobie czasami pokarm ściagnąc i mieć na weekend, jakbym chciała gdzieś wyjść i maluszka zostawić z mężem czy rodzicami. Tak mi przyjaciółka doradzała, jak do nas przychodziła pare miesięcy po porodzie, mówiła że dzięki temu może 'odpocząć' i sie odprężyć:) jakby to nie brzmiało, rozumiem jej pobudki :)

nick nieaktualny, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no serio? Opierdzielila bym rowno takiego doktorka. Co to ma byc ze maz nie moze wlasnego dziecka zobaczyc????
    sylwia1985 wrote:
    Moj gin tez nigdy mi zdjec nie daje bo dziwny jest nawet z mezem wejsc nie moge zeby popatrzyl na dzieciaczka- no ale coz

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie blizej rozwiazania i wezme idealny rozmiar na dzien kupowania :) no i taki miekki chce z odpinana klapka :)
    ataga4 wrote:
    A propo wymiarów....kupowalyscie już biustonosz do karmienia? Czy czekacie na samą końcówkę ciąży? Jak dobieracie rozmiar, to miseczka taka jak pasuje czy ciut wieksza żeby potem "pomiescila" piersi z pokarmem? Ja mam mały biust, ale od początku ciąży "podrosl" mi o 1 rozmiar, i nie wiem jak się zachowa po porodzie :-D

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu slodziutki zestawik i tani

http://allegro.pl/komplet-szlafrok-koszula-do-szpitala-na-ciaze-s-m-i4489270505.html

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tez fajne

http://allegro.pl/85c-2szt-b-cz-biustonosz-stanik-do-karmienia-i4503111224.html

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Ej no serio? Opierdzielila bym rowno takiego doktorka. Co to ma byc ze maz nie moze wlasnego dziecka zobaczyc????
    tak dokladnie- mowi ze nie robi pokazowek :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Ja jestem zasmucona faktem ze poszerzyly mi sie kostki i obraczka ledwo przez nia przechodzi :( nienawidze bez niej byc. Od tygodnia kazde jej zdjecie odbywa sie pod woda i z mydlem.. zastanawiam sie tylko czy po ciazy kostki wroca do normy?!
    Kochana, nie przejmuj się ponoć po porodzie wszystko wróci do normy ;) ja już obrączki nie noszę od miesiąca-bo mam spuchnięte paluchy a o nogach nie wspomnę ehh
    Zawsze możesz sobie obrączkę nosić na łańcuszku :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszul do karmienia nie kupowalam. Wezme dwie na krotki rekaw ale to nlizej pazdxiernika zamowie ;) jestem na telegonie wiec nie moge zlookac l i nkow ktore podsylacie :)

• moni28 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio nic innego nie robię tylko na allegro siedzę. Zostało mi parę dupereli do kupienia i tak szukam aby było od jednego sprzedawcy, a szukam mianowicie butelki, pieluchy tetrowe i flanelowe, smoczki, itp.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    ostatnio nic innego nie robię tylko na allegro siedzę. Zostało mi parę dupereli do kupienia i tak szukam aby było od jednego sprzedawcy, a szukam mianowicie butelki, pieluchy tetrowe i flanelowe, smoczki, itp.

Moni, ja pieluszki i kilka innych dupereli kupowałam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20864633
    i jestem zadowolona :)
    Ten sprzedawca też ma dużo i tanio: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:49

Kajaoli, ao12., lubek, sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) dzis zarwalam noc i nie spie od 3h rano. Nie mam pojecia dlaczego ;) Ciesze sie bo moj mezczyzna ma od dzisiaj kilkudniowy urlop wiec moze skoczymy na chwilke nad morze - jak nie bedzie padac ;)
    Poczytalam sobie wpisy sierpniowek i oczywiscie ich swieze relacje z porodow. Kazdy jest kompletnie inny wiec nie ma co sie nakrecac bo i tak pewnie bedzie inaczej niz sobie to wyobrazalysmy :)
    Czuje, ze wreszcie nachodzi mnie sen, milego dzionka :) ide sie zdrzemnac..

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak straszliwa burza była w nocy, nawet przez stopery ją słyszałam,a jak lało,masakra, potem doszła moja bezsenność i tak jestem niewyspana, będe dosypiać w dzień.

ao12. lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka super wiesci :-)
    u mnie w nocy tez byla burza ale jakos udalo mi sie zasnac :-)
    Ja pieluszki zamawialam u sprzedawcy gapa kids pozniej moge wrzucic linka bo teraz podczytuje z tel, i on ma duzo rzeczy ja bylam zadowolona :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z ranka. Lało u mnie całą noc i zapowiada się również deszczowy dzień. Moja Julia upodobała sobie prawą stronę. Brzusio krzywy:)
    Oj Filipuś duży chłopina nam się szykuje:) niech rośnie zdrowy.
    kasiula09 bsrdzo bym prosiła o link do tego sprzedawcy.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja zamawialam od uzytkownika twojedziecko24 z allegro, tez ma tanie pieluchy i inne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja byłam dziś na usg. Filip dalej jest Filipkiem i pani dr stwierdziła że już nim zostanie :) Znowu usłyszałam że mój maluszek jest duuży bo ma 2120. Ogólnie wszystko jest ok i to moje ostatnie usg uff :)

Super ze z Filipkiem ok, e tam duzy, fajniutki wagowo, i znow mnie naszyly mysli, ile ra moja Hania wazy, ehhhh

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ